faceımı kapattım hayatım ben okuyorum demıstımya amelıyattan dolayı derslerı aksattım ders calısmak ıcın netten koptum facıde dondurdum..100mesajı doldurmadıgımdan ozel mesaj ayzamıyormusum buyuzden burdan yazacagım canım depresyonum anlattıgım gıbı fazla sey ummusum ama boyle cakılacagımı hıc dusunmemıstım kısacası buyuk bır amelıyata basımıza ne gelecegını bılmeden balıklama dalmısız gıbı gelıyor bana enazından benımkısı ole olmus haaa eskı halıme gore ıyımı evet ama odedıgım maddı manevı bedele degdımı hayır..derslerım aksadı oglumun okuldakı derslerı dustu zaten ıyılesene kadar kılo aldım bıde mıgdem cıktı..asagıda tamamen dumduz olmadı ama gene ıyı artık hamıle gıbı deılm ama dumduz de deılm dogrusu..sımdıkı aklım olsa ıyıce kılo vermeden amelıyat olmazdım haa verebılırmıydım hayır:)))ozamanda su gelıyor aklıma lıposaksın yaptırıp sonra germe yaptırıdım hatırlıyorumda nette arastırma yaparken unlu bır estetık cerrah aynen sole dıyordu kılo vermeyen bayana karın germe yapmam efendım sonra sucu bana bulcak:))cunku sonuc ıstedıgı gıbı olmayacak ozaman nedemek ıstedıgını anlamamıstım ben karın germe amelıyatını kılo verme amelıyatı gıbı algılamısım ama butun bunlara ragmen eskısıne gore dahaa cok umudum var duzelmek ıcın sımdı full spor yapıyorum ogleden sonra yatana kdara sadece elma yıyorum sende ne var ne yok?
Merhaba arkadaslar bende 29 Nisan'a ameliyat tarihi aldım ama hala muallaktayim çevremde arkadaslardan duyuyorum onların arkadaşları yaptırmış iltihaplanmalar falan bayağı bir sıkıntı çekmişler sizlerde de bu gibi sıkıntılar oldumu.ayrica midem kaldı diyorsun karin kaslarını sikilastirma dimi doktorun birde kac kiloydun ben 55.5 kiloyum bende de mide kısmı var bir tabak yemek yesem hemen karnım şişiyor.bana da yardımcı olursanız cok sevinirim.ayrica ordu medikal hastahanesinde hilal kurul'aameliyat olan arkadaslar varmı cevap yazarsanız sevinirim teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba arkadaslar bende 29 Nisan'a ameliyat tarihi aldım ama hala muallaktayim çevremde arkadaslardan duyuyorum onların arkadaşları yaptırmış iltihaplanmalar falan bayağı bir sıkıntı çekmişler sizlerde de bu gibi sıkıntılar oldumu.ayrica midem kaldı diyorsun karin kaslarını sikilastirma dimi doktorun birde kac kiloydun ben 55.5 kiloyum bende de mide kısmı var bir tabak yemek yesem hemen karnım şişiyor.bana da yardımcı olursanız cok sevinirim.ayrica ordu medikal hastahanesinde hilal kurul'aameliyat olan arkadaslar varmı cevap yazarsanız sevinirim teşekkür ederim şimdiden.
tuğba lipo yapıldı derken karnınamı yapıldı yani germe yapılmadan öncemi anlamadım..benim drek kesti aldı karnımı..mide kısmıma da dokunmadı,gerginlik var ama daha çok yağ var gibi düz olmayacak sanırım sporsuz gitmez ama kaçıncı ayda mekik filan yapılabilirki?[/QUOT
evet germe yapılmadan önce yanlarıma,sırtıma liposuction yapıldı.ardından da kesti.benim 2. haftam şişliği hissediyorum.yağ yok gibi ama şişlikler ve acı tam olarak bitince belli olur sanıyorum.spor ve diyet şart valla bende haftaya yürüyüşe başlamayı düşünüyorum.
sanırım 2 ay sonra başlanabiliyor mekiğe 1 hafta sonra kontrolüm var doktoruma soracağım bende.
merhaba tuğba
benim mide üzerimdede epeyce yağ var o bölgeye lipo yapılmıyormu yoksa sizde olmadığından gerekmi duymadı dr
MerhabaBen, doğrusu aman aman bir şikayette bulunmadım ameliyat sonrası için yazdıklarım sadece yaşadıklarımdır. Kaldı ki narkoz alan kişilerde birbirinden tamamen farklı, alakasız yan etkiler görülebiliyormuş. Eh biz payımıza da böylesi düşmüş. Bir süre aralıklı aralıklı bulantı ve kusma girişimlerim devam etti ama Allahtan kısa sürdü. Mesela amida21 bu olayı daha uzun süreli yaşamış. Bilmiyorum ne kadar uyumuşum ama biraz kendime geldiğimde başucumda bir tarafta serum & ağrı kesici ve antibiyotik, diğer tarafta kan torbası takviye devam ederken, kenarlarda da iki tane diren bir tarafta, iki diren diğer tarafta ve bonus olarakta sondaaaa. Bu arada abartısız söyleyeyimki 15-20 dakikada bir tansiyon, nabız ve ateş kontrolü yapılıyor.
