Buna genelde hastanın durumuna göre karar veriyorlar ama ben 2 ay sonrasında hafif pilatese başlamıştım, tatile gidip bol bol yüzmüştüm. Tam randımanlı antreman yapmaya başlamam 3-4 ay sonrasıydı. Ancak göbek deliğimde acı hissetmeden ancak 7-8 ay sonra spor yapabilmiştim.spora ne zaman başlamak lazım acaba?
Sorabildin mi doktoruna?Banada doktorum en zor ödemi giden kısmın alt karın ve vajina üstü oldugunu söylemişti.. tam şişlerin gitmesi ödemin gitmesi 1 sene demişti.. ilk 1 aydan sonra hafif tempolü yürüyüş yapabilirsin demişti yürüyüş bandında başladım ben .. yarın sorarım ağır spor icin 3 ay diye biliyorum..
Plank ve yarım mekik vesaire bailayabilirsin artık dedi zaten yürüyüş yapiyodum .. 6 haftam dolmak üzere bi kaç güne ..Sorabildin mi doktoruna?
Merhaba bende 1 ay önce karın germe oldum ama kasÖzelden atıyorum fotoları. Karın germede önemli olan yırtılan kasları dikmek ama bunun yanında eğer yağlanma varsa liposuction da yapılıyor. Ama yaptırmak istemeyenler de var. ben yaptırdım, hazır böyle bir ameliyat oluyorum o zaman tam olsun dedim:)))) Rapor bana da 20 gün vereceklerdi, ama ben istemedim. Gerek de olmadı, çünkü çabuk toparladım. Ama tabi kişiye göre değişir. İzmir'de Sema Özden ve Dursun Atakul dan da fiyat alabilirsin, operasyonları başarılı diye duyuyorum. Dursun hoca, Balıkesirden izmir e gelmiş eşi nedeniyle. Balıkesirde karın ameliyatları çok başarılı olduğu için pek ünlüymüş. İzmir de daha çok bilinmiyor. Ben o kadar çok doktor araştırdım ki:))) çok araştırınca da karar vermek zor oluyor.
Merhaba bende 1 ay önce karın germe oldum çok büyük bir göbeğim yoktu çatlak ve sarkmada yoktu. Sivri gergin bir göbeğim vardıç1.5 yağ 1.5 deri alınmış doktor kas dikmekten falan bahsetmedi ben soruncada yırtık varsa dikiyoruz dedi. Birde karnım yemeklerden sonra yine göbekliymişim gibi düz durmuyor. Ödemdenmi kaslara dokunmadığı içinmi bilmiyorum. Sizin 1 ay sonra böyle hafif çıkmış bir göbeğiniz varmıydı sonradan geçiyormu bilgi verirseniz çok sevinirimÖzelden atıyorum fotoları. Karın germede önemli olan yırtılan kasları dikmek ama bunun yanında eğer yağlanma varsa liposuction da yapılıyor. Ama yaptırmak istemeyenler de var. ben yaptırdım, hazır böyle bir ameliyat oluyorum o zaman tam olsun dedim:)))) Rapor bana da 20 gün vereceklerdi, ama ben istemedim. Gerek de olmadı, çünkü çabuk toparladım. Ama tabi kişiye göre değişir. İzmir'de Sema Özden ve Dursun Atakul dan da fiyat alabilirsin, operasyonları başarılı diye duyuyorum. Dursun hoca, Balıkesirden izmir e gelmiş eşi nedeniyle. Balıkesirde karın ameliyatları çok başarılı olduğu için pek ünlüymüş. İzmir de daha çok bilinmiyor. Ben o kadar çok doktor araştırdım ki:))) çok araştırınca da karar vermek zor oluyor.
