Sans, hayati ciddiye alan insanlar icin kullanilip siginilacak bir kelime degildir zannimca. Bana gore mevcut durumu tanimlamiyor. Isin ilginci birine cevap verdigim zaman alinti yaparim, ortaya afaki konusmam. Oysa siz benim "doktorum docent, vardir bir bildigi...." cumleme alinti yapmadan uzaktan atif yapmissiniz, bilgiyi hafife almissiniz... ekip olarak doktorundan, teknikerine kadar gelisen olumsuz olaylar silsilesine verilecek bir isim/tanim vardir o sans degil komplikasyondur. Begeni izafidir, bahsettigim/onceledigim begeniden cok sagliktir. Spesifik olarak plastik cerrahiyi baz almadim, genel bakis acisiyla yorum yaptim. Bu konu cok su kaldirir, detaylandirilir fakat ayni yerden bakmadigimiz icin isin seyri o dediginiz kapiya(polemik) cikar ki burada bulunma maksadimiza uygun bir durum degildir. Siz 11 gunluk dinlenme hakkinizi kullanip oyle isinize dondunuz, yetersiz de olsa iyilesmek icin yine de bir iznin alinmasi veya tatile denk getirilmis olmasi acisindan onemli bir suredir. Siz boyle uygun gormussunuzdur, sagliginiz belki gencliginizden dolayi durumu absorbe edebilmistir, kotuye gitmis olsaydi mazaallah siz de mecburen pasalar gibi o izni daha uzun kullanirdiniz zira oncelikli olan kisisel sagliktir... ayrica takildiginiz o "pasalar gibi" ile baslayan cumlemi arkadasimizin doktorunun "2 gun" ile sinirladigi(hâlâ bir doktorun boyle bir cumleyi hangi anlamda kullandigini aklim almiyor) absurd karara tepki olarak yazdim. Calisma hayati olan birinin saglik konularinda hak talep edebilecegi en az sizin de kullandiginiz 11 gun, kendine gelme suresi kadar hakki vardir. Bahsi gecen yorumumu ne icin yaptigimi siz de bir egitimci olarak analiz yapmis olmaliydiniz. Âni olmadigi surece bu tarz operasyonlarin gununu, eger devlet hastanesinde operasyon olmuyorsak secme luksumuz vardir. Mesela ben Alzheimerli anneme baktigim ve diger kardeslerim ogretmen oldugu icin yari yil tatiline denk getirip bakimi aksamasin diye ameliyat gunumu bir ay onceden secip belirleyebildim. Siz de isteseydiniz bunu daha onceden organize edip biraz daha uzun kullanabilirdiniz. Mumkun olsaydi sartlariniz eminim siz de bizim gibi dinlenmeyi tercih ederdiniz! Hayatin hayhuyunda bizim de sezaryenden veya herhangi ameliyatin hemen akabinde bi kac gun sonra kalkip, yas farki 15 ay olan diger evladimiza gurbette kimsesizken bakmak zorunda kaldigimiz zamanlarimiz da oldu, anneniz yasinda biri olarak hayattan edindigim tecrubemin de insanin bir baskasina yardimci olabilmesi icin once kendi sagliginin iyi olmasinin sart oldugunu dile getiriyor olmamin nesi kotu Allah askina... surekli bizim dinlenip sizin calismaya basladiginiza vurgu yapip, mevcut durumunuzu takdir etmemize ragmen ajite ediyor olmanizi da sizin yeterince dinlenememenize veriyorum. Hayatin icinde insanlarin gorev dagilimlari vardir, bu sizin daha hassas olup baskalarinin daha umarsiz oldugunu gostermez ... bir mottom da şudur: iyilesmezsem, iyilestiremem... konu kapanmistir tarafimca, polemige gerek yok... gecmis olsun tekrar.