• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba arkadaşlar
ameliyat olanlara geçmiş olsun.ben yeni üye oldum sebebini sanırım tahmin edersiniz 24 nisanda karın germe,lipo ve bacak iç bölgemde de lipo operasyonu yapılacak.sizce hepsini aynı anda olmak işimi dahadamı zorlaştırır ağrı eşiğim çok düşük olduğundan korkuyorum ve ameliyat öncesi nelere dikkat etmeliyim.bana dr kilo ver,şunu ye bunu yeme gibi birşey demedi.ben sorduğumda sadece aspirin ve ağrı kesicilerden uzak dur dedi.dr nuz sizden ne yapmanızı istemişti.
Ben anestesiyle ilgili daha önceki sezeryan ameliyatlarımda sorun yaşadığımdan ( birinde 3 saat ayılamamışım gelen giden tokatladığı içinyüzüm çürümüştü günlerce konuşamamıştım,diğerinde de ameliyatın ortasında uyanmıştım) bu ameliyatı epidural olarak olmak istediğimi dr belirttim o da bizde aslında bunu tercih ediyoruz dedi.Sizlerden epidural olan varmı,acılı bir durummu.
Bana yardımcı olursanız sevinirim:)

Merhaba brn epiduralle oldum göğüsümü bîle o şekilde yaptı sadece izlemek istemediğimi söyledim ve damardan bi ilaçla uyuttu son bir saat uzandığı için ameliyat iğne 5 saatlik ayarlanmıştı zaman yetmedi diye narkoz verdi.çok memnundum. Çünkü uyuşukluğun etkisiyle ilk 3 gün hiç ama hiç ağrı hissetmedim 3 gün arabayla kızımı derse götürdüm hastane dönüşü direnlerle restoranda yemek yedim:) ve sonra gezicem diye üşüttüm ne zaman kî 4. Gün uyuşukluk geçti ben hafif ağrı çekmeye başladım üşütünce ateş sorunumda çok oldu. Ama şiddetle tavsiye ediyorum ilk günlerin ağrısını hissetmiyorsunuz.

Ameliyatını olmuş yeni arkadaşlara geçmişler olsun :71: sıkıntısız iyileşme süreci sonrasında harika bi karın dilerim hepimize :34:

bu başlığın eski yazıcılarından takipçilerinden idim...bi takım aksilikler yüzünden karın ameliyatım 2.kere iptal olmuştu bu cumartesi Allah kısmet ederse oluyorum :18:olup bittikten sonra buradayım soracaklarım olabilir tecrübeli arkadaşlardan fikir almak iyi gelecektir eminim :31:

herkese sevgiler saygılar

Şimdiden geçmiş olsun dualarımız seninle

kızlar iz kremi yada kantaron yağını kaçıncı ayda kullanmaya başladınız ve günde kaç kez kullandınız..bende başlasammıki artık 1ay bitti?bide benim karnım hiçte dümdüz olacak gibi durmuyor bayaa bi göbek var ama inşallah gider.:36:

kızlar iz kremi yada kantaron yağını kaçıncı ayda kullanmaya başladınız ve günde kaç kez kullandınız..bende başlasammıki artık 1ay bitti?bide benim karnım hiçte dümdüz olacak gibi durmuyor bayaa bi göbek var ama inşallah gider.:36:

Aynen benimde 2 hafta oldu. şiş eskisine göre yine iyi ama, dümdüzde değil:)

