Herkese Merhaba.. yarın ameliyatımın 2. Ayı olacak. benimle aynı dönemde ameliyat olan, ameliyat sürecinde tecrübelerini benimle paylaşan, yazışmasam bile paylaşımlarını okuduğum ve fotoğraflarını gördüğüm tüm arkadaşlardan sonra kafamda hem netleşen hemde netleşmeyen birtakım şeyler oldu. Sizlerden ricam uzun olacak ama okuyup fikirlerinizi benimle paylaşmanız.
Ameliyatının 4.,5. Veya 6. Ayı omasına rağmen hala karnında şişlikten yakınan veya benim gibi 2. Ayı olmasına rağmen ameliyattın 2. Haftasından beri değişmeyen karın şekli olanlar var.
Ben açıkçası
@rubi ve
@Meryem hane nin resimlerini gördükten sonra karnımın ödem olmadığını 6 ayda geçse dümdüz bir karnım olmayacağını anladım. Çünkü 2. Hafta yan çektiğim fotoğraflarıma baktığımda şimdiki halinden bir farkı olmadığını gördüm. Evet ödem iniyor ama şekil az çok aynı kalıyor. Tam şeklini alması 6 ay bir yıl deniyor ama ben nedense şişliğin tamemen ödeme bağlı olduğunu düşünmüyorum.
Ben şunu merak ediyorum. Ameliyattan uzun süre geçmesine rağmen ödemi olduğunu düşünen arkadaşlar ya da karnı hala istediği gibi olmayan arkadaşlar acaba iç dikişlerin(kas onarımı) iyileşme sürecinde zarar görmüş olduğunu düşünüyor mu? İç dikişler iyileşme sürecinde esniyor mu sizce? Öksürüken hapşururken zarar görmez demişlerdi buda bana dijişlerin ilk zamanlar bile olsa dayanıksız olmadığını düşündürtüyor.6 hafta yatılı yardımcı aldım bebeğime bakıp ev işleriyle ilgilenmesi için. Bebeğimide 6 hafta sonra kısa kısa kucağıma aldım. Aslına bakarsanız kasların zarar göreceği ciddi bir şey yapmadım.
Karnımı içe çekince harika görünüyor tam istediğim şeklini alıyor bırakınca tabiki eakisiyle kıyas olmaz ama şişik duruyor.
Ameliyattan bir ay sonra hala karnımı içe çekemiyordum taş gibiydi şimdi oldukça yumuşadı. Derimde öyle artık normal şeklini alıyor. Sizler karnınızı içe çekebiliyor musunuz?
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. 3. Ayda kontrolüm olacak ozamana kadar kendi kendimi yemek istemiyorum