Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Aramıza hoşgeldin nolac,bende 28 yaşındayım konyalıyım ama konyada oturmuyorum,bende senin gibi karın germe ve göğüs küçültme olmak istiyorum.Konyayı bende araştırdım ancak iyi bir doktor bulamadım,kesin değil ama bende istanbulda olmayı düşünüyorum.Sezaryanla doğum yapıpta bu ameliyatı olan arkadaşlar o kadar zor olmadığını sölüyorlar,sezaryanda karnın yedi kat altına işlem uygulanırken karın germede sadece sarkan bölgeye işlem uygulanıyormuş,o yüzden korkmayın,sezaryandaki kadar acısı olmuyor diyolar,Ankaradaki doktorlar hakkında bir bilgim yok ama ankarada ameliyat olan arkadaşlar yardımcı olurlar sana.

Arkadaşlar,karın germe ve göğüs küçültme ameliyatını yazın ya da kışın olma konusunda kararsızım,ben öğretmen olduğum için sömestir yada yaz tatilinde ameliyat olmak istiyorum, fakat sömestirde olursam en fazla 20 gün falan dinlenirken yirmi gün sonra koşuşturmaca tekrar başlayacak,teknik öğretmenim ve işim çok yoğun olduğu için dinlenebileceğimi pek sanmıyorum,yazın olursamda bu korse olayı beni baya zorlayacakmış gibi geliyor,ama yazın biz 2 ay tatil yaptığımızdan dinlenebileceğimi düşünüyorum.Bu mevsimlerin herhangi birinde ameliyat olan arkadaşlar, ne zaman olmamı önerirsiniz ve bu ameliyatı olduktan sonra enfeksyon kapma veya buna benzer riskler hangi mevsimde daha sık oluyor? Görüşlerinizi bekliyorum.

tesekkurler bılgılerın benı bırazcık rahatlattı..ankarada onep dusunuyorum ama bılmıyorum yınede cok arastırılması gereken bı durum

merhaba
somestr tatılınde bun amlç olup ıse baslaman mumkun degıl..
kesınlıkle yazın ol,kostur kostur ıse gıtmek yerıne, bıraz sıcaklamak cok daha manalı

Herkese Selamlar,

c.tesı tam 1 ay oldu, Allahım acı cekerken 1 ay dolsun ne guzel olacak hersey dıye kendımı nasıl avutuyordum, bın sukur geldı ıste..
agrım sızım var tabıkı ama ılk gunlere gore bomba gıbıyım, orta bolum kapanmadı sanırım dıkıs atılacak yenıden bugun dr. yı arıcam oda ınatla kendı kendıne kaynar dıyor ama yok yanı

orta kısım kapanmayan bu tarz bısı yasana kımse var mı?
bırde ız ıcın kantaron yagı kullanan arkadaslar, faydasını gordunuz mu ? nasıl kullanılıyor?

SEVGILER

Merhaba sezeryanla kıyaslanabilecek tek noktası dikiş izinin olacağı bölgedir. Bundaki iz daha uzun olur. Ağrı kıyaslaması yapmak gerekirse ben ikisini de yaşamış biri olarak sezeryanın çok daha ağrılı olduğunu söyleyebilirim. Bu ameliyat sonrasında bir sorun çıkmaz herşey normal seyrinde giderse pek ağrı olmuyor. Fakat tam olarak iyileşme hareket etme ve dik durma süresi daha uzun.