-Hemşire; Ateşiniz yüksek hem üzerinizdeki battaniyeyi alacağım hem de pikeyi biraz açacağım demez mi! İyi de tamam titremelerim geçti ama daha ısınamadım ki ben. Neyse o faslı da bir şekilde geçtik. Akşam yemeği geldi. Menü; Mercimek çorba, sebzeli prinç pilavı, yoğurt, su, minicik bir ekmekcik. İnanınız yarısını belki yiyebildim o kadar. Yiyebildim derken bu eylemi sadece çiğnemek ve yutmak olarak kabul ediniz. Çünki refakatçiniz (ben de eşim) sizi bir bebek besler gibi beslemeli öylesi yani. Size bir sır vereyim mi, bu süreçteki gördüğünüz ilgi sizde alışkanlık yapabiliyor. Böylede bir yan etkisi var.
Kızlar tekrar geçmiş olsun, merak ettiğim gergin mi karnınız ? yoksa eskisi gibi mi tabi daha erken evredesiniz belki ondan böyle geliyordur size dümdüz olması ne kadar sürüyor acaba ?[/
teşekkürler canım.karnım gergin fakat tam kesiğin üstü şiş bombeli.iyileşme sürecinde sanımrım.bide bana liposuction yapıldı.ondanda şişlik olabilir zaten tam 3 ayda büyük şişlikler iniyormuş.sabredip bekleyeceğiz:)
merhaba tuğba
lipo yapılınca daha çok ağrı çekildiği söyleniyor sizin nasıl oldu çok ağrı duydunuzmu
merhaba tuğba
lipo yapılınca daha çok ağrı çekildiği söyleniyor sizin nasıl oldu çok ağrı duydunuzmu[/QUO
evet deniz.özellikle lipolu bölgelerim çok ağrıdı çok şiddetli bir spor sonrası ağrı gibi hala da var 2 hafta oldu.karın germe olan bölgemde
çok ağrım olmadı açıkçası çok zorlanmadım.içdeki kasları dikiyolar ya o da ayağa kalkınca çok zorluyor.midemin üstünde morarma yoktu özellikle yanlardan ve sırttan almış sanırım, doktora sormadım ama gerek görmedi galiba.şu anda çok yağlı gibi değil normal olan bir şişlik var tabi.şimdiden geçmiş olsun diyorum sana da
Merhaba
durumunuz şimdi nasıl
sonrasında yaşadığınız sorun oldumu
şimdiden hayırlı olsun canım.iltihaplanma riski nadir diye biliyorum,ameliyat sonrası bakım çok önemli.mide bulantısı narkozun etkisiyle oluyor genelde.her cerrahi işlemde küçükte olsa bir risk vardır.acı ağrı ilk 3 gün şiddetli oldu bende.2. haftam ufak tefek ağrılar ve şişkinliğim var.ama sonuca değer gerçekten.ben 83 kiloyla ameliyata girdim senin kilon çok az allahın izniyle kolaylıkla atlatırsın inşallah.
şimdiden geçmiş olsun diyorum
Merhaba Derya
benimde ameliyat günüm 24 nisan
sen benden sonra ameliyat olacaksın inşallah bir problem çıkmazsa 3.gün evde olucam ve tüm yaşadıklarımı hiç atlamadan yazıcam
dr epiduralmi yoksa genel anestezimi yapıcak kararlaştırdınızmı
İnşallah hersey yolunda gider umarım umdugumzdan dahada iyi bir karnımız olur acı cekeceksek umarım çektiğimize deger ne diyeyim hayırlısı olsun.
İlk olarak cevapladigin icin teşekkür ederim Tuğba. aslında cocuklarım küçük olmasa acı çekilir ama simdi anneme gebeyim oda olmamı istemiyor. cocukları o bakacak tabi ikna edebilirsem baskalarından duydukları yüzünden karsı çıkmaya başladı yani herseye deger diyormusun .
