Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Tekrar merhaba arkadaşlar, bugün karın germe+liposuction ameliyatımın 20. günü. İşe başladım, şimdilik bir sorun yaşamıyorum. dik yürümeye nerdeyse başladım diyebilirim. fazla oturunca tekrar dik yüyümek zorlaşıyor ama yürümeye başlayınca bir kaç dakikaya düzeliyorum. araba kullanırken kavislerde biraz dikişlerim sızlıyor, onun dışında gayet iyiyim. Dikişlerimde hafif kırışıklık var gibi, doktor düzelecek dedi. Bu arada şimdiden jeanlerimin bel kısmı bol gelmeye başladı :))) göbekten zor kapanıyorlardı şimdi bolluk var, valla kalkıp dans edesim geliyor:))) dikişlerimin olduğu kısımda şişlik ve sertlik devam ediyor ama zaten en az 6 hafta diyorlar burada yazan arkadaşlar, o nedenle takılmıyorum. ödem attırıcı birşey de henüz içmedim. bol su içmeye dikkat ediyorum. Liposuction olan yerlerdeki morluklar tamamen geçti, yer yer biraz sarılık kaldı. Yalnız eşim yüzün çok bembeyaz ameliyattan beri vitamin takviyesi mi alsan diyor, kansız mı kaldın falan diyor, onu doktora soracağım. Ama bu konuda deneyimi olanların tavsiyelerine de açığım. Buradaki tavsiyeler ile belki de bu kadar kolay atlattım bu süreci:))
Ameliyatı düşünen ve araştıranlar için ilk 20 günü şöyle özetleyeyim;
1. gün - Anestezi ile birlikte biraz sersemlik oluyor, ayrıca drenleri görmek moral bozuyor, pişmanlık çöküyor.
2. gün - Drenlere alışıyorsun, dikişleri de bir görsem nasıl acaba diye düşünmeye başlıyorsun, ama rahat yatamıyorsun, uyumak sıkıntılı, ağrı var, birinin yardımcı olması çok önemli.
3 -5 gün - drenler çıkmışsa bir rahatlama geliyor, dikişleri de gördük ve belin incelmesi falan mutluluk başlıyor. ama hala biraz ağrılar var. Ve tabi morluk ve ödemlere bakıp acaba geçeecek mi düşüncesi.
6 -10 gün - morluklar sararmaya başlıyor, yatakta daha rahat yatmaya başlıyorsun. dik yürümek zor, ama ufak tefek işler yapabilirsin.
10-15 gün - dışarı çıkabilirsin, çok yorulmamak kaydıyla, evde az az temizlik, yemek yapabilirsin, duş yapmak çamaşır asmak falan kolaylaşıyor. yan yatmaya başladım ben. yan taraflardaki şişlikler de bayağı azalıyor. bel kısmı ince ortaya iyice çıktı.
15 -20 gün - normal hayata neredeyse dönülüyor. Tabiki hareketler kısıtlı, ama uyumak artık kolay, neredeyse dik yürünübeliniyor. ev işleri çok daha kolaylıkla yapılabilir hale geliyor.
Merhaba canım bende 37.günden bildiriyorum artık ameliyat oldugumu unuttum hersey eskisi gibi. Karnımdaki o alerjikler akıntılarda gecti. Şişliklerim indi bel oyuntum süper duruyor. Alt karnımda hala şişlikler var ama bu kadar zamanda bile böyle olduysa 6. Ayda daha güzelleşicegini umuyorum. Cuma günü doktora gidecegim hematomda gecti gibi sanki bakalım doktorum ne dicek.

Merhaba canım bende 37.günden bildiriyorum artık ameliyat oldugumu unuttum hersey eskisi gibi. Karnımdaki o alerjikler akıntılarda gecti. Şişliklerim indi bel oyuntum süper duruyor. Alt karnımda hala şişlikler var ama bu kadar zamanda bile böyle olduysa 6. Ayda daha güzelleşicegini umuyorum. Cuma günü doktora gidecegim hematomda gecti gibi sanki bakalım doktorum ne dicek.
Çok sevindim :))) Doktordan sonra gelişmeleri yaz lütfen :)) Bir bayan 1 ayın sonunda korseyi gündüz çıkarmış ama geceleri içine giremez olmuş, yani tekrar şişiyormuş çıkarınca, o nedenle korseyi tekrar gece gündüz takmaya başladım dedi. Sen ne yaptın? Korseyi hala gece gündüz mü takıyorsun?

