Operasyona ne kadar var bilmiyorum ama en az 2 hafta oncesinde birakmaniz lazim. Hani iyilesmeyi gectim, anestezi sonrasi ayilmanizi, operasyondaki genel seyrinizi asiri etkiliyor. Ben oncesinde 2 ay ve sonrasinda 2 ay, toplam 4 ay icmedim. Sonra tekrar basladim, cok pismanim o ayri..ayy napıcam hiç sigara kullanıp yaptırmanın yazısını bulamadım
sen operasyona kaç kg girdin? sanırım 2 ay geçti kilon kaça düştü?Operasyona ne kadar var bilmiyorum ama en az 2 hafta oncesinde birakmaniz lazim. Hani iyilesmeyi gectim, anestezi sonrasi ayilmanizi, operasyondaki genel seyrinizi asiri etkiliyor. Ben oncesinde 2 ay ve sonrasinda 2 ay, toplam 4 ay icmedim. Sonra tekrar basladim, cok pismanim o ayri..
Valla net hatırlamıyorum 10 ay oldu benim.. Operasyona 56,7 - 57 kilo civarlarında girdim. Taburcu olduğumda 54 kiloydum.. Lipo yapılmadı bana, protezsiz meme küçültme/dikleştirme ve karın germe yapıldı. Yani yaklaşık 3kg kadar doku fazlası alındı. Sonra ödem tutmaya başladım, hareketsizlik vs 56 kiloya kadar çıktım. Bu sabah 54,2 tartıldım. Hedefim 52 :)sen operasyona kaç kg girdin? sanırım 2 ay geçti kilon kaça düştü?
Aynı durumdayız. 4 mart birinci yılım dolacak. Anlatıldıgı gibi taş gibi olmadı normal eh bir karın işte. His orta kısmın göbek deligi alt ve üst bölümde baya az. Rahatsızlık vermiyor ama değişik işte. İzler yanda baya silik hatta dümdüz cizgi gibi de degil yer yer kayboşmus geniş tegel gibi bir var bir kaybolmus tarzında. Orta kısım evet dört parmak kadar daha belirgin. Gidişattan anladıgım iz sorunu pek olmayacak. Göbek deliği dikkatli bakınca dikiş izini görüyorum. sarkık degil evet düz ama Hayalimdeki mi hayır o da değil. Şişkinlik falan ne cektik ya hic gecmez sanmıştık gecti gitti işte. Korseler, silikon bantlar, jeller, ananas haplarıMerhaba :) 2 ay sonra 1 yilim olacak, zaman cok hizli gecmis..
Odem denen olay 6 aydan once asla gitmiyor, zamanla azaliyor ama tamamen bitmiyor. O yuzden hic sabirsizlanmayin :)
Benim su an odemlerim yok ama hayal ettigim karnim da yok. Cunku hastaliklar yuzunden sporu ihmal ettim. Ancak duzenli spor yaptigim donemde baya gorunen karin kaslarina ve ince bir gorunume sahiptim. Su an kilomda artis olmasa da kalinlastigimi hissediyorum.
Dikis izlerim baya iyi durumda, yanlardaki izler epey silik ancak tam alt karnin ordaki sezeryan izi gibi daha belirgin. Ne yazik ki hala uyusukluk var, his kismi olarak gelse de tamamen gelmedi.
Yillik kontrolume gittigim zaman, doktoruma his kismini soracagim. Rahatsiz olmuyorum, merak sadece..