1 bucuk ay oldu yemek yedigimde hala şişiyo :) zaten ödemlerde sürekli oynak şu an .. 6 ay sonucunu beklemek lazım hatta 1 sene ..Merhaba bende 1 ay önce karın germe oldum çok büyük bir göbeğim yoktu çatlak ve sarkmada yoktu. Sivri gergin bir göbeğim vardıç1.5 yağ 1.5 deri alınmış doktor kas dikmekten falan bahsetmedi ben soruncada yırtık varsa dikiyoruz dedi. Birde karnım yemeklerden sonra yine göbekliymişim gibi düz durmuyor. Ödemdenmi kaslara dokunmadığı içinmi bilmiyorum. Sizin 1 ay sonra böyle hafif çıkmış bir göbeğiniz varmıydı sonradan geçiyormu bilgi verirseniz çok sevinirim
Merhaba, neden karın germe oldunu tam anlayamadım. Kas yırtılması+sarkma gibi durumlarda yapılıyor bu ameliyat eğer ikisi de yoksa vaser liposuction yapıyorlar. Benim göbeğimde de yemek sonrası şişme oluyor hatta ben fazla yemek yendiğinde rahatsız oluyorum. Gerginleşiyor çünkü. Ama genel anlamda çok memnunum. Eskiden 36 beden pantolon aldığımda göbek kısmı çok sıkardı ama bacaklar da tam olurdu. Şimdi bel kısmı bol oluyor. Kıyafetlerim rahat rahat oluyor hatta bayağı bol olan giyemediklem var. Nerdeyse 3 ay oldu ameliyat olalı. Henüz spora başlayamadım, aslında yürüyüş ile desteklemek de önemli, liposuction yaptı mı?Merhaba bende 1 ay önce karın germe oldum çok büyük bir göbeğim yoktu çatlak ve sarkmada yoktu. Sivri gergin bir göbeğim vardıç1.5 yağ 1.5 deri alınmış doktor kas dikmekten falan bahsetmedi ben soruncada yırtık varsa dikiyoruz dedi. Birde karnım yemeklerden sonra yine göbekliymişim gibi düz durmuyor. Ödemdenmi kaslara dokunmadığı içinmi bilmiyorum. Sizin 1 ay sonra böyle hafif çıkmış bir göbeğiniz varmıydı sonradan geçiyormu bilgi verirseniz çok sevinirim
Hangi hastanede hangi doktora yaptırdınız?
Merhaba doktorunuz kimdi birde foto atabilirmisiniz bende dört gün sonra okucam çok tedirginimMerhabalar tekrar, bugün doktor randevum vardı. 28. Günüm ve yaralarım tamamen iyileşmiş durumda. FİTO yara kremi kullanıyordum doktor bırak başka krem de kullanma dedi. Hatta izler için krem kullansam falan diye üsteledim hayır dedi. Bulursan doğal kantaron yağı sürebilirsin onun dışında hiç bir şey sürme dedi. Yürüyüşlere başlayabilirmişim. Korseyi bir hafta sonra çıkar dedi. Ona da şaşırdım erken değil mi dedim, hayır düzelmiş karnın gerek yok dedi. Karnımda su toplama falan da hiç yokmuş. Çok beğendi hattayalnız arkadaşlar kendime nazar değdireceğim ama oradaki hemşireler de 28. Güne göre çok iyi dediler. Sanırım biraz bünye ile alakalı ben çok çabuk toparladım. Sigara kullanmıyorum. Düzenli spor yapıyorum falan sanırım bunların etkisi var. Araştıranlar için yanlış yönlendirmek de istemem. Bir de çok merak ettiğim konu cinsellikti. Ona da dikkatli olmak ve çok sert olmamak koşuluyla sorun yok dedi Yani benim sürecim böylelikle tamamlanmış oldu diyebilirim, çok şükür.
Valla onu bende anlamadım doktor öyle yaptı aslında mini germe yapabilirmiş ama bahsetmedi bile benim doktorum sağ olsun bilgilendirme sıfır. Evet lipo yapıldı 40 gün oldu ama dümdüz falan değil karnım sizinki nasıl? Kas yırtığım yoktu ama 3 doğum yaptığım için kaslarında deforme vardır elbette ve kas onarımı yapmamış ben onun için düz olmadığını düşünüyorum uğraşmak istemedi bence. Zaten sonradan gördümki tek derdi hemen ameliyatı bitirip diğer hastayı alıp 3-4 ameliyat yaptıktan sonra apartopar ofisine gidip yeni hastalarla görüşmek. Ameliyat sonrası ve ertesi sabah ameliyat ettiği hastaların yanına uğramadığından belli acelesi. Ben doktorum da hiç memnun kalmadım 2 ayı geçti muayeneye bile çağırmadı. Dikişlerim eğri özensiz. Meme protez + lipo ve karın germe 1 saat 45 dakika sürdü bende hiç bişey anlamadımMerhaba, neden karın germe oldunu tam anlayamadım. Kas yırtılması+sarkma gibi durumlarda yapılıyor bu ameliyat eğer ikisi de yoksa vaser liposuction yapıyorlar. Benim göbeğimde de yemek sonrası şişme oluyor hatta ben fazla yemek yendiğinde rahatsız oluyorum. Gerginleşiyor çünkü. Ama genel anlamda çok memnunum. Eskiden 36 beden pantolon aldığımda göbek kısmı çok sıkardı ama bacaklar da tam olurdu. Şimdi bel kısmı bol oluyor. Kıyafetlerim rahat rahat oluyor hatta bayağı bol olan giyemediklem var. Nerdeyse 3 ay oldu ameliyat olalı. Henüz spora başlayamadım, aslında yürüyüş ile desteklemek de önemli, liposuction yaptı mı?
