• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

arkadaşlarr..benim karnım düzelmiyorr:( bugün mutfakta bi yemek yapayım dedim karnım şiştii resmen taş oldu ve çok acıyorr..dik duramıyormm,ne yapacağım ben 17gün oldu bi terslikmi var sizce sanki karın kaslarım yırtılıyor:(:43:

Figen cim no panik:45: Hala çok yenisin.Lütfen üzülme ve panik olma.İçinde birsürü dikişin var tabiiki acılar batmalar yanmalar olacak.Bunlar dayanılmayacak şeyler değil sen de biliyorsun.Fazla hareket hiç yaramıyor.Nekahat dönemindesin hala.1 ay zaman tanı kendine tatlım lütfen. İçindeki kasları doktor tekrardan kurvaze şekline getirip dikti kolaymı hemen atlatmak.Bak ben biraz yemek kaçırayım karnım nasıl geriliyor ve tadım kaçıyor anlatamam ki,ben ameliyat olalı 1.5 sene oldu artık.Dik de duracaksın zamanı gelince.Biraz sabır sadece bu:16:

Hayır eğer kilo alırsan farklı yerlerde yağ toplanıyor.Mesela benim büyük kuzenim karın germe ile meme dikleştirme olmuştu.Karın kısmında değil ama popo kısmı felaket oldu tekrar kilo alınca.Sanki iki kalçasına 2 tane karpuz koyulmuş gibi:( gerçekten görüntü fena oldu.Ameliyatının ardından aslında harika olmuştu.Kilo da vermişti ilk aylar.Kendisi 58 yaşında.Resmen genç kız gibi olmuştu.Fakat sonradan yaşadığı bunalımlardan 10 kilo kadar aldı.Malesef göğüs ve karnında tık yok.Ama kalçaları feci durumda.Eşim de lipo olduğu için biliyorum.Eşime sıkı sıkı tembih etmişti.Karnınızdan yağ aldım ama eğer dikkat etmez de kilo alırsanız farklı bölgelerinize yayılır kilolar demişti.Çok şükür eşim de ben de ameliyatlarımız sonrasi disiplinli bir şekilde yeme alışkanlığımızı değiştirdik.Şu anda o da ben de çok dikkat ediyoruz yediklerimize.Eşimin çok kilosu yoktu zaten ama 5 kilo verdi.Ben de 17 kilo oldu verdiğim kilo.(5.5 kilosu ameliyatta gitmişti)

evet baska yerlere gittiği kesin bacaklarım kalınlasmaya basladı suan diyet yapamıyorum enfeksiyonan dolayı o bir gecsinde yapacam inş zaten cumartesi doktora gidiyorum bakalım o ne dicek

Figen cim no panik:45: Hala çok yenisin.Lütfen üzülme ve panik olma.İçinde birsürü dikişin var tabiiki acılar batmalar yanmalar olacak.Bunlar dayanılmayacak şeyler değil sen de biliyorsun.Fazla hareket hiç yaramıyor.Nekahat dönemindesin hala.1 ay zaman tanı kendine tatlım lütfen. İçindeki kasları doktor tekrardan kurvaze şekline getirip dikti kolaymı hemen atlatmak.Bak ben biraz yemek kaçırayım karnım nasıl geriliyor ve tadım kaçıyor anlatamam ki,ben ameliyat olalı 1.5 sene oldu artık.Dik de duracaksın zamanı gelince.Biraz sabır sadece bu:16:

canımm çok sağol moralim düzeliyor sen böyle şeyler yazınca,benim durumuma normal diyorsn yani bende çok geç kaldım dik duramıyorm diyordm..

nil canım sana bir sorumdaha olacak ..dikişin üzerindeki bandajlar için doktor bişey söylemedi,kendiliğindenmi çıkacak belli bi zamn sonra benmi çıkaracağım ..sadece dikiş alınmayacak demişti..sen ne yaptınki canım

İyi aksamlar.ameliyatimi oldun su anda yatiyorum daha hic kalkmadim.ilk iki saat cok acim oldu.simdi daha rahatim dr yaglarimi ve fazla deriyi getirdi kocaman bir torba:))))

İyi aksamlar.ameliyatimi oldun su anda yatiyorum daha hic kalkmadim.ilk iki saat cok acim oldu.simdi daha rahatim dr yaglarimi ve fazla deriyi getirdi kocaman bir torba:))))

:nazar::nazar::nazar::nazar: Canımmmm çok geçmiş olsun.Bugün meme küçültmedeki 2 arkadaştan da haber aldım.Onlar da olmuşlar ameliyatlarını.Senin haberine iyice sevindim.Zaten ilk 2 saat ne oluyorsa oluyor sonrası çorap söküğü gibi ilerliyor Tuğba cım:) Yarın sabah bile kendini çok iyi hissedeceksin inan.Senin gene iyiymiş benim 4 poşetmiş meme ile beraber:1: HAdi bakalım seni takip edeceğiz sevgiler...