Bende durumlar boyle yani. 2 ayda daha ne oldugunu ancak anlamistir bedeniniz, kendinize zaman taniyin :)
Ahhahhha :))) vallahi ayni durumdayim. Canim sana lipo yapilmis miydi?Aynı durumdayız. 4 mart birinci yılım dolacak. Anlatıldıgı gibi taş gibi olmadı normal eh bir karın işte. His orta kısmın göbek deligi alt ve üst bölümde baya az. Rahatsızlık vermiyor ama değişik işte. İzler yanda baya silik hatta dümdüz cizgi gibi de degil yer yer kayboşmus geniş tegel gibi bir var bir kaybolmus tarzında. Orta kısım evet dört parmak kadar daha belirgin. Gidişattan anladıgım iz sorunu pek olmayacak. Göbek deliği dikkatli bakınca dikiş izini görüyorum. sarkık degil evet düz ama Hayalimdeki mi hayır o da değil. Şişkinlik falan ne cektik ya hic gecmez sanmıştık gecti gitti işte. Korseler, silikon bantlar, jeller, ananas hapları) bazen yav ben nasıl atlattım o günleri ne acayipti diyorum. İki büklüm yürümeler, azcık yemek yesen karnın gerilmesi, yan yatarken göbegin yastıkşa destek ihitiyacı. Ay aman ya biz bilmeden en ciddi ameliyatı olduk cıktık:)) şimdi açıp bakmıyorum bile giyinirlen arada gözüme carpıyor aman aman iyi işte abartma diyip giyinmeye devam ediyorum. Ama neyse bu konuyu bitirdik kapattık gitti şükür.
Ben son geceye kadar sigara içtim malesefayy napıcam hiç sigara kullanıp yaptırmanın yazısını bulamadım
Aaaa bak şimdi! Benim de sol tarafımda şişlik var yahu:) dikişe yakın bölgede daha belirgin. Bana da lipo yapılmadı bazen diyorum alsa acaba taş gibi olur muydumAhhahhha :))) vallahi ayni durumdayim. Canim sana lipo yapilmis miydi?
Benim teyzem hemsire, zaten doktorumu da o onermisti. Sabah kalktigim zaman karnim duz, ama gunluk normal siskinlik oldugunda karnimin sadece sol tarafi sisiyor cok enteresan sekilde. O da alt karindan gobek deligine dogru hafif L seklinde.
Teyzeme sordum, lipo yapilmadiysa yag dokusu olabilir odem olmaz artik dedi. Ben de senelik kontrolumu one alip sorsam mi diye dusundum.
Esim bosver diyor ama onca izdirap cektik senin de yazdigin gibi, neden olsun ki yani.. eger teyzemin dedigi gibiyse sadece o bolgeye lipo yapilmasi gerekebilir.
Ne dusunuyorsun, senin fikrin nedir?
Bence lipo gerekiyor bize şekil verme acısından. Ama agresif lipo olmaz o zaman da deri yine bollaşır günümüzü görür müyüz dersin? Akın hocaya bir danış bakalım ne diyecek. Aynı durumdayız sanki günün sonuna dogru sabahki düz göbek yerine kumaşı tek yana germişsin gibi yand abir şişlik eşitsizlik pot hissi geliyor bana da. Nedir bu hakikatten?Aaaa bak şimdi! Benim de sol tarafımda şişlik var yahu:) dikişe yakın bölgede daha belirgin. Bana da lipo yapılmadı bazen diyorum alsa acaba taş gibi olur muydumama ben beş dr gezdim hepsi yag alnmayacak burda yag yok dedi. Dedi ama bence eşitlenmesi için traslanmalıydı bir kavis mavis yapılırdı ortaya şöyle. İki meme kücültüldü doku fazlası alınıp dikleştirildi, karın derisi ile birlikte çıka çıka bir kg bile doku cıkmadı. Elime alıp tarttım hoplattım hatta poşeti parmakladım yag aradım torbada ahahaha. Ay ne bileyim lipo mu yaptırsak belim de ince degil hala. Bir de beni aman aman sporcu gibi kasların var maşallah taş diye gazlamıstı doktorlar cıka cıka bu mu cıkacaktı
Kusura bakma ama benimle ayni seyi yasayan birine denk gelmek icimi rahatlatti.. tek anormal ben degilmisim :))) tabi durum anormalse.Bence lipo gerekiyor bize şekil verme acısından. Ama agresif lipo olmaz o zaman da deri yine bollaşır günümüzü görür müyüz dersin? Akın hocaya bir danış bakalım ne diyecek. Aynı durumdayız sanki günün sonuna dogru sabahki düz göbek yerine kumaşı tek yana germişsin gibi yand abir şişlik eşitsizlik pot hissi geliyor bana da. Nedir bu hakikatten?
