Ev alıyoruz da bir sorun var kızlar

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.923
981
373
34
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var dışardan birilerinin fikirleri önemli benim için.
Şimdi ben kirada oturuyorum ve ev almaya karar verdik bi ev beğendik kelepirden 130 bin dedi bize müteahhit biraz peşin verirsiniz gerisini kredi ile hallederiz dedi tamam dedik babam yardım etti otuz bin verdi benim düğünde takılan bileziklerim duruyor tabi bozdurmadi. Neyse evi bekledik gittik baktık zaman zaman filan derken ev bitti krediye başvurduk yüz bin için kredi onaylandı.Exper bugün gidip eve bakıp ne kadar olduğunu söylecekti tam orada eşimi müteahhit aradı ve eşime yüz bin çekmeyin on bin daha bana verin 90bin çekin bankadan dedi çünkü ona vergi çıkıyormuş çok fazla. Neyse biz hemen experi durdurduk ve muteahhitle konuşmaya gitti eşim.Ama ben o ara öyle soğudum ki evden olmasın dedim eşime sözleşmeyi fes edelim paramızı versin dedim eşimde o yönde konuşmaya gitti siz bilirsiniz demiş adam nasıl isterseniz sözleşmeyi getirin fes edelim paranızı pazartesi iade ederim demiş. Bu arada ev yapıldıktan sonra binadaki daireleri hep 170ten verdi yani biz ucuza aldık.
Şimdi karar veremiyoruz acaba altınları verip evi alalım mi yoksa vaz mi geçelim.Bir de bir daha çok zor bu fiyatlarda bizim o taraflarda ev bulmamız ondan kararsız kaldık altınları bozup babama vermeyi düşünüyorduk çünkü babam ihtiyaç kredisi çekip bize verdi peşinat için para gerçi babam istemiyor evladıma verdim önemli değil diyor ki gerçekten gözden çıkarmışlardı annem ya sana alıncak ya bana dedi ki annemler kirada değil bu arada işte kızlar sizce ne yapalım altında bir daha düşmeden bozdurup verelim de geri kalanını mi kredi çekelim ?

merhaba evi nerden alacaktınız

İçime sinmedi evden soğudum demişsin canım, sinmediyse neden alasın ki
Biraz daha birikim yapar öyle alırsınız

canim evi alıp almayacağını bilemem ama , müteahhitin düşük çekin demesindeki neden doğru , çünki fiyat ne kadar yüksek olursa o kadar devlete hem gelir vergisi hem kdv ödemek zorundalar, o yüzden çoğu müteahhit evi ucuz gösterir, az ödemek için, hatta bazıları yapsatı kooperatif gösterir , çünki yapsatta devlete evin rayiç bedeli üzerinden % 18 kdv ödenirken aynı ev kooperatif diyelim , kooperatiften % 1 vergi ödenir, örn: 170.000 tl olan ev için 30 milyar kdv ödeyecek gelir vergisi hariç, ama kooperatif adı altında satarsa yalnızca 1.700 tl vergi ödeyecek , o yüzden değerleri düşük gösterirler, ama tavsiyem sözleşmenizde , örn: s.s .... toplu konut yapı kooperatifi diye mi yazıyor söz konusu olan konut, yoksa direkt müteahhitin şirket adı ve direkt bina adı mı geçiyor yapsat olarak, bu ev alırken önemlidir buna dikkat etmeniz gerekir, eger yapsatta kooperatif gösterilmişse maliye öğrendiğinde o satışı istediği zaman bozabilir , buda sizin aleyhinize olur eviniz elden gider , sadece bu konuda fikrimi söyleyebilirim, ev konusunda herşey normalse alıp almamak sizin kararınız olur , kolay gelsin

Bu sıra ev fiyatlarının böyle olması normal çünkü kredi faiz oranları inanılmaz yükseldi.
Biz de ev arıyoruz alır mıyız, becerebilir miyiz bilmiyorum ama ev içinize sindiyse alın bence. Sinmediyse daha ne fırsatlar çıkar bilemezsiniz. Krediler düşer, altın çıkar, acil satılık bir ev olur vs vs...

Soğudum ama bi daha ısınırım çünkü o fiyatta yok oralarda ev başka en az bi on onbeş bin daha istiyorlar ki ben daha o kadar veremem bütçem yetmez daha fazla taksidi olur ödeyemem canım ondan acaba alsak mi evi ne kadar soğusam da bir daha bulamam o fiyatta

biz 3.5 sene önce krediyle aldık evimizi ve hala ödüyoruz krediyi.mütahitten almak mantıklı gerçekten kolaylık yapıyolar,emlakçılar gibi komisyon almıyolar herşeyden önce,mal sahibinden alırkende muhakkak sorun çıkıyo.hem kendin almaya kalkınca kredini osunu busunu sen hallediyosun ama diğer türlü mütahit hallediyo en azından bizim buralarda böyle.bizimde mal sahibiyle ufak bi sorunumuz olmuştu ama hallettik,iyikide almışız o zaman 82 bine almıştık şu an oturduğumuz yer gelişti,hastane falan gelmek üzere,stad var şimdi satmak istesek 150bin.biraz konunun dışına çıktım kusura bakmayın.evi alcaksan mütahitten al onlar her zaman fiyatından ucuza verir.