Ben doktorumdan bilgi alamıyorum kontrolü bile asistanı yapıyor oda net bilgili değil. Peki siz sordunuzmu doktorunuza normalmiymiş bu. Zamanla dümdüz olacakmıymış1 bucuk ay oldu yemek yedigimde hala şişiyo :) zaten ödemlerde sürekli oynak şu an .. 6 ay sonucunu beklemek lazım hatta 1 sene ..
Yalnız bi yerlerde büyük bir sorun var. Meme küçültme/dikleştirme (protezsiz) + karın germe yaptırdım. Gitmeden önce saate saate baktığımda saat 12:30'du. Kendime geldiğimde baktım 18:00'di. Had ayıldım bayıldım, ameliyathaneye indirildim filan.. ama en az 4 saat üzerimde çalışmıştır doktor - ki bana lipo yapılmadıç Acaba farklı bir doktordan görüş mü alsanız ya da doktoru mu sıkıştırsanız? En azından size hangi işlemlerin uygulandığını bilirsiniz?Valla onu bende anlamadım doktor öyle yaptı aslında mini germe yapabilirmiş ama bahsetmedi bile benim doktorum sağ olsun bilgilendirme sıfır. Evet lipo yapıldı 40 gün oldu ama dümdüz falan değil karnım sizinki nasıl? Kas yırtığım yoktu ama 3 doğum yaptığım için kaslarında deforme vardır elbette ve kas onarımı yapmamış ben onun için düz olmadığını düşünüyorum uğraşmak istemedi bence. Zaten sonradan gördümki tek derdi hemen ameliyatı bitirip diğer hastayı alıp 3-4 ameliyat yaptıktan sonra apartopar ofisine gidip yeni hastalarla görüşmek. Ameliyat sonrası ve ertesi sabah ameliyat ettiği hastaların yanına uğramadığından belli acelesi. Ben doktorum da hiç memnun kalmadım 2 ayı geçti muayeneye bile çağırmadı. Dikişlerim eğri özensiz. Meme protez + lipo ve karın germe 1 saat 45 dakika sürdü bende hiç bişey anlamadım
yani ameliyat çok kısa sürmüş enteresan. ben sadece karın germe oldum 3 saat sürdü. karın germe + meme olanlar vardı benden sonra 5 saat sürdü onların. kesinlikle kasları onarmalıydı. 3 doğum yapmışsınız zaten. bir de karın germenin en önemli özelliği kasları düzeltmektir. instagramda ollaluna diye bir fenomen var. 2 çocuğu var. yakın zamanda 2. karın germe ameliyatını oldu. ilkinde onunda kaslarını dikmemişler ve dikişini çok kötü yapmışlar. kadın yaklaşık 2 ay önce 2.sini oldu. Maalesef doktor seçimi çok önemli. benim karnım dümdüz şuanda. özelden atarım foto.Valla onu bende anlamadım doktor öyle yaptı aslında mini germe yapabilirmiş ama bahsetmedi bile benim doktorum sağ olsun bilgilendirme sıfır. Evet lipo yapıldı 40 gün oldu ama dümdüz falan değil karnım sizinki nasıl? Kas yırtığım yoktu ama 3 doğum yaptığım için kaslarında deforme vardır elbette ve kas onarımı yapmamış ben onun için düz olmadığını düşünüyorum uğraşmak istemedi bence. Zaten sonradan gördümki tek derdi hemen ameliyatı bitirip diğer hastayı alıp 3-4 ameliyat yaptıktan sonra apartopar ofisine gidip yeni hastalarla görüşmek. Ameliyat sonrası ve ertesi sabah ameliyat ettiği hastaların yanına uğramadığından belli acelesi. Ben doktorum da hiç memnun kalmadım 2 ayı geçti muayeneye bile çağırmadı. Dikişlerim eğri özensiz. Meme protez + lipo ve karın germe 1 saat 45 dakika sürdü bende hiç bişey anlamadım
2. Ameliyat hem maddi hem manevi çok ciddi bir külfet geliyor bana zaten dünya para bu işler aynen öyle karın germe de en önemli şey kas onarımı ama yanlış doktor seçimi işte. Instagram'da TV de her yerde çıkıyor bu doktor beni bu yanılttı malesef. Resim atarsanız çok sevinirim kıyas şansım olur. Birde düşünün benim karnımda sarkma çatlak hiç birşey yoktu. olsa nasıl yapardı Allah biliryani ameliyat çok kısa sürmüş enteresan. ben sadece karın germe oldum 3 saat sürdü. karın germe + meme olanlar vardı benden sonra 5 saat sürdü onların. kesinlikle kasları onarmalıydı. 3 doğum yapmışsınız zaten. bir de karın germenin en önemli özelliği kasları düzeltmektir. instagramda ollaluna diye bir fenomen var. 2 çocuğu var. yakın zamanda 2. karın germe ameliyatını oldu. ilkinde onunda kaslarını dikmemişler ve dikişini çok kötü yapmışlar. kadın yaklaşık 2 ay önce 2.sini oldu. Maalesef doktor seçimi çok önemli. benim karnım dümdüz şuanda. özelden atarım foto.
