Tekrar merhaba arkadaşlar, bugün karın germe+liposuction ameliyatımın 20. günü. İşe başladım, şimdilik bir sorun yaşamıyorum. dik yürümeye nerdeyse başladım diyebilirim. fazla oturunca tekrar dik yüyümek zorlaşıyor ama yürümeye başlayınca bir kaç dakikaya düzeliyorum. araba kullanırken kavislerde biraz dikişlerim sızlıyor, onun dışında gayet iyiyim. Dikişlerimde hafif kırışıklık var gibi, doktor düzelecek dedi. Bu arada şimdiden jeanlerimin bel kısmı bol gelmeye başladı :))) göbekten zor kapanıyorlardı şimdi bolluk var, valla kalkıp dans edesim geliyor:))) dikişlerimin olduğu kısımda şişlik ve sertlik devam ediyor ama zaten en az 6 hafta diyorlar burada yazan arkadaşlar, o nedenle takılmıyorum. ödem attırıcı birşey de henüz içmedim. bol su içmeye dikkat ediyorum. Liposuction olan yerlerdeki morluklar tamamen geçti, yer yer biraz sarılık kaldı. Yalnız eşim yüzün çok bembeyaz ameliyattan beri vitamin takviyesi mi alsan diyor, kansız mı kaldın falan diyor, onu doktora soracağım. Ama bu konuda deneyimi olanların tavsiyelerine de açığım. Buradaki tavsiyeler ile belki de bu kadar kolay atlattım bu süreci:))
Ameliyatı düşünen ve araştıranlar için ilk 20 günü şöyle özetleyeyim;
1. gün - Anestezi ile birlikte biraz sersemlik oluyor, ayrıca drenleri görmek moral bozuyor, pişmanlık çöküyor.
2. gün - Drenlere alışıyorsun, dikişleri de bir görsem nasıl acaba diye düşünmeye başlıyorsun, ama rahat yatamıyorsun, uyumak sıkıntılı, ağrı var, birinin yardımcı olması çok önemli.
3 -5 gün - drenler çıkmışsa bir rahatlama geliyor, dikişleri de gördük ve belin incelmesi falan mutluluk başlıyor. ama hala biraz ağrılar var. Ve tabi morluk ve ödemlere bakıp acaba geçeecek mi düşüncesi.
6 -10 gün - morluklar sararmaya başlıyor, yatakta daha rahat yatmaya başlıyorsun. dik yürümek zor, ama ufak tefek işler yapabilirsin.
10-15 gün - dışarı çıkabilirsin, çok yorulmamak kaydıyla, evde az az temizlik, yemek yapabilirsin, duş yapmak çamaşır asmak falan kolaylaşıyor. yan yatmaya başladım ben. yan taraflardaki şişlikler de bayağı azalıyor. bel kısmı ince ortaya iyice çıktı.
15 -20 gün - normal hayata neredeyse dönülüyor. Tabiki hareketler kısıtlı, ama uyumak artık kolay, neredeyse dik yürünübeliniyor. ev işleri çok daha kolaylıkla yapılabilir hale geliyor.