-
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
Yoo ikimizinde ortalama 1000 tl gidiyor benim 500-600 tl gibi yemek çekim var disarda yemek yemiyorum ondan aliyorum kendi kıyafet kozmetik masrafim olunca para harcıyorum paramdanEsinize vermiyormussunuz ama siz de evin nerdeyse butun giderini karsiliyormussunuz. Ne fark etti.
yanlış alıntılama yapmışımYoo ikimizinde ortalama 1000 tl gidiyor benim 500-600 tl gibi yemek çekim var disarda yemek yemiyorum ondan aliyorum kendi kıyafet kozmetik masrafim olunca para harcıyorum paramdan
Öyle mi dersiniz ben daha tr de yokken 2-3 sene öncesinden youtube da takip ettiğim abd li youtuberlarda görüyordum onların evlerini bilirsiniz çok büyük 2-3 köpek oluyor ve beni çok şaşırıtan biçimde 3-4 çocuklular öyle evlerde gördüğüm için bana öyle geldi belkide :)Kullansanız böyle demezsiniz bencedyson iyi güzel evet ama robot süpürge iş yükünü çok hafifletiyor. Çıkan toza inanamazsınız
Normali şudur.Elinizde olan paranin ortak giderleriniz düşüldükten kalan kismi size aittir.(yani maaşınız,kazancınız) kullanim hakkı sorgulanamaz.Yani kendim kazanmışim,anneme hediye almışım.Ustelik üzerime düşen sorumlulukları aksatmamisim.Kime ne ?Normali nasıldır acaba bu durumun? Kartımı eşime vermem ondan harçlık almam mı. Şirket vs çok acımasız.
cok ayip olur bence, boyle seyler gizlenmemeli. nasılsa bi sekilde ortaya çıkar, mahcup olunur.Merhabalar anneme robot süpürge almayı düşünüyorum. Eşime sormak istemiyorum sebebi şu ödemelerimiz vs hepsi ortak olmasına karşın ay başında ona para gönderdikten sonra elimde kalan paradan birikim de yapmaya devam ediyorum. Neyse eşimdem robot süpürge istedim o da aldı kenardaki paran ile alsana vs demedi. Şimdi ben bu parayla anneme robot süpürge alsam nasıl olur yani eşimin de bilmesini istemiyorum bir şey demez ama bozulur kesin. Peki anneme eşim bunu benim aldıgımı bilmesin desem nasıl olur anneme çok ayıp olur mu fikir verir misiniz
E niye gizli yapiyorsunuz o zaman ikisinede almayi teklif edin