Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Asistanlarin eline tumuyle birakilmaz boyle zor ameliyatlar, baslarinda mutlaka bir hoca olur endise etmeyin, orasi et pazari degil, onlar da kasap degil dengeleri egitim yerlerinde cok hassas tutarlar 🤗 benim 3'lu operasyon da 6 saat surmus, anestezi uzmanlari da islerini guzel ve dikkatli yapiyorlar lutfen sakin olun 🤗🌹 Sevgiler.
Haklısınız,telkinleriniz için teşekkür ediyorum ayrıca cesaretinizden ve özgüveninizden ötürü kutluyorum 👏🏻 Sayfada çoğunluğu anneler oluşturuyor sanırım ona istinaden yazıyorum herkes güçlüdür sonuçta önde başlıyoruz bu hayata fakat anneler çok daha güçlüdür, o zorlu aşamaları atlattık inşallah bu da geçcek bunu da başarıcaz 🙏🙏

Oyle bir dunya yok, yanlis anlamis olmalisiniz! 4 gun sonra 1 ay olacak hâlâ tam iyilesebilmis degilim, gorevine devam edenlerin de zorlandiklarini buradan okuyoruz. Kimse, kimseye umit pazarlamasin koca bir kesi var nereye iki gunde kalkip hayata karismak... bence kalkip koridorda bir kac tur atabilirsiniz anlaminda soylemistir kesin 😏
Yarın kesinlikle arayıp sorucam mona1 tabiki evde dinlenmeyi tercih ederim bende 😊

Merhaba, ben Samsun'da olcam ameliyatımı eğitim araştırmada lipo yok aslında biraz dokunulsa fena olmazdı ama hayırlısı. Siz biraz erken heyecan yapmışsınız daha var sakin olun😊 Benim 2 haftadan az kaldı kafam okadar dolu ki doktorumla çok detaylı konuşamadık bile mesela protez seçiminin sadece 300 cc üzeri olcağını biliyorum okadar 😅
Geçmiş olsun güzel geçer inşallah ben karın germe olacağım bu arada

Haklısınız,telkinleriniz için teşekkür ediyorum ayrıca cesaretinizden ve özgüveninizden ötürü kutluyorum 👏🏻 Sayfada çoğunluğu anneler oluşturuyor sanırım ona istinaden yazıyorum herkes güçlüdür sonuçta önde başlıyoruz bu hayata fakat anneler çok daha güçlüdür, o zorlu aşamaları atlattık inşallah bu da geçcek bunu da başarıcaz 🙏🙏
Artik basima bir felaket gelmeden onun yasini onceden tutmuyorum. Bu kaygili tarafimizi besler, izin vermeyelim. Ameliyattan bir hafta once aldigim bu kararla girdim operasyona, agriysa agri o da vaktinde mudahale gormesi gereken bir sey onceden ah tuh demenin anlami yok... hic agrim da olmadi sukur, sadece viral bir nedenle ateslenmem beni yordu biraz ama onu da atlattik sukur. Hicbir sorun yasamadan olup kurtulun insaallah 🙏🥰💐

Aslına bakarsanız ben doktoruma 8 sene önce meme küçültme ameliyatı olmuştum yanlara da lipo yapmıştı hatta eli çok hafif olduğundan mı anlamadım ameliyatın ertesi günü taburcu oldum ve hiç yatmadım yine çok hızlı işe başlamıştım eğik yürüme durumundan çok çekiniyorum iş yerimdekilere tek tek açıklama yapmak istemiyorum 1 hafta izin alsam dik yürümeye başlarım umarım 🤭
Geçmiş olsun revizyon mu olcak meme'de ? Yani okadar hızlı bir toparlanma sürecinin zor olduğunu düşünmekle birlikte şu el olayına çok inanıyorum ilk doğumumdan sonra sürekli ağladım ilk 1 hafta 2. doğumda ne acı ne ağrı yani minimum düzeyde bir ağrıydı. İnşallah çabucak toparlanırsınız dua ve sabır önemli 😊