Ben, doğrusu aman aman bir şikayette bulunmadım ameliyat sonrası için yazdıklarım sadece yaşadıklarımdır. Kaldı ki narkoz alan kişilerde birbirinden tamamen farklı, alakasız yan etkiler görülebiliyormuş. Eh biz payımıza da böylesi düşmüş. Bir süre aralıklı aralıklı bulantı ve kusma girişimlerim devam etti ama Allahtan kısa sürdü. Mesela amida21 bu olayı daha uzun süreli yaşamış. Bilmiyorum ne kadar uyumuşum ama biraz kendime geldiğimde başucumda bir tarafta serum & ağrı kesici ve antibiyotik, diğer tarafta kan torbası takviye devam ederken, kenarlarda da iki tane diren bir tarafta, iki diren diğer tarafta ve bonus olarakta sondaaaa. Bu arada abartısız söyleyeyimki 15-20 dakikada bir tansiyon, nabız ve ateş kontrolü yapılıyor.
-Hemşire; Ateşiniz yüksek hem üzerinizdeki battaniyeyi alacağım hem de pikeyi biraz açacağım demez mi! İyi de tamam titremelerim geçti ama daha ısınamadım ki ben. Neyse o faslı da bir şekilde geçtik. Akşam yemeği geldi. Menü; Mercimek çorba, sebzeli prinç pilavı, yoğurt, su, minicik bir ekmekcik. İnanınız yarısını belki yiyebildim o kadar. Yiyebildim derken bu eylemi sadece çiğnemek ve yutmak olarak kabul ediniz. Çünki refakatçiniz (ben de eşim) sizi bir bebek besler gibi beslemeli öylesi yani. Size bir sır vereyim mi, bu süreçteki gördüğünüz ilgi sizde alışkanlık yapabiliyor. Böylede bir yan etkisi var.

Aynen benimde 2 hafta oldu. şiş eskisine göre yine iyi ama, dümdüzde değil:)

Kızlar tekrar geçmiş olsun, merak ettiğim gergin mi karnınız ? yoksa eskisi gibi mi tabi daha erken evredesiniz belki ondan böyle geliyordur size dümdüz olması ne kadar sürüyor acaba ?

Kızlar tekrar geçmiş olsun, merak ettiğim gergin mi karnınız ? yoksa eskisi gibi mi tabi daha erken evredesiniz belki ondan böyle geliyordur size dümdüz olması ne kadar sürüyor acaba ?[/

teşekkürler canım.karnım gergin fakat tam kesiğin üstü şiş bombeli.iyileşme sürecinde sanımrım.bide bana liposuction yapıldı.ondanda şişlik olabilir zaten tam 3 ayda büyük şişlikler iniyormuş.sabredip bekleyeceğiz:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar karında bir şişlik ve sertlikten söz ediyorlar. Doğru bugün 13. gün ve sertlik bende de var. Ama bu normal değil mi ? Yapılan işlem basit bir şey olarak görülebilir mi ?
Vücudunuzun tepki vermesi doğal değil mi ? Ben bunların normal olduğunu düşünüyorum. Dikkat ettiğim yalnızca bir husus var, içinden geçmekte olduğum bu nekahet döneminde seyir nereye gidiyor. Her gün bir önceki günden daha iyimiyim, değilmiyim ona bakıyorum. Yoksa parmağınızı şıklattınız açın gözünüzü istediğiniz beden ve ölçülerdesiniz. I ıh yok öyle bir şey.
Ayrıca birde şu anki hali başlangıçla kıyaslamak lazım bence. Biz evvelden fotoğraf çekimi yaptığımız için kıyaslamayı gözle yapabiliyoruz, inanın bu haliyle bile farklı. Kimse yanlış anlamasın rica ederim ne olur ben bir nimet istedim-istiyorum, KÜLFETİNE katlanıyorum. Kaldı ki genel bir şişlikten başka birde göbek deliğim üzerinde biraz daha belirgin bir şişlik var. Tabir yerindeyse üç oda bir salon karnı, bir artı bire çevirttirirseniz müsaade edinde biraz toz, biraz hafriyat çıksın. Bir temizlik yapılsın. Eşyalar (Mide başta olmak üzere yeni duruma uyum sağlasın) yeniden düzenlensin. Bağlayalım isterseniz! SABIR ACIDIR, MEYVESİ TATLIDIR!!!!!!