Merhaba, ben 25 mayısta ameliyat oldum. Geç kaldığımı düşünmüştüm sıcaklarda ne yapacağım diye, ilk zamanlar evde yatarak geçirdiğim için sıcakla çok problemim olmadı doğrusu, 3 hafta sonra işe döndüm ama çok zorlandım, tekrar rapor alıp iyice dinlendikten sonra işe döndüm. Burada bazı arkadaşlara 3 hafta yeterli gelmişti ama bana gelmedi. Yani herkeze göre değişir bu konu, en iyi kendiniz bilirsiniz vücüdunuzu iyileşme sürecinizi tahmin edersiniz.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Orta bölümden kastın göbek deliğin mi yoksa kasların mı? Nasıl dikiş atılacak ? Ben böyle bir durum yaşamadım. Benim dikiş bitim yerlerinde minik potluklar var. 6 ayı doldurdum. Fırsat bulunca doktorumu görmeye gidicem. O potlukları lokalle düzelticek. İz için doktor bir krem verdi onu 1 ay düzenli sürdüm ondan sonra aklıma geldikçe sürdüm izler bazı yerler tamamen silindi bazı yerlerde hafif kızarıklıklar var. İz düzgünse kızarıklıklar sorun değil zamanla silikleşiyor. Benim erimesi gereken iç dikişlerin hala bir kısmı erimedi, ozellikle izin orta kısmınde sıkı yada dar birşey giyersem kızarıklık oluyor içerden tahriş ediyor cildimi.Zaman zaman hala karnım göbek deliği civarı sertleşebiliyor ve hala birçok yerde his yok. Bunlar bir süre sonra pek rahatsız etmiyor. İik zamanlar bunlarla yaıtp kalkıyor insan bir an önce sonuçları görmek istiyor.karın derisi gerildiği için nemlendirici tarzında kremler yada yağlar cildi rahatlatıyor. Ödemlerim için ozonlu yağlardan kullandım onlar tüyleri biraz güçlendiriyor o yüzden onu da bıraktım. Daha önce yazmıştım ama tekrar yazayım. Ben en az 8-9 ay geçtikten sonra yani 3 ay sonra filan tıbbi kamuflaj yaptırıcam. Bir çeşit kalıcı makyaj biri birşey yara izini kendi cildimin rengine boyatıcam, bundan doktorum sayesinde haberim olmuştu.

Bu bir süreç çok sabır gerektiyor. Önce orta kısımdaki kapanmayan yerinle ilgili sıkıntıların bir geçsin, diğer şeyler kendiliğinden hiç birşey yapmasanda geçiyor zaten.

Ako kaç gün eğik yürüdün? Ben de 2 kasımda ameliyat oldum ve hala hafif eğik yürüyorum ve ne zaman dik yürüyebileceğim diye düşünüyorum

Merhaba cevap için biraz geç oldu ama bir bir buçuk ay arası sürdü tamamen dik yürümek, ilk zamanlar belden eğik son zamanlar ise omuzlardan kambur gibi durdum. Çok da korktum ama hepsi geçti. Şimdi arkaya doğru bile esnetebiliyorum kendimi

merhaba
somestr tatılınde bun amlç olup ıse baslaman mumkun degıl..
kesınlıkle yazın ol,kostur kostur ıse gıtmek yerıne, bıraz sıcaklamak cok daha manalı

Teşekkür ederim,arkadaşım,yaz ayları da bana daha mantıklı geliyor,vücuduma güveniyorum ama işime güvenemiyorum,tek öğretmenim ve çok yoğunum.Şimdi ameliyatı olcam dinlemeyince çeşitli komplikasyonlar oluşabilir,İyi düşünüp doğru karar vermek gerekiyor.

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için,doğru söylüyorsunuz işim çok yoğun olduğu için dinlenememekten korkuyorum,bence risk almamak için 2 aylık tatilde olmak daha mantıklı gibi geliyor.

Cevabın için teşekkürler Akocum..Bende şu an 5.haftanın içindeyim ve dediğin gibi omuzlardan kambur yürüyorum fakat yataktan ilk kalktığımda ve uzun süre oturduktan sonra ilk eğik yürüyorum sonra açılıyorum..Bende çok korkmuştum fakat burada bir arkadaşın 6 hafta sonra dik yürüyebildiğini okuyunca ve şimdi senin yazdıklarında içime bir kere daha su serpti..
Bu arada zannedersem siteye girmeye çok vaktin olmuyor ama birşey daha sormak istiyorum canım,vaktin olduğunda cevaplayabilirsen sevinirim..
5.haftada veya o haftalarda şişlik durumun nasıldı,karnın dümdüz müydü,çatlakların ne kadar yok oldu..Benim şu anda bir ayva göbeğim var tam dikişimin üzerinde acaba çok gerilmedi mi diye düşünüyorum,göbek deliğimin altından dikiş yerime kadar çatlağım var zaman zaman silikleşse de şişliğe bağlı olarak,bana liposuction da yapmak istemedi dr.um yağ yok deri fazlalığı var diyerek bence tam bir yağ kütlesi gibi gibi duruyor dikişimin üstünde, ondan dikişimi göremiyorum bazen,dr.inecek diyor ama..
Sevgiler..

