Ben 20 mart akşamı karın germe ameliyatı oldum.Estetisyen değil doç.olan genel cerrah arkadaşım yaptı ameliyatımı.daha öncedende çok yapmış:)Kimseye haber vermeden yattım hastaneye.Refakatçi arkadaşım vardı.Tam karın germe yaptı.Evladiyelik yani.Sigara içmezsen iyi olur dedi.Ama ben dayanamadım içtim.Ameliyattan çıktığımda Nasıl bir acı ağrı lanet olsun olmasaydım dedim.Ama 3 saat sürdü bu ..Dr um beni hastanede 3 gün yatırdı.Paşalar gibi bakıldım.ağrı falan olmadı gibi.Göbek deliğim süper olmuş.ağrı deli gibi okuduklarım kadar falan olmadı.2. gün dik yürüdüm.Şu anda bandajlıyım.epeyce iyiyim maşallah bana.Çarşamba kontrolüm var.Karnım süper olmuş.Sigarayıda bıraktım.İçmiyorum.doku iyileşmesi için ameliyattan sonra içmeyin.Kilomu aldım nedir.Ona moralim bozuk. yada hala ameliyat ödemimi bilmiyorum ama tartıda fazla çıktım.Güya ameliyattan sonra kilo veriliyormuş ya:)Yani bu tarz ameliyatlarda çok okumayın.Radikal kararlar verin ve hemen yaptırın.Çok abartanlar var...Okudukça vazgeçebilirsiniz.Bu arada fiyat konusunda piyasanın yarısından az:)Arkadaşlığın kıyağını yaptı yani:)Olmanızı tavsiye ederim.
Saol canım iyi olmaya çalışıyorum:)bende depresyondayım.karnım dümdüz filan değil bide kilo aldımspora başlıcam tam 2 ay oldu.doktor karnımın 6 ay ile 1 sene içinde düzrliceğini söylüyor.dikişin üstü bombeli inşallah îner. Sen ne alemdesin ?tam olarak toparlandın mı?
Karın kasın sıkılaştırıldımı daha bir toparlanıyor.Benim karın kasım çok yırtıkmış (göbek fıtığı) yama koymuş doktor çok farkediyor.Karnını içeri çek bolluğu yok et işte olan bu canım.Doktorun sana yapılacakları söylemiştir mutlaka.Bizim gördüğümüzden farkılı görüyor onlar.Benim karnım göze batıyordu ama Ercan bey sadece karnı alırsam yarın göğüs sırt kenarları gözüne batar oralarada lazer lipo yapılması gerekir dedi.Sütyen taktığımızda bir potluk oluyor kenardan işte onlar şimdi yoklar.Bir bütün olarak bakıyor doktor.
Şimdi yüz ameliyatı oldum.Bana göre göz kapaklarının alınması yeterli idi.Yok smetri,yok ifade değişikliği dedi bir çok işlem yaptı.Şimdi sonucunu bekliyorum çok yeni daha.Düşününce ve aynaya bakınca hak veriyorum.Bundan sonrada İnşallah bir sorun çıkmaz.Kafam henüz uyuşuk.Göz altlarım hafif şiş.Çok doğal gözüküyor şimdi.Sürecimi açtığım topikte paylaşıyorum.
Estetik gerçekten alışkanlık yapıyor galiba sonu yok hele biz bayanlara.Aslında beylerde çok yaptırıyor çok gördüm kontrollerde onlarında bizden kalır yanıları yok maşallah.
Her şey gönlünce olur güzel haberlerini paylaşırsın burda.Annen için yine bir şey diyemeyeceğim çünkü oda haklı.Bende anneyim kendim yaptırdığım halde çocuğumun yaptırmasına sıcak bakmazdım.Bencillik gibi gözüksede
Kızlar jelesac dan ne haber ameliyat olmıycakmıydı nasıl iyimi haberi olan var mı?
oncelıkle gecmıs olsun bende onumuzdekı kıs goz altı ustu amelıyatı olmak ıstıyorum ama ısım rast gıderse kaşlarımıda kaldırtmak ıstıyorum topık actıgından bahsetmıssın nasıl okuyabıırım bana lınkını gonderebılırmısın?