Doktoru göremiyorsunuz ki sıkıştırasınız. Kas işlemini kas yırtığı olana yapıyoruz dedi çıktı asistanı deforme diye bişi var illa yırtıkmı olması lazım dkişler eğri çamaşır üstünde diyorum yoo çok güzel diyor uğraşılmıyor yani sinir bozukluğu yaşamamak için gitmemeye karar verdimYalnız bi yerlerde büyük bir sorun var. Meme küçültme/dikleştirme (protezsiz) + karın germe yaptırdım. Gitmeden önce saate saate baktığımda saat 12:30'du. Kendime geldiğimde baktım 18:00'di. Had ayıldım bayıldım, ameliyathaneye indirildim filan.. ama en az 4 saat üzerimde çalışmıştır doktor - ki bana lipo yapılmadıç Acaba farklı bir doktordan görüş mü alsanız ya da doktoru mu sıkıştırsanız? En azından size hangi işlemlerin uygulandığını bilirsiniz?
Merhaba karın kaslarım dikilmemiş demişsiniz ben 3 doğum yaptım 60 kg ile karın germe ve lipo oldum benimde dikilmemiş deforme olmaması imkansız değilmi kaslarımın . Zaten karnımda çatlak ve sarkma yoktu kaslarım öne geldiği için göbeğim dimdik duruyor diye ameliyat olmuştum. Sizin nasıldı ne için oldunuz çünk 600 Gr yağ çıkmış sizden sorununuz neydi ve şimdi nasıl durumunuz bilgi verirseniz çok sevinirimBirde birşey ekleyeyim benim içerde karın kaslarım dikilmemiş,çünkü bozuk değildi ayrılmamıştı dedi doktor ,karnımda fıtık varmış içerde onu onardım dedi .germe ve lipo yapıldı sadece malesef fazla yağ çıkmamış.popoya yağ enjeksiyonu düşünüyordum ,sadece 600cc yağ çıkmış ve 300 300 olarak uygulamış,tabi çoğunun eridiği düşünülürse yetersiz olacak sanırım.ama yapacak birşey yok tabi
Merhaba ben de izmirde karin germe olmak istiyorum kime olcagimi karar veremiyorum gorkem caliskan ve ekol hastanesinde arif bey arasında kaldım siz kimi önerirsiniz bende ikiz bebeklerden sonra lipo arti karin germe olcam kimleri tavsiye ede
Merhabalar hangi hastane hangi doktor acaba memnun kaldınız mı ? Ben karın germe ameliyatı oldum ancak daha sonrası için meme silikonu düşünüyorum da bilgi almak istedim sizdenEvet minnieye katılıyorum en az 6 ay 1 yıl beklemeniz gerekiyor vucudun toplanması için. Ben devlet hastanesinde oldum. İstanbuldaysanız yardımcı olurum. Toplamda 4000 bin liraya oldum.
MerhabaKARIN GERME (ABDOMİNOPLASTY, TUMMYTUCK)
Karın Germe ameliyatı için en uygun adaylar, karın bölgesinde egzersiz ile giderilemeyen sarkıklık ve gevşeklik şikayeti olan kadın ve erkeklerdir. Birkaç gebelik sonrası karın derisi ve kasları normale dönemeyecek kadar deforme olmuş kadınlar için özellikle çok yararlıdır. Karın Germe ameliyatında karın bölgesinde oluşmuş çatlakların büyük bir kısmı da fazla deri ile birlikte yok edilmektedir.Deri elastikiyetinin kaybı ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da bu ameliyat iyi sonuç vermektedir. Bazen liposuction ile birlikte sadece karın alt bölgesinin gerilmesi(mini abdominoplasty) ile sorun çözümlenebilir. Doktorunuz karın bölgesinde toplanan yağ miktarı, derinin elastikiyeti ve karın kaslarının durumuna göre size en uygun tedaviyi önerecektir.
