canım ben devlet hastanesine gidip plastik cerrahla görüştüm oda ameliyatın gerekli olduğunu söyledi..tahliller yapıldı ve 1.5ay sonrasına gün verdi istenilen ücreti vezneye yatırıp ameliyatımı oldum..bendeki sorum sezeryan sonu enfeksyondan dolayı tük karın dokuları mide kısmı dahil doku yapışması olmş,ve tamamen kazıdın dedi hatta eğer böyle olduğunu bilse yapmazmış ki bunu bende bilmiyordum ve kazıdığı içinde çok canım yandı halada acıyor...3ayı bulurmş içerlerin iyileşmesi..
uzun zamandan sonra tekrar merhaba nolac cım senı onlıne gorunce sana ozel mesaj yazcaktım ama 100 mesaj yazmalıymısız:)))burdan yazıyorum nasılsın nasıl gıdyor ben depresyondayım senınkısı nasıl??
Saol canım iyi olmaya çalışıyorum:)bende depresyondayım.karnım dümdüz filan değil bide kilo aldımspora başlıcam tam 2 ay oldu.doktor karnımın 6 ay ile 1 sene içinde düzrliceğini söylüyor.dikişin üstü bombeli inşallah îner. Sen ne alemdesin ?tam olarak toparlandın mı?
nolac kaç kğ aldın ameliyattan 2ay sonramı aldınki..ben tartıda 2kğ eksik çıkıyorm 37.günüm bugün ..ama 2kğ dan fazla yağ gitmiş olması lazım bendemi aldımki kilo bilemedimve benimde karnım dümdüz değil..
nolac kaç kğ aldın ameliyattan 2ay sonramı aldınki..ben tartıda 2kğ eksik çıkıyorm 37.günüm bugün ..ama 2kğ dan fazla yağ gitmiş olması lazım bendemi aldımki kilo bilemedimve benimde karnım dümdüz değil..
3 kilo aldım lîpo yapılmayan bölümlerden.
Arkadaslar merhaba bende 29 Nisan da ameliyat olacam ama siz karninizin duzlesmedigini söylediniz kafam karıştı peki kac kilolardasiniz bu ameliyat icin en güzeli kiloları verip karin yeteri kadar bollasmasi lazım diye biliyorum peki ameliyatdan once spor yapmayı denedinizmi hiç ben hala kararsızım.peki acı olarak nasil cok acınız oldumu dikişleriniz ne durumda netten baktım bazı dikisler cok kotu yardımcı olursanız cok sevinirim.birde annem istemiyor karsı çıkıyor hani yüzüm kara çıksın istemiyorum ben sana demedimmi simdi çekiyorsun karnında hiç güzel olmadı falan demesini istemiyorum.
Merhaba derya kilo ile ilgili yazdıkların doğru canım.İdeal kilon ne ise o kiloya yakın olmalısın.3-5 fazlan varsa çok önemli değil.Her vücut ayrıdır.Aynada fazla derini aşağı doğru verdiğinde karnın nasıl duruyorsa öyle olacaktır.Ameliyatlar vücut şekillendirme için yapılır kilo verme için değil.
Ağrı bende olmadı.Ağrı kesici falanda kullanmadım.İlk zamanlar tam dik yürüyemiyorsun.Vücudun sana ne kadar dik durman gerektiğini söylüyor merak etme.Çok dikelmeye çalıştığında karnında gerginlik yapıyor sende hafif eyiliyorsun.Zamanla izin veriyor dikelmene.Her geçen gün daha iyiye gidiyor.
Dikişlere gelince doktorun tekniğine bağlı.Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır dimi.İlk zamanlar dikişler sana çok uzun gelir.Sanki ikiye ayrılmışssın gibi.Zamanla kenarlar silikleşiyor.Hani jilet kesiği olur ya beyaz soluk ince çizgi öyle oluyor.Orta yani sezaryan bölümü daha daha geç silikleşiyor.İstediğini giyip rahat dolaşmaya başladığında karınsız hep böyleymişin gibi geliyor.Sonuç iyi olunca izleri görmüyosun bile.
Anne işte üzülüyor sana bir şey olmasından korkuyor.Sağlık için olsan üzülür gıkı çıkmaz.Buda sağlık için aslında ruh sağlığımız.Bunu anlasalarda anlamak istemezler.İnşallah yardımcı olmuşumdur.
Allah kolaylık versin her şey gönlünce olsun.
Cok teşekkür ederim toprak evet biraz oldun su serptin biraz daha cesaretlendirdin.iyi gecmis ameliyatlar duymak güzel ama aksi gibi hep annemin kulağına gelenler kotu gecmis ameliyatlar((( birde karnını asigiya doğru çektiğin gibi oluyor karnın yazmissinya ama içerden karin duvarı da yapıldığı zaman daha ince görünmemiz lazım öyle olmuyormu acaba.
