Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah çok kolay atlatırsın jelesec Allah yardımcın olsun
tam karın germemi oluyorsun ve anestezi tercihin ne olacak bilgi verirmisin
merhaba nil hanım
siz tam karın germe ameliyatımı oldunuz
bana biraz deneyimlerinizden bahsedermisiniz
24 nisanda benimde tam karın germe,beden ve bacak içi lipo operasyonum olacak
bana bulunabileceğiniz tavsiyeleriniz nedir yardımcı olurmusunuz
Evet Nilcim karın germe ve meme küçültme bi arada oldu sonuçları muhteşem
çok saolun tek odaklandığım konu karın ameliyatı inşallah sağ salim atlatırım doktordan yana bi sıkıntım bi şüphem yok daha önce meme küçültme yanında lipo bacak düzeltme ameliyatı olmuştum.Genel anestezi olacak zaten doktorum da bunu tercih ediyor evet karın germe
Merhaba Tuğba.Kaşınması iyileştiğine delalet biliyorsundur belki ama yazayım gene dedim şişlikler, taş gibi olmalar uzun bir süre devam edecek.Bu yüzden mideyi fazla doldurmadan az ama sık yemek gerekiyor.
Bana hastaneden çıkarken doktorum akşamları 7 den sonra hiç bir şey yememem gerektiğini söylemişti.Ayrıca özellikle akşamları protein ağırlıklı beslenmemi söylemişti.Ben de akşamları sadece bir parça et (tavuk,balık,köfte ve ya kırmızı et) yiyordum.Yanında bir küçük kase yoğurt.Sabahları abarmadan 1 dilim ekmek peynir zeytin ya da sadece 1 bütün haşlama yumurta ve yanında 10 tane kadar ceviz,öğlenleri mutlaka 1 tabak sebze yemeği biraz da salata yedim hep.Bu şekilde yavaş yavaş 1.5 yıl oldu toplamda 17 kilo gitti.Ama kesinlikle diyet dönemlerinde ağzıma 1 tane bisküvi ya da çikoata gofret gibi içinde karışım bol olan yiyecekler yemedim.GAzlı ve kutu içecekler hiç içmedim.Aralarda da mutlaka her gün 1 elma yedim.Kilomun tıkandığı zamanlarda da lahana çorbası kürü yaptım.Google dan bulabilirsiniz lahana çorbası yapımını.İşte böyle böyle verdim Tuğba cım Bu ara kaçırdım gene 1 haftalık lahana çorbası kürüne başlıyorum hemen
[/QUOTmaşallah çok azimliymişsin.bende az yemeye çalışıyorum.akşam yemesem çok iyi olacak.bende 10 kilo versem çok rahat edeceğim canım ya.ne zaman yürüyüşe başlayabilirim? sence.havalar ısındı. işe yürüyerek gidip geliyim.haftaya kontrolüm var doktoruma soriyim en iyisi.akşam proteinde güzel fikir hem tok tutar.önerilerin için teşekkürler canımmmm.
merhaba asskn ..öncelikle geçmiş olsunn...roman gibi yazmışsın ameliyat serüvenini :) ameliyat olalı kaç gün oldu şuan nasılsın?benden sana bir tanede boncuğuu :)Yeniden merhaba arkadaşlar!
Çizimlerde kalmıştık değil mi. Hem meme küçültme hem de tam karın gerdirmeyi (yanlara da lipo dahil olmak üzere) aynı anda olmayı tercih ettik. Bir iki sayfa geride Lebensfreude arkadaşımızında belirttiği gibi memişler küçülünce, göbek dahada ben buradayım - ben buradayım diye bağıracaktı. Doktorumuz E..r hanım meme küçültme için J (Bu kesi lolipop tipinin bir diğer versiyonu diyebiliriz)tipi bir kesi yapacağını, karın germe içinse sezaryen kesisinden biraz daha büyük bir kesi yapacağını söylemişti ki çizimi de zaten öyle yaptı.
Hemşireler beni saat 08:05 te almaya geldiler, eşimle sarıldık,koklaştık, öpüştük ve bir taraftan ben bir taraftan eşim okuya okuya ameliyathanenin kapısından içeri aldılar beni. Sonra ameliyat bölümünü hatırlamıyorum tabii olarak. Sonradan eşimin söylediğine göre 14:35 te odama getirmişler beni. Soğuğu oldum olası sevmem arkadaşlar bende bir üşüme buna bağlı olarak bir titreme bir titreme ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Titremekten dişlerimin birbirine vurmasını mı söyleyim, dudağımı ve dilimi mi ısırdığımı söyleyim öylesi yani. Eşime üzerime bir şeyler daha örtmesini ve bana okumasını zar zor ifade edebildim. Sonradan söyledi eşim ilk anda durumdan bir hayli endişe ettim ama sağ olsunlar hemşireler, endişe edecek bir şey olmadığını bu durumun genel anesteziden kaynaklandığını ve bir ila birbuçuk saat içerisinde titremelerin geçeceğini ve kendime geleceğimi söyleyince rahatladım dedi. Ameliyatım 6,5 saat sürmüş ki planlanan da kabaca 6 saat idi. Bazı noktaları atlayabiliyorum, bağışlayın benim için (herkesin görüşlerine saygım var) aradığım ve önemli bir nokta da şu idi, bütün ameliyat ekibi Anestezist dahil bayandı.
