Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Çok teşekkürler :)

şaşırdım üzüldüm ne güzel gidiyordu süreciniz , tez zamanda geçer inşallah.Uzunca bi süre yazmayı düşünmüyorum zaten, sonra madde madde yazacağım kısmetse

Sevgili Jelesec sizede çok geçmiş olsun ve diğer yaptıran arkadaşlarada.Ankara'da özel bir klinikte oldum. Asskn arkadaşım paylaştıklarım sizin onayınız için değil, abartmadan şahsen yaşadıklarımdı. Bazı sıkıntıların olduğunu, herşey çok kolaymış gibi güllük gülistanlık olmadığını yazmayı kendimce görev saydım. Birde doktoruma sitelerden bilgiler okuduğumu araştırmalar yaptığımı söylediğimde, bir çok doktor asistanının üye olarak tavsiyeler ve isimler verdiğini iletti. Buda şimdi aklıma gelen bir ayrıntıdır..Sevgiler..

Geçmiş olsun dileğinize teşekkürler:)

ben kendi adıma teşekkür ederim size açıkça yazdığınız paylaştığınız için hiç kolay değil tabi ki başta dünya imza atıyoruz bu ameliyata girmeden her şey olabilir diye bu bile sıkıntı...evet sitede böyle kişiler geçmişte de var dı ! şimdi de vardır ! ama site yönetimi yakaladığında bu üyeleri temizliyor bizlerde bildiriyoruz şüphe duyduklarımızı ben ilk doktorumu bu sitelerdeki yorumlara dayanarak seçmedim zaten o zamanlar tek yorum vardı hakkında o kişide muayene olmaya gidecekti:)

Son düzenleme:
Asskn sormayı unuttum peki ne yaptılar bu sorun çıkınca nasil kontrol altına aldılar.

Hematom olayında eğer hızlı müdahele, enjektörle kan çekiliyor. Yok eğer zaman geçipte kan da pıhtılaşma olmuş ise iki seçenekten birisini tercih ediyorsunuz. Birincisi birikintinin ki bende 10cm*15cm*4cm idi, alt seviyesinden minicik bir kesi yapılıp dren ile kan ve varsa sıvının tahliyesi yapılıyormuş. İkincisi ise birikinti yer çekiminin de etkisi ile aşağı doğru vücuda yayılıyor, önce deri altında morarmasını, sonra yeşillenmesini, sonra da sararmasını ve kaybolmasını beklemek zorundasınız. Herhangi bir olumsuzluğu yok. Ekstra şişliğin ve deri altına verdiği rengin kaybolması için gereken yaklaşık bir ay. Vücut bu ödemi kendisi atabiliyormuş.

Zcakir, zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadığınız aşikar. Fakat size özel olan bu sürecin, böyle operasyonlarda olan genel bir durummuş gibi anlatmanızı anlaşılabilir bulmam mümkün değil. Siz bu olaya girişirken hiç mi araştırma soruşturma yapmadınız. Ya da bilgisine başvurduğunuz kişiler size ameliyat ertesi kalkıp halay çekebileceğinizi mi söylediler!! Şahsınıza has bir takım rahatsızlıklar olabilir, mesela Figen68 idi yanlış hatırlamıyorsam o da karın germe oldu ve daha önce yaşamış olduğu trafik kazasından kalan bir problem nedeniyle bizlerden çok daha fazla ağrı v.s. yaşadı. Tamam ben her şey güllük gülistanlık demiyorum. Hatta hiç hesapta olmayan bir problemde yaşadım ve bunu yazdım, saklamadım ki. Ama bir yola çıkıyorsak eğer, yol için gereken bilgiyi, almamız gereken önlem var ise almayı, hatta psikolojimizi ayarlamalıyız. Bir şeyi daha belirtmeliyim ki siz sadece karın germe oldunuz sanırım, ben aynı anda hem karın germe hem de meme küçültme oldum. Umarım yaşadığınız sıkıntıyı en kısa sürede atlatır ve arzu ettiğiniz görünüme kavuşursunuz. Amacım kesinlikle polemik yaratmak değil. Eğer bu cevap size öyle olduğunu düşündürürse peşin peşin özür dilerim. Kalın sağlıcakla.

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun.Merak ettim hemetom ameliyat sonrası ne kadar zaman içinde olabiliyor.