Arkadaşlar karında bir şişlik ve sertlikten söz ediyorlar. Doğru bugün 13. gün ve sertlik bende de var. Ama bu normal değil mi ? Yapılan işlem basit bir şey olarak görülebilir mi ?
Vücudunuzun tepki vermesi doğal değil mi ? Ben bunların normal olduğunu düşünüyorum. Dikkat ettiğim yalnızca bir husus var, içinden geçmekte olduğum bu nekahet döneminde seyir nereye gidiyor. Her gün bir önceki günden daha iyimiyim, değilmiyim ona bakıyorum. Yoksa parmağınızı şıklattınız açın gözünüzü istediğiniz beden ve ölçülerdesiniz. I ıh yok öyle bir şey.
Ayrıca birde şu anki hali başlangıçla kıyaslamak lazım bence. Biz evvelden fotoğraf çekimi yaptığımız için kıyaslamayı gözle yapabiliyoruz, inanın bu haliyle bile farklı. Kimse yanlış anlamasın rica ederim ne olur ben bir nimet istedim-istiyorum, KÜLFETİNE katlanıyorum. Kaldı ki genel bir şişlikten başka birde göbek deliğim üzerinde biraz daha belirgin bir şişlik var. Tabir yerindeyse üç oda bir salon karnı, bir artı bire çevirttirirseniz müsaade edinde biraz toz, biraz hafriyat çıksın. Bir temizlik yapılsın. Eşyalar (Mide başta olmak üzere yeni duruma uyum sağlasın) yeniden düzenlensin. Bağlayalım isterseniz! SABIR ACIDIR, MEYVESİ TATLIDIR!!!!!!

ne güzelde yazmışsın.sanırım aynı gün ameliyat olmuşuz.çok geçmiş olsun.tabi orda büyük bir yara var ve iyileşmesi gerekiyor.doktorumda normal olduğunu söyledi zaten.
benim hafif ağrılarımda var hala.tam olarak iyileşme 3 ila 6 ayda oluyormuş.

Kızlar tekrar geçmiş olsun, merak ettiğim gergin mi karnınız ? yoksa eskisi gibi mi tabi daha erken evredesiniz belki ondan böyle geliyordur size dümdüz olması ne kadar sürüyor acaba ?[/

teşekkürler canım.karnım gergin fakat tam kesiğin üstü şiş bombeli.iyileşme sürecinde sanımrım.bide bana liposuction yapıldı.ondanda şişlik olabilir zaten tam 3 ayda büyük şişlikler iniyormuş.sabredip bekleyeceğiz:)

LİPO SONRASI BEN TARTIYA ÇIKTIĞIM DA 3.KİLO FAZLA GÖSTERİYORDUM KESİNLİKLE İNİYOR LİPOLU İŞLEM DAHA UZUN BEKLEYİŞ GEREKTİRİYOR

LİPO SONRASI BEN TARTIYA ÇIKTIĞIM DA 3.KİLO FAZLA GÖSTERİYORDUM KESİNLİKLE İNİYOR LİPOLU İŞLEM DAHA UZUN BEKLEYİŞ GEREKTİRİYOR

Jelesec, yaşadıklarımı (ve yaşayacaklarımı) atlamadan, karıştırmadan yazmak istiyorum fakat bunu okuyunca yazmazsam çatlarım. Arkadaşlar bu işlemlerden önce (27.03.2013) 68 kilo idim. Sonrasında 31.03.2013'de tartıldım yine 68 kilo idim. Bu gün (onüçüncü gün) az önce tartıldım tammmmmmmmmmmmmmmm olarakkkkkkkkkkkkk 64,8 kiloyum. Ay inanmıyorum ay inanmıyorum ay inanmıyoruuuuuuuummmmmmmm.