Önemli ölçüde zayıflamayı planlayan hastalar Karın Germe ameliyatını ertelemelidir. Aynı zamanda yakın gelecekte hamile kalmayı düşünen kadınlar ; ameliyat sırasında sıkılaştırılan karın kasları gebelik ile gevşeyebileceğinden, ameliyat olmak için gebelik sonrasını beklemelidirler. Doğum sonrasında karın germe ameliyatı en erken 1 yıl sonra yapılabilir.
Cerrahi teknik
Karın Germe ameliyatı genellikle hastanede ve genel anestezi altında yapılır. Eğer liposuctionla birlikte mini abdominoplasty yapılacaksa cerrahın tercihine bağlı olarak ameliyat sedasyonla birlikte lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilir. Ameliyat türüne göre işlem 2-4 saat sürer.
Karın germe ameliyatında öncelikle liposuction ile karın ve bel bölgesindeki fazla yağlar alınır, sonra her iki kalça kemiği arasında kasıklardan ve kıllı bölgenin hemen üzerinden geçen bir kesi ile tüm karın derisi kaburgaların seviyesine kadar serbestleştirilir. Göbek deliği de serbestleştirilir. Karın kaslarının yeniden organizasyonu ve gerginleştirilmesinden sonra cilt gerilir ve fazla deri kesilir. Göbek deliği için yeni bir yuva oluşturulur ve göbek bu yuvaya dikilir. Kesi bölgesi katlar halinde dikilir ve deri altına sıvı ve kan toplanmasını önlemek içi bir dren konur.
Mini Karın Germede ise göbek deliği yerinde kalır. Yine karın alt bölgesinden insizyon ile girilerek karın derisi göbeğe kadar ve mümkün olduğunca göbek üstüne doğru serbestleştirilir. Karın kasları yeniden organize edilerek gerginleştirilir. Fazla deri kesilir ve yine dren konularak, kesi bölgesi katlar halinde dikilir.
KARIN GERME AMELİYATI SONRASI:
Karın germe işleminden sonra ilk birkaç gün, karın bölgenizde doku şişmesi söz konusu olacağından ; ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen bir rahatsızlık ve ağrı duyabilirsiniz. Uygulanan cerrahi işlemin derecesine göre, birkaç saat sonra evinize yollanabilir veya hastanede 1-2 gün kalabilirsiniz.
Önceleri doğrulmanız her zaman tam mümkün olmamakla birlikte, en kısa zamanda yürümeye başlamanız gerekir.
Karın Germe Ameliyatı sonrası, hastanın daha düz, daha ince bir karnı olacaktır. Drenler sıvı geliş miktarına göre birkaç gün içinde alınacaktır. Drenlerin alınmasını takip eden günler içinde duş alabilmeniz mümkün olacaktır. Ameliyat sonrası destekleyici bir korse giydirilecektir. Genellikle alınması gereken dikiş olmayacaktır ve iki hafta içinde işinize dönebilmeniz beklenir, ancak bu bazen daha uzun olabilir. Yara izleriniz 6 ay -1 yıl içinde düzleşip solarak sizi daha az rahatsız eder hale gelir.
KARIN GERME AMELİYATI KARNESİ:
Ameliyatsüresi:3saat. Anestezi şekli: Genel.
Nerede yapılmalı: Uygun donanımlı hastanede.
Yatış süresi: 1 gün.
Ameliyat sonrası ağrı : Karın kaslarının gerilmesine bağlı olarak hissedilen ağrı ilk bir kaç gün rahatsız edici olabilir ve eğilip doğrulurken sıkıntınız olabilir. 5. günden daha rahat edilir. Şişme-morarma: ilk üç gün şişme, genellikle liposuctiona bağlı kasık ve bel kısmında morarma.
Pansuman: 5. gün tamamen çıkarılıyor, korse 3 hafta daha devam ediyor
Dikişler: Alınması gereken dikiş yok.
İşe dönüş: 10-15.gün
İyileşme: Ağrı eşiğinize bağlı olarak 5. günden sonra kendi işinizi görebilir, 15. günden sonra uzun yürüyüşler yapabilir, 6. haftadan sonra spora başlayabilirsiniz. Son şekil 6. aydan sonra