- 10 Şubat 2020
- 391
- 177
- 49
merhaba benim görümcem de 2 ay önce ameliyat oldu ancak karın içi ağrıları devam ediyor ara ara normal mi arkadaşlargeçmiş olsun canım 6 litre maşallah klasik lipomu yapıldı sana lazer mi? Kilon boyun nasıl senin? İlk haftadan sonra rahatlarsın şimdi sıkıntı olur evet.... benden 6 litre yağ alsaydı doktorum Vakko gömlek alırdım hediye az almış hediye almadım :)))) sigara bende içmedim ama süreç ilerleyince başladım tekrar canım çekti inşallah sen bırakırsın
Merhaba devlet Hastanesi'nde mi oldunuz Özel hastanede mi liposuction gerek kalmadığı için mi yapılmadı Diren taktılar mı kaçıncı günü çıkardılar sonda takılıyor mu sondayı ameliyat esnasında mı taktılar3,5 saat sürdü..sadece karin germe oldum
Çok teşekkür ederimFatma hanım,ameliyat sonrası aslında zor değil ağrı hiç çekmiyorsunuz.Ama hemen ayağa kalkıp normal hayata dönmeniz bu ameliyatta mümkün değil.Herkesin iyileşme süreci farklı tabi .Bunu bilip ona göre kendinizi ayarlarsanız herşey çok daha kolay olur.Ben 26. günündeyim yavaş yavaş işe başladım ama acele etmemek lazım.Vücudun kendisini toparlamasına fırsat vermek lazım.
Bir de cerrahi işlemler bilginin yanı sıra doktorun el maharetinin ön plana çıktığı işlemlerdir.Çok araştırmacı ve bilgili olabilirsiniz ama yeteneksizseniz olmaz.Bir cerrahın ne kadar iyi olduğunu ise o alandaki doktorlar ve onunla ameliyata bizzat girenler en iyi bilirler.Devlet veya özel arasındaki farka gelince monaya katılıyorum.Daha çok konfor farkı olabilir ama bazı devlet hastaneleri özellerin bir çoğundan da konforlu olabiliyor.Prof mu doçent mi derseniz Doçentlerin bilgileri daha tazedir.Bazı proflar akademik başka üst bir titr olmadığı için zamanla araştırmacı kişiliklerini yitirebiliyorlar .Sadece uzman olarak kalıp da özelde varlık gösteren doktorlar da ayrı bir iddia koyarlar.Bu kendilerine güvenlerini gösterir.Şans işine gelince ameliyatta komplikasyon gelişme ihtimali bir şans meselesidir.Bazen hiç ön görülemeyen komplikasyonlar gelişebilir.Bir de doğru doktoru bulup bulamamak kısmı da şans. Sosyal medyada aktif olmak iyi doktor olmak anlamına hiç gelmez.İyi araştırıp gönlünüzün de sindiği bir doktor bulursanız ve bence hep iyi olacağına inanırsanız işler çok daha iyi gidiyor.22 yıllık bir hekim olarak Şahsi tecrübem negatif insanların süreçleri de negatif ilerliyor.İlginç ama bu hep böyle oluyor.Binlerce insan ameliyat oluyor ve sorunsuz bir süreç geçiyorlar.Siz de onlardan birisi olacaksınız inşallah .Buna inanın .Sevgiler
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız şişliklerin izin dimi ödem var mı hayırCok tesekkur ederim... Karin germe, meme diklestirme, liposuction.
6 kilo cikarmislar bedenden. Yarin cikis yapilacak, 4 diren var. Siz de saglikla atlatin insaallah.
