slm cnm
bu konuda hepimizin diceği şey kısmen aynı süreçtir cnm ben hem meme hem karın kombine bi aml. oldum çalışmıyordum ama çocuklarım vardı okuyan ve kendime maksimum 15 gün onları ihmal süresi vermiştim yane 15 gün sonra mecburi olarak araba kullanmaya başladım yürümekten daha kolaydı ama tabi sarsıntı filan bide kemer olayı canımı yakıyor ve korkutuyordu .onun dışındaki aktiviteler yürüyüş ,ayakta fazlaca kalmak ,inmek çıkmak vs. gibi işler çok yoruyor yoruldukça uzanma ihtiyacı duyuyordum 10 dk uzanmak yetiyordu bana kısacası ilk 1 ay dışardan saklması zor bi operasyon tabi ben başarmayı sakladım orası ayrı
umarım sen çok daha çabuk toparlanırsın ama illede sana 20 gün mutlak ıstırahat önerrim ki onuda yapabilirim demişsin sorun yok
diğer arkadaşlarımıda sevgiyle kucaklıyorum
ben artık aml. oldumu unutanlar grubundayım
sağlıklı günler dilerim
Herkeze geçmiş olsun kızlar.. Bende ameliyat olmak istiyorum ama kışın sanırım. şu an 85 kiloyum dr. 15 kilo ver diyor .. neden vermeden gidilmiyormu :) ya veremiyorsak :) sonra yine alırsak ne olacak :) sonra kaç beden küçülüyorsunuz ? yada kaç kilo veriyorsunuz. formu okudumda bunlardan hiç bahseden olmamış ne olur bana cevap verirmisiniz ?
birde çokmu ağrın sızın oluyor ameliyat sonrası ve eve dönüşte ? hiçmi hareket edemiyeceğiz ?
birisi açıklama yapsın lütfen
Öptüm herkeziiiiiiii
bye
cok tesekkur ederım, cok tatlısın..bende aynı seyı dusunuyorum ama yıne de bazen boyle gereksız,sacma sapan seyler takılıyor , saol
İnsanlar bazen çok acımasız olabiliyor. O kadar kolay eleştiriyorlar ki kendileri aynı şeyle karşılaşsalar onlarda öyle yaparlar. Ama başkasını eleştirmek kırıp dökmek çok kolay oldu artık. Yine de sen bildiğini yap cnm
cok tesekkur ederım, cok tatlısın..bende aynı seyı dusunuyorum ama yıne de bazen boyle gereksız,sacma sapan seyler takılıyor , saol
Peki arkadaslar, nasil bir iz kaldi sizde, bikini giyebiliyormusunuz mesela?
Bazi yabanci sitelerde cok kötü izler görüyorum beni korkutuyor.
Dikisler genelde cok yukarda, öyle doktorlarin anlattiklari gibi sezeryan izi seklinde degil.
Bikini giymedikten sonra karin germenin anlami ne diye düsünüyorum ben sahsen.
Simdiden tesekkürler cevap icin.
İz konusu gerçekten moral bozucu. İzin uzunluğu karnınınızın deformesine bağlı, ben kendiminkini anlatayım, sağ tarafım tam kemiğini üzerinde sol tarafım diğerine göre biraz daha uzun olmakla beraber yaklaşık 35cm, ameliyattan bir hafta kadar sonra 38-40cm idi. İlk gördüğümde ben kendime ne yaptırdım diye düşünmüş ve dehşete düşmüştüm. Hakikaten izle ilk kez karşılaşma çok korkunç. Kırmızı kabarık pütürlü. Ben sezeryan oldum ondaki iz gibi olacak diye bekliyordum ama çok farklıydı. Şuan 3 ay doldu rengi kırmızıdan pempeye dönmeye başladı. Bir süre drnin verdiği kremle daha sonrasında ozonlu zeytin yağıyla izime masaj yaptım. Kabarıklık ve pütürlerin %90nı düzeldi.
Bu yaz tatile gittim ipli bikini giydim. bikininin ip kısımları izin bitim yerine getirdim. Ama devamlı kontrol etmek zorunda kaldım. Çünkü izin 1cm si dışarda kalıyordu. Rengi tamamen silikleştiğinde inşallah seneye öyle bir sorunum da olmayacak.