Kusura bakma ama benimle ayni seyi yasayan birine denk gelmek icimi rahatlatti.. tek anormal ben degilmisim :))) tabi durum anormalse.
Akin hoca bana da eger lipo yapilirsa derin iyice gevser, kime gidersen git ama lipo diyen doktora ameliyat olma demisti..
Ay hic bilemedim su an.. 10 gun sonra islerim azalacak epey, subat basinda bi gidip goruneyim bari..
Benim de belimde incelme yok ama normal bence, yag alinip vucut sekillendirilmedi bizde. Memeleri kucultup karni gerip yolladilar :)) bu arada benden 2.5-3 kg yakin doku alindi. Cogu memeydi gerci ama olsun.
Neyse, doktorla konusayim once telefonla ulasirim, sonra yazarim buraya mutlaka. Ikimizde de bu durum varsa, muhakkak ekip de karsilasmistir bununla belki telefonda aciklama yaparlar.
canım yaa Allah razı olsun ne güzel yazmışsınBen son geceye kadar sigara içtim malesefama ameliyattan cıkınca bir ay agzıma sürmedim. Memede yara kapanma sorunu oldu dr on beş gün içme demişti süre uzadı bir aya. Bir ay sonra hala sorunlar devam ederken bak içme sakın içme iki hafta daha sigara yok dedi onu duyunca yeter ya diye sinirimden bir sigara yaktım öyle de yara sorunlu böyle de nalet olsun şeklinde ) az sayıda içtim tabii, ha yara da kapandı ne hikmetse. Kapanacagı varmıs bence artık. Ama karın ameliyatı sigarayla hic dost degil net söylemek isterim. Benim karından sıkıntı beklerken meme de oldu. Bir hafta on gün önce bırak derim. Ameliyattan sonra da bir aya yakın içme. Zaten ilk on-15 gün gözün görmez öksürmemen lazım zaten. Hapşırmak ve öksürmek işkence oluyor. Bir kez boş bulunup hapşırdım dünyam karardı. Yanında sürekli su bulundur öksürme istegini bastırıyor yudum yudum iç öksürmezsin. Çok kolay bir ameliyat degil haraketlerini kısıtlayan bir iyileşme süreci yaşıyorsun ve bu süre biraz uzun. Moralini bozma ödem de olur gerginlikte olur acır da ama hepsi gecici. Herkes aynı şekilde iyileşiyor aksini söyleyenin agrı eşigi yüksek degil agrı dagı kadar yüksek falan olmalı:) sigara içme tekrar esiyorum yaran kapanmaz, baya aıkıntı yaşarsın, şekilsiz iyileşir moralin bozulur. Yeterince korkuttumsa tamamdır:))
ben de 59 la girdim pzt. çrş eve geldiğimde 61.3 tüm. bugün 10. gün 57.5. qma benden yağ da alındı. 6.5 lt yağ alınmış. dr 1.5 kg deri olur demişti. ödem tabi hala var bende elimle hissediyorum. ödemin çoğu ne kdr sürede gidiyor onda aklımValla net hatırlamıyorum 10 ay oldu benim.. Operasyona 56,7 - 57 kilo civarlarında girdim. Taburcu olduğumda 54 kiloydum.. Lipo yapılmadı bana, protezsiz meme küçültme/dikleştirme ve karın germe yapıldı. Yani yaklaşık 3kg kadar doku fazlası alındı. Sonra ödem tutmaya başladım, hareketsizlik vs 56 kiloya kadar çıktım. Bu sabah 54,2 tartıldım. Hedefim 52 :)
Neden sordun?
