• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et yemeyen misafir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi btxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mercimek,domates ve ya sebze çorbası,ıspanak ve ya karnabahar graten,pirinç ve ya bulgur pilavı,tatlı olarak fırında sütlaç birinci seçenek.Fark yaratmak isterseniz bizim memlekete özgü mercimekli ve ya nohutlu tepsi mantısı var,onu deneyebilirsiniz.Zeytinyağlı fıstıklı ve kuş üzümlü sarma,sigara böreği olabilir,makarna ve ya patates salatası da olabilir.

Merhaba hanimlar, pek dogru yeri degil galiba ama kendime dert etmis durumdayim. Yeni evli olarak yarin ilk gün misafirim gelecek, maglum stres heyecan basladi simdiden. Gelenler hic bir sekilde et yemiyorlar yani vejetaryen besleniyorlar bende kara kara yarinki menüyü düsünüyorum. Aklima uyan yemekler gelmiyor, alismisim etli yemekler yapmaya🙄 Akliniza güzel, etsiz bir menü geliyormu?
Çorba
Zeytinyağlı dolma
Yoğurtlu Kereviz Salatası
Börek
Tatlı
Ya da
fırında etsiz patlıcan tava / Pilav
Dondurucuda varsa fasulye/bezelye

benim de bir arkadasim et yemez o bize geldiginde genelde firina patates atiyoruz daha sonra mantarla evdeki diger sebzeleri soteleyip patatesler hafif pismisken uzerine koyuyoruz, onun uzerine de cok az krema ve bol bol kasar peynir. bunun adi var mi bilmiyorum ama tadi guzel.

bir de humus yapip turp, yesil biber vs dograyip tabagin etrafina dizebilirsiniz, humus dip sos gibi bu sekilde de cok guzel oluyor.

Merhaba hanimlar, pek dogru yeri degil galiba ama kendime dert etmis durumdayim. Yeni evli olarak yarin ilk gün misafirim gelecek, maglum stres heyecan basladi simdiden. Gelenler hic bir sekilde et yemiyorlar yani vejetaryen besleniyorlar bende kara kara yarinki menüyü düsünüyorum. Aklima uyan yemekler gelmiyor, alismisim etli yemekler yapmaya🙄 Akliniza güzel, etsiz bir menü geliyormu?
Et olmayacak dedin ya artık aklıma hep etli yiyecekler geliyor :D Nohutlu şehriyeli bir çorba vardı geçende yamıştı annem inanılmaz lezzetliydi youtube yazın nohutlu şehriye çorbası diye o olabilir, Mantar sote olabilir. Patates püresine et tavuk yakışıyor normalde fakat ben brokoli ve mantar eklemiştim o da harika oldu. Ve en sevdiğim yemeklerden biri annemin yaptığı bu tavuklu patates olur ya normalde herkesin yaptığı asdfghj yalnız verdiğim tarifler normalde hep etli tarifler :DDDD onu etsiz de yapabilirsin hatta kereviz ekle içine portakal kabuğu kullan kereviz patates gibi duruyor hiç anlaşılmıyor lezzeti güzel oluyor o zaman. Kereviz, havuç, bezelye, patates bunları aynı tavuklu patates tarifi gibi yapabilirsin.
Karnabahar kızartması. Off acıktım he :D

Hayatimda ilk defa duydum.
Googledan baktim bu ne diye. 😂
İstanbul'daysan Arada Endülüs kafe var, tophane tramvayinin orada. Çok tatlı bir Lübnan restoranı. Hiç yemediysen git ve orada Falafel porsiyon Al🤤🤤🤤🤤 Allah'ım, o kadar lezzetli ki...
Ama az lüks restoran, daha ekonomik olsun istiyorsan Suriye restoranları da yapıyor. Ben bazen yolumun üstü olmasa bile aksaraya'a gidiyorum, bir paket alıp yolda yiye yiye yürüyorum :) Aksaray'a gidene Tarbus restoran öneririm. Orası da çok lezzetli...

İstanbul'daysan Arada Endülüs kafe var, tophane tramvayinin orada. Çok tatlı bir Lübnan restoranı. Hiç yemediysen git ve orada Falafel porsiyon Al🤤🤤🤤🤤 Allah'ım, o kadar lezzetli ki...
Ama az lüks restoran, daha ekonomik olsun istiyorsan Suriye restoranları da yapıyor. Ben bazen yolumun üstü olmasa bile aksaraya'a gidiyorum, bir paket alıp yolda yiye yiye yürüyorum :) Aksaray'a gidene Tarbus restoran öneririm. Orası da çok lezzetli...
Endülüs ❤️

Keşke olaydı da yiyeydim şimdi yaa :KK43:
Benim tost perim babam, genelde gece tam bu saatlerde, sıfır bir sularında seslenir 'acligin var mı tost yapıyorum' diye 😅 ne olurdu falafele çağırsaydi . Ama tadını bile bilmez
Benim tost perim bizzat yine benim. Getir’i açtım, şu saatte satan bir yer olmadığını görünce usulca uygulamayı kapattım. Hemen yatıp uyumam lazım, çok kritik bir eşikteyim asgsgsg

Patates ,patlıcan ,biber falan karıştırıp fırında pisirebilirsin. Ya da etsiz güveç de güzel olur. Mantar li sebze sote yanına bulgur pilavı lezzetli olabilir.bol yoğurtlu mezeler.

Zeytinyagli bir cesit yapin pirasa ya da dolma olabilir. Firinda kremali ispanakli besamel soslu makarna yapabilirsiniz cok doyurucu oluyor. Yesil salata, yogurtlu meze ve oncesinde corba.

Bu mesajı okumadan önce eşimle falafel ve Arada Endülüsü konuşuyorduk, bir ada gidip yiyelim diye 😂 farklı yerlerde de yedim ama oranin lezzeti başkaydi.

Konuda aklıma düşürdüler falafeli, teşekkürler ✋

e salçalı limonlu veya zeytinyağlı fıstıklı sarma dolma yapın? yanına çorba ? yoğurtlu mezeler salatalar ne güzel yemeklerimiz var birsürü zeytinyağlılarımız var ?

Back