Sevgili Klodet, sans ile komplikasyonu ayni minval uzere tanimlamissiniz, tahminen 'istenmeyen bir hâl, durum', üzerinden baglanti kurdunuz ama cogunlukla da komplikasyon olaya mudahale edenlerin sebep oldugu veya gozden kacirdigi bir durum... genelde halk tabiriyle de kader, baht, talih ile eslestirilir. Âyet der ki: "kaderinizi gayretinize bagladik." Bu durumda gayretsizligimizin, dikkatsizligimizin adi sanssizlik, talihsizlik oluyor, o yuzden sans kelimesi biraz âfâki kaliyor zannimca, pek hayatin icerisinde sigindigim bir kelime degildir...
Komplikasyon tamamen hekime bağlı bir durum değildir. Beklenmedik her türlü durumu içine alır.Bazen doktor veya personel , bazen cihaz veya şartlar,bazen de insan denen organizmanın farklı bir tepki vermesiyle olabilir.Sıfır komplikasyon, sıfır cerrahi işlem demektir. Yani tıpta böyle kullanılır. Ama ben hep şöyle dua ederim. Allahım benim elimden kimseye zarar verdirme .Allah korusun. Her türlüsünden ve herkesi .Dediğiniz gibi biz iyi araştırıp doğru doktoru bulup dua edelim. şans doğru bir kelime değil aslında . Sevgiler
Merhabalar çok ani bir kararla ve direk gidip gün alarak karın germe ve meme küçültme ameliyatı için gün aldım doktorumdan 20 şubatta ameliyat olucam yalnız herkesten okuduğum uzun süreler raporlu kalınmış ancak benim doktorum 2 gün dinlenmen kafi diyor çok aklıma takıldı son 50 sayfayı okudum ama örnek göremedim aranızda bu kadar hızlı normal hayata dönebilen oldu mu hiç??
Kesinlikle yanlış anlamışsınızdır.Uzun bir dinlenme şart.Çok dayanıklı biri olduğumu düşünerek 11.günümde işe gittim 12.gün hastaneye gitmek zorunda kaldım,sıvı toplanmış.4 gün sonra tekrar işe gittim yine sıvı toplanmış tekrar boşaltıldı.Sonra 10 gün daha yattım evde. Ancak toparlandım .2 gündür (26. günümde)yarım gün işe gidip hastalarıma bakıyorum .

Eğer doktor bunu gerçekten söylemişse de en iyi ihtimalle korkmayın diyedir. Diğer ihtimalleri düşünmek bile istemem.

Ve nihayet Ankara'dayim, yarın tahlillerim yapılacak, Perşembe sabahı da operasyon inşallah bir aksilik çıkmazsa. Bugün dr.um ile on görüşmeyi gerçekleştirdik,neler yapılmalı neye ihtiyacım vara dair, meme operasyonundan vazgeçirdi sevgili dr.um, ihtiyacimin olmadığını,zaten göğüs dikun yeterince var buna birde protez koyarsak kaba saba hantal bir görüntü olur buda sizde hoş durmaz,hangi dr a giderseniz gidin para için siz ne istiyorsaniz yapar ama benim şahsi görüşüm buna ihtiyacinizin olmadığı deyip beni vazgeçirdi,dolayisiyla yola,karingerme ve göz kapağı estetigi ile devam edecegiz... Açıkçası bu durum gerginliğimi bir nebzede olsa hafifletti, çünkü iki ağır operasyonla vücudumun baş edemeyeceğine inaniyordum,iyide oldu☺ hikayenin geriye kalan kısmı Perşembe ye artik 🤗insallay sağ salim girer ve çıkarım ❤
Vallahi sevindim , kombine ameliyat insanı zorluyor. Yani en azından bende öyle oldu.Göz kapağı çok lokalize bir alan ne de olsa .Güzellikle girer çıkarsınız inşallah. Dualarımızdasınız.

Kaslarınız da onarılcak sonuçta belki o biraz zorlayabilir. 2 kere sezaryen ameliyatı geçirmiş biri olarak hastane dışında hiç yatmadım evet kesi daha küçük fakat 7 kat kesildiğimizi düşünürsek karın germe daha iyi gibi bilemedim 😊 Yalnız meme küçültme de işin içine girince 2 gün olayını dr'unuz ironi yapmış olarak düşünebiliriz 🙄
Ben de öyle düşünmüştüm ama değil. Kesi çok büyük , flap yani kaldırılıp gerilen doku da çok geniş . Bir de karındaki flapin beslenmesi perfüzyondan yani hücresel düzeyde bir beslenme .iyileşme yavaş o yüzden . Ayrıca bu ameliyatta çoğu hastada kan transfüzyonu yapılıyor.yani kan kaybını da hafife almamak lazım çünkü genel metabolizmayı etkiler.Sabırla yatıcaz arkadaşlar başka yolu yok .Bence ortalama 3 haftalık bir istirahati hak eden bir operasyon.