Derya2852, 27 mart 2013'te hem tam karın germe hem de meme küçültme oldum. karında ki fazla doku genelde göbek deliği etrafında olduğu için ( yada fazla derinin merkezi de diyebiliriz) kesiyi çamarın içerisinde kalacak tarzda yaparlar. Bir anlamda yukarıdan aşağıya doğru deriyi gerer ve fazlalığı alır. Göbek deliğinin yeri değişir. Tabi ki bunlardan önce içeriden karın kaslarını sıkılaştırır. Karnı toplayan da budur zaten . Deri alındığı için karın düzelmiyor, kaslar toparlandığı vakit (ilave lipo falan da olabilir) ortaya çıkan fazla deri alınıyor.
siz kime amlyt olmuştunuz şimdiki durumunuz nasıl memnunmusunuz
Asskn bende 29 Nisan'da olucam. Sanırım sizin operasyonunuza aynı operasyon. Oldukça heyacan ve tedirginlik var. Göğünde ağrı acı olmuyormuş okuduklarıma göre ama karın ve lipo biraz sıkıntılı diyorlar. Acaba siz kendinizi Enka'dan sürede iyi hissetmeye başladınız? Yani ayağa kalkma sokağa çıkma durumu ortalama nizamdan olur? Tabii bu bünyeden bünyeye değişiyor. Bilgilerinizin paylaşımı için çok teşekkür eder sağlıklı bir ömür dilerim.
arkadaşlar benim naçizane tavsiyem asla aml. olduğunuz kiloyu geçmeyin bu sebeple çok uğraşipta kilo veren arkadaşlar aml. sonrası kilo alırlarsa bütün düzeltilmiş şekil bozulabilir çünkü aml yağ alımınıda bereberinde getiriyor ve yağların alındığı yerler kilo alımı ile engebeli bir hal alıyor bu hiçte hoş olmayan bir görüntü oluşutua biliyor bu sebeple eğer kilo bile vermeniz gerekiyorsa bende aml.sonrası verin asla öncesi değil
sevgiler
Teşekkür ederim dileklerinize, ben de size inşallah beklentilerinizi karşılayan başarılı bir operasyon dilerim şimdiden. Aslında, daha önceki sayfalarda öncesinden itibaren bir şeyler yazdım (837.sayfa olabilir) oradan ve devamından detaylı okuyabilirsiniz. Ama basitçe sonuca gelirsem bugün 22. günüm ve işbaşı yaptım, son derece rahatım. Önümüzdeki hafta kontrolüm var. Geçtiğimiz Cumartesi günü kıyafet alırken ki daha şişliklerim var. Diğer arkadaşlarında yazdığı gibi vücüdun tam şeklini alması 6 ayı geçebiliyormuş. Buna rağmen tezgahtara bunun bir beden küçüğü yok mu ya da vitrindeki mankenin üzerinde bulunan kıyafeti (tekmiş) istiyorum demenin, (ölçüleriniz nedir bilemem ama) hazzını yaşamanızı isterim. Yanlızca buna bile değer bence. Ben pozitif bir insanım, iyi düşünelim iyi olsun, güzel bakan güzel görür diyenlerdenim.
Cok teşekkür ederim toprak evet biraz oldun su serptin biraz daha cesaretlendirdin.iyi gecmis ameliyatlar duymak güzel ama aksi gibi hep annemin kulağına gelenler kotu gecmis ameliyatlar((( birde karnını asigiya doğru çektiğin gibi oluyor karnın yazmissinya ama içerden karin duvarı da yapıldığı zaman daha ince görünmemiz lazım öyle olmuyormu acaba.
Ameliyat olduğumun 2. günü sopa gibi dimdik değildim..Sadece karnıma elimle baskı uyguluyarak doğruldum.mümkün olduğu kadar dik yürümeye gayret ettim. benim sıkıntım yattığım zaman desteksiz kalkıyordum.Ayrıca tek başınıza olunca mecburen dikleşiyorsunuz.Ben bir gün değil 3 gün yattım hastanede acayip ilgi alaka ve bol bol ağrı kesici...:)kısaca gayet iyi atlattım ..yarın 1 ay olucak.Karnımın içinde az buçuk yırtılıyormuş hissi gibi ağrılarım var.Korse takıyorum hala..dikiş yerlerime ilacımı sürüyorum. Aslında 20. günün sonunda tül perde çıkarıp taktım:)Neden konuyu üstüne alındın anlamadım?Demekki benim olduğum ameliyatları olsanız perişan olurmuşsunuz. 2 kere beyin ameliyatı 1 kere beyin kanaması 40 gün komada kaldım 3 gün yoğun bakım v.ss :)Bu ameliyat benim için çok basittiii...çok geçmiş olsun hepinize:)öncelikle geçmiş olsn..senin adına sevindim bi yandada şaşırdım benim 24.günüm olmasına rağmen dimdik yürüyemiyorm sen nasıl 2.gün dik yürüdün hayret ettimm..belki bünye belki teknik meselesi..kilo alma değildir yani ameliyat süresinde hemen almş olamazsın şişliktir mutlaka..bu ara çok abartanlar var sözüne de üzerime alındım bende olmadan önce taş çatlasın 15 gün sonrası çok kolay diye düşünüyordum ,benim karın germe dışında extra durumum olsada 2.günde hiç bişey yokmuş gibi olabileceğini sanmıyorm...lütfen kendini baza alarak herkese çokta kolay hokus pokus kadar basit olarak kıyaslama ben çok zorlandım ve halada dik yürüyemiyorm..karnım hala biraz yürüsem iş yapsam taş gibi kaskatı oluyor..herkesin bünyesi farklı kolay atlatanda olur zorlananda...bence en iyi ve en zoru göze alarak olun arkadaşlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?