tantuniye oy veren biri olarak tantuninin nasıl et yemeği kategorisinde değerlendirilmemesi gerektiğini anlamadım ben tantuni de et yemeği değilse nedir merak ettim. patlıcanlı ali nazik de et yemeğidir pekala olur mu öyle şey ben mi yanlış biliyorum :S o zaman et yemeği denilince herkesin aklına mangal falan mı geliyor kebaplar ya da. bu kısmı anlayamadım ben gerçekten.
Tantuninin et yemeği olmadığını kim söyledi yada yazdı göremedim canım ama tantuni et yemeği değil ise bana ne yemeği olduğunu söylesin birileri.İnsnaın aklına et yemeği deyince ne bileyim pirzola kebap büryan kaburga dolması gelir.Yada ben yanlış biliyorum.Tantuni Mersine münhasır hasmı has bir et yemeğidir.
Ben oyumu tantuniye kullanmıştım ve sey-ren en kısa zamanda deneyeceğim tarifini :). Ama elossa'nında yarışmadan çekilmesini hiç tasvip etmedim doğrusu, sonuçta ana malzeme et idi ve sonrasında kullanılacak malzemelerin sınırı yoktu. öyle ki, her ne kadar pilav kategorisine girse de, et olmadan maklube de olmazdı.
Şimdiden afiyet olsun canım.Mutfağıma resimleri beklerim inşallah.
benim birincim sensin. net
Bundan sonraki yarışmalara sen katılmaya devam et canım.Oylarım senin.Kazenin oyu 100 kaplan ise benim oyumda 100 aslan eder demi ama
ben sana verdim GIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
mersi bebekim
Sevgili seyren,
Burada herkes ciddi emek vererek yarışıyor..Genel anlamda bütün yemekleri inceleyip başarılar dileyip,begendiklerimi dile getiririm...Ama yazık ki tek bir oy kullanma hakkı var insanların..İnan 2 oy kullanma hakkım olsa birini nevreste'ye diğerini sana kullanırdım...Ama seçim yapmak zorunda kalıyoruz..Yemekleri inceleyip 'cok güzel görünüyor,elerinize sağlık ya da muhteşem olmuş,olsa da yesek' diyenler illa o yarışmacıya oy vermek zorunda değil..Herkes birbirinden güzel ve itinalı yarışıyor.Ben genel olarak bütün yarışmacı arkadaşlarıma yorum yazarım ama en beğendime oy kullanıırım..Herkesin emeğine,ellerine sağlık...
Minikaşk yorumun için teşekkür ederim canım.Bu mesaj konusuna belki fazla takıldım ben ama yeni üyeyim ve kimin neye göre davrandığını bilemiyorum.Yorumlara istinaden iyi gittiğimi düşündüm.Bence yeni olmuş olmama rağmen çokta iyi gittim diyebilirim kendi adıma.Oyunu bana vermemiş olmana yada vermeyenlere kızmadım.Ama özellikle 1-2 kişinin oyu kesin benim gözü ile bakıpta bir başkasına vermiş olmasına anlam veremdim.Hoş onlarda kim olduklarını bilmiyor çünkü hiçbiri ile ne özelden nede başka yerden görüşmüşlüğüm yok.Bundan ne sonuç çıkarıyorum ben biliyormusun.Ortada emeğe oy veriliyorsa herkes kendini haklı görüyor.Beklentide o yönde ilerliyor.Yoksa daha öncede dedim gönül kimi severse güzel odur.
Ben en baştan beri keyifli bir yarışma olsun dedim ve yine hiç tanımadığım arkadaşlarım bana yarışmaya katılmamı söylediler.Özelliklede şunu belirttim benim maddi durumum bu son 2 yarışmaya katılmayı el vermediği halde dedimki değişiklik olsun.Balığımı pazardan borca aldım.Etimi kasaptan borca yazdırdım.Bu kategoride et yarışmasıymış diye hayıflanırken eşim zaten yok zaten yok yap bir tantuni yiyelim sende yarışmaya katıl kafan dağılsın dedi.Olayın özü bu.Amacım kendimi acındırmak değil.Ama gerçekten ortada kırılan birileri varsa bende çok kırıldım.Çünkü kimse kimseyi görmüyor bu yarışmaya nasıl katılıyor demiyor.Olayın bu boyutu kimseyide ilgilendirmiyor tabiki.Ama iş emeğe laf atmaya ,beğenmediği halde arkadaşım diye birilerine oy vermeye , yıllardır tanıdığı birine oy vermeye gelirse bende alınırım.
Kim olduğu önemli değil bana özelden abla katıl buradakiler sadece arkadaşım diye oy vermez emeğe bakarlar tadamadıkları için dediğinde sevinmiştim.Umarım ben yanılıyorumdur.Gördüğüm tablo hiçde emeğe oy verildiğini göstermedi.Bunlarıda sadece şahsım adına değil gerçekten emek vermiş yarışmacılar için söylüyorum.
Konunun özüne gelecek olursak sevgili Elossa ile tanışmam etmem.Amacım onu kırmak değil.Yemeğini ilk sunduğunda içimden bu et yemeği sayılmaz dedim.Ama bunu asla ne özelden nede herhangi bir topicte yazmadım.Sonuçta oda birşeyler yapmış ve orya bir emek çıkarmış.
Biz bunun tavuk etlisinide yaparız ve pilav kategorisinde değerlendirir yanına mutlaka sulu bir yemek ilave ederiz.Elossanın sunumu tek başına bir yemek kategorisine girmezdi.Yinede emek dedim ve bunu kimseye yansıtmadım.
Çok yemek site ve bloglarına bakarsanız maklubenin pilavlar kategorisinde olduğunu görürsünüz.
işte bir örnek sadece,
[h=2]
***MAQLUBA,MAKLUBE***[/h]
Jibek'in tarifleri, Pilav tarifleri kategorisinde yayınlandı Ben Elossayı söylediği son sözlerinden dolayı ayıpladım açıkçası.
Çünkü burada nevresteyi üzmüş oldu.Eğer nevreste de çekilmiş olsa idi ben 1.olacaktım ve bu hiç hoş olmaycaktı.
Kazen en güzeli siz Elossaya oy kullananların oylarını iptal edip kalan diğer yarışmacılara kullanmalarını sağlayın.