Vallahi dün yaptım daha keşke daha çok yapsaydım diyorum. Üstüne bir de dereotu atıyorum misss
Ay hatta tarif yazayım.
Malzemeler
1 kereviz
1 soğan
1 patates
2 orta boy havuç
Ayrıca 1 adet havuç daha
1 bardak kadar portakal suyu
Aynı miktarda su
Zeytinyağı
2-3 diş Sarımsak
Dereotu
Kereviz sapı
Un
Limon
Şeker
Tuz
Once kerevizleri soyup istediğim şekilde doğrayıp 1kaşık un ve yarım limon sıktığım suya atıyorum. Patatesleri de aynı suya atıyorum. Küp küp doğrayıp. Sonra 1 havucu rendeleyip 1 çay bardağı kadar zeytinyağında kavuruyorym tarator yapar gibi. Havuç yağa turuncu rengini verince suzuyorum. Bu havucu tarator olarak değerlendirebilirsiniz.
Diger 2 adet havucu da julyen doğrayıp bu yağda soteliyorum. Sarımsakları ince ince kesip havuca dahil ediyorum. Sonra soğanı da ekleyip rengi çıkınca 1 kaşık un ilave ediyorum. Unun kokusu çıkana kadar kavuruyorum. Üstüne portakal suyu ve normal suyu ekleyip şeker ve tuzunu ekledikten sonra patates ve kerevizi ekliyorum. Kerevizi sapını da bu aşamada tencereye atıyorum piştikten sonra tencereden almak üzere tabi. Pişince ocağı kapattıktan sonra ince dogradigim dereotunu atıyorum ve sabırsızlikla yemeyi bekliyorum
bu arada kerevizi soguturken başka kaba almayın pistigi tencerede sogumasi gerekiyormus