Tabii yazarım mutlaka. Son 3 gecedir korsemi çıkararak uyuyorum gündüzleri yatana kadar takıyorum. Doktor çıkar derse çıkartıcam artık çok sıkıldım çünkü. Ama o çıkartınca şişme olayı olmadı bende. Sabahları dümdüz bi şekilde uyanıyorum. Ödem çayınında faydası var ben günde 3,5 litre su içiyorum bide :)

Tabii yazarım mutlaka. Son 3 gecedir korsemi çıkararak uyuyorum gündüzleri yatana kadar takıyorum. Doktor çıkar derse çıkartıcam artık çok sıkıldım çünkü. Ama o çıkartınca şişme olayı olmadı bende. Sabahları dümdüz bi şekilde uyanıyorum. Ödem çayınında faydası var ben günde 3,5 litre su içiyorum bide :)
doktorun ne diyecek merak ettim:)) ödem çayı ne içiyorsun? enfla-c tavsiye edenler olmuş, geçen gün eczaneye sordum 140 TL dedi. faydası zararı nedir çok araştırmadım o nedenle almadım. Ama su en güzeli bence de bol bol içmek lazım.

image.jpg

doktorun ne diyecek merak ettim:)) ödem çayı ne içiyorsun? enfla-c tavsiye edenler olmuş, geçen gün eczaneye sordum 140 TL dedi. faydası zararı nedir çok araştırmadım o nedenle almadım. Ama su en güzeli bence de bol bol içmek lazım.
Ödem çayı istedim eşim bunu almiş aktardan sabah akşam 1 fincan içiyorum

Enfla c yi kullananlar var fakat akrabam eczacı gerek yok dedi. Yukarıda resim paylaştım

Merhabalar bugun kontrole geldim. Alerji, akıntı hepsi geçmiş kremleri bıraktırdı doktorum. Hematom çok azalmiş almaya gerek yok dedi. Bi sıkıntı olmazsa gelmeme gerek olmadıgını söyledi. Ameliyatım hakkında tam bilgi aldım. Daha öncede belirtmiştim ben mini karın germe olarak girmiştim ameliyata göbek deligim değişmeyecekti. Ameliyatta rektus kaslarımda dikilmiş. Göbek deligimde degişmişti. Bugun 39. Günüm göbek deligim kocamandı küçüldü dikey ince çok küçük degil ama daha da inecek daha güzelleşecek dedi. Ben bu halini de çok beğeniyorum gerci. Conturabex krem önerdi ama çok etkili degil tamamen hiçbir krem geçirmez izi, zaten izi göze alarak girdim o sarkık göbekten kurtuldum ya iz çok umrumda değil. Birde kantaron yagını sordum kullanabilirsin dedi. Benden durumlar böyle çok mutluyum artık ödemlerin geçmesini beklemek kaldı :)

Hepinize çok geçmiş olsun benim ilk gebeliğimde karın kaslarım yırtıldı doktor 2. Bebeği düşünüyorsan doğumdan sonraya bırak dedi 2. Bebeğim şuan 2 aylık oldu bende karnımın şişliğinden ve bu sarkık halinden çok sıkıldım artık biran önce ameliyat olmak istiyorum ama sanırım bebeğim sütten kesilene kadar beklemek zorundayım ameliyatlar ortalama ne kadara mal oluyor bilgi verebilirmisiniz

Hepinize çok geçmiş olsun benim ilk gebeliğimde karın kaslarım yırtıldı doktor 2. Bebeği düşünüyorsan doğumdan sonraya bırak dedi 2. Bebeğim şuan 2 aylık oldu bende karnımın şişliğinden ve bu sarkık halinden çok sıkıldım artık biran önce ameliyat olmak istiyorum ama sanırım bebeğim sütten kesilene kadar beklemek zorundayım ameliyatlar ortalama ne kadara mal oluyor bilgi verebilirmisiniz
Daha önce doğum yapmışsınız bilirsiniz vücudum kendini toplaması doğum sonrası 1 yılı buluyor. Bence 1 yıl bekleyin vücudunuz gerçek haline dönsün sonra yaptırın derim. Sadece karın germe ise fiyat farklı ancak annelik estetiği denilen içinde göğüs vs. Olanlarda farklı oluyor. Benim 24. Günüm karın germe+liposuction oldum, 40 bin ile pazarlığa başladım 27 bin TL ye anlaştım. İzmir de oldum.

Daha önce doğum yapmışsınız bilirsiniz vücudum kendini toplaması doğum sonrası 1 yılı buluyor. Bence 1 yıl bekleyin vücudunuz gerçek haline dönsün sonra yaptırın derim. Sadece karın germe ise fiyat farklı ancak annelik estetiği denilen içinde göğüs vs. Olanlarda farklı oluyor. Benim 24. Günüm karın germe+liposuction oldum, 40 bin ile pazarlığa başladım 27 bin TL ye anlaştım. İzmir de oldum.
Evet minnieye katılıyorum en az 6 ay 1 yıl beklemeniz gerekiyor vucudun toplanması için. Ben devlet hastanesinde oldum. İstanbuldaysanız yardımcı olurum. Toplamda 4000 bin liraya oldum.