Hayatta sans diye bir sey yok, o insanin kendisini avutma yalani!.. bilim her gun bir yenilik getirip sunarken, en iyi takipcisi de bilim adamidir. Onlarin bilime ayirdigi zamana sahit olsaydiniz boyle bir cumle kurmazdiniz. Esimle evlendigim zaman o Dahiliye asistanliginin son kertesindeydi, hocalarina teziyle son savunmasini yapip aldigi Dahiliye uzmanligi ardindan ikinci yan daldaki docentlik ve profesorlugunu aldiktan sonraki bes yila kadar surecin bizzat sahidiyim. Hicbir ozel yasamlari, eglence ve tatilleri yoktur. Butun gun hastaneden yorgun argin eve gelip ailesiyle sadece sofrada bir cift sohbet edip gece yatana kadar dunyadaki yenilikleri tercume edip takip eder ve surekli yurtici ve yurtdisi dergilere bolumuyle ilgili yayinlar yazar... bilime bu kadar yakin olan kisilerin emegine sadece şans demek onlarin ilmine haksizliktir. O yuzden ne diyorlarsa bilime dayandırdıkları bir nokta vardir mutlaka, hic de kucumseyemeyecegim takdir ettigim bir durum. Ozel hastaneyi sadece konfor acisindan tercih ederim, arastirma hastanelerini bilimsel olarak takdir ve tercih ederim sagligim icin. Gecmis olsun.
Olayı nerelere cekmissiniz. Bir an için yazanın siz olduğundan suphelendim. Ben sans diyerek , ne doktorların emeğini, ne de uzmanlik için gösterdikleri çabayı hiçe saydım. Aynı doktorun aynı alanda yaptığı iki aynı işlemden , birisi çok memnun kalıp, birisi kalmabiliyor .Vücudun yapısı, ne bileyim ,vucudun operasyona verdiği tepkiler , iyileşme süreci bana göre , ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin şanstır. Bu konudaki fikrime saygı duYmaniz, herşeyden önce mesleginize saygınızdan ,inancinizdan olmalı... Bunca sorun yaşamış biri olarak, hala sorun yaşama ihtimalimiz olmasına rağmen, nasıl bu kadar katı konuştunuz anlamadım . Amacım sizinle polemik değil... Szin gibj yıllık izninizi paşalar gibi ardınıza bakmadan yatın diyeceğim , cocularimin geleceğini şansa bırakacağım bir isim ve zamanım yok çünkü ! Sevgiyle ve hosgoruyle ... herkese şifalar dilerim