rica ederim :) destekçin yoksa zor canım en az bir hafta sana yardım etmeleri gerekiyor.benim annem özellikle de kardeşim bebek gibi baktı bana.o yönden şanslıydım.benimde annem ve babam ne gerek var demişti başta .benim oğlumda 3.5 yaşında.hiç kucağıma almıyorum. en azından 3 ay kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.inşallah ikna edebilirsin.sonuçta onlarda seni düşünüyorlar.sağlık için olmadığını,gerekli olmadığını düşünüyorlar.kendilerine göre belki haklılar ama.sen böyle mutlu değilsen bence olmalısın.göbeğin ne durumda bilmiyorum ama benim çok sarkık ve büyük bir göbeğim vardı.popomda bir o kadar küçüktü ve orantısız erkek gibi bir vücudum vardı.çıplak halinden vazgeçtim kıyafetler bile kötü duruyordu.onun için belkide sonuçtan çok memnunum,kesinlikle değer diyorum(kocaman bir izim olduğu halde).rabbim başka dert vermesin hepimize ama göbek çok zor .çok kötü duruyor ve çok rahatsız ediyor.çocuklarına bakacak birini bulursan...gerisi sana kalmış.umarım rahatlıkla atlatır ve sonuçtan çoook memnun olursun.
Of yaa cok karsı çıkıyor aslında bakacak adam bulurumda esimin ailesine duyurmak istemiyorum o yüzden anneme mahkumum cocuklarım biri 3 yasına girecek digerinde 14 aylık olacak yani şart ilk basta bişey dememişti ama simdi cevreden duymuş aksi gibide hep iltihaplanan kisileri duymuş.hatta kadının teki 7 yıl sonra yarasından iltihaplar akarmış kotu hastalığa kalmış sizde duydunuzmu hiç bu gibi sorunlar doktoruma gidip gorusecem bu meseleyi bakalım ne olacak hayırlısı artık.sizin ne kadar oldu simdi daha yeni sanırsam degilmi.aslinda sizinle msn den görüşsek karnınızı gorebilirmiyim annemlede konuşsanız cok güzel olurdu yardımcı olabilirmisiniz acaba.
derya canım anneni çok iyi anlıyorum bi nebze haklıda,sonuçta büyük bir ameliyat ve riskleride var ama olmadan kimseyle kıyaslayamassın kendini..illa kıyaslayacaksan bence iyi olanla kıyasla ,iyi düşün iyi olsn..benimde çok korkularım vardı,sezeryandan sonra 10sene evvel enfeksyon kapmış 17günlük bebeğim varken bi ameliyat daha olmuştum( sezeryanda bile seneler sonra enfeksyon olabilirmiş dikiş yerlerinde) yani herşey mükemmel bile olsa hastane ,dr,bakım v.s bünyenin ne tepki vereceğini bilemessin..ben geçen sene çevremdekilerin korkutmalarından dolayı vazgeçmiştim 1sene sonra hala aklımda ameliyat vardı herşeyi göze aldım allaha sığınarak ameliyata girdim..ve devlet hastanesinde bugün 34.günüm yeni yeni toparladım ama benim başka sorunlardan dolayı çok ağır geçti çok ağrı sancı çektim ve halada karnım acıyor..ama yinede iyyim o yüzden kalbini ferah tut .annenede olmassan mutlu olamayacağını aklından bu ameliyatı çıkaramaayacağını..herşey hazırken olmak istediğini güzelce anlat ..kedini allaha emanet et,ol ve yaşaman gereken süreci yaşa..herşey gönlünce olsn canım hoşçakal..
derya canım anneni çok iyi anlıyorum bi nebze haklıda,sonuçta büyük bir ameliyat ve riskleride var ama olmadan kimseyle kıyaslayamassın kendini..illa kıyaslayacaksan bence iyi olanla kıyasla ,iyi düşün iyi olsn..benimde çok korkularım vardı,sezeryandan sonra 10sene evvel enfeksyon kapmış 17günlük bebeğim varken bi ameliyat daha olmuştum( sezeryanda bile seneler sonra enfeksyon olabilirmiş dikiş yerlerinde) yani herşey mükemmel bile olsa hastane ,dr,bakım v.s bünyenin ne tepki vereceğini bilemessin..ben geçen sene çevremdekilerin korkutmalarından dolayı vazgeçmiştim 1sene sonra hala aklımda ameliyat vardı herşeyi göze aldım allaha sığınarak ameliyata girdim..ve devlet hastanesinde bugün 34.günüm yeni yeni toparladım ama benim başka sorunlardan dolayı çok ağır geçti çok ağrı sancı çektim ve halada karnım acıyor..ama yinede iyyim o yüzden kalbini ferah tut .annenede olmassan mutlu olamayacağını aklından bu ameliyatı çıkaramaayacağını..herşey hazırken olmak istediğini güzelce anlat ..kedini allaha emanet et,ol ve yaşaman gereken süreci yaşa..herşey gönlünce olsn canım hoşçakal..
