anam napiyim bitmis anketiama olsun bi baslangic yapmisin gerisi de gelir
Eşimin yorumlarını yazsam kırk yıllık gurme sanarsın.
İlk üç belirledi bir de ben göz ucuyla bakar sanıyordum , eee konu et olunca . Benim yarıştığım kategoriyi bile bu kadar dikkatli incelememişti
Kulen aklımdan çıkmıyor canım , bunu ilk günde yazmıştım zaten.Oldu olacak fasulyeden nimet sayıp yazayım bizim evin sıralamasını ;
Ausencia;
Tantuni , Alinazik , Sebze kulesi ve Biftek sarma arasında hala gidip geliyor .
Eşim , erkek olarak tabii net ve kararlı .
Onun birincisi biftek sarma oldu gözleri pörtleye pörtleye , ikincisi senin kulen oldu , üçüncüsüde tantuni
Sabah sabah neden yazdıysam bunları , çenem düştü işte .Dün diyete başladım da yemeklerden konuşmak terapi gibi geliyor heralde
valla yemeklerın hepsı cok guzel cıdden. yarısmayan bırı olsam kesın kuleyle tantunı arasında kalırdım benım favorılerım ıkısı :))) tantunıyı gorunce offfff dedım
o yuzden tantunıye verdım oyumu. :) lavası bıle kendı yapmış kız :)
bı oncekı yarısmada da lısabellayla senın tarıflerınızı denedım. valla demekkı ben somonu yapamayan kişiler yuzunden sevmemısım dedım :)
bu yarısmada da tantunıyı ogrendım :)))
kardesımın nıkahına kadan dıyetteyım :)) mayısta hemen yapcam
- arzum77 ye verdim oyumu
- 3 tane birbirine yakışan muhteşem lezzet.
- patlıcan et ve yoğurt...
- kaçınılmaz son. benim oy, ali nazikte:)
- bu arada herkes döktürmüş. ellerinize sağlık. .
OY kullanmadim, bundan önceki kategoride de kullanmamistim.
Nedeni ise bazi olumsuzluklar görmemdi. Bu olumsuzluklar nedeni ile oy kullanmiyorum.
Nedir bu olumsuzluklar.
Mesela yarismaya katilan üyelerin isimlerinin gizli olmamasi bana göre tam objektif bir yarisma olmasini engeliyor.
Yarismaya katilan bir arkadasi varsa insanlar direk arkadasina oy veriyor.
Bunu normal karisiliyorum, arkadastir ve arkadasina veriyordur oyunu ama iste bu durum objektif bir yarisma olmasini engelliyor.
Üyelerin ismi gizli olsa bu durum ortadan kalkardi. Özel mesajla arkadaslarina yine bildirebilir yarismaya katilan üye derseniz, böyle bir durum olmamasi icin yönetim yarismaya katilan üyelerin özel mesajini kontrol altinda tutabilir. Gerci hakkiyla kazanmayi amac edinmemis biri baska yollarlada haber verebilir ama neyse.
Ikinci durum ise, bugün üye olan birinin bugün oy kullanabiliyor olmasi.
En azindan belli bir üyelik süreci olan üyelerin oy kullanmasi soru isaretlerini ortadan kaldirirdi.
Diyebilirsiniz ki;
" yahu eglence amaci ile yapilan birsey, bu kadar tefarruata gerek yok" ama eglence icin yapilan seylerde tartismalar cikiyor.
Demek ki insanlar 1. olmayi önemsiyor.
Bu yarismada suan icin en cok oy sahibi olan elossanin et yemegi yapmadigi pilav yaptigi düsünülüyor.
Bu durumda eski kategorilerden Ara sicaklar/ Mezeler kategorsine bir arkadas corba tarifi le katilmisti. O zaman o arkadasida elestirmek gerekirdi.
Yönetime tepki vermek " bu ara sicak degildir" demek gerekirdi.
Eger kategori disi buldugumuz yemek, fazla oy almadigi sürece sesimizi cikarmiyorsak, düsüncemizi dile getirmiyorsak ama fazla oy aldiginda itiraz ediyorsak o halde bizim kendi davranislarimizi gözden gecirmemiz gerekir.
Sonucta oy veren insanlar özür irade sahibi.
Yani herkes istedigi yemekle katilabilir, önemli olan sizin neye göre oy verdiginizdir.
Benim dikkatimi cekmiyor degil, oylarin en az %40 i arkadas durumuna göre veriliyor.
Buda pek objektif bir durum sayilmaz.
Bence yarismaya katilan herkes kendine göre birinci.
Sonucta herkes emek veriyor, herkes takdir edilmek istiyor.
Neyse sanirim en dogrusu süphe duyulan organizasyona dahil olmamak.