Son düzenleme:
Jelesec, yaşadıklarımı (ve yaşayacaklarımı) atlamadan, karıştırmadan yazmak istiyorum fakat bunu okuyunca yazmazsam çatlarım. Arkadaşlar bu işlemlerden önce (27.03.2013) 68 kilo idim. Sonrasında 31.03.2013'de tartıldım yine 68 kilo idim. Bu gün (onüçüncü gün) az önce tartıldım tammmmmmmmmmmmmmmm olarakkkkkkkkkkkkk 64,8 kiloyum. Ay inanmıyorum ay inanmıyorum ay inanmıyoruuuuuuuummmmmmmm.

ya bende ameliyattan sonra 4 kilo eksik çıktım.şimdi ise aynı değişmedi hiç.kafam karıştı.....demekki herkesin yapısı farklı doktorumda bikaç kilo fazla çıkarsın demişti ama
eksik çıktım.şimdide hiç gitmiyor.gerçi sadece 3 kilo fazla deri çıkmış belkide ondan eksik çıktım bilemiyorum:44:

mesela ne kadar zamanda vücut tam oturuyor.bide ödem atmak için bir bitki çayı varmış kullandın mı?varsa tarifini verebilir misin :16:

mesela ne kadar zamanda vücut tam oturuyor.bide ödem atmak için bir bitki çayı varmış kullandın mı?varsa tarifini verebilir misin :16:

Şekercim o bitki çayını bilmiyorum ama ben işlem sonrası 1) istesem de fazla yiyemiyorum ki istemiyorum zaten. 2) Bol bol Su, %100 meyve suyu (Kayısı, Portakal, Üzüm suyu, Elma suyu) içiyorum. Asitli şeyler, Siyah çay (çok severim) kesinlikle içmedim. Buna karşılık sıcak olarak Yeşil çay ve Kuşburnu çayı içiyorum. 3) Kırıntı yerdim evvelden, şimdi ondanda geçtim. Protein (balık, tavuk, tahıl, ceviz&badem, patates, lahana) ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Mesela çikolatayı çok severim. %80 kakaolu bitteri azar azar, acı tat ala ala
yiyorum. Ben bu dönemlerimizi şöyle tasvir ediyorum. Fena olmayan bir bedel ödeyip (malum bu elin doktoru bedava yapmıyor), kendime yatırım yaptım. Varsayalım bir daire aldım.
Kendimi bu dönemde biraz disipline ederek aldığım daireyi bir de dayayıp döşesem iyi olmaz mı!?
Bir işe giriştik azami verimi almak lazım derim ben.

Şekercim o bitki çayını bilmiyorum ama ben işlem sonrası 1) istesem de fazla yiyemiyorum ki istemiyorum zaten. 2) Bol bol Su, %100 meyve suyu (Kayısı, Portakal, Üzüm suyu, Elma suyu) içiyorum. Asitli şeyler, Siyah çay (çok severim) kesinlikle içmedim. Buna karşılık sıcak olarak Yeşil çay ve Kuşburnu çayı içiyorum. 3) Kırıntı yerdim evvelden, şimdi ondanda geçtim. Protein (balık, tavuk, tahıl, ceviz&badem, patates, lahana) ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Mesela çikolatayı çok severim. %80 kakaolu bitteri azar azar, acı tat ala ala
yiyorum. Ben bu dönemlerimizi şöyle tasvir ediyorum. Fena olmayan bir bedel ödeyip (malum bu elin doktoru bedava yapmıyor), kendime yatırım yaptım. Varsayalım bir daire aldım.
Kendimi bu dönemde biraz disipline ederek aldığım daireyi bir de dayayıp döşesem iyi olmaz mı!?
Bir işe giriştik azami verimi almak lazım derim ben.

teşekkürler canım bende çok yiyemiyorum allahtan.önerilerini dikkate alacağım çok saol.:42:

uzun zamandan sonra tekrar merhaba nolac cım senı onlıne gorunce sana ozel mesaj yazcaktım ama 100 mesaj yazmalıymısız:)))burdan yazıyorum nasılsın nasıl gıdyor ben depresyondayım senınkısı nasıl??