Merhaba güzellik uğruna sıkıntı çeken güzel bayanlar bugün 15 gün oldu bantları çıkart banyo yap dedi doktor 21 güne kadar hiç birşey yapma dedi banyodan sonra batikon veya antibiyotikli krem sürmek gerekirmi

Merhaba güzellik uğruna sıkıntı çeken güzel bayanlar bugün 15 gün oldu bantları çıkart banyo yap dedi doktor 21 güne kadar hiç birşey yapma dedi banyodan sonra batikon veya antibiyotikli krem sürmek gerekirmi
Merhabalar :) Ben 13. Günde yıkanmiştim. O bantları çıkartmamiştim kontrole gidince doktor çıkarmişti. Göbek deligimede antibiyotikli kremi taburcu olduğumda vermişlerdi bi ay kullandım. Batikon kullanmadım

Merhaba İzmir de hangi Dr a oldunuz

Merhaba benim de 2015 te ikiz ogluslarim oldu 2019 da da bir oğlum daha oldu karnim berbat durumda sarkık buruş buruş artık net karar verdim ameliyat olacağım ama nerde ne kadar a olur bu durum araştırmadim.3 çocuğum var birde beden eğitimi öğretmeniyim nasıl bu süreç ile başa çıkacağım bilmiyorum😔 aydın da devlet hastanesi 5 bin TL ye hallediyor ama o kadar çok riskten bahsetti ki birde karnın üst kısmı düzelir ama karnın doğum öncesi karnın gibi olacak diye düşünme dedi

Merhaba benim de 2015 te ikiz ogluslarim oldu 2019 da da bir oğlum daha oldu karnim berbat durumda sarkık buruş buruş artık net karar verdim ameliyat olacağım ama nerde ne kadar a olur bu durum araştırmadim.3 çocuğum var birde beden eğitimi öğretmeniyim nasıl bu süreç ile başa çıkacağım bilmiyorum😔 aydın da devlet hastanesi 5 bin TL ye hallediyor ama o kadar çok riskten bahsetti ki birde karnın üst kısmı düzelir ama karnın doğum öncesi karnın gibi olacak diye düşünme dedi
Devlet hastanesinde olup memnun olanlar var ama bence yine doktora bağlı diye düşünüyorum. İzmir de genelde fiyatlar 30-40 bin aralığında değişiyor tabi ben bu fiyatları Ocak- şubat aylarında aldım. benim karnım doğum öncesi gibi oldu. Ama bende göbek deliğim üst kısmında değil de alt kısmında çatlaklar vardı o kısım gidince üst deri gerildi ve gayet başarılı sonuçlandı. Tabi karın kaslarım dikildi+ yan taraflarıma vaser liposuction yapıldı. İsterseniz özelden öncesi sonrası foto gönderebilirim. Bu ameliyatın riskleri var, bu forumdaki nerdeyse tüm yazışmaları okudum. Kötü tecrübe yaşayanlar da var ama çok iyi sonuçlananlar da. Bir de gördüğüm kadarıyla son zamanlardaki ameliyatların çoğu daha başarılı, bunda bence tıptaki ilerlemelerin de etkisi var. Bir de ben de öğretmenim 10 günlük rapor aldım. Sonrasında başladım ama ben oturarak da ders anlatabiliyorum. Sizin durumda nasıl olur bilemiyorum. Eğer kararlıysanız yaz aylarına bırakmamanızı tavsiye ederim, çünkü korse takmak gerekir ve sıcak hava da düşünemiyorum. Ayrıca morluklar şişlikler oluyor, yazın bunları gizlemek de zor. Umarım faydalı olmuştır yazdıklarım 😌

Ben günde 2 defa yara kremini sürüyorum. 25. Gündeyim bu arada. Batikonluk bir durum şuanda kalmadı.

Evet minnieye katılıyorum en az 6 ay 1 yıl beklemeniz gerekiyor vucudun toplanması için. Ben devlet hastanesinde oldum. İstanbuldaysanız yardımcı olurum. Toplamda 4000 bin liraya oldum.
Bende beklemeyi düşünüyorum bebeğim daha çok küçük ama bi yandan da sabırsızlanıyorum çünkü 3 senedir bu haldeyim. Bebeğim emdiği sürece yaptıramam sanırım . Bende istanbuldayım acaba hangi hastane ve hangi doktora oldunuz

X