nil canım sana bir sorumdaha olacak ..dikişin üzerindeki bandajlar için doktor bişey söylemedi,kendiliğindenmi çıkacak belli bi zamn sonra benmi çıkaracağım ..sadece dikiş alınmayacak demişti..sen ne yaptınki canım

Benim 15 gün olunca doktorum çıkarmıştı onları.Zaten o gün bazı yerlerin dikişlerini de almıştı.Çoğu eriyen dikişmiş ama aralara normal dikiş de atmış.Bazıları da yapışkanı düşüp çıkmıştı kendiliğinden bantların.Aman o bölgeni çok temiz tut.Sakın açılıp çamaşırınla temas etmesin.Ben o bölgeye korseye değmesin diye rulo selpak koyardım.Hatta korse bedenimi çok rahatsız ettiğinden içime atlet giyip ,atletin üzerine korseyi sarardım.

:52:

:52:canımm geçmiş olsunn senin adına çoook sevindim ...inşallah bir an önce toparlanırsın geçmişler olsunn..:21:

Tesekkurler canlarim bu gece sabahi zor ettim lipodan dolayi cok agrim var.zor donuyorum.ne zamn gecer bu agrilar

Değerli arkadaşlarım pek fazla kilolu sayılmam fakat popo ,basen bacak kısımlarım çok rahatsız ediyor beni.kızkardeşim bundan 4 sene önce komple bir operasyon(karın germe ,göğüs küçültme gıdı) geçirdi.Doktoru akın yücel di ve çok başarılı bir doktor du.Şimdi ben de lipsakşın düşünüyorum.Ve mayıs sonuna kadar yaptırmam gerekiyor.Fakat okadar kafam dolu ki ya aldıkları yağlar yüzünden sarkıklık olurda içi boş bir şeye mi dönüşürüm diye ciddi ciddi düşünüyorum ve çook karasız kalıyorum .yARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.bİRDE BU OPERASYON NEKADARA MAL OLUR ACABA ?:25:

Bugun 4. gunum.cok daha iyiyim liponun bandajlari alindi.karnimda sislik var biraz.izim baya buyuk yanlara kadar.ama eski halinden cok cok daha iyi.ameliyatim 5 saat surdu.1 gece hastanede yattim.doktorum herseyin yolunda gittigini soyledi.ben kurtardim sayilir.insallah isteyen herkes en az aciyla atlatir ve olur bu ameliyati.ben sis olmasina ragmen bu halinden bile cok memnunum.ilk gunler zor oluyor cok agir bir ameliyat.ama sonuclari guzel.burda bana yardimci olan arkadaslarima da cok tesekkur ediyorum.

Bugun 4. gunum.cok daha iyiyim liponun bandajlari alindi.karnimda sislik var biraz.izim baya buyuk yanlara kadar.ama eski halinden cok cok daha iyi.ameliyatim 5 saat surdu.1 gece hastanede yattim.doktorum herseyin yolunda gittigini soyledi.ben kurtardim sayilir.insallah isteyen herkes en az aciyla atlatir ve olur bu ameliyati.ben sis olmasina ragmen bu halinden bile cok memnunum.ilk gunler zor oluyor cok agir bir ameliyat.ama sonuclari guzel.burda bana yardimci olan arkadaslarima da cok tesekkur ediyorum.

Süperrr:46: Harika haberler.Hadi söyle bakalım tuğba,en çok teşekkür bana di mi:32::16:

senin adına çok sevindim bak 4gün olmş bilee :)sen benden daha çabuk iyileşeceksin anlaşılan maşallahh diyelm sana canımm ...tekrar hepimizeee geçmiş olsnn:nazar:

:18::18: kızlarr dün gece dikişlerimin arasından sıvı geldii,hemde baya bi sıvı aktı,sonra bantları çıkardık küçük bir delik gibi bişey var ordan gelmş doktoru aradım çarşanba gel dedi..ama dikiş boyunca çok yanıyor..şuan sıvı gelmiyor durdu..sizce ne olabilir:36:

:18::18: kızlarr dün gece dikişlerimin arasından sıvı geldii,hemde baya bi sıvı aktı,sonra bantları çıkardık küçük bir delik gibi bişey var ordan gelmş doktoru aradım çarşanba gel dedi..ama dikiş boyunca çok yanıyor..şuan sıvı gelmiyor durdu..sizce ne olabilir:36:

