- 28 Şubat 2025
- 15
- 9
- 1
- Konu Sahibi Khaleesi_T
-
Ben en baştan beri bozduralım ev için diyorum.Altınları verip neden almak istemediniz eşiniz mantıklı konuşmuş altın niye var zaten ev almak için falan var.
Zaten boşanırsanız ikiye bölünecek altınların değeri çoktan çıkardı
aynen öyleBenim anladığım eşi bozdurmamis düğün altınlarını düğün altınlarını ve herşeyi bozdurup eve yatirmayalim demiş.
Ay evliliğimiz ilk yılları bizde böyleydik. Para biriktiriyoruz ev acalağız diye ama sürekli ev fiyatları artıyor.Merhaba herkese:)
4.5 yıldır evliyiz ve bir türlü ev fiyatlarına yetişemiyoruz . 4.5 yıldır istediğimiz evlerin yarı peşinatına sahibiz. Birikim yapıyoruz, altın dolar vs artıyor fakat bu döngü asla kırılmıyor.
Şuan kirada değiliz şükür eşimin ailesi tarafından 25 yıl önce yapılmış müstakil bir binadayız . Kiracıları ve biz varız. Evin içini her ne kadar sevsemde iç içe yapılaşma ve inişli-yokuşlu yapısını hiç sevemedim 2.5 yıldır burdayız. Ve tabi birde deprem gerçeği söz konusu maalesef.
İstediğimiz yerlerdeki fiyatlara yetişemesekte bir miktar borç ile farklı semtlerden sıfır ev alabiliriz. Ya beklemek yada harekete geçmek.
Bu arada 2 yıl önce yatırımlık ev alma konusunda eşime çok direttim düğün takılarına dokunmak istemiyorum diye diye bi ev sahibi olamadık. O evi alsak şuan istediğimiz eve çok daha ulaşabilir olurduk.
Birde hep ilk evi kredisi çıkar diye düşünüp bu konunun çok üstüne düşmüyor ama ben artık burda çok bunaldım
Ben sizi mantıklı buldum , yani altında bir güvencedir ama ,siz ev istiyorsunuz ve gözden çıkarmışsınız zaten.Çok doğru tespit aynılarını düşünüyorum. Borçuz ev alacak, altınlar bozulmayacak öyle bir dünya yok diyorum.
Ben üniversite öğrencisi iken aileme zorla ev aldırdım 110 bindi ev 35 bin peşinat verip kalanı senetle babam ozmn yanımızda bile değildi yurtdışına çalışıyordu . Annemle gittik beğendik anlaştık ve öncü hep ben oldum . Hatta babam gelince burdan ev almışlar daha yolu bile yok demişti, beğenmemişti . Şimdi çok populer ve güzel bir yer . Sıkıntılar çektik çok ilk 3 sene ama geldi geçti. Şuan 2 emekli bin şükür ediyorlar.
Bence eşiniz oturduğu eve güveniyor, Türkiye'de ev ve araba fiyatları asla düşmez artık. Şahsa karşı euro bazında borçlanmak ne derece mantıklı orası da tartışılır. Düğünde takılan altınları neden bozdurup ev almaya yanaşmadı orası da ayrı bir saçma zaten, üç beş sene önce ev alamayan insanlar yüklü bir miras kalmadıkça çok zor ev alır artık çünkü bankalar da artık öyle eskisi gibi kredi dağıtmıyor.Taksit ödeme gücümüz var fakat "şuan faizler çok yüksek evler bir doyum noktasına gelecek"tezi var eşimin yıllardır ve bu hiç olmadı olacağını da düşünmüyorum bu saaten sonra. Euro borçlanma yapabilirz şahsa karşı krediden ziyade .
Mert Başaran bunu görmesinAy evliliğimiz ilk yılları bizde böyleydik. Para biriktiriyoruz ev acalağız diye ama sürekli ev fiyatları artıyor.
Sonra vazgeçtik biriktirdiğimiz parayıda harcadık
Siz yine iyisiniz kira vermiyorsunuz. Bizim kira 20 bin. İşin içinden nasıl çıkacağız hiç bilmiyorum.
Ya o adamı izleyince o kadar gaza geliyorum ki çok haklı falan diyorum ama işte icraat yok.Mert Başaran bunu görmesinBazı aylar vazgeçiş oluyor bende de salıyorum bir miktar
Günümüz şartları işin içinden çıkalması zor bir hal alıyor iyice
Kiraya verip içindeki kiracıyla satılığa çıkarmak etik bir davranış değil. Belki kanuna uygun ama insanlığa uygun değil ondan.Niye kiraya vermesinler ki, kiraya da verin. Kredi de çekin. Kirayla krediyi odersiniz
Eğer atadan zengin değilseniz bizim deyimimiz ile mayalama ile bir şeylere sahip olursunuz.
2000 model arac aldik
Bu sene onu satıp 2015 aldik
Bir sene sonra sıfır alacağız.
Ayni şekilde bu sene sonunda kucuk de olsa hatta 1+1 olsa ev alacağız. Sonra satıp üstüne koyup 2+1 daha sonra 3+1 ve oturma şeklinde olacak.
Sonra tekrar yatırım için 1+1 falan filan... mal edinmek ticaret ayrı bir şey
Hiç para ile villa hayali kurmak tamamen saçmalık
Gayrimenkul işi yapıyoruz. Onlarca malı olan insanlar böyle böyle ilerliyor.
