Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba arkadaşlar, bugün benim 11. Günüm. Neredeyse normal hayatıma döndüm, sadece hala biraz eğik yürüyorum. Dik yürümek için kendimi zorlamıyorum. Dikişlerim de hızla iyileşiyor, göbek deliğim gayet güzel görünüyor dikişler henüz erimedi, ama rahatsız etmiyor. Morluklar sarardı ve geçmeye başladı. Tabi ödem var, yine de görüntülü güzel bence. İncecik bir belim var korse eskisi kadar rahatsız etmiyor, alıştım. Tabi ben sadece karın germe ve liposuction oldum. Kombine ameliyatlarda süreç belki daha zorlu olabilir. İlk haftadan sonra gerçekten her şey kolaylaşıyor. Ben her gün sabah akşam kremlerimi sürüyorum, sonra korsemi giyiyorum. Ve ufak tefek işlerimi bile yapabiliyorum.

Merhaba, dik yürümeye ne zaman başladınız? 12. Günden bildiriyorum henüz eğik yürüyorum, başka da bir sorunum kalmadı. Biraz dik yürüsem işe gideceğim ama insanlar soracak diye gitmiyorum

Merhaba, dik yürümeye ne zaman başladınız? 12. Günden bildiriyorum henüz eğik yürüyorum, başka da bir sorunum kalmadı. Biraz dik yürüsem işe gideceğim ama insanlar soracak diye gitmiyorum
Ben tam dik yürümeye 3. hafta başladım ama benim kesim biraz büyüktü. O yüzden bende süreç biraz yavaş işliyor.

Arkadaslar bugun 29. Günüm tamamen eski hayatıma döndüm gezme tozma olarak. Günlük iş vs yapabiliyorum. Detaylara gitmeden yüzeysel olarak yapıyorum. Dik yürümeye tam anlamıyla 3. Haftada başladım. Dikişlerim tamamen kaynadı orta bölümde iki tane kaldı onlarda düşer yakında. Göbek deligimdeki dikişlerde düştü fakat 10 gün önce akıntı başladı sarı kokusuz hala devam ediyor. Göbek deligimin etrafı kızarık,şiş ve su toplar gibi bi görüntü var. Batıconla temizleyip antibiyotikli kremimi de kullanıyorum bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Cuma günü kontrolüm var ama her gecen gün sıklaşiyor kızarıklıklar karnımın etrafındada çıkmaya başladı.

Acaba korseden tahriş falan mı oldu? Nasıl bir kızarıklık? Alerjik gibi mi?

Acaba isilik mi oluyorsunuz? Gobek deligi sari akinti iltihap gibi mi? Kizariklik ve sislik de varsa belki antibiyotik verir size doktorunuz

Acaba isilik mi oluyorsunuz? Gobek deligi sari akinti iltihap gibi mi? Kizariklik ve sislik de varsa belki antibiyotik verir size doktorunuz
Evet isilik gibi ama onların üzerinden de sıvı geliyor. İltihap gibi degil bildimiz sarı su göbek deliginden başlayarak heryere yayılmaya basladı göbeğimden akmasını anladım da yeni çıkan yerlerde akıyor ilginç gerçekten bide tam 1 ay oldu ameliyat olalı. Cuma günü ne dicek bakalım

Çok enteresan gercekten. Bana bir fotograf atar mısınız sadece o bölge yeterli, sulu egzama mı acaba göbek deliği harici diye düşündürdü. Delik gibi mi yoksa cilt üzeri yüzeyel mi? Mutlaka antibiyotikli merhem uygulayın kaşımayın, fuicidine merhem olabilir. Korseyle cildinizin arasında tülbent pamuklu atlet gibi yumuşak bir doku giysi olsun. Korseyi ara ara acıp dinlendirin. Mümkünse fotograf atın bana

Umarum ciddi birşey değildir. Doktora gidince yazın mutlaka merak ettim ben de.

ne dedi dr göbeğine. umarım geçmiştir.
Kendi doktoruma görünemedim malesef. İki gün önce aile hekimine göründüm. Göbek akıntın var, alerjik olmuşsun dedi. Alerji hapı antibiyotik ve fucicort krem verdi. Gerçekten işe yaradı yayılma ve kaşınma durdu. Göbek deligim daha akmıyor. Baktım yara olan yerlerde kurumuş. Bugun daha iyiyim haftaya kendi doktoruma gidicem o zamana kadar gecer diye düşünüyorum.

