Etüt merkezi mi? Özel öğretmen mi?

Saret

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2015
544
935
Arkadaşlar merhaba.Kızım önümüzdeki yıl 8. sınıfa başlayacak.Lgs için desteğe ihtiyacı var.Başarılı bir öğrenci ama lgs için destek şart görünüyor.

Yaşadığımız şehirde kaliteli etüt merkezleri var.Onlardan birine gönderecektim ama bir öğretmen arkadaş özel öğretmenin daha faydalı olacağını söyledi.Sizler ne düşünüyorsunuz? Kafam çok karıştı.

Tabi ki özel ögretmen.
Ama anlasabilecegi, sevebilecegi biri olmali.

Lütfen kimse alinmasin ama eskiden dersanelerde profesörler falan calisirdi. Merkezi bir kac semt disinda da subeleri olmazdi :)
Simdi nerede atanamamis insan var, canini cikarircasina 3 kurusa calistiriyorlar. Tabi moral motivasyon caba cok cok dusuk oluyor.

Yegenim kac yil toparlayamadi. Simdi garanti veren bir ogretmenle, hem de cok uygun fiyata calisiyor. Program, kocluk her seyi yapiyor. Bu sene karnesi cok iyi cok sükür.

Son düzenleme:
Özel öğretmen onun için çok daha faydalı olacaktır. Çünkü öğretmen sadece sizin çocuğunuzla ilgileneceği için onun eksiklerini daha iyi takip eder kızınıza göre program oluşturur. Ama etüt merkezlerinde o kadar öğrencinin içinde kızınızın eksikliklerini farkedip program oluşturması vs mümkün değil.

Kesinlikle özel öğretmen. Bir etüt merkezi yahut dershanede bir öğretmen 20_25 kişiyle ilgilenirken, özel öğretmen bir tek sizin çocuğunuzla ilgilenip onun seviyesi ve ihtiyacına göre yöntem belirleyecektir.

bence bu sorunun cevabı çocukta

yani o nasıl öğreniyor

öğretmen ona anlatınca mı öğreniyor sınıf içinde toplu yani arkadaşlarından da öğreniyor mu

bir de öğretmene ben anlamadım diyebilen bir çocuk mu zira sınıf içinde sormak daha kolaydır ya da öğretmen ayşe için tekrar ederken sana da ikinciyi dinleme şansı olur vs

bu arada sınav hem yorum ağırlıklı hem de birçok ders var yani özel dersi her bir branştan alabilecek misiniz

örneğin din dersi vs var mı bu sınavda bilmiyorum ama onlardan özel öğretmen bulmak zor olabilir

İngilizce vs öğretmen bulunabilir de özel sınav müfredatına hakim olanını seçmek lazım

kolay gelsin

valla ben öğretmenim bence hiç birine gerek yok... hele ki lise için...

yukarıdaki yorumumu ek yapayım

maddi olarak sizi zorlamayacaksa etüte gönderin

oradan eksik kalan dersi olursa da o konular özelinde özel ders alın

o alınan sadece birkaç saat özel ders çocuğa hem biraz bilgi hem de bolca eksiğimi tamamladım diye psikolojik motivasyon katıyor

dershane,özel ders, etüt hepsini tecrübe ettim eğitim hayatımda.
4-5 kişiydik etütteki sınıfımda, özel dersten daha uyguna ve aynı ayara denk geliyordu.
Sınıflar az kişiyse etütte olabilir, hem arkadaşlarıyla olunca hırslanır.

benim de kızım öbür yıl girecek lgs sınavına inşallah
bu sene de gönderdim dershaneye ders düşüklüğünden dolayı değil maşallah iyidir dersleri
motive olsun test çözsün diye
kızınız hangisini istiyor oda önemli
ben öbür yıl da göndereceğim
özel ders için bikaç öğretmen lazım değil mi he branş için
maddi gücünüz yetecekse olur tabi

bence bu sorunun cevabı çocukta

yani o nasıl öğreniyor

öğretmen ona anlatınca mı öğreniyor sınıf içinde toplu yani arkadaşlarından da öğreniyor mu

bir de öğretmene ben anlamadım diyebilen bir çocuk mu zira sınıf içinde sormak daha kolaydır ya da öğretmen ayşe için tekrar ederken sana da ikinciyi dinleme şansı olur vs

bu arada sınav hem yorum ağırlıklı hem de birçok ders var yani özel dersi her bir branştan alabilecek misiniz

örneğin din dersi vs var mı bu sınavda bilmiyorum ama onlardan özel öğretmen bulmak zor olabilir

İngilizce vs öğretmen bulunabilir de özel sınav müfredatına hakim olanını seçmek lazım

kolay gelsin
Aslında toplu eğitime daha yatkın ama şuanki sınıfında mesela şiyaketçi olduğu ilk şey sınıfın haylazları yüzünden konsantre olamamak.