Benim de karın bölgedeki ağrılarım ve acılarım devam ediyor.Biraz hareketi artırınca ödem de artıyor.Neyse ki tekrar sıvı birikmesi olmadı.Ona şükrediyorum.Siz çok erken başladınız çalışmaya.Allah yardımcınız olsunÇok şükür iyilesiyoruz ama nasıl gelin de sorun. Kimsesiz, 10 gündür ise başlamış olmak da zor. 21 gün oldu. Liposcution dan mi bilemem ama hala odemlerim ve ağrılarım var. Özellikle belde. Daha erken olanlar , kilo kaybı ne zamana kadar sürer? Yeni ameliyat olanlara da Rabbim şifa versin ,yardim etsin... Docent ,prof ,özel.... Bence bu işler sans biraz
6 kilo derken sivi kati ayrimi yapmadim alinan yag+deri fazlaligini genel olarak yazdim, zira doktorum da genelleyerek soylemisti. Tup mide sonrasi verilen kilolardan sonra kalan/alinan yag miktari ve sarkan derilerilerin genel toplami bu. Odemlerin cogu gitti, 4 gun sonra 1 ay olacak ameliyat olali daha iyiyim sukur.Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız şişliklerin izin dimi ödem var mı hayır
Sevgili Klodet, sans ile komplikasyonu ayni minval uzere tanimlamissiniz, tahminen 'istenmeyen bir hâl, durum', üzerinden baglanti kurdunuz ama cogunlukla da komplikasyon olaya mudahale edenlerin sebep oldugu veya gozden kacirdigi bir durum... genelde halk tabiriyle de kader, baht, talih ile eslestirilir. Âyet der ki: "kaderinizi gayretinize bagladik." Bu durumda gayretsizligimizin, dikkatsizligimizin adi sanssizlik, talihsizlik oluyor, o yuzden sans kelimesi biraz âfâki kaliyor zannimca, pek hayatin icerisinde sigindigim bir kelime degildir...Fatma hanım,ameliyat sonrası aslında zor değil ağrı hiç çekmiyorsunuz.Ama hemen ayağa kalkıp normal hayata dönmeniz bu ameliyatta mümkün değil.Herkesin iyileşme süreci farklı tabi .Bunu bilip ona göre kendinizi ayarlarsanız herşey çok daha kolay olur.Ben 26. günündeyim yavaş yavaş işe başladım ama acele etmemek lazım.Vücudun kendisini toparlamasına fırsat vermek lazım.
Bir de cerrahi işlemler bilginin yanı sıra doktorun el maharetinin ön plana çıktığı işlemlerdir.Çok araştırmacı ve bilgili olabilirsiniz ama yeteneksizseniz olmaz.Bir cerrahın ne kadar iyi olduğunu ise o alandaki doktorlar ve onunla ameliyata bizzat girenler en iyi bilirler.Devlet veya özel arasındaki farka gelince monaya katılıyorum.Daha çok konfor farkı olabilir ama bazı devlet hastaneleri özellerin bir çoğundan da konforlu olabiliyor.Prof mu doçent mi derseniz Doçentlerin bilgileri daha tazedir.Bazı proflar akademik başka üst bir titr olmadığı için zamanla araştırmacı kişiliklerini yitirebiliyorlar .Sadece uzman olarak kalıp da özelde varlık gösteren doktorlar da ayrı bir iddia koyarlar.Bu kendilerine güvenlerini gösterir.Şans işine gelince ameliyatta komplikasyon gelişme ihtimali bir şans meselesidir.Bazen hiç ön görülemeyen komplikasyonlar gelişebilir.Bir de doğru doktoru bulup bulamamak kısmı da şans. Sosyal medyada aktif olmak iyi doktor olmak anlamına hiç gelmez.İyi araştırıp gönlünüzün de sindiği bir doktor bulursanız ve bence hep iyi olacağına inanırsanız işler çok daha iyi gidiyor.22 yıllık bir hekim olarak Şahsi tecrübem negatif insanların süreçleri de negatif ilerliyor.İlginç ama bu hep böyle oluyor.Binlerce insan ameliyat oluyor ve sorunsuz bir süreç geçiyorlar.Siz de onlardan birisi olacaksınız inşallah .Buna inanın .Sevgiler