9ay, atractive, aydasu, aysequl, azerinnn, Bambino2013, buket1979, Chelzy, cincikk, cornella, Cudana, deryac80, DOZUNAL, ebyar, efeeylul, esraa26, EYluL_BAsaK, filipina2010, GamzeLim, garfield06, hilalasilli, htc_01, hulka26, Kafverengi, landfloves, Libyana26, MAKAY, MaRaL_, minnakkk, MyosotisArvensis, nazbb, omrumesse, Ozyel, paris68, Peretki, poppixie, pufpuff, Sedef1, sedeffim, sedulu, seherdogan, seydaka, sey_ren, songul86, superisi33, takyon, TERHAN, tugba1411, tugra5, uykumahmuru, xNeharx
Siteye kısa zaman da üye olmama ragmen bu kadar oyu almış olmak bile gerçekten çok güzel,hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim canlar
Elossa Nevoş ile çekişmeye başladınız hadi hayırlısı olsun bakalım
OY kullanmadim, bundan önceki kategoride de kullanmamistim.
Nedeni ise bazi olumsuzluklar görmemdi. Bu olumsuzluklar nedeni ile oy kullanmiyorum.
Nedir bu olumsuzluklar.
Mesela yarismaya katilan üyelerin isimlerinin gizli olmamasi bana göre tam objektif bir yarisma olmasini engeliyor.
Yarismaya katilan bir arkadasi varsa insanlar direk arkadasina oy veriyor.
Bunu normal karisiliyorum, arkadastir ve arkadasina veriyordur oyunu ama iste bu durum objektif bir yarisma olmasini engelliyor.
Üyelerin ismi gizli olsa bu durum ortadan kalkardi. Özel mesajla arkadaslarina yine bildirebilir yarismaya katilan üye derseniz, böyle bir durum olmamasi icin yönetim yarismaya katilan üyelerin özel mesajini kontrol altinda tutabilir. Gerci hakkiyla kazanmayi amac edinmemis biri baska yollarlada haber verebilir ama neyse.
Ikinci durum ise, bugün üye olan birinin bugün oy kullanabiliyor olmasi.
En azindan belli bir üyelik süreci olan üyelerin oy kullanmasi soru isaretlerini ortadan kaldirirdi.
Diyebilirsiniz ki;
" yahu eglence amaci ile yapilan birsey, bu kadar tefarruata gerek yok" ama eglence icin yapilan seylerde tartismalar cikiyor.
Demek ki insanlar 1. olmayi önemsiyor.
Bu yarismada suan icin en cok oy sahibi olan elossanin et yemegi yapmadigi pilav yaptigi düsünülüyor.
Bu durumda eski kategorilerden Ara sicaklar/ Mezeler kategorsine bir arkadas corba tarifi le katilmisti. O zaman o arkadasida elestirmek gerekirdi.
Yönetime tepki vermek " bu ara sicak degildir" demek gerekirdi.
Eger kategori disi buldugumuz yemek, fazla oy almadigi sürece sesimizi cikarmiyorsak, düsüncemizi dile getirmiyorsak ama fazla oy aldiginda itiraz ediyorsak o halde bizim kendi davranislarimizi gözden gecirmemiz gerekir.
Sonucta oy veren insanlar özür irade sahibi.
Yani herkes istedigi yemekle katilabilir, önemli olan sizin neye göre oy verdiginizdir.
Benim dikkatimi cekmiyor degil, oylarin en az %40 i arkadas durumuna göre veriliyor.
Buda pek objektif bir durum sayilmaz.
Bence yarismaya katilan herkes kendine göre birinci.
Sonucta herkes emek veriyor, herkes takdir edilmek istiyor.
Neyse sanirim en dogrusu süphe duyulan organizasyona dahil olmamak.
çiğ köfte tarıfını gordum seyren..
bana yapmasssaaaannn oyumu gerı alırım, istiyorum istiyorummm
bence önümüzdeki yarışmada isimler gizli tutulsun, o zaman kesinlikle daha adil olacağını düşünüyorum bende, sonuçların değişip değişmeyeceğinide görmüş oluruz
burada isim yapmış değerli arkadaşlar var mesela nevreste, mesela elossa, yanlış anlaşılmasın hepsinin yemekleri birbirinden güzel, 1. liklerinide sonuna kadar hak ediyolar, ama insanlık hali marka olan şeye insanın eli daha kolay gidiyor
hem bence marka olan arkadaşlar içinde daha güzel olacak bu durum, daha çok içlerine sinecek onlarında
ne dersiniz?
Sevgili WEİSS yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum canım,amacım kimseyi yargılamak yada kızdırmak değil ama bencede herkes arkadaşına oy veriyor.Bende bundan sonraki yarışmalara bu nedenle katılmamayı planlamıştım açıkçası.