Olayı nerelere cekmissiniz. Bir an için yazanın siz olduğundan suphelendim. Ben sans diyerek , ne doktorların emeğini, ne de uzmanlik için gösterdikleri çabayı hiçe saydım. Aynı doktorun aynı alanda yaptığı iki aynı işlemden , birisi çok memnun kalıp, birisi kalmabiliyor .Vücudun yapısı, ne bileyim ,vucudun operasyona verdiği tepkiler , iyileşme süreci bana göre , ne kadar çaba gösterilirse gösterilsin şanstır. Bu konudaki fikrime saygı duYmaniz, herşeyden önce mesleginize saygınızdan ,inancinizdan olmalı... Bunca sorun yaşamış biri olarak, hala sorun yaşama ihtimalimiz olmasına rağmen, nasıl bu kadar katı konuştunuz anlamadım . Amacım sizinle polemik değil... Szin gibj yıllık izninizi paşalar gibi ardınıza bakmadan yatın diyeceğim , cocularimin geleceğini şansa bırakacağım bir isim ve zamanım yok çünkü ! Sevgiyle ve hosgoruyle ... herkese şifalar dilerim
Sans, hayati ciddiye alan insanlar icin kullanilip siginilacak bir kelime degildir zannimca. Bana gore mevcut durumu tanimlamiyor. Isin ilginci birine cevap verdigim zaman alinti yaparim, ortaya afaki konusmam. Oysa siz benim "doktorum docent, vardir bir bildigi...." cumleme alinti yapmadan uzaktan atif yapmissiniz, bilgiyi hafife almissiniz... ekip olarak doktorundan, teknikerine kadar gelisen olumsuz olaylar silsilesine verilecek bir isim/tanim vardir o sans degil komplikasyondur. Begeni izafidir, bahsettigim/onceledigim begeniden cok sagliktir. Spesifik olarak plastik cerrahiyi baz almadim, genel bakis acisiyla yorum yaptim. Bu konu cok su kaldirir, detaylandirilir fakat ayni yerden bakmadigimiz icin isin seyri o dediginiz kapiya(polemik) cikar ki burada bulunma maksadimiza uygun bir durum degildir. Siz 11 gunluk dinlenme hakkinizi kullanip oyle isinize dondunuz, yetersiz de olsa iyilesmek icin yine de bir iznin alinmasi veya tatile denk getirilmis olmasi acisindan onemli bir suredir. Siz boyle uygun gormussunuzdur, sagliginiz belki gencliginizden dolayi durumu absorbe edebilmistir, kotuye gitmis olsaydi mazaallah siz de mecburen pasalar gibi o izni daha uzun kullanirdiniz zira oncelikli olan kisisel sagliktir... ayrica takildiginiz o "pasalar gibi" ile baslayan cumlemi arkadasimizin doktorunun "2 gun" ile sinirladigi(hâlâ bir doktorun boyle bir cumleyi hangi anlamda kullandigini aklim almiyor) absurd karara tepki olarak yazdim. Calisma hayati olan birinin saglik konularinda hak talep edebilecegi en az sizin de kullandiginiz 11 gun, kendine gelme suresi kadar hakki vardir. Bahsi gecen yorumumu ne icin yaptigimi siz de bir egitimci olarak analiz yapmis olmaliydiniz. Âni olmadigi surece bu tarz operasyonlarin gununu, eger devlet hastanesinde operasyon olmuyorsak secme luksumuz vardir. Mesela ben Alzheimerli anneme baktigim ve diger kardeslerim ogretmen oldugu icin yari yil tatiline denk getirip bakimi aksamasin diye ameliyat gunumu bir ay onceden secip belirleyebildim. Siz de isteseydiniz bunu daha onceden organize edip biraz daha uzun kullanabilirdiniz. Mumkun olsaydi sartlariniz eminim siz de bizim gibi dinlenmeyi tercih ederdiniz! Hayatin hayhuyunda bizim de sezaryenden veya herhangi ameliyatin hemen akabinde bi kac gun sonra kalkip, yas farki 15 ay olan diger evladimiza gurbette kimsesizken bakmak zorunda kaldigimiz zamanlarimiz da oldu, anneniz yasinda biri olarak hayattan edindigim tecrubemin de insanin bir baskasina yardimci olabilmesi icin once kendi sagliginin iyi olmasinin sart oldugunu dile getiriyor olmamin nesi kotu Allah askina... surekli bizim dinlenip sizin calismaya basladiginiza vurgu yapip, mevcut durumunuzu takdir etmemize ragmen ajite ediyor olmanizi da sizin yeterince dinlenememenize veriyorum. Hayatin icinde insanlarin gorev dagilimlari vardir, bu sizin daha hassas olup baskalarinin daha umarsiz oldugunu gostermez ... bir mottom da şudur: iyilesmezsem, iyilestiremem... konu kapanmistir tarafimca, polemige gerek yok... gecmis olsun tekrar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komplikasyon tamamen hekime bağlı bir durum değildir. Beklenmedik her türlü durumu içine alır.Bazen doktor veya personel , bazen cihaz veya şartlar,bazen de insan denen organizmanın farklı bir tepki vermesiyle olabilir.Sıfır komplikasyon, sıfır cerrahi işlem demektir. Yani tıpta böyle kullanılır. Ama ben hep şöyle dua ederim. Allahım benim elimden kimseye zarar verdirme .Allah korusun. Her türlüsünden ve herkesi .Dediğiniz gibi biz iyi araştırıp doğru doktoru bulup dua edelim. şans doğru bir kelime değil aslında . Sevgiler

Kesinlikle yanlış anlamışsınızdır.Uzun bir dinlenme şart.Çok dayanıklı biri olduğumu düşünerek 11.günümde işe gittim 12.gün hastaneye gitmek zorunda kaldım,sıvı toplanmış.4 gün sonra tekrar işe gittim yine sıvı toplanmış tekrar boşaltıldı.Sonra 10 gün daha yattım evde. Ancak toparlandım .2 gündür (26. günümde)yarım gün işe gidip hastalarıma bakıyorum .