fıgencım sanırım bız nldp dıye bır bayan vardıya onun bır tavsıyesını gozden kacırdık yanı bız surda yanıldık amelıyat olunca dumduz olcak sanıyoruzya hayır bence buyuk puntolarla sunu belırtmek gerek amelıyat sonrası dıyet 2ay sonrasındada agır bır spor sart bende aynen su oldu sen gormustun benım karnımı nasıl duruyordu spor yapmayınca gobek delıgının ust kısmı resmen pörtledı:)))bende azıyor agrıyor demden hayatımda ılk defa duzenlı spora basadım artık spor bır yemek yemek tv seyretmek gb gundelık halıne geldı henuz karnım duzlesmedı ama sanırım ancak boyle olcak duyetede basladım bu arada ben takvımımı ramazan bayramına ayarladım o zamana ıstedıgım vucuda sahıp olmak ıcın ugrascam gerısınıde kafama takmıyorum umarım sende ıyısındır..

tuğba lipo yapıldı derken karnınamı yapıldı yani germe yapılmadan öncemi anlamadım..benim drek kesti aldı karnımı..mide kısmıma da dokunmadı,gerginlik var ama daha çok yağ var gibi düz olmayacak sanırım sporsuz gitmez ama kaçıncı ayda mekik filan yapılabilirki?

faceımı kapattım hayatım ben okuyorum demıstımya amelıyattan dolayı derslerı aksattım ders calısmak ıcın netten koptum facıde dondurdum..100mesajı doldurmadıgımdan ozel mesaj ayzamıyormusum buyuzden burdan yazacagım canım depresyonum anlattıgım gıbı fazla sey ummusum ama boyle cakılacagımı hıc dusunmemıstım kısacası buyuk bır amelıyata basımıza ne gelecegını bılmeden balıklama dalmısız gıbı gelıyor bana enazından benımkısı ole olmus haaa eskı halıme gore ıyımı evet ama odedıgım maddı manevı bedele degdımı hayır..derslerım aksadı oglumun okuldakı derslerı dustu zaten ıyılesene kadar kılo aldım bıde mıgdem cıktı..asagıda tamamen dumduz olmadı ama gene ıyı artık hamıle gıbı deılm ama dumduz de deılm dogrusu..sımdıkı aklım olsa ıyıce kılo vermeden amelıyat olmazdım haa verebılırmıydım hayır:)))ozamanda su gelıyor aklıma lıposaksın yaptırıp sonra germe yaptırıdım hatırlıyorumda nette arastırma yaparken unlu bır estetık cerrah aynen sole dıyordu kılo vermeyen bayana karın germe yapmam efendım sonra sucu bana bulcak:))cunku sonuc ıstedıgı gıbı olmayacak ozaman nedemek ıstedıgını anlamamıstım ben karın germe amelıyatını kılo verme amelıyatı gıbı algılamısım ama butun bunlara ragmen eskısıne gore dahaa cok umudum var duzelmek ıcın sımdı full spor yapıyorum ogleden sonra yatana kdara sadece elma yıyorum sende ne var ne yok?

tuğba lipo yapıldı derken karnınamı yapıldı yani germe yapılmadan öncemi anlamadım..benim drek kesti aldı karnımı..mide kısmıma da dokunmadı,gerginlik var ama daha çok yağ var gibi düz olmayacak sanırım sporsuz gitmez ama kaçıncı ayda mekik filan yapılabilirki?[/QUOT

evet germe yapılmadan önce yanlarıma,sırtıma liposuction yapıldı.ardından da kesti.benim 2. haftam şişliği hissediyorum.yağ yok gibi ama şişlikler ve acı tam olarak bitince belli olur sanıyorum.spor ve diyet şart valla bende haftaya yürüyüşe başlamayı düşünüyorum.
sanırım 2 ay sonra başlanabiliyor mekiğe 1 hafta sonra kontrolüm var doktoruma soracağım bende.

Back