Herkeze geçmiş olsun kızlar.. Bende ameliyat olmak istiyorum ama kışın sanırım. şu an 85 kiloyum dr. 15 kilo ver diyor .. neden vermeden gidilmiyormu :) ya veremiyorsak :) sonra yine alırsak ne olacak :) sonra kaç beden küçülüyorsunuz ? yada kaç kilo veriyorsunuz. formu okudumda bunlardan hiç bahseden olmamış ne olur bana cevap verirmisiniz ?
birde çokmu ağrın sızın oluyor ameliyat sonrası ve eve dönüşte ? hiçmi hareket edemiyeceğiz ?
birisi açıklama yapsın lütfen
Öptüm herkeziiiiiiii
bye
Ramazan Bayramınız Mubarek Olsun arkadaşlarım
spora basladım, en azından kaydoldum ve para odemeye basladım yanı....ertelemeden de baslıcam, yarın, bu aksam sacım basımla ılgılenıcem, amle. oncesı hazırlıklar basladı yanı:)
sevgıler
Merhaba kızlar
bugün kontrole gittim. 3 ayımı doldurdum hatta 3.5 ay olucak neredeyse, son zamanlarda bıçak saplanması gibi ani ağrılar oluyordu göbek deliğimde biraz açıldı gibi gelmişti. Ama neyse herşey normal seyrinde devam ediyormuş. Bundan sonra açılma filan olmazmış. Açılma durumları olursa ilk 1.5 ay içinde olurmuş. Benim göbek fıtığım vardı onun için endişelenmiştim. Ağrılar ise iyileşme sürecinin bir parçasıymış ve 6. aya kadar devam edebiliyormuş. Gelelim sevindirici konuya. Dikiş izi beyazlamaya başlayınca yani 8. aydan sonra filan doktorum tıbbi kamuflaj yaptırabileceğimi söyledi. Daha önce böyle birşey duymamıştım. Bir çeşit dövme gibi ama kendi cilt renginde pigmentlerle iz kapatılabiliyormuş. Bunu kesinlikle yaptımak istiyorum.Şimdi netten baktımda gördüğüm resimler gerçekse, hiç dikiş izi kalmıyacak, çok mutlu oldum.
selam akocum iyi haberlere sevindim o batmalar bendede oluyor özellikle regl dönemim yaklaştında bende ilk 6 aya bağlıyordum bu durumu demekki doğruymuş bende okullar açılınca kontrole gidicem gerçi bi sorunum yok ama rutin kontrolden geçmek gerekliymiş ilk 1 sene sanırım .
çok güzel bir haber bu ako ltfn benide aydınlat dr.uma gittimde sorim nasıl oluyormuş bu komuflaj acı varmı kesik dikiş filan yoktur sanırım ay ne harika olur böyle bişi ben bacak germe işini çok sık düşünmeye başladım ama açıkçası sırf iz olayı beni geri çekiyor eğer böyle bişi varsa hiç durmam
Slm hazirandacım, doktorum bu konuda detaylı bir açıklama yapmadı dövme veya kalıcı makyaj gibi birşey olduğunu söyledi sadece. Kesik olduğunu sanmam dikiş izini kendi ten rengine uygun bir renkle boyuyorlar gibi birşey. Dövme yaptıranlar biraz acı olduğunu söylüyorlar. Dr 3 ay dolduktan sonra gel demişti. Sonrada 6. ayda gidicem sanırım küçük revizyon gerekecek bana.
Özellikle tıbbi kamuflaj olayını paylaşmak istedim, iz çünkü hepimizi ortak sorunu.
merhaba arkadaşlar,
ben de bugün oldum ameliyat.şu an hastaneden bildiriyorum:)
aylardır, bu forum sayesinde, birçok konuda bilgi alabildim.şimdi de ben, naçizane, yardımlarımı esirgemek istemem.
biraz daha dinçleşince uzun uzun yazarım ama sizin öncelikli sormak istediğiniz bir şey olursa hemen yazmaya çalışırım...
sevgiler hepinize
hmm anladım cnm çok ilginç ya neler buluyor insanoğlu dimi :44: ama acır gibi geliyor şimdi bana belkide hala hassasız ya yaramız konusunda ondandır ben 1 yıl bekleme taraftarıyım iz konusunda ozaman nolucağı belli olucak sanırım .bende gözüme kalıcı makyaj yaptırmış 5 yıl önce ama geçti artık acımamıştı çünki bir krem uygulanmıştı du bakalım daha neler yapıcaz kendimize
revizyon hala gerekiyormu sana dr. ne diyor bu revizyon olayı nasıl bişi yane tekrar kesilmek filan anlamınamı geliyorumarım düzelir akocum ya