Derya2852, 27 mart 2013'te hem tam karın germe hem de meme küçültme oldum. karında ki fazla doku genelde göbek deliği etrafında olduğu için ( yada fazla derinin merkezi de diyebiliriz) kesiyi çamarın içerisinde kalacak tarzda yaparlar. Bir anlamda yukarıdan aşağıya doğru deriyi gerer ve fazlalığı alır. Göbek deliğinin yeri değişir. Tabi ki bunlardan önce içeriden karın kaslarını sıkılaştırır. Karnı toplayan da budur zaten . Deri alındığı için karın düzelmiyor, kaslar toparlandığı vakit (ilave lipo falan da olabilir) ortaya çıkan fazla deri alınıyor.
Karın kasın sıkılaştırıldımı daha bir toparlanıyor.Benim karın kasım çok yırtıkmış (göbek fıtığı) yama koymuş doktor çok farkediyor.Karnını içeri çek bolluğu yok et işte olan bu canım.Doktorun sana yapılacakları söylemiştir mutlaka.Bizim gördüğümüzden farkılı görüyor onlar.Benim karnım göze batıyordu ama Ercan bey sadece karnı alırsam yarın göğüs sırt kenarları gözüne batar oralarada lazer lipo yapılması gerekir dedi.Sütyen taktığımızda bir potluk oluyor kenardan işte onlar şimdi yoklar.Bir bütün olarak bakıyor doktor.
Şimdi yüz ameliyatı oldum.Bana göre göz kapaklarının alınması yeterli idi.Yok smetri,yok ifade değişikliği dedi bir çok işlem yaptı.Şimdi sonucunu bekliyorum çok yeni daha.Düşününce ve aynaya bakınca hak veriyorum.Bundan sonrada İnşallah bir sorun çıkmaz.Kafam henüz uyuşuk.Göz altlarım hafif şiş.Çok doğal gözüküyor şimdi.Sürecimi açtığım topikte paylaşıyorum.
Estetik gerçekten alışkanlık yapıyor galiba sonu yok hele biz bayanlara.Aslında beylerde çok yaptırıyor çok gördüm kontrollerde onlarında bizden kalır yanıları yok maşallah.
Her şey gönlünce olur güzel haberlerini paylaşırsın burda.Annen için yine bir şey diyemeyeceğim çünkü oda haklı.Bende anneyim kendim yaptırdığım halde çocuğumun yaptırmasına sıcak bakmazdım.Bencillik gibi gözüksede
Ben ilk defa yazıyorum. Bursada bunu yaptıran varmıdır, varsa hangi doktora yaptırmış ve memnun kalmışmıdır bilmek isterim. Bir de devlet hastanesinde de yapıldığı yazılmış hangi bölümde yapılıyor acaba. Benim de sezeryandan sonra korkunç bir göbek kaldı ki korkunç spor yapmama rağmen erimeyen bir göbek. Yardımcı olursanız çok sevinicem. Bir de miyom nedeniyle rahimi aldırırken acaba karın germe ameliyatı yaptıran varmıdır acaba?