İletişimi kuvvetli bir çocuk.Ben bunu anlamadım diyebilir.

Branş konusunda da sayısal desteğe ihtiyacı var.Öğretmene karar verirsek branşı sayısal olarak seçmeyi düşünüyorum.Bildiğim kadarıyla özel öğretmenler sınav odaklı çalıştırıyor.Yapılan deneme sonuçlarına göre eksikleri tamamlanır diye düşünüyorum.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. :KK52:

Youtubeda ders yayınlayan hocalar var çok da iyiler. Özel dersten farkı olduğunu düşünmüyorum tavsiye ederim
Evet bende çok beğeniyorum o videoları çok yararlı çoğu.Ama bu yaş grubu geneli; evde kendi başına disiplinli bir şekilde program uygulamıyor.Yaptırım gerekiyor çoğu zaman.

benim de kızım öbür yıl girecek lgs sınavına inşallah
bu sene de gönderdim dershaneye ders düşüklüğünden dolayı değil maşallah iyidir dersleri
motive olsun test çözsün diye
kızınız hangisini istiyor oda önemli
ben öbür yıl da göndereceğim
özel ders için bikaç öğretmen lazım değil mi he branş için
maddi gücünüz yetecekse olur tabi
Kendisi her ikisininde uygun olduğunu söylüyor.Her ders için ayrı gönderemeyiz.Müfredata hakim,sayısal branşta bir öğretmen tercih ederim diye düşünüyorum.

valla ben öğretmenim bence hiç birine gerek yok... hele ki lise için...
Şuanki sistemde ben desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.Hele ki liseye geçiş için.Çünkü nitelikli liselere girebilmek fazlasıyla zor.Öğrenci sayısı çok fazla,nitelikli okul sayısı çok az.

Kendisi her ikisininde uygun olduğunu söylüyor.Her ders için ayrı gönderemeyiz.Müfredata hakim,sayısal branşta bir öğretmen tercih ederim diye düşünüyorum.
Allah çocuklarımızın ve bizlerin yardımcısı olsun zihin açıklığı versin inşallah
benim kızıma dershane iyi geldi diye düşünüyorum o yüzden ondan devam edeceğiz

Şuanki sistemde ben desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.Hele ki liseye geçiş için.Çünkü nitelikli liselere girebilmek fazlasıyla zor.Öğrenci sayısı çok fazla,nitelikli okul sayısı çok az.

'Nitelikli okul' olayını nasıl tanımladığınıza göre değişir. Benim için her lise aynıdır. Elbette kenar köşe lise ile başka bi lise farklı olacaktır ama eğitim sistemi niteliksiz olduğu için liselerdeki gençlerde genelde sıkıntılı. eğer çocuğunuz desteksiz orta direk bir liseye yerleşebiliyor ise zorlamayın derim. çünkü ne kötü bir okul ne de çok nitelikli bir okul çocuğa yeterli özgüveni ve karakteri veremiyor. ben gençlerin sorunlarla da karşılaşabileceği ama başıboş da olmayacağı orta sınıf liselerde okuması taraftarıyım ki gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarı ile daha dinamik daha çözüm sever daha alternatif fikirli yetişiyorlar.
ama elbette velisi karar verir bu duruma....

Arkadaşlar merhaba.Kızım önümüzdeki yıl 8. sınıfa başlayacak.Lgs için desteğe ihtiyacı var.Başarılı bir öğrenci ama lgs için destek şart görünüyor.

Yaşadığımız şehirde kaliteli etüt merkezleri var.Onlardan birine gönderecektim ama bir öğretmen arkadaş özel öğretmenin daha faydalı olacağını söyledi.Sizler ne düşünüyorsunuz? Kafam çok karıştı.
özel ders ve okulun kursları derim ben

Ama sayısal branş dediğiniz de sadece matematik mi olacak

Sonuçta siz daha iyi bilirsiniz matematik Türkçe Fen sosyal ve İngilizce ayrı ayrı ders ve her biri kendi içerisinde farklı bilgiler istiyor

X