Başka yatırım düşünmüyor şuan aslında. Her yumurtadan koyduk gibi sepete altın,dolar,euro,borsa,fon . Süreç içinde yaptığımız bir hata oldu bankada biriktirdiğimiz gramları altın kur korumalımı mevduata koymuş bankacı arayıp ikna etmiş . 3 ay sonra süre bitti kur korumalı devri de bitti 1600 den otomatik bozuldu. O para ilede istersen hisse al bak bakalım dedi . Ben o sorumluluğa girmem sen al dedim . Hisseler yerinde saydı durdu malum bankadaki altınlara dokunmak bile 400 bine mal oldu neredeyseBen sizi mantıklı buldum , yani altında bir güvencedir ama ,siz ev istiyorsunuz ve gözden çıkarmışsınız zaten.
Eşiniz altınlar ile başka bir yatırım mı yapmak istiyor acaba, hani nasılsa ev var başka türlü değerlendirelim gibi.
Sorması ayıp altınlar ne kadar ediyor?
Hayırlısı olur umarım hepimiz için .Ev fiyatları bir müddet yatayda gider, bir dönem gelir, kredi muslukları açılır, ev fiyatları olağanın dışında yükselişle merhaba der. Maalesef realite bu!
Bizde şu an her ne kadar güzel bir mekanda otursakta, muhteşem bir noktada kapı kapıya bakan 2 daireyi kaçırdık ve bir daha öyle bir fırsatın gelmesi çoook zor.
Hayırlısı hepimiz için
Evet sonraki süreçte yeni yada daha iyi fırsatlar çıkar diye bekliyoruz fakat böyle bir şey mümkün değil şuanki koşullarda. Haftasonu bir ev turu yapalım bakalım aklımıza yatan bir yer olur belki bütçeye daha uygunBiz de aynı şekilde biriktirmeye çalışırken beğenip kredi çekmeye kararsız kaldığımız bir 3+1 evi kaçırdık. Şimdi 2+1 almaya çalışıyoruz. Siz de zaman kaybetmeden en iyi neyi alabiliyorsanız onu almaya çalışın bence para günden güne eriyor.
Alacağınız evin ederi ne kadar peki 3.5 milyon birikim varmış kredi çekmek istemiyorsunuz 3.5 milyona ev alınıyorsa öyle alın yatırımlık 1+1 bile olur.Başka yatırım düşünmüyor şuan aslında. Her yumurtadan koyduk gibi sepete altın,dolar,euro,borsa,fon . Süreç içinde yaptığımız bir hata oldu bankada biriktirdiğimiz gramları altın kur korumalımı mevduata koymuş bankacı arayıp ikna etmiş . 3 ay sonra süre bitti kur korumalı devri de bitti 1600 den otomatik bozuldu. O para ilede istersen hisse al bak bakalım dedi . Ben o sorumluluğa girmem sen al dedim . Hisseler yerinde saydı durdu malum bankadaki altınlara dokunmak bile 400 bine mal oldu neredeyseOnun dışında düğün takıları 800 bin civarı kasada . Toplam hepsi 3.5 mil civarı.
Bizde 2020 de evlendik ve o fırsatı kaçırdık. Öngeremedik bu kadar artışı maalesef. Sizin adınıza sevindim güle güle oturun inşallah fedakarlıklar yapmışssınız sonu güzel olmuş .Abim ev alacak 500 bin tl birikimi var 1 milyon çekiyor 35 ödemesi varmış ev 50 metre kare ama 15 bin kiracısı var eşyalı satılıyor üniversite yanı hem boş kalmayacak hem de kiracı sürekli çıkacak kira ucuz kalmayacak. Yani 20 bin ödeyecek bu sene. Eylülde kira tefe tüfe artsa 23 bin olacak kirası. Temmuzda maaş zammı var. 2 senede ev kendini ödeyecek yani. Hem peşinat varmış hem de kira derdi yok. En kötü ev alın kiraya verin. Ben kredi çekmediğim için pişmanım. Evlendiğim zaman 2020ye denk geldi kayınpederim çok dil döktü cesaret edemedik. Sonra 2021de ev yaptırdık 550 civarı sadece kaba inşaattı tuttu. O zaman 800 900e 3+1 evler vardı. Hala borcunu ödüyoruz ama o arada sıfır araba bile aldık yani. Aileden fayda var ama aman aman yok arsa kayınpederimindi 400 bin altınlar tuttu 100 bin de o verdi. Borca girmeden mal sahibi olunmuyor. Aman aman gelirimiz yok ama bu süreçte gittik kayınpederimin köyünde bile yaşadık. 6 ay köyde 3 ay kayınpederimde. Ondan önce 1+1 evde. Ben bile düşünüyorum 2. Evi. Altın borcu da önermiyorum birden isteniyor o borç. Sonuç hüsran
Sizin şansınız 3.5 milyon varmış ne kadarlık ev istiyorsunuzBizde 2020 de evlendik ve o fırsatı kaçırdık. Öngeremedik bu kadar artışı maalesef. Sizin adınıza sevindim güle güle oturun inşallah fedakarlıklar yapmışssınız sonu güzel olmuş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?