- 28 Şubat 2025
- 15
- 9
- 1
- Konu Sahibi Khaleesi_T
-
Anadan -babadan çok zengin değilseniz yüklü miras kalmayacaksa zaten kimse peşin para verip ev alamaz ayrıca sürekli biriktir biriktir yine alınmaz evlerin fiyati hep artacak sizin elinizde ki para yine yetmeyecek.Merhaba herkese:)
4.5 yıldır evliyiz ve bir türlü ev fiyatlarına yetişemiyoruz . 4.5 yıldır istediğimiz evlerin yarı peşinatına sahibiz. Birikim yapıyoruz, altın dolar vs artıyor fakat bu döngü asla kırılmıyor.
Şuan kirada değiliz şükür eşimin ailesi tarafından 25 yıl önce yapılmış müstakil bir binadayız . Kiracıları ve biz varız. Evin içini her ne kadar sevsemde iç içe yapılaşma ve inişli-yokuşlu yapısını hiç sevemedim 2.5 yıldır burdayız. Ve tabi birde deprem gerçeği söz konusu maalesef.
İstediğimiz yerlerdeki fiyatlara yetişemesekte bir miktar borç ile farklı semtlerden sıfır ev alabiliriz. Ya beklemek yada harekete geçmek.
Bu arada 2 yıl önce yatırımlık ev alma konusunda eşime çok direttim düğün takılarına dokunmak istemiyorum diye diye bi ev sahibi olamadık. O evi alsak şuan istediğimiz eve çok daha ulaşabilir olurduk.
Birde hep ilk evi kredisi çıkar diye düşünüp bu konunun çok üstüne düşmüyor ama ben artık burda çok bunaldım
Evet haklısınız benim korkumda bu maalesef.Bence bir şekilde kör topal yerden ev alın, yarın onu da alamayabilirsiniz.
Niye kiraya vermesinler ki, kiraya da verin. Kredi de çekin. Kirayla krediyi odersinizAltın da alsanız,dövize de yatırsanız ev işi söz konusuysa yetişemezsiniz. Evlerin fiyatı da benzer ölçekte artıyor çünkü. 4,5 yıl önce düğün takılarınızla oturmak istemeyeceğiniz bir evi alsaydınız şimdi o evi satıp peşinat yapabilirdiniz. Bir de aile evinde oturuyorsunuz,ev almak için kenara kira ödüyormuş gibi ekstra para atmalıydınız.
Gelelim şimdi ne yapabilirsinize. Oturmayacağınız bir eve paranızı bağlayın. Kiraya vermeyin boş dursun. İleride satar kendi oturacağınız evi alırsınız
Taksit ödeme gücümüz var fakat "şuan faizler çok yüksek evler bir doyum noktasına gelecek"tezi var eşimin yıllardır ve bu hiç olmadı olacağını da düşünmüyorum bu saaten sonra. Euro borçlanma yapabilirz şahsa karşı krediden ziyade .Anadan -babadan çok zengin değilseniz yüklü miras kalmayacak da zaten kimse peşin para verip ev alamaz ayrıca sürekli biriktir biriktir yine alınmaz evlerin fiyati hep artacak sizin elinizde ki para yine yetmeyecek.
Madem yarı paranız var gerisini kredi çekip alacaksınız eğer taksitlerini ödeme gücünüz var ise yoksa para biriktirerek ömür boyu alınmaz.
Arkadaşım sana tavsiyem illa her şeyi içime sinsin diye düşünmeden, ama şimdiki koşullardan da iyi olabilecek bir yere yerleşin. 2+1 de olur. Türkiye koşullarında yaşıyoruz,yarın bir kriz olur,pandemi olur,savaş olur. Neyin ne olacağı belli değil,onun incigi bunun boncuğu demeden paranıza göre bir yer alın. En azından benim evim der ,ona göre kendinizi planlarsınız. Allah büyük ilerde daha iyi bir yere çıkarsınız inşallahMerhaba herkese:)
4.5 yıldır evliyiz ve bir türlü ev fiyatlarına yetişemiyoruz . 4.5 yıldır istediğimiz evlerin yarı peşinatına sahibiz. Birikim yapıyoruz, altın dolar vs artıyor fakat bu döngü asla kırılmıyor.
Şuan kirada değiliz şükür eşimin ailesi tarafından 25 yıl önce yapılmış müstakil bir binadayız . Kiracıları ve biz varız. Evin içini her ne kadar sevsemde iç içe yapılaşma ve inişli-yokuşlu yapısını hiç sevemedim 2.5 yıldır burdayız. Ve tabi birde deprem gerçeği söz konusu maalesef.
İstediğimiz yerlerdeki fiyatlara yetişemesekte bir miktar borç ile farklı semtlerden sıfır ev alabiliriz. Ya beklemek yada harekete geçmek.