Anlıyorum tabi annemi ama diğer kardeslerim de burun ameliyati oldu onlara hiçbir şey demedi bana da demiyordu ama iste kotu seyler duyunca karsı çıkmaya başladı cocuklar olmasa gene sorun değil baska yardim edecek kimse yok o yüzden yani. Peki sizde neden sorunlar oldu.
merhaba tuğba
lipo yapılınca daha çok ağrı çekildiği söyleniyor sizin nasıl oldu çok ağrı duydunuzmu[/QUO
evet deniz.özellikle lipolu bölgelerim çok ağrıdı çok şiddetli bir spor sonrası ağrı gibi hala da var 2 hafta oldu.karın germe olan bölgemde
çok ağrım olmadı açıkçası çok zorlanmadım.içdeki kasları dikiyolar ya o da ayağa kalkınca çok zorluyor.midemin üstünde morarma yoktu özellikle yanlardan ve sırttan almış sanırım, doktora sormadım ama gerek görmedi galiba.şu anda çok yağlı gibi değil normal olan bir şişlik var tabi.şimdiden geçmiş olsun diyorum sana da
verdiğin bilgiler için çok tşk ederim tuğbacım
sanada çok geçmiş olsun sen atlatmışsın darısı olacakların başına inşallah
direnlerin kaçıncı gün çıkartıldı ve direnler de can acıtıyormu ve halen eğikmi duruyorsun
verdiğin bilgiler için çok tşk ederimDeniznuray merhaba, ilgine teşekkür ederim. Operasyon öncesinden itibaren yaşadıklarıma paralel olarak yazmaya çalışıyorum.
Şu anki durum nedir? derseniz, gayet lumlu ve seyir olarak memnunum derim.
Ameliyat olduğum günün gecesi 23:00-24:00 gibi yani 9 saat sonra ilk defa hemşireler iki taraftan koluma girerek yürüttüler beni. Yürüdüğüm mesafe herhalde 45-50 metre falandır. Devamlı yapılan kontrollerle geceyi sabaha çevirdim. Kollarımı kullanmak istemiyorum, dizlerimin altına bir yastık koydum (daha önce burada karın germe yaptıran bir arkadaşın tavsiyesine uyarak). O arkadaşada teşekkürü vazife bilirim ve ederim. İkinci gün sabah kahvaltısı bal, tereyağ, peynir, zeytin, domates, salatalık ve açık çay ile yaptım. Tabi olarak çok az yiyebildim. Bu arada aklıma geldi op. sonrası kendime geldiğimden itibaren mesela oda ortamındaki bir meyve suyu bile soğuk geliyor ve içemiyordum. Meyve suyunu eşim sıcak su katarak vermişti. Kahvaltıdan sonra yine hemşirelere yürüyüş yaptık fakat bu kez akşamkinden daha fazla ve daha rahat yürüdüm, nispeten. Yürürken özellikle dik olarak değilde eğik yürümeye çalıştım. Kollarımda bazı arkadaşlarda olduğu gibi aman aman bir ağrı hissetmedim. Nedeni bendeki meme kesisinin ters t şeklinde değilde j şeklinde olması olması herhalde diye düşünüyorum. Açıkçası iyikide kesi böyle oldu. Ben de memnunum eşimde.
Saat 08:30 gibi doktorum ve asistanı geldiler. Doktorum kabaca fiziki bir kontrol yaptı, sondayı ve drenleri çıkardı. Bu arada
2. ünite kan bağlanmıştı. Öğleden önce bir kez daha yürüdüm, ilk defa tuvalete gittim (götürüldüm) ve ayrıca benden alınan yağları serum şişesinde, parçaları ise siyah poşetlerde üzerleri sağ meme, sol meme, karın gibi etiketlenmiş olarak gördüm. Serum şişesinde ki yağları (sarı sarı sıvı yukarıda, dibe ise kırmızıya yakın bir tortu çökmüş) görünce dedim ki; Bunu birilerine göstermeliyim! Ama sonra vazgeçtim. Böyle yine tansiyon ve ateş kontrolleri ile öğlen oldu. Menüde sebze çorbası, salata ve yoğurt istedim, bir kısmını yiyebildim. Saat 15:00 gibi doktorum tekrar geldi. Bandajlarımı açtı, pansuman yaptı, sporcu sütyenimi ve karın korsemi giydirdi. Taburcu olabileceğimi (28 mart 2013 perşembe), cumartesi günü kontrole beklediğini belirtti. Bir hususu belirtmem lazım. Biz İzmirden geldiğimiz ve zamanımız da sınırlı (Cumartesi akşamı saat 20:35'te uçağımız kalkacaktı) olduğu için istemese(k) de böyle olmalıydı. Velhasıl aynı gün saat 16:45 gibi atladık bir taksiye ve Ataşehirden doğru Pendik diyarına. Ellisekiz Tl. Taksi parası verdik. Merak edenler olabilir bu mesafe taksi parası kaç para tutar diye. Oğlumun evine üstelik altı kat (Asansör bozulmuş) yürüyerek
teşrif ettik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?