Eğer doktor bunu gerçekten söylemişse de en iyi ihtimalle korkmayın diyedir. Diğer ihtimalleri düşünmek bile istemem.
Konuyu uzatmama adina sans ve komplikasyon hakkinda fikir beyani tekrarina dusmek istemiyorum... az cok ifade ettigimiz kadariyla fikrimiz anlasilmistir. Sevgiler.

Merhaba, ben Samsun'da olcam ameliyatımı eğitim araştırmada lipo yok aslında biraz dokunulsa fena olmazdı ama hayırlısı. Siz biraz erken heyecan yapmışsınız daha var sakin olun😊 Benim 2 haftadan az kaldı kafam okadar dolu ki doktorumla çok detaylı konuşamadık bile mesela protez seçiminin sadece 300 cc üzeri olcağını biliyorum okadar 😅
ne kadar ücret vereceksiniz bana 3 bin 500 lira denildi Gazi Hastanesi'nde sadece karın germe ama yan taraflara da liposuction gerekebilir dedi ben de en çok trenden korkuyorum evet ameliyatına çok var ancak öyle aldırmak için uğraşıyorum Şubat sonuna gibi

Ahh inşallah 🤗❤, nasıl moral oluyorsunuz, nasıl iyi hisettiriyorsunuz anlatamam❤ iyi ki tanıdım sizi,anne sıcaklığınizi km öteden hissediyorum inanin💐💐 bu motivasyon ile ben Allah'ın izniyle mis gibi girer çıkarım o operasyondan ❤❤😘😘
gerçekten motivasyon çok önemli güzel şeyler okuyorum ben de bir an önce olup iyileşme sürecinde huzurlu olmak istiyorum ben de inşallah paylaşmak istiyorum yaşadıklarıma ama devlet hastanesi olunca biraz bombeli yaparlar gibi hafif göbek kalır gibi geliyor bana ne de olsa liposuction yapmıyorlar ben sordum gerek yok dedi liposuction a sadece yanlardan biraz alırız dedi

Ücreti ne kadar ameliyatı nızın özel hastanemi devlet hastanesimi biz de sizden güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah 27 Mart benim günüm ama bana da yarın gibi geliyor çok az kaldı gibi geliyor ben de drenden korkuyorum

gerçekten motivasyon çok önemli güzel şeyler okuyorum ben de bir an önce olup iyileşme sürecinde huzurlu olmak istiyorum ben de inşallah paylaşmak istiyorum yaşadıklarıma ama devlet hastanesi olunca biraz bombeli yaparlar gibi hafif göbek kalır gibi geliyor bana ne de olsa liposuction yapmıyorlar ben sordum gerek yok dedi liposuction a sadece yanlardan biraz alırız dedi
Hic tedirgin olmayin, bence orada asistanlar butun hunerlerini hocaya gosterme adina cok daha dikkatli ve gayretli olup ozen gostereceklerdir. Alelade yapacaklarini dusunmuyorum, siz yeter ki sakin olun ameliyat gunune kadar, olumsuz yorumlari okusaniz da "bende de olur mu acaba" kaygisini tasimayin, herkesin bir agri esigi var, iyilesme sureci ise stres yapmamanizla direkt alakali... cok iyi sonuc alin insaallah. Sevgiler 🙏🤗💐

Canım benim resimlere bakabilirsin ben de lipo yok drum yapmadı. Sadece fazla deriyi aldı ve kasları onardı..lipo ds yok
Devlet hastanesinde ne oldunuz ondan dolayı mı yapmadı doktorunuz boyu çünkü bana da gerek yok dedi sadece karın germe yan simitlerden birazcık Deepo gerekebilir belki dedi şimdi nasılsınız aylar geçti ama düzeltiniz mi