Yok canım ss kooperatıf filan yazmıyor. Baktım mutehatın adı şirketin adı vergi numarası filan var canım hep

canm bizde bi ay olmadı dahaev aldık altın çok düşüktü 80 bin kredi kullandık on yıllık altınlarıda bozdurduk ama hiç pişman değilim ealınmış alınmıştır yani bence fiyatı ii diyosan al kaçırma biz sahibinden aldık çok şükür sorun yaşamadık çok mutluyum insanın eviolması çok güzelmiş bi kaç sene sıkıntı çekicez ama olsun zahmet olmadan rahmet olmazmış ben al derimmm

Şimdi allah razı olsun müteahit bize çok yardımcı oldu her konuda düşün ki tapuyu bile yarı yarıya oducektik sözleşmeye bile ekledi o maddeyi bi de bizım su anda biraz borcumuz var dükkan açtık öyle sorun çıkınca muteahit madem dükkan var evi herşekilde alırsınız birikim yapın bile dedi aslında bi yandan ev olsun diyorum o fiyatta bulamayız diye ama eşimde altınları bozarsk sıfıra düşeriz allah göstermesin birşey olursa cebimizde birşey kalmıyor diyor bilmiyorum ne olcak canım ya nasibimız var mi artık

Yok canım ss kooperatıf filan yazmıyor. Baktım mutehatın adı şirketin adı vergi numarası filan var canım hep

ev araba vs alırken böle ufak tefek aksaklıklar hep çıkar zaten genelde, bu aksamadan mı soğudunuz evden, yoksa içi çevresi felan dan dolayımı? evi çok beğendiniz de her açıdan karlıysa güneşi, ışığı, içi , çevresi , felan herşey iyiyse alırsınız ,aksaklıktan soğuduysanız tekrar içiniz atar ama, evde içinize sinmeyen bişy varsa o hep aklınızda takıntı kalır geçmez o zaman almazsınız

10bin lira icin evden vazgecmenizi anlayamadim bunun icin evden sogunur nu yahu?kolay mi ev sahibi olmak.ben kizimin altinlarina kadar sattim"(satin bileziklerinizi alin evinizi biz 150 bine aldik 2 sene once ev temeldeyken teslim oldugunda 200bine satildi daireler.arabamizi da sattik 110bin kredi cektik cok sukur yarilamaya az kaldi odemeleri.Rabbim yardim ediyor ev alana esinizin de cesaretini kirmayin simdiden hayirli olsun eviniz

Canım biz 30bin peşinat verdik yüz bini çekiçektik.Başta sorun çıkarmadi müteahhit tamam dedi.Sonra kredi olayına gelince tam bugün exper eve gidecekken aradı 100olmaz 90bin çektirirım ancak dedi.E bizimde elimizde bi altınlar var onu da babam bizim için ihtiyaç kredisi çekmişti ona biraz yatırıriz dedik ama şimdi öyle çıkınca ihtiyac kredisine veremicektik eşimde olmaz öyle dedi her ne kadar babam onu ben öderim dediyse de eşim altınları eve verirsek sıfıra düşücez diyor,yanaşmiyor o vazgeçti ikna etmek zor su anda onu.

Evet canım tabiki müteahhitten almak daha karlı.Bir de ev sıfır zaten dediğim gibi zaman zaman gittik baktık neyi yapıldı neyi yapılmadı filan diye hevesliydik ama öyle bir daha para isteyince eşim vazgeçti olmasin diyor. Dükkanı iyice merkeze taşıyalım diyorlar annemle eşim çünkü bu tarafta bizim işten yapan büyük bi dükkan hiç yok.

M
Evden neden soğuduğuna da bağlı canım :)

Evden neden soğudum canım ilk başta müteahit yaptığı evleri göstermişti içleri filan güzeldi gayet bunlar gibi yapcam dedi hoşuma gitti sonra ev yapıldi şimdi kapılar filan mutfak dolapları gözüme çok basit geldi ve de en büyük etken müteahit bir daha para isteyince ister istemez vazgeçtim başta sonra tamam olsun o paraya oralarda daha bulamayiz diye istedim ama eşim istemiyor şimdi de :-S

Canım önce hayırlı olsun benim ev alma hikayemin aynısı bu . Bir ev ilk sahibinden satılırken vergi çıkar satış rakamı ne kadar yüksekse vergi de o kadar yüksek olur . Sizin verdiğiniz peşinat sayesinde müteahhidin dediği gibi olur ancak en fazla 86000 çekilirse vergisi düşük olur . Amca tam hesaplamamış. Kesinlikle alın ev değerlendir hazır para ise ölür . Tekrar hayırlı olsun

En önemli kısmı söylemeyi unuttum . Kuyumcular altını 170 den satıp 155 den Alıyordu . Dengesizliğin sabitleneceğini düşündüklerinden zarar etmeyelim diye bu fiyatımış. Bence sat bu altın düşer yoksa kuyumcular alışı neden satışa göre ayarlamıyor ki .

Canım hesapladı hesapladı diğer alanlara 86ve 83bin arası çektirdi bizi tanıyor diye en fazla 90bin çektirirım dedi canım.

Anlamadım canım nasıl yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…