Rica ederimÇok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinBen de şehir dışında oldum . Çok az şey götürdüm ama onun bile yarısını kullanmadım . Tabi birşey lazım olurda bulamazsanız o daha sıkıntı . Ben dönüşte valizimi taşıyamadım . Çek çekli olması şart ama. Ben havaalanında kontrollerden geçerken bile etrafındakilerden yardım istedim . Kalın pijamaya gerek yok . Benimkiler biraz kalın geldi . Korse çamaşır derken üstüne pijama giyemedim . Ameliyat sonrası sadece Korselerle yattım ben de .Herşey çok güzel geçecek inşallah . Belki de bugüne kadar tembellik yapmaya fırsatınız olmadığı için yatamadığınız günlerin acısını çıkartacalsınız.Bir kaç sezon dizi ve film seyredip yatacaksınız . Bitti gitti inşallah . Dualarımız sizinle
Oncelikle lutfen tedirgin olmaktan vazgecin, kimyamizin en buyuk dusmani stres, cunku kaygiyla onu devreye sokarsak o da kendi hormonlarini salgiliyor ve bir kaos cikiyor ortaya iyilesme gecikiyor. Hic zor degil, cekilebilecek dozda agrilar tabi agri kesicilerin gucluyse. Devlet eger arastirma hastanesiyse cok daha iyidir. Kiyafet konusunu cok isledik zaten yorumlari takiptesiniz biz drenler yuzunden ne gecelik ne de pijama giydik, yururken sabahligi gecirdik ustumuze o kadar. Dua ederiz tabi. Rabbim kolay kilsin.
Allah yardımcınız olsun güzel haberlerinizi bekliyoruz doktorunuz Ozan Bitik miydi?Ve nihayet Ankara'dayim, yarın tahlillerim yapılacak, Perşembe sabahı da operasyon inşallah bir aksilik çıkmazsa. Bugün dr.um ile on görüşmeyi gerçekleştirdik,neler yapılmalı neye ihtiyacım vara dair, meme operasyonundan vazgeçirdi sevgili dr.um, ihtiyacimin olmadığını,zaten göğüs dikun yeterince var buna birde protez koyarsak kaba saba hantal bir görüntü olur buda sizde hoş durmaz,hangi dr a giderseniz gidin para için siz ne istiyorsaniz yapar ama benim şahsi görüşüm buna ihtiyacinizin olmadığı deyip beni vazgeçirdi,dolayisiyla yola,karingerme ve göz kapağı estetigi ile devam edecegiz... Açıkçası bu durum gerginliğimi bir nebzede olsa hafifletti, çünkü iki ağır operasyonla vücudumun baş edemeyeceğine inaniyordum,iyide oldu☺ hikayenin geriye kalan kısmı Perşembe ye artikinsallay sağ salim girer ve çıkarım ❤
Merhaba, ben Samsun'da olcam ameliyatımı eğitim araştırmada lipo yok aslında biraz dokunulsa fena olmazdı ama hayırlısı. Siz biraz erken heyecan yapmışsınız daha var sakin olunmerhaba ben de 27 Mart'ta Ankara'da devlet hastanesinde olacağım siz hangi hastanede olacaksınız ne götürmem gerektiğini bilmiyorum sadece karın germe liposuction çok gerek yok ama yan taraflardan çok az alabiliriz dedi kasık üstünden
Asistanlarin eline tumuyle birakilmaz boyle zor ameliyatlar, baslarinda mutlaka bir hoca olur endise etmeyin, orasi et pazari degil, onlar da kasap degil dengeleri egitim yerlerinde cok hassas tutarlarEvet eğitim araştırmada olcak yalnız ameliyat 2.5-3 saate biter dedi doktorum ekibi kalabalıkmış şimdi aklıma gelmiyor değil asistanların ameliyatımı yapma olasılığıİşte oyüzden birazcık stres oluyorum açıkcası bir de narkozdan korkuyorum Ozaman gecelik ve sabahlık kafi sanırım çıkarken de eşofman takımı tamamdır iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Kaslarınız da onarılcak sonuçta belki o biraz zorlayabilir. 2 kere sezaryen ameliyatı geçirmiş biri olarak hastane dışında hiç yatmadım evet kesi daha küçük fakat 7 kat kesildiğimizi düşünürsek karın germe daha iyi gibi bilemedimMerhabalar çok ani bir kararla ve direk gidip gün alarak karın germe ve meme küçültme ameliyatı için gün aldım doktorumdan 20 şubatta ameliyat olucam yalnız herkesten okuduğum uzun süreler raporlu kalınmış ancak benim doktorum 2 gün dinlenmen kafi diyor çok aklıma takıldı son 50 sayfayı okudum ama örnek göremedim aranızda bu kadar hızlı normal hayata dönebilen oldu mu hiç??