Sans, hayati ciddiye alan insanlar icin kullanilip siginilacak bir kelime degildir zannimca. Bana gore mevcut durumu tanimlamiyor. Isin ilginci birine cevap verdigim zaman alinti yaparim, ortaya afaki konusmam. Oysa siz benim "doktorum docent, vardir bir bildigi...." cumleme alinti yapmadan uzaktan atif yapmissiniz, bilgiyi hafife almissiniz... ekip olarak doktorundan, teknikerine kadar gelisen olumsuz olaylar silsilesine verilecek bir isim/tanim vardir o sans degil komplikasyondur. Begeni izafidir, bahsettigim/onceledigim begeniden cok sagliktir. Spesifik olarak plastik cerrahiyi baz almadim, genel bakis acisiyla yorum yaptim. Bu konu cok su kaldirir, detaylandirilir fakat ayni yerden bakmadigimiz icin isin seyri o dediginiz kapiya(polemik) cikar ki burada bulunma maksadimiza uygun bir durum degildir. Siz 11 gunluk dinlenme hakkinizi kullanip oyle isinize dondunuz, yetersiz de olsa iyilesmek icin yine de bir iznin alinmasi veya tatile denk getirilmis olmasi acisindan onemli bir suredir. Siz boyle uygun gormussunuzdur, sagliginiz belki gencliginizden dolayi durumu absorbe edebilmistir, kotuye gitmis olsaydi mazaallah siz de mecburen pasalar gibi o izni daha uzun kullanirdiniz zira oncelikli olan kisisel sagliktir... ayrica takildiginiz o "pasalar gibi" ile baslayan cumlemi arkadasimizin doktorunun "2 gun" ile sinirladigi(hâlâ bir doktorun boyle bir cumleyi hangi anlamda kullandigini aklim almiyor) absurd karara tepki olarak yazdim. Calisma hayati olan birinin saglik konularinda hak talep edebilecegi en az sizin de kullandiginiz 11 gun, kendine gelme suresi kadar hakki vardir. Bahsi gecen yorumumu ne icin yaptigimi siz de bir egitimci olarak analiz yapmis olmaliydiniz. Âni olmadigi surece bu tarz operasyonlarin gununu, eger devlet hastanesinde operasyon olmuyorsak secme luksumuz vardir. Mesela ben Alzheimerli anneme baktigim ve diger kardeslerim ogretmen oldugu icin yari yil tatiline denk getirip bakimi aksamasin diye ameliyat gunumu bir ay onceden secip belirleyebildim. Siz de isteseydiniz bunu daha onceden organize edip biraz daha uzun kullanabilirdiniz. Mumkun olsaydi sartlariniz eminim siz de bizim gibi dinlenmeyi tercih ederdiniz! Hayatin hayhuyunda bizim de sezaryenden veya herhangi ameliyatin hemen akabinde bi kac gun sonra kalkip, yas farki 15 ay olan diger evladimiza gurbette kimsesizken bakmak zorunda kaldigimiz zamanlarimiz da oldu, anneniz yasinda biri olarak hayattan edindigim tecrubemin de insanin bir baskasina yardimci olabilmesi icin once kendi sagliginin iyi olmasinin sart oldugunu dile getiriyor olmamin nesi kotu Allah askina... surekli bizim dinlenip sizin calismaya basladiginiza vurgu yapip, mevcut durumunuzu takdir etmemize ragmen ajite ediyor olmanizi da sizin yeterince dinlenememenize veriyorum. Hayatin icinde insanlarin gorev dagilimlari vardir, bu sizin daha hassas olup baskalarinin daha umarsiz oldugunu gostermez ... bir mottom da şudur: iyilesmezsem, iyilestiremem... konu kapanmistir tarafimca, polemige gerek yok... gecmis olsun tekrar.
Ajite🤔 affederseniz hic tanımadigim kişilere ajite yapayim? Siz kimsiniz ki medet umayım? Asla böyle bir niyetim yok,siz calisyorsunuz ben çalışyorum diye birşey aklımdan bile geçmedi geçmez... neyse şükür ki psikolog olarak "bence" diye baslayan cumleler kurmaya baslamışsınız ... 👏 Konu kapanmıştır dediyseniz yapacak birsey yok . Mecbur patron sizsiniz. Biz uymaliyiz... geçmiş olsun hepimize. Elhamdülillah kendi doktorumdan da , su ana kadar durumumdan memnumum, okuduklarıma istinaden bu kaniya vardım hepsi bu

X