Bu arada 2 yıl önce yatırımlık ev alma konusunda eşime çok direttim düğün takılarına dokunmak istemiyorum diye diye bi ev sahibi olamadık. O evi alsak şuan istediğimiz eve çok daha ulaşabilir olurduk.
Birde hep ilk evi kredisi çıkar diye düşünüp bu konunun çok üstüne düşmüyor ama ben artık burda çok bunaldım
Ben olsam mesela euro ya da altın borçlanma asla yapmam. Kredi çekmek şansınız yok mu?Taksit ödeme gücümüz var fakat "şuan faizler çok yüksek evler bir doyum noktasına gelecek"tezi var eşimin yıllardır ve bu hiç olmadı olacağını da düşünmüyorum bu saaten sonra. Euro borçlanma yapabilirz şahsa karşı krediden ziyade .
evet yatırımlık istediğim ev 800 bindi yarısı peşin yarısı senet aylık 10 bin ödeme şeklinde. Eşim yine o konuda düğün altınlarını herşeyi sıfırlayıp 10 bin taksit yapmayalım dedi. ilk yıl zorlanırız inan öderiz vs diller döktüm aklına yatmadı . Şimdi 3.5 milyon oldu o evler ve biz aylık 10 bin ödeyip çok rahat üstüne ciddi birikim yapmış olurduk.Altın da alsanız,dövize de yatırsanız ev işi söz konusuysa yetişemezsiniz. Evlerin fiyatı da benzer ölçekte artıyor çünkü. 4,5 yıl önce düğün takılarınızla oturmak istemeyeceğiniz bir evi alsaydınız şimdi o evi satıp peşinat yapabilirdiniz. Bir de aile evinde oturuyorsunuz,ev almak için kenara kira ödüyormuş gibi ekstra para atmalıydınız.
Gelelim şimdi ne yapabilirsinize. Oturmayacağınız bir eve paranızı bağlayın. Kiraya vermeyin boş dursun. İleride satar kendi oturacağınız evi alırsınız
Bu söze hiç kanmasin eşiniz emlak balonu bir gün patlayacak ve ev fiyatları düşecek 15 yıl önce kredi ile ev alırkende aynı sözler o fiyata hiç ev alınır mı ev fiyatları düşecek hani nerede hiç düşmüyor düşecek diye bekleyenler ömür boyu bekler.Taksit ödeme gücümüz var fakat "şuan faizler çok yüksek evler bir doyum noktasına gelecek"tezi var eşimin yıllardır ve bu hiç olmadı olacağını da düşünmüyorum bu saaten sonra. Euro borçlanma yapabilirz şahsa karşı krediden ziyade .
Favorimdeki ilanlaraKime sorsam artik boyle, biriktiriyorlar sonra para ellerinde kaliyor cunku ev fiyatlari ucmus gitmis. Sacma sapan bir ekonomi, ayni ev bugun 3se 6 ay sonra 5e satiliyor anlamak mumkun degil
Hayırlı olsun en güzelini yapmışsınızBizim elimizde apartın yarısını alacak paramız vardi. Biriktirdik. Annemlerinde hemen hemen yarı parası vardı. Kurbana girer gibi evi ortak aldık.
Size tavsiyem gücünüz neye yetiyorsa kira getirisine de bakarak yatırımlık ev almanız… yine birikim yapıp bu satar iyi bi yerden alırsınız
Altınları verip neden almak istemediniz eşiniz mantıklı konuşmuş altın niye var zaten ev almak için falan var.evet yatırımlık istediğim ev 800 bindi yarısı peşin yarısı senet aylık 10 bin ödeme şeklinde. Eşim yine o konuda düğün altınlarını herşeyi sıfırlayıp 10 bin taksit yapmayalım dedi. ilk yıl zorlanırız inan öderiz vs diller döktüm aklına yatmadı . Şimdi 3.5 milyon oldu o evler ve biz aylık 10 bin ödeyip çok rahat üstüne ciddi birikim yapmış olurduk.
Belki 3 kira parası birikim yapıyoruz ama olmuyor olmuyor
Benim anladığım eşi bozdurmamis düğün altınlarını düğün altınlarını ve herşeyi bozdurup eve yatirmayalim demiş.Altınları verip neden almak istemediniz eşiniz mantıklı konuşmuş altın niye var zaten ev almak için falan var.
Zaten boşanırsanız ikiye bölünecek altınların değeri çoktan çıkardı
Çok doğru tespit aynılarını düşünüyorum. Borçuz ev alacak, altınlar bozulmayacak öyle bir dünya yok diyorum.Ev almak isteyen tek kişi sizsiniz sanki , eşiniz pek istekli görünmüyor, aileden verilmiş ev var rahatını bozmak borca girmek, zora gelmek istemiyor.
Taksit ödeme gücünüz var ,ama eşiniz 10 bin aylık taksit için bile altınları da verelim herşeyi sıfırlayalım demiş.
Sizin söylediğiniz her şey çok mantıklı , ama eşiniz cesaretsiz geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?