Hadi bakalim hafiflemis bir melek gibi cikin o operasyondanVe nihayet Ankara'dayim, yarın tahlillerim yapılacak, Perşembe sabahı da operasyon inşallah bir aksilik çıkmazsa. Bugün dr.um ile on görüşmeyi gerçekleştirdik,neler yapılmalı neye ihtiyacım vara dair, meme operasyonundan vazgeçirdi sevgili dr.um, ihtiyacimin olmadığını,zaten göğüs dikun yeterince var buna birde protez koyarsak kaba saba hantal bir görüntü olur buda sizde hoş durmaz,hangi dr a giderseniz gidin para için siz ne istiyorsaniz yapar ama benim şahsi görüşüm buna ihtiyacinizin olmadığı deyip beni vazgeçirdi,dolayisiyla yola,karingerme ve göz kapağı estetigi ile devam edecegiz... Açıkçası bu durum gerginliğimi bir nebzede olsa hafifletti, çünkü iki ağır operasyonla vücudumun baş edemeyeceğine inaniyordum,iyide olduhikayenin geriye kalan kısmı Perşembe ye artik insallay sağ salim girer ve çıkarım
Oyle bir dunya yok, yanlis anlamis olmalisiniz! 4 gun sonra 1 ay olacak hâlâ tam iyilesebilmis degilim, gorevine devam edenlerin de zorlandiklarini buradan okuyoruz. Kimse, kimseye umit pazarlamasin koca bir kesi var nereye iki gunde kalkip hayata karismak... bence kalkip koridorda bir kac tur atabilirsiniz anlaminda soylemistir kesinMerhabalar çok ani bir kararla ve direk gidip gün alarak karın germe ve meme küçültme ameliyatı için gün aldım doktorumdan 20 şubatta ameliyat olucam yalnız herkesten okuduğum uzun süreler raporlu kalınmış ancak benim doktorum 2 gün dinlenmen kafi diyor çok aklıma takıldı son 50 sayfayı okudum ama örnek göremedim aranızda bu kadar hızlı normal hayata dönebilen oldu mu hiç??
Aslına bakarsanız ben doktoruma 8 sene önce meme küçültme ameliyatı olmuştum yanlara da lipo yapmıştı hatta eli çok hafif olduğundan mı anlamadım ameliyatın ertesi günü taburcu oldum ve hiç yatmadım yine çok hızlı işe başlamıştım eğik yürüme durumundan çok çekiniyorum iş yerimdekilere tek tek açıklama yapmak istemiyorum 1 hafta izin alsam dik yürümeye başlarım umarımKaslarınız da onarılcak sonuçta belki o biraz zorlayabilir. 2 kere sezaryen ameliyatı geçirmiş biri olarak hastane dışında hiç yatmadım evet kesi daha küçük fakat 7 kat kesildiğimizi düşünürsek karın germe daha iyi gibi bilemedimYalnız meme küçültme de işin içine girince 2 gün olayını dr'unuz ironi yapmış olarak düşünebiliriz