ankarada amelıyat olan arkadaslardan onerı ıstıyorum..omep ucmus durumda rahat bı 15 bın ıstıycekler..lutfen yardımcı olun..o kadarda para odenmez ya

tsk.ler ako, sanada gecmıs olsun
dıkısımden bahsedıyorum, bıtım yerlerı yanı sag sol taraflar kapandı, malesef gobek delıgımın altına gelen yerde 4 parmaklık kısımın dıkıslerı acıldı ve kapanmıyor, bu aksam yıne gıdıcem dr. ye, oda tekrar dıkmeyelım, bu sekılde kapanmasını bekleyelım, kapandıktan sonra halledelım dıyor,yanı moralım bozuluyor ama yapacak bısı yook sımdılık..ben oraları duzeltırım dıyor aynen benım dr. de
ızlerım duzgun,hıc catlagım yok, yanı eskısıyle karsılastıramam bıle ama su bır gercekkı karnının ortasından gecen serıt de kotu bır hedıye, ama onunde sarkan koca kıtle mı ız mı dersen ız derım
her gecen gun ıyılesıyor vucut onun ıcın bu halıme cok sukur, ız ıcın su malum ız gıderıcıyı mı kullandın? dr. dısında kullanmılması cok tehlıkelı, ben su an sadece bepanthene suruyorum, ona ızın var... bol bol da su ıcmeye calısıyorum, baska hıcbır sey yok..
boyle durumlar benden, herkese bol saglıklı ve guzel gunler

5. haftada nasıldım, şöyle bir hatırlamaya çalıştım. Bir kere kesinlikle dik değildim, boynumdan aşağı doğru çekilme hissi duyuyordum. Tabi karnım çok şiş ve sertti. Yapım gereği hiç bir zaman hatta zayıf ve 20li yaşlarımda bile dümdüz bir karnım olmadığı için yine dümdüm değildim. O yüzden olabileceğimin en iyisi diyelim. Epey ödemim vardı bel oyuntum belli değildi. Benim çok fazla ve kalın çatlaklarım vardı, iç karnım olmadığı için hamileliğimde çok sivri ve önede bir karnım vardı. Kremler kullanmama rağmen çatlağa engel olamadığım gibi göbek fıtığı oluştu. Göbek deliğimin üstünde olan çatlaklarım duruyor diğerleri alınan deriyle beraber yok oldu. Şimdi ise sertlik kalmadı karnım yumuşadı bel oyuntusu daha net. Benden 1-2lt arası yağ alınmış, yanlardan ve karnımdan. Benim yağdan ziyade kaslarımda ayrıklık fıtık , çatlak ve sarkmış bir karnım vardı. Kaslarım hala zayıf. Onun içinde epey spor yapmam lazım.

Şişlikler için radyo frekanslı yada yağla masaj yaptırabileceğimi söylemişti doktor. Fizik tedavi merkezinin birinde ozonlu masaj yaptırmıştım. Faydası oluyor ama çocuğum rahatsızlandığı için devam edememiştim. Doktorun gerekli görseydi liposuction yapardı herhalde, ayva göbeği dediğin ödemde olabilir. Elinle biraz bastırınca ödem olduğunu anlarsın bence. tabi çok bastırma daha yenisin. Bende yanlarda liposuction da olduğu için yanlarda şisti, yani heryer şişti. Senin lipo olmadığı için sadece orta hatta işlem olduğu için orasının şiş olması bana göre normal. 6. haftada şikayetlerin biraz daha azalır. Arada bıçak saplanır gibi ağrılar başlar. Bu sinir yollarının kendini onarmaya başlaması demekmiş. 3 ay dolunca epey iyileşmiş olacaksın. Hatta bunların çoğunu yaşadığını bile unutacaksın.

Doktoruna güven inecek diyorsa iner yada bazen onlarında beklediği gibi olmayabiliyor süreler uzayabiliyor. Ben çok sabırsızdım devamlı soruyordum ilk baştan 3 ay dediği birşeyi daha sonraki görüşmelerde 6 aya kadar olabilir diyebiliyordu. 3. yada 4. haftalıkken doktor sana 6 ay dese tahammül edemiyorsun çünkü zaman geçmiyor ilk zamanlar. Ama 3 ay dolunca 6 ay dese bile o kadar fazla gelmiyo, 3 ayda tamamen normal hayata dönüyorsun yüzmene spor yapmana bile izin var. Bana küçük bir revizyon olacak 6 ay olsun yaparız demişti. 6buçuk ay oldu fırsat bulunca giderim diyorum ilk başlarda 6 ayın dolduğu gün yaptırıcam diyordum. Neyse çok uzattım sanırım bu kadar yeter :)
Başka soruların olursa cevaplarım