Figen cim Çarşamba ya kadar bekleme bence.Bak forumdan gizmo geç kaldı böyle bir sorundan kocaman sargı bezi girecek kadar bir oyuk oldu göğüsaltında.Felaket tellalliği yapmak için değil ama biran önce al önlemini.Bu tür şeyler çok sık olabiliyor.Sızıntılar vs..Benim de karın bölgemde minicik başlamıştı 2 yerde ama ertesi gün hemen gittim doktoruma.''RİFOCİN'' diye bir ampül vermişti.Kırıp üzerine sürüyordum.Hiç ilerlemeden geçirmiştim bu durumu.Çarşambaya kadar o kadar çabuk büyüyebilirki anlamazsın.Yakınında eğer bir sağlık kuruluşu varsa atla git hemen.Aman diyeyim ben sana ben bunu yaptım sen de yap diye yazmadım.Ampül ismi verdim ama sadece kendime yapılanı anlatmak için.Sakın kendi başına alıp sürme olur mu?Belki farklı bir şey verir doktorun.

Muhtemelen bazı kişilere bant allerjisi falan yapabiliyor.Çok önemli bir durum değil ama önlem çok çabuk alman gerekiyor.

Figen cim Çarşamba ya kadar bekleme bence.Bak forumdan gizmo geç kaldı böyle bir sorundan kocaman sargı bezi girecek kadar bir oyuk oldu göğüsaltında.Felaket tellalliği yapmak için değil ama biran önce al önlemini.Bu tür şeyler çok sık olabiliyor.Sızıntılar vs..Benim de karın bölgemde minicik başlamıştı 2 yerde ama ertesi gün hemen gittim doktoruma.''RİFOCİN'' diye bir ampül vermişti.Kırıp üzerine sürüyordum.Hiç ilerlemeden geçirmiştim bu durumu.Çarşambaya kadar o kadar çabuk büyüyebilirki anlamazsın.Yakınında eğer bir sağlık kuruluşu varsa atla git hemen.Aman diyeyim ben sana ben bunu yaptım sen de yap diye yazmadım.Ampül ismi verdim ama sadece kendime yapılanı anlatmak için.Sakın kendi başına alıp sürme olur mu?Belki farklı bir şey verir doktorun.

Muhtemelen bazı kişilere bant allerjisi falan yapabiliyor.Çok önemli bir durum değil ama önlem çok çabuk alman gerekiyor.

canım dediğin anpulden doktor3tane yazmıştı ama biz 6tane aldık ve uyguladık..doktoru aradığımda sadede baktoroban krem sür dedi..şuan sızıntı akıntı yok ama sızlama var doktor un ameliyatları varmş bakarm durum kötüye gidecek gibi olursa yarın başka doktora bi gösteririm ..bu arada dün gizmo bana geldi tanıştık oturduk ,,onun yarası çok açık olmasına rağmen doktor onu bile önemsememiş ben gitsem ki sadece minnacık bi delikten sızıntı oldu..heralde bana neden geldin der çıkar adam....

canım dediğin anpulden doktor3tane yazmıştı ama biz 6tane aldık ve uyguladık..doktoru aradığımda sadede baktoroban krem sür dedi..şuan sızıntı akıntı yok ama sızlama var doktor un ameliyatları varmş bakarm durum kötüye gidecek gibi olursa yarın başka doktora bi gösteririm ..bu arada dün gizmo bana geldi tanıştık oturduk ,,onun yarası çok açık olmasına rağmen doktor onu bile önemsememiş ben gitsem ki sadece minnacık bi delikten sızıntı oldu..heralde bana neden geldin der çıkar adam....

Ohh neyse içim rahatladı şimdi:) En üstte paylaştığında dün gece başladı deyince hemen panik oldum bende.Niye ve ne zaman verdi doktorun bu ampülü? olur belki diyerek tedbir olarak mı verdi yoksa?
Çok sevindim Gizmo ile tanışmana:) Olsun sen gene de durum fazla ileriye gitmeden önlemini al.Mutlaka üzerine gazlı bez koy.Çamaşırınla temas etmesin Figen cim.Dikiş yaraları hemen geçmez.Süründürür insanı.Nedense bu tür küçük minik yara gibi şeyler olabiliyor.Önemli olan önlemi hemen almak:34: Geçmiş olsun tekrar:)

canım ben taburcu olurken yazmıştı i anpulleri bantların üzerine ve göbek deliğine sür demişti bizde yetmez die 3tane extradan almıştık 2günde 1uyguladık kırmızı bi sıvı var içinde sanırım ref miydi ismi reficin miydi neydi..şuan akıntı yok ama sızlama devam ediyor canım ilgin için teşekürlerr:36:

Back