Merhaba aydax
ben bursada yaşıyorum ve 24.04.2013 yani geçtiğimiz çarşamba ameliyat oldum.
dün akşam üzeri evime çıktım gayet iyiyim ne öğrenmek istiyorsanız yazın cevaplayayım
tam karın germe ve karın ve diz içine lipo yaptırdım bu konuda yaşadığım herşeyi yazabilirim yalnız ben özel bir klinikte oldum anestezi uzmanım ve doktorum işinin ehli profosyonel kişiler hiç canım yanmadı desem yeridir.dizden başlayan göğüs altında biten korse var o biraz canımı yakıyor çünkü çok sıkı onun dışında karnım uğuşuk dikiş acısı yok lipo yerlerim mor ve çürük acısı şeklinde
çok tşk ederim derya darısı senin başına inşallah sende kolayca atlatırsınCok gecmis olsun deniz iyi olduguna sevindim umarım hersey istediğin gibi olmuştur.benimde cok az kaldı Pazartesi Allah kısmet ederse bir aksilik olmazsa ameliyat ölucam cok heyecanlıyım.peki ayağa kalkabildinmi 3 günkü yattın hastahanede.
Bende oldum cok şükür ameliyatımı sezaryen acısı gibi suan icin daha ayağa kalkmadım karnım nasil oldu onuda görmedim yarın sabah kaldıracaklar sontam da duruyor tuvalete gitme derdim yok. İnşallah tez zamanda ayaklanırız ya .çok tşk ederim derya darısı senin başına inşallah sende kolayca atlatırsın
benim ameliyatım epidural anestezi yöntemiyle yapıldı bu yüzden daha acısız ve ağrısız imkanın varsa böyle yaptır.sonrasında katateri çıkartmadıklarından uyuşturucu vermeye devam ediyorlar böylece çok konforlu bir ameliyat sonrası yaşıyorsun.4 saat sürdü ve türk sanat müziği eşliğinde geçti.zaman zaman galip bey beni uyuttu çünkü benim hipo tiroidden hipere dönen bir problemim vardı hemde sıkılırsın demişti.
korsemi giydirip odama getirdiler bir iğne daha yaptılar ve sonrasında arkadaşlarımı ve kızımı aldılar içeriye beni gören inanamıyoruz incecik olmuşsun göbek bel yok ay bizdemi yaptırsak dedi.ama şu an öyle değilim çünkü ödemler başlıyor ve biraz şişiyorsun.3 yada 4 saat sonra bana çorba içirdiler ve ilk yürüyüşümü yaptım tabiki iki büklüm ve yataktada v şeklinde yatıyorsun ayaklar ve üst beden yüksekte.sondayı yürüyüşten önce çıkartmışlardı ve bana günde 3lt su içmelisin dendi ve hemen büyük bir sürahi kondu önüme dolayısıyla sabaha kadar 3 kez yürümüş oldum.bu arada gece 11 gibi bana peynir,ızgara tavuk,domates,salatalık ve maruldan oluşan salatayı yedirdiler.her yarım saatte bir tansiyon,nabız ve vücut ısım kontrol edildi.normalde nabzım çok yüksek ve tansiyonum çok düşük olmasaydı ertesi gün öğleye doğru çıkacaktım fakat benim tiroid yüzünden dengem bozuldu,tahlil yaptılar hemen kan seviyem 13,5 tan 9,5 düştü demir şurubuna başlattılar ve nabzımı düzenlemek için gerekli ilaçları serumuma verdiler sürekli.3.gün çıkmamında sebebbu ama şu an herşey yolunda zaten öyle olmasa bırakmazlardı gerçekten galip bey selçuk bey harika dr lar personelde çok ilgiliydi özel hemşirem ece hnm sabaha kadar gözünü kırpmadı başımda.ertesi gün dilek hnm geldi oda yine ertesi güne kadar sürekli ilgilendi.Allah hepsinden razı olsun.ben onları yoran ve ilaç konaklama anlamında maliyeti olan bir hasta oldum ama tek kuruş fazladan istemediler,yüzlerinden gülümsemeleri hiç eksilmedi.Evimde de çok şükür yatağımdan kendim kalkıp gidiyorum tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum dolaşıyorum.reflüm olduğu için günde 2 şişe sade maden suyunu içemiyorum sadece.pazartesi günü direnler çıkacak ve ilk pansumanım yapılacak.İnşallah sende pazartesiyi kolayca geçirirsin.sen nerede oluyorsun ameliyatını
Bende oldum cok şükür ameliyatımı sezaryen acısı gibi suan icin daha ayağa kalkmadım karnım nasil oldu onuda görmedim yarın sabah kaldıracaklar sontam da duruyor tuvalete gitme derdim yok. İnşallah tez zamanda ayaklanırız ya .