sevgiler

Anladım canım gerçekten de moral bozucu bir durum, doktorun daha iyisini biliyordur tabi, ben belki başka birine daha görünüp fikrini almak isterdim böyle bir durumda. Gerçi başka bir doktorun ameliyat ettiği birine müdahele etmek istemiyorlar. Umarım en kısa zamanda düzelir. İz kremini sezaryan sonrası da bana vermişlerdi. Burda bazı arkadaşlarda kullandı o kremden. Ama bizim izlermiz normaldi dikiş açılması yoktu. Senin durumun farklı birşey diyemem o yüzden. Ama krem sürsende sürmesende izlerin rengi açılıyor. Yalnız nemlendiriciler cildi rahatlatıyor. Dr bana zeytin yağı bile sürebilirsin demişti. iz için değil karnımın tümüne.

Akocum canım benim ya..Büyük bir sabırla vakit ayırıp ayrıntılı cevap vermişsin ki bunun için özellikle teşekkür ederim ,sen destan yazsan ben büyük bir zevkle okurum..Biliyorum ki candan,iyi bir arkadaşım var..
Seninle yaşadıklarımızı çok yakın buluyorum kendime..Ben de hamileliğimde çok çatladım,karnım ikiz gibiydi bu yüzden de göbek deliğimin üstündeki çatlaklar haliyle kaldı ve bana da 6 ay sonra dikişimin sol ucuna revizyon yapılması gerekiyor bence yoksa diğer yerler çizgi halinde ne güzel ama şans işte.Tekrar anestezi (lokalda olsa) tekrar iyileşme süreci sıkıyor beni bir de nasıl olacak derdi..Benim 6.ayımda mayısta doluyor ve tam yaza girişe denk geliyor bu yüzden revizyon olacaksam dr. da okeylerse büyük ihtimalle yine sonbaharda olurum..bunlar tabii benim planlarım dr.hiç revizyondan bahsetmiyor düzelecek diyor ama hiç inanasım gelmiyor..şişler inince o da gözüme batmaz belki diyorum ama bakalım..
Bu arada Akocum.Dr.um korsemi 3.haftadan sonra çıkarmamı ve egzersizlere,yürüyüşe,imkanım varsa yüzmemi istedi.Tabii benim korsemden ayrılmam çok kolay olmadı ama çıkardım fakat ara ara rahatlamak için ve dışarı çıktığımda takıyorum.Yürüyüşe gelince iki yürüyünce çok çabuk yoruluyorum bu yüzden bu konuda da çok fazla zorlayamıyorum kendimi..
Cevabın için tekrar teşekkür ederim canım..İçime bir kere daha su serptin..Çok öpüyorum seni..
SEVGİLERİMLE...

merhaba canım cok gecmiş olsun umarım en kısa zamanda bu dikiş problemin cözülür.özelden mesaj atmıştın cevap yazdım. Ben gögüs kücültme forumundayım

bılgıler ıcın tesekkurler..acaba nerde amelıyat oldunuz doktor tavsıyenız varmı..ben bu konuda sınırlı ımkanları olan bı sehırde konyada yasıyorum..acıkcası burda olmak ıstemıyorum..

Saol canım yardım edebildiysem mutlu olurum. Bende bu yollardan geçtim. Buradaki arkadaşlardan çok destek aldım. Özellikle haziranda saolsun. Benzer şeyler yaşamışız. Ben de korseyi 3 hafta taktım. Ayrılmak zor oldu. Şimdi bile zaman zaman takıyorum desem inanır mısın?
Dr bana kabartıların ineceğini inmezse 6 ay sonra düzeltebiliceğini söyledi. Kabartılar indi ama potluklar düzelmedi. Dikiş izini kısa tutmuş özellikle. O yüzden olmuş. Şimdide onları düzeltecek. İki yandan yarım cm , toplam 1cm izim uzayacak çok sorun değil yani.
Ameliyattan sonra daha çok zaman geçmemiş yorulman çok normal. fazla da zorlamaya gerek yok, zorlarsan bu sefer taş gibi oluyorsun ona takılıyorsun. Ameliyatlardan önce diyetisyenle kilo vermiştim. Ameliyattan sonra da arada görüşyoruz ama diyet filan yapmıyorum. Diyetisyenimde diyet yapmak için en az 6 ay beklememi söyledi. Vucüdun toplasın kendini dedi. Ameliyattan bir süre sonra halsizlik ve baş dönmeleri yaşadım. Çok çabuk yoruluyordum. Vitamin takviyeleri ile toparladım. Bence spor olsun aktivite olsun diyet olsun bi 3 ay beklemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…