Bnde 16sında olacagım seni cok merak ediyorum agrın sızın varmı nasılsın benım 2 cocugum var ne zaman onlara bakabılırımben de 59 la girdim pzt. çrş eve geldiğimde 61.3 tüm. bugün 10. gün 57.5. qma benden yağ da alındı. 6.5 lt yağ alınmış. dr 1.5 kg deri olur demişti. ödem tabi hala var bende elimle hissediyorum. ödemin çoğu ne kdr sürede gidiyor onda aklımtabi cm olarak öncesiyle aynı gb ama gergin olduğu için şimdiden çok daha şekilli duruyor. dikilemedim daha :/
benim bugün 10. günüm kendime bakıyorum ama sırt ve popodaki morluklar hala acıyor.uyku tam olmuyor. tam doğrulamadım. doğrulamadığım için tezgah üstü raftan bir şey alamıyorum. 5kg kaldırmak zaten yasak. yani imlan varsa yardım almak lazım. hazjr yemek söylenip yenebilir. eğilip yerden bir şeyler alabiliyorum. sürelli dolaşıp iş yapmak sanırım beli ağrıtır. ama korktuğum kdr ağrılı bir sürecim olmadı. gögüslerimin yanlarında ve göbek deliğinden aşağısındaki ödemler sert.Bnde 16sında olacagım seni cok merak ediyorum agrın sızın varmı nasılsın benım 2 cocugum var ne zaman onlara bakabılırım
Hadi geçmiş olsun :) Daha 10 gün olmuş dikilememen çok normal. Benim tam dik durmam valla net hatırlamıyorum ama 17.gün filan olsa gerek. Ama çok da rahat değildim. Düz yatamıyordum vs.ben de 59 la girdim pzt. çrş eve geldiğimde 61.3 tüm. bugün 10. gün 57.5. qma benden yağ da alındı. 6.5 lt yağ alınmış. dr 1.5 kg deri olur demişti. ödem tabi hala var bende elimle hissediyorum. ödemin çoğu ne kdr sürede gidiyor onda aklımtabi cm olarak öncesiyle aynı gb ama gergin olduğu için şimdiden çok daha şekilli duruyor. dikilemedim daha :/
allahtan mememi de yaptırmışım ona seviniyorum :) sade karnımı yaptırsam herkese olan amelşyat oldum ama şişim hala moral bozukluğunu yaşayacaktım.Hadi geçmiş olsun :) Daha 10 gün olmuş dikilememen çok normal. Benim tam dik durmam valla net hatırlamıyorum ama 17.gün filan olsa gerek. Ama çok da rahat değildim. Düz yatamıyordum vs.
3.aydan önce gördüğün şeyin, aldığın hiç bir ölçünün önemi yok, öyle diyeyim sana. Ödem denen şeyin gitmesi ise en az 6 ay.
Bir de benim okuduğum kadarıyla yağ alındığı zaman vücuttaki travma daha çok olduğu için vücut saha çok ödem tutuyor.
Sonuç itibariyle bol sabır gerekiyor :)
Meme gerçekten inanılmaz moral kaynağı oluyor :) daha çabuk iyileşiyor, daha çabuk sonuç veriyor.allahtan mememi de yaptırmışım ona seviniyorum :) sade karnımı yaptırsam herkese olan amelşyat oldum ama şişim hala moral bozukluğunu yaşayacaktım.
teşekkürler moral için. her gün cm ölçmeyi borakacağım :)Meme gerçekten inanılmaz moral kaynağı oluyor :) daha çabuk iyileşiyor, daha çabuk sonuç veriyor.
Hiç bozma moralini, bak hepimiz bu süreçlerden geçtik. Hepimizin hem fikir olduğu şey ödem ve beklemek yüzünden yaşadığın mental yorgunluk ameliyat ve iyileşme sürecinden daha zor. O yüzden sadece sabır.