Hiçbir ameliyat kolay değil,riskleride var.Nekahat evresini kolay geçirdim.Kolay olması kişiye ve doktorun tekniğine bağlı olduğunu düşünüyorum.Yanma hissi sanırım yoğun yağ aldıranlarda oluyor.Ağrıda kişinin ağrı eşiğinin az veya yüksek olmasına bağlı.Doktorlara göre karın ameliyatı en zor ameliyatların başında.
Yeni yüz ameliyatı oldum.Bana göre de yüz karından daha zor geldi.Bana unutmuşundur, yeni olduğu için öyle söylüyorsun diyorlar ama değil.Hoş ağrım sızım olmadı çok şükür şişliklerim çabuk indi.Kafadaki gerilme hissi uyuşukluk bana çok farklı geldi.Karnımda uyuşuktu ama kafa daha ağır bastı.
Yüz ameliyatını araştırdığımda aylarca gitmeyen şişlik,smetri bozukluğu,ağrı gibi olumsuz yorumlar çoğunlukta idi.
Anlayacağınız herkes farklı yaşıyor sürecini.Önemli olan olacağınız ameliyata artısı ve eksisi ile kendinizi hazırlamanız.

Ben 21 yasindayim Bugun 1 hafta oldu iste nerdeyse benim iyilesme surecim baya hizli surdu aslinda 5.gun dik bir sekilde yureyebiliyordum bana dren takilmadi kanama olmamis vucutya 1.5 senedir spor yaptigim icin iyilesme surecim baya iyi ve rahat cikiyorum geziyorum pek sorun olmuyor 45 kilo verdim 4 ayda 1 swneden fazladirda toparlamaya calisyorum ama yok olmadi onun ickn yptirdim 7 bin liraya yaptirdim ameliyati cokda guzel gecti sigarayida 2 hafta once biraktim halada icmiyorum cok canim cekmiyor acikcasi daha herhangibir sonuc goremedim karnimda eski halinden daha sis gibi hatta ne bilim sabirsizlaniyorum acikcasi istedigim gibi olmazsa diye korkuyorum 5. Gun okula gittim ztn hic bi sorun olmadi cumartesi dikislerim alinacak ins bi sorun yoktur hemen iyilesmek istiyorum acikcasi insan biraz mucize bekliyor bu kdr agrili ve pahali bi mudehale sonrasi:)

Geçmiş olsun çokta gençmişin Zaman dediğin nedir ki akıp gidiyor.Yarın ameliyatını unutup sanki hep böyleymişin gibi gelecek.

MErhaba offpuff nerede oldunuz acaba ameliyatınızı? 45 kiloyu 4 ayda mı verdiniz

Çok geçmiş olsun.Merak ettim hemetom ameliyat sonrası ne kadar zaman içinde olabiliyor.

Dileklerinize teşekkür ederim BenToprak. Bu hematom olayı normalde de olabiliyormuş. Hoş ben yakın çevremde hiç rastlamamıştım ama. Böyle bir durum tahmin edildiğinde kanamayı durdurmak için bölgeye soğuk kompres ( buz torbası gibi) uygulamak gerekirmiş.

Son düzenleme:
Ya arkadaslar bu drenlerin çıkması zormu nasil oluyor korkmaya başladım.lutfen acele cevap.

Zor bir şey yok. Çekerken ilk anda hafif bir acı hissedersin okadar. Böyle durumlarda iyileşme sürecini hızlandırmak ve kalitelendirmek adına mümkün olduğu kadar stresden uzak durmak gerektiğine inanırım. Rahat olun sonu güzel olsun işallah. Ayrıca hayatta kolay elde edilen birçok şeyin netice itibariyle iyi ve/veya değerli olmadığını düşünmüşümdür.

Teşekkür ederim cevabınız için.Anladığım kadarı ile ameliyat olanlarda risk normal insana göre daha fazla.Benim karın ameliyatım bir yılı geçti.Dün gece uykumda nasıl bir hareket yaptıysam göbek sağ yan kısmında acıma ile uyandım.Bir müddet gerdiremedim kendimi.Hani ayağa giren kramp gibi bir şeydi.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam bazen böyle nadirde olsa batma hissi olabileceğini okumuştum forumda.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam bazen böyle nadirde olsa batma hissi olabileceğini okumuştum forumda.

Bu kadar aradan sonrada batma hissi yaparmı bilmiyorum.Karın kasıma yama konulmuştu.Sanki kasıma kramp girdi.Çok şükür şimdi bir şey yok.Birde hayırlısı ile yüzüm geçse

Bu kadar aradan sonrada batma hissi yaparmı bilmiyorum.Karın kasıma yama konulmuştu.Sanki kasıma kramp girdi.Çok şükür şimdi bir şey yok.Birde hayırlısı ile yüzüm geçse

Geçer geçer hepsi geçer. Yaşadığınız şeyi iyi bir şekilde doktorunuza anlatabilirseniz, tanıyı daha net koyabilir sanırım. Öğrenince yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…