Alerji neden olmuş acaba?

Alerji ilacı kullanıyordum normaldede neden oldugunu bilmiyorum pamuklu atlette giyiyorum ama anlamadım. Sizin durumunuz nasıl gidiyor?
Şimdilik bir sorun yaşamadım, yan taraflardaki şişkinlikler bayağı gitti, karnımda biraz sertlik ve şişlik var, dün korseyi bir düzey sıkılaştırdım. Ama dik yürüyemiyorum hala Yani istesem yürürüm ama dikleşince karnım çok geriliyor ben de birşey olur diye korkuyorum. 3. Haftaya girdim sanırım yavaş yavaş düzelecektir

Süreciniz normal ilerliyor. Beline yük vermeyecek kadar egilsen yeterli. İlk günlerde çok egik olunuyor ben bel agrısından karnımı unutmuştum. 1 hafta daha dikkat edersen ameliyat durumundan tamamen çıkmış olunuyor. O sertlik şişlik herkeste oluyormuş eski mesajları da okuyorum. Zamanla geçicek inşallah bende çok sabırsızlanıyorum nasıl olcak diye :)

çok geçmiş olsun. umarım tekrarlamaz.

Tekrar merhaba arkadaşlar, bugün karın germe+liposuction ameliyatımın 20. günü. İşe başladım, şimdilik bir sorun yaşamıyorum. dik yürümeye nerdeyse başladım diyebilirim. fazla oturunca tekrar dik yüyümek zorlaşıyor ama yürümeye başlayınca bir kaç dakikaya düzeliyorum. araba kullanırken kavislerde biraz dikişlerim sızlıyor, onun dışında gayet iyiyim. Dikişlerimde hafif kırışıklık var gibi, doktor düzelecek dedi. Bu arada şimdiden jeanlerimin bel kısmı bol gelmeye başladı :))) göbekten zor kapanıyorlardı şimdi bolluk var, valla kalkıp dans edesim geliyor:))) dikişlerimin olduğu kısımda şişlik ve sertlik devam ediyor ama zaten en az 6 hafta diyorlar burada yazan arkadaşlar, o nedenle takılmıyorum. ödem attırıcı birşey de henüz içmedim. bol su içmeye dikkat ediyorum. Liposuction olan yerlerdeki morluklar tamamen geçti, yer yer biraz sarılık kaldı. Yalnız eşim yüzün çok bembeyaz ameliyattan beri vitamin takviyesi mi alsan diyor, kansız mı kaldın falan diyor, onu doktora soracağım. Ama bu konuda deneyimi olanların tavsiyelerine de açığım. Buradaki tavsiyeler ile belki de bu kadar kolay atlattım bu süreci:))
Ameliyatı düşünen ve araştıranlar için ilk 20 günü şöyle özetleyeyim;
1. gün - Anestezi ile birlikte biraz sersemlik oluyor, ayrıca drenleri görmek moral bozuyor, pişmanlık çöküyor.
2. gün - Drenlere alışıyorsun, dikişleri de bir görsem nasıl acaba diye düşünmeye başlıyorsun, ama rahat yatamıyorsun, uyumak sıkıntılı, ağrı var, birinin yardımcı olması çok önemli.
3 -5 gün - drenler çıkmışsa bir rahatlama geliyor, dikişleri de gördük ve belin incelmesi falan mutluluk başlıyor. ama hala biraz ağrılar var. Ve tabi morluk ve ödemlere bakıp acaba geçeecek mi düşüncesi.
6 -10 gün - morluklar sararmaya başlıyor, yatakta daha rahat yatmaya başlıyorsun. dik yürümek zor, ama ufak tefek işler yapabilirsin.
10-15 gün - dışarı çıkabilirsin, çok yorulmamak kaydıyla, evde az az temizlik, yemek yapabilirsin, duş yapmak çamaşır asmak falan kolaylaşıyor. yan yatmaya başladım ben. yan taraflardaki şişlikler de bayağı azalıyor. bel kısmı ince ortaya iyice çıktı.
15 -20 gün - normal hayata neredeyse dönülüyor. Tabiki hareketler kısıtlı, ama uyumak artık kolay, neredeyse dik yürünübeliniyor. ev işleri çok daha kolaylıkla yapılabilir hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…