• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et yemeyen misafir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi btxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gündüz çay misafiri mi yoksa yemekli misafir mi? Yemekli ise
Mercimek çorba
Mantar sote- pilav
Etsiz kuru fasulye
Salata
Peynirli sigara böreği- zeytinyağlı fasulye veya sarma
Tatlı
Çay misafiriyse zaten o daha kolay
Peynirli börek
Kısır
Kek
Zeytinyağlı sarma veya kuru dolma
Şerbetli tatlı veya sütlü bir tatlı

Mercimek corbasi
Patatesli hingel
Ortaya pancar ve/ veya mas fasulyesi salatasi ve/veya kereviz salatasi
Tatli olarak mozaik pasta

Yapardım ben olsam
Vegan degil vejeteryan dediniz diye bunlar aklima geldi ilk an

Yayla çorbası, ezogelin çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası,yeşil mercimek çorbası.

Patates salatası,sarma,kuru biber ve patlıcan dolması,havuç tarator,mevsim salatası,cacık

Kurufasulye,barbunya pilaki, ıspanak yemeği, karnıbahar yemeği, zeytinyağli pırasa.

Bulgur pilavı,pirinç pilavı,kısır,

Sütlaç, şekerpare, Kemalpaşa tatlısı,Kıbrıs tatlısı,künefe,browni(çayın yanına).

Gece gece aklıma bunlar geldi 😁

Mercimek çorbası, fırında beşamel soslu peynirli makarna, zaytinyagli bir iki cesit, karnıbahar kızartması, patates kızartması, mezelerden haydari ve havuç tarator. Tatlı olarak da tiramisu. Al sana çilingir sofrası😃😃

Valla benim bir vejetaryen arkadasım var ne zaman gitsem şu menüyü yapıyor bana :))

1. Tabak: Mercimek çorbası,
2. Tabak: Mantarlı bulgur pilavı ve yanında beyaz peynirli&domates soslu biber ve patlıcan (fırında)
Ortaya da bir tabak sarma.

O bana geldiğinde ben de ona aynılarını yapmaya çalışıyorum :KK70: arada fırında soslu makarna falan. Makarna böreği gibi oluyor.

et tüketmeyen kişiler sebzeyi sever genelde. et tüketen kişiler için sebze bi nevi yokluk oluyor galiba, misafire konmaz gibi geliyor ama içiniz ferah olsun, aaa et yok bu ne biçim yemek demeyecekler. tam tersi rahatça yemek yemenin ve ince düşünmenizin keyfini yaşayacaklardır. bayılıyorum ince düşünceli bir ev sahibine misafir olmaya.
ben de et tüketmiyorum ve yemeğe gittiğimizde kendime uygun bir menü tercih ediyorum tabi, masadaki herkes istisnasız azıcık al ya diye ısrar ediyor, gözümün önünde et yemekten hicap duyuyorlar, inanın gram canım çekmiyor ama ısrardan bunalıyorum:KK14:

Mercimekle veya nohutla etsiz içli köfte yapabilirsiniz, nefis oluyor :dondurma:

O değil de en son böyle menülü konu açıldığında verilen tavsiyeler beni benden almıştı. Oturdum bekliyorum şimdi ne cevherler çıkacak diye 😂😂😂
ya ben bundan kac sene once universiteden arkadaslarim biz turkiyeden ayrilmadan once bize gule gule demeye gelecekler ne yapsam evime ilk kez gelecekler diye sordugumda mercimek corbasi+kuru fasulye+kavurma+pilav onerisi aldim. umarim forum bu konuda biraz guncellenmistir :D

ya ben bundan kac sene once universiteden arkadaslarim biz turkiyeden ayrilmadan once bize gule gule demeye gelecekler ne yapsam evime ilk kez gelecekler diye sordugumda mercimek corbasi+kuru fasulye+kavurma+pilav onerisi aldim. umarim forum bu konuda biraz guncellenmistir :KK70:
Ya o bile iyi bence. En azından kendi içinde tutarlılığı var. En son pilavla makarnayı, köfteyle et soteyi aynı menüye koyanlar vardı 😂😂😂

Back