Evet imkanınız varsa şart. Biriktirilerek ev alınmıyor. Birikim de yapılmıyor. Kirada uğraşmak, ev sahipleriyle boğuşmak çok zor.Bazen diyor illa ki ev almak şart mı?
Aynen öyle. Zaten bu erkeklerin kafa neye basıyor ki ona bassın. Çevremde gördüğüm kadın biraz cevval biraz akillysa ev bark sahibi olunuyor, kadın çok pasif ve beceriksizce hiçbir yol olmuyor.Evet imkanınız varsa şart. Biriktirilerek ev alınmıyor. Birikim de yapılmıyor. Kirada uğraşmak, ev sahipleriyle boğuşmak çok zor.
Erkeklerin çoğu ev almaktan borca girmekten korkuyor.
Siz azimli olacaksınız gerekirse zorlayacaksınız.
Ben de ev almak konusunda çok direndim eşime karşı, şimdi teşekkür ediyor iyi ki aldık diye.
Fakat faizler ne durumda? Bunu da hesaba katın.
Ev alırken kredi çekip bir de krediye binen faizi ödemek eziyetIyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.
Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Faiz kadar işletme ücreti ödeniyor ve bekleme süresinde paranın zaman faydası kaybı var.Ev alırken kredi çekip bir de krediye binen faizi ödemek eziyet
Yazık günah aciyorum o paraya. Çünkü eksiden başlanıyor ödemeler.
Tavsiyem su y...evim f...ev gibi firmalar var pesinat verip kira öder gibi ev alıyorsunuz ve asla faiz yok ister kura ile ister kendinize uygun kampanyayla ev sahibi olunabilir.
Bankadan çekilen kredinin aylık ödemesi fazla ve vadesi kısa iken bu firmalarda koşulları siz belirliyorsunuz devler vade surelerine sinir getirdi bu sene eskisi gibi 10 senede kredi odeyeyim diye bir sey de kalmadi su an şak diye ev alalım kredi cekelim deseniz faiz oranları inanılmaz yüksek, artı birikim olması koşuluyla, ve ekstrem bi durumda tekrar kredi çekme şansınız da olmuyor yani nerde %10 çalışma ücreti odeyip şartlarınıza göre ödeme ayarlamak nerde banka kredisi .Faiz kadar işletme ücreti ödeniyor ve bekleme süresinde paranın zaman faydası kaybı var.
O sistemler full torpille dönüyo kendi gözümle şahit oldum, tanıdıkları öne geçiriyorlarFaizsiz sistemleri arastirdiniz mi hiç? Bir sürü evim firması var, duymuşsunuzdur mutlaka. Bu kadar pesinatiniz varken sizi çok bekletmeden ev sahibi yaparlar ve çok küçük çalışma ücretleri aliyolar sadece. Değerlendirebilirsiniz..
Bankada gidip kredi çekiyorsunuz, evi alıyorsunuz. Bunlarda önden para verip kura bekliyorsunuz. Hangi firmayı düşünüyorsanız ...evim şikayet yazarsanız ne sorunlar çıkıyor nasıl çözülüyor ya da çözülüyor mu görürsünüz. Bir de borç bitene kadar eve ipotek koyuyorlar mı bu da önemli. Eğer koymuyorlarsa birkaç kişi ödeme yapamadığı takdirde sistem çökebilir. Son olarak da firma batarsa ne oluru mutlaka hukuki çerçevede araştırın. Firmanın kendisine sorsanız "olmaz öyle şey şöyleyiz böyleyiz" diye geçiştirirler. Siz sözleşmelere bakın, garantör var mıymış? İnşallah iyilerle karşılaşırsınız ama siz kendinizi sağlama alın.Bankadan çekilen kredinin aylık ödemesi fazla ve vadesi kısa iken bu firmalarda koşulları siz belirliyorsunuz devler vade surelerine sinir getirdi bu sene eskisi gibi 10 senede kredi odeyeyim diye bir sey de kalmadi su an şak diye ev alalım kredi cekelim deseniz faiz oranları inanılmaz yüksek, artı birikim olması koşuluyla, ve ekstrem bi durumda tekrar kredi çekme şansınız da olmuyor yani nerde %10 çalışma ücreti odeyip şartlarınıza göre ödeme ayarlamak nerde banka kredisi .
Zaman kaybı konusunda da şöyle düşünüyorum yapmış olduğunuz birikimi bankaya fazla fazla kaptirmaktansa atıyorum 250 bin tl lik eve girip birikimi altin yaparim evi alacağım zaman 250 000 tl nin üstüne koyar 300.000 tl lik ev alırım daha iyi çünkü anlaştığıniz fiyatın üstüne koyup daha iyisini almanıza mani olmuyorlar . Yani ben de birkaç sene içinde giricem de araştırıyorum.
Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.
Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Evet haklisinizbankacıyım. konut kredilerinde faiz oranlarına takılmayın. konut kredisi çekmek, kirada oturmaktan her zaman evladır. kredi taksiti 10 yıl sabittir, maaşın artar bir kaç seneye o taksit seni zorlamaz, ama kiran her sene artar hep bi sıkıntıdır.
1 maaşı birikime ayırana kadar kredi çekin evinizi alın 2-3 sene sonra bir maaşın yarısı kadar edecek taksit iyi ki almışız diyeceksiniz.
Bankadan çekilen kredinin aylık ödemesi fazla ve vadesi kısa iken bu firmalarda koşulları siz belirliyorsunuz devler vade surelerine sinir getirdi bu sene eskisi gibi 10 senede kredi odeyeyim diye bir sey de kalmadi su an şak diye ev alalım kredi cekelim deseniz faiz oranları inanılmaz yüksek, artı birikim olması koşuluyla, ve ekstrem bi durumda tekrar kredi çekme şansınız da olmuyor yani nerde %10 çalışma ücreti odeyip şartlarınıza göre ödeme ayarlamak nerde banka kredisi .
Zaman kaybı konusunda da şöyle düşünüyorum yapmış olduğunuz birikimi bankaya fazla fazla kaptirmaktansa atıyorum 250 bin tl lik eve girip birikimi altin yaparim evi alacağım zaman 250 000 tl nin üstüne koyar 300.000 tl lik ev alırım daha iyi çünkü anlaştığıniz fiyatın üstüne koyup daha iyisini almanıza mani olmuyorlar . Yani ben de birkaç sene içinde giricem de araştırıyorum.
Sakin o sistemlere girmeyin bence. İki kuruş fazla verin ama kafanız rahat olsun. Kura çıkana kadar artan ev fiyatları nolacak? O üstü kim tamamlayacak ?Bu ...evim sistemlerinde gün mantığı yokmu yani ben bunlara katıldım ilk aylar bana çıksa güzel ama 2 yıl sonra bana sıra geldiğinde benim alacağım evler de fiyat olarak artmış olacak o zmn en başta kura ile çıkanla sonda çıkan arasında haksizlik olmuyor mu
Biz de 1bucuk yıllık evliyiz ve eşimin aile apartmaninda oturuyoruz borç harç derken kiraya cikamamistik bile. Tabi para odemiyoruz ama birkaç yıla burdan çıkmayı düşünüyorum ve istiyorum. Esim de istiyor ama tabi 0 birikim, 0 kenarda malla ne yapılır bilmiyorum.
Kredi çeksek desek burada 3+1 evler 600-700-800 binlerden başlıyor. Okadar kredi cıkmaz bile büyük ihtimal. Çıksa bile 20 yıl sürer ödemesi
Fikri olan ablalarimdan yardım istiyorum en mantıklı olan nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?