Her neyse eşimin okumaları eşliğinde bir saat geçmeden titremelerim bitme noktasına geldi ama bende bir uyuma hali ki öff.
Yaklaşık iki saat sonra doktorum geldi ameliyatın çok başarılı geçtiğini ama daha önceden de ifade ettiği gibi iki ünite kan verileceğini söyledi. Kabaca bir baktı yaptığı işe sağ mememin koltuk altı kısmına bir dokundu canımı acıtacak kadar, neden yaptı bilmiyorum. Ki o ana kadar ve ondan sonra da o kadar acı hissetmedim ağrı kesicilerin sayesinde. Titreme durdu ama afedersiniz bir kusma hali ki sormayın. Tabi bir şey çıkmıyor, çünki bir önceki gece saat 23:00 da yeme içmeyi kesmiştim doktorumun önceden yaptığı tenbihe istinaden.
çok geçmiş olsun size
ben en iyisi önce karın 6 ay sonrada meme küçültme yaptırayım
ikisi bir arada dahada ağır bir ameliyat oluyor gibi
Yeniden merhaba arkadaşlar!
Çizimlerde kalmıştık değil mi. Hem meme küçültme hem de tam karın gerdirmeyi (yanlara da lipo dahil olmak üzere) aynı anda olmayı tercih ettik. Bir iki sayfa geride Lebensfreude arkadaşımızında belirttiği gibi memişler küçülünce, göbek dahada ben buradayım - ben buradayım diye bağıracaktı. Doktorumuz E..r hanım meme küçültme için J (Bu kesi lolipop tipinin bir diğer versiyonu diyebiliriz)tipi bir kesi yapacağını, karın germe içinse sezaryen kesisinden biraz daha büyük bir kesi yapacağını söylemişti ki çizimi de zaten öyle yaptı.
Hemşireler beni saat 08:05 te almaya geldiler, eşimle sarıldık,koklaştık, öpüştük ve bir taraftan ben bir taraftan eşim okuya okuya ameliyathanenin kapısından içeri aldılar beni. Sonra ameliyat bölümünü hatırlamıyorum tabii olarak. Sonradan eşimin söylediğine göre 14:35 te odama getirmişler beni. Soğuğu oldum olası sevmem arkadaşlar bende bir üşüme buna bağlı olarak bir titreme bir titreme ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Titremekten dişlerimin birbirine vurmasını mı söyleyim, dudağımı ve dilimi mi ısırdığımı söyleyim öylesi yani. Eşime üzerime bir şeyler daha örtmesini ve bana okumasını zar zor ifade edebildim. Sonradan söyledi eşim ilk anda durumdan bir hayli endişe ettim ama sağ olsunlar hemşireler, endişe edecek bir şey olmadığını bu durumun genel anesteziden kaynaklandığını ve bir ila birbuçuk saat içerisinde titremelerin geçeceğini ve kendime geleceğimi söyleyince rahatladım dedi. Ameliyatım 6,5 saat sürmüş ki planlanan da kabaca 6 saat idi. Bazı noktaları atlayabiliyorum, bağışlayın benim için (herkesin görüşlerine saygım var) aradığım ve önemli bir nokta da şu idi, bütün ameliyat ekibi Anestezist dahil bayandı.
Her neyse eşimin okumaları eşliğinde bir saat geçmeden titremelerim bitme noktasına geldi ama bende bir uyuma hali ki öff.
Yaklaşık iki saat sonra doktorum geldi ameliyatın çok başarılı geçtiğini ama daha önceden de ifade ettiği gibi iki ünite kan verileceğini söyledi. Kabaca bir baktı yaptığı işe sağ mememin koltuk altı kısmına bir dokundu canımı acıtacak kadar, neden yaptı bilmiyorum. Ki o ana kadar ve ondan sonra da o kadar acı hissetmedim ağrı kesicilerin sayesinde. Titreme durdu ama afedersiniz bir kusma hali ki sormayın. Tabi bir şey çıkmıyor, çünki bir önceki gece saat 23:00 da yeme içmeyi kesmiştim doktorumun önceden yaptığı tenbihe istinaden.