Bende oldum cok şükür ameliyatımı sezaryen acısı gibi suan icin daha ayağa kalkmadım karnım nasil oldu onuda görmedim yarın sabah kaldıracaklar sontam da duruyor tuvalete gitme derdim yok. İnşallah tez zamanda ayaklanırız ya .
Cok teşekkür ederim justing suan karnımda korse var bugun ikinci gün bu aksamda hastahanede kalacam ayağa bir defa kalktım inanki sezaryende ayağa kalktığımda canım daha cok yanmıştı eğik yürümen gerekiyor zaten. sezaryende dik yürümek gerekiyordu.allahima hamd olsun dayanılmayacak bir acım yok.umarim ayaklanırım hemen cocuklarım perişan oldu kucuk illa beni arıyormuş.birde insaallah karnım umduğumdan güzel olmuştur.:)))))
Derya2852, aman dikkat edin ne olur. Size bu saatten sonraki dönem geçirdiğiniz operasyon kadar önemli (belki de daha fazla) dersem inanın abartmış olmam. En az bir ay sizi zorlayacak işlerden, (özellikle ani olan) hareketlerden kaçının. Ben ne kadar iyi gidiyor diyordum ki 23. gün yaptığım ani ve zorlayıcı bir hareketle (anlık bir şeydi) karın bölgemde bir yanma hissettim. Sonrasında o bölge şişmeye başladı ve bayağı bir şişti. Detayları boş verelim neticede olan bir kılcal damar çatlaması neticesinde deri altında biriken kan. Tıptaki adı Hematom imiş. Lütfen dikkat edin ve a c e l e etmeyin!!!
Değerli kader arkadaşlarım, 6 Nisan'da bende tam karın germe yaptırdım. Çoook pişman oldum. Halada öyleyim 3 yada 6 ay sonrasında aynını söylermiyim bilemiyorum. Ağrı sanırım kişiye yada doktorun eline göre göreceli..Opr gecesi resmen yandım kavruldum karnımda sanki ateş topu vardı.Ağrı kesiciler falanda fayda etmedi. 10 gün boyunca çok sıkıntım oldu. Sürekli ağrı kesici içtim.Sigara içmediğim halde ara ara kuru öksürük vardıki ömrümden götürdü diye düşünüyorum. Burada çoğunun yazdığı gibi öylesine basit bişey değilmiş. Doktora dedim neden uyarmadınız..En zor ameliyatın ilkidir karın germe ikincisi ise meme büyültmedir dedi. Şu anki dikiş ve karın görüntüsü kötü. Çünkü hala şiş..6 ay diyor doktor..Evinizde sizi bekleyen küçük bir çocuğunuz var ise (yavrucak anlamıyorki anne kucağına al kucağına al..Kahroluyorsun..) biraz daha büyümeden olmayın..Eğer karnınız hafif sarkıksa ve hamilelik yırtılmalarına takılıyorsanız hiç olmayın..Ancak benimki gibi 6-7 aylık hamileymiş gibi bir karna sahipseniz düşünün ama çok iyi düşünün gerçekten çok zormuş...Sevgiler...
Çok geçmiş olsun bende 18.Nisanda oldum ameliyatımı yazınızı görünce gerçekten üzüldüm adınıza.Zor bi ameliyat olduğunu araştırma yaptığım dönem doktorların hepsi söylemişti ama kişiye doktorun tekniği ile ilgili bu zorluk derecesi diyede eklediler...nerede kime oldunuz ameliyatınızı sakıncası yok ise yazabilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?