Birde yemeğime harika enfes muhteşem deyip sonrasında ellerine sağlık canım diye mesaj yazdığı bir başkasına oy verilmesi beni açıkçası çok şaşırttı.Benim amacım sadece eğlenmek işin hediye kısmı şurada dursun.Bu yüzden kimseye kızmak tavır almak konuşmamak gibi bir durumum hiç olmadı bu saatten sonrada olmaz zaten.Sonuçta herkes sevdiğine oy verecek bunda da kimseye alınma durumu söz konusu bile olamaz en azından benim adıma.
SEVGİLER
kazen bey bi sey sormak istiyorum:26:Merhaba
Kullanıcı isimlerini saklı tutmamız çözüm değil zira bunu ben yaptım diye mesaj atmak 3 saniye : ) Oy istemekte serbest dedik tabi oy isteyen bunu kendine yakıştırıyorsa oy verende kendi iradesi ile hareket edemiyorsa biz daha ne yapalım ? Yalnız yarışmaya katılıma insanları çağırmak hiç sorun olmaz. Çünkü bu bölümü çoğunluk bilmiyor bu sayede katılımın da artacağını düşünüyoruz. Tabi her başlığa gidip te hadiii yarışmaya oy vermeye demekte etik olmaz. Son olarak şu emeğe biraz da saygı duysak, yarışan tüm arkadaşlara teşekkür etsek süper olacak...
Eğer dilerseniz oy verenlerin isimlerini saklayabiliriz, bu seferde oylarla oynandı dedikoduları çıkıyor... İnsan kendisi gibi bilirmiş karşısındakini yanılıyor muyum ?
Ek olarak ilgili kategoride doğru bir yemek yarışmaya katılmamış ise bunu oylamada sona gelindiğinde değilde ilk gün benimle paylaşsanız çok daha sağlıklı olacaktı. Bu sebeple bugüne kadar sustuysanız lütfen bundan sonra da lütfen ortalığı bulandırmayınız...
kazen bey bi sey sormak istiyorum:26:
hangi yemegin hangi kategoriya ait oldugunu bizden once su yemekleri gozden geciren editorun bilmesi gerekmiyomu?
e bilmiyorsa,boyle seylere dikkat edilmiyorsa editorden gecmesinin anlami ne acaba?
ben kendi adima soyliyeyim turk mutfagini iyi bilmedigim icin neyin neye ait oldugunu da bilmiyorum o yuzden bu konuda bi fikrim yok.
Maklube, (Arapça: مقلوبة "kalıplanmış")[kaynak belirtilmeli] Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi, Türkiye'de de Arapların çoğunlukta yaşadığı Siirt ve Mardin gibi yerlerde pişirilen bir yemektir. Maklube, Arapça bir kelimedir. Türkçe anlamı "kalıplanmış"tır. Ayrıca Türk mutfak kültüründede bu yemek mevcuttur. Sohbet toplantılarının vazgeçilmez yemeklerinden olduğu gibi, Ramazan aylarında da severek tüketilir.
Yemeğin çok farklı hazırlanışları olup, Orta Doğu'da ve de Dünya'da en çok rağbet gören Suriye-Filistin şekline göre kuzu eti çam fıstığı ve bademlerle dibi zeytinyağlanmış bir tencerede kavrulur. Sonrasında tencerenin dibine kızartılmış patlıcan döşenir. Üzerine et, onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar patlıcan tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Pirince bol bol karabiber ve başka baharatlar eklenir.
Merhaba
Kullanıcı isimlerini saklı tutmamız çözüm değil zira bunu ben yaptım diye mesaj atmak 3 saniye : ) Oy istemekte serbest dedik tabi oy isteyen bunu kendine yakıştırıyorsa oy verende kendi iradesi ile hareket edemiyorsa biz daha ne yapalım ? Yalnız yarışmaya katılıma insanları çağırmak hiç sorun olmaz. Çünkü bu bölümü çoğunluk bilmiyor bu sayede katılımın da artacağını düşünüyoruz. Tabi her başlığa gidip te hadiii yarışmaya oy vermeye demekte etik olmaz. Son olarak şu emeğe biraz da saygı duysak, yarışan tüm arkadaşlara teşekkür etsek süper olacak...
Eğer dilerseniz oy verenlerin isimlerini saklayabiliriz, bu seferde oylarla oynandı dedikoduları çıkıyor... İnsan kendisi gibi bilirmiş karşısındakini yanılıyor muyum ?
Ek olarak ilgili kategoride doğru bir yemek yarışmaya katılmamış ise bunu oylamada sona gelindiğinde değilde ilk gün benimle paylaşsanız çok daha sağlıklı olacaktı. Bu sebeple bugüne kadar sustuysanız lütfen bundan sonra da lütfen ortalığı bulandırmayınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?