1978 figen teşekkür ederim, size de acil şifalar diliyorum Allah'tan. Takip ediyorum sizin süreç birazdaha farklı ve zor oldu.merhaba asskn ..öncelikle geçmiş olsunn...roman gibi yazmışsın ameliyat serüvenini :) ameliyat olalı kaç gün oldu şuan nasılsın?benden sana bir tanede boncuğuu :)
1978 figen teşekkür ederim, size de acil şifalar diliyorum Allah'tan. Takip ediyorum sizin süreç birazdaha farklı ve zor oldu.
Bu, yazının 1. bölümü
Arkadaşlar, sitenizle tamamen tesadüf eseri Şubat sonu gibi tanıştım. Meme küçültme ve karın gerdirme için opr. yaptırmaya karar verip, internetten araştırma yaparken tanıştım. İyi ki tanışmışım. Kafamdaki tüm soruların cevaplarını bu topikte ve meme küçültme topiğinde fazlasıyla buldum. Eşimin de teşviği ve motivasyonuyla Mart ayının ilk haftası İstanbulda ki bir doktordan randevu aldık ve ilk muayenemi oldum. Bu arada İzmir de oturuyorum ve Öğretmenlik yapıyorum. Üç çocuk annesiyim, 44 yaşındayım. Üniversiteye giden bir oğlum ve iki kızım var. Eşim ve ben buradan da öğrendiğimiz gibi yapılacak müdahele ile ilgili yöntem, müdahele sonrası yaşayacaklarım, beklentilerim, Operasyon yeri & zamanı ve tabiki ücreti hakkında konuştuk, soracaklarımızı not etmiştik, sorduk ve iki (biri çok önemli) konu hariç anlaştık. Birincisi; Önemli çünkü Dr .... hanım bizden Kan tahlili ve Mammografi istedi. Mesela kan sonucu 12 den düşük çıkarsa yapamayız dedi. Yine Allah korusun Mammografi de bir şey çıkmaması lazım dedi. İzmire döndük aynı gün ve hemen istenen tetkikleri yaptırdım. Kan testi sonucu 11,75 çıktı, Mammorafi ise temiz çıktı. Sonuçları doktorumuza Mail attık. Doktorumuz asistanı ile bize dönüş yaptı. Kan da küçük bir sıkıntı olduğunu, operasyon sonrası iki ünite kan vermek gerekebileceğini, bunun gerekli olup olmayacağına yatış sonrası hazırlık aşamasında yapılacak ikinci bir kan tetkiki neticesinde karar verileceğini, onun dışında bir problem olmadığını belirtti. Bunun üzerine ben ve eşim konunun değerlendirmesini yaptık ve (ikincisi)Operasyon tarihini belirlemeye karar verdik. Asistan hanımla görüştük ve günü kararlaştırdık. Yine bu forumdan öğrendiklerimizden hareketle hem operasyon için hem de seyehat için hazırlıklarımızı yaptık. Arkadaşlar bu gibi ameliyatları düşünenlerin hazırlık yaparken bazı basit ama önemli detaylara dikkat etmesi gerekli. Mesela düz tabanlı kolay giyilip çıkarılabilen bir ayakkabı & terlik gibi, üstünüze kolsuz rahat giyilebilen bir yelek - pijama türü bir şey gibi. Mesela çok çok iyi bir refakatçi gibi. Yanlızca bakım açısından değil, psikolojiden anlayan, mümkün ise olayın seyrini bilen ve sizi yönlendiren, minik espirilerle rahatlatan gibi. Neyse, operasyondan bir gün öncesi akşamı uçakla İstanbula geldik. Operasyon 27.03.2013 günü (yeni doğum günüm olarak kabul ediyorum) sabah saat 07:00 da Ataşehirde es......'da doktorumun asistanı yatış işlemlerini yaptırdı. Kan örneği alındı, sakinleştirici iğne yapıldı, doktor hanım geldi, fotoğraflar çekildi, çizimler yapıldı. Bu arada ölçülerimden de biraz bahsedeyim . Boy 1,72, kilo 68, göğüs 98, bel 82, kalça 96, sütyen ölçüm ise 80 C. C ama bu D'yi zorlayan bir C idi.
nolac benimde 1ay olacak 8inde..ama dr 6ayda ancak şeklini alır dedi..bendede çok gerginlik var ve biraz oturduğumda kaslarım katlanıyor kısalıyor sanki ayağa kalknca zar zor açılıyor,hala batma ve yanmalar var ee ne yapalım zamana bırakacağız mecburenn..
Çok çok geçmiş olsun
yazının 2. bölümü ameliyat sonrası sanırım dört gözle bekliyorum
Merhaba Figen hanım
bu gün nasılsınız sıkıntılarınızda azalma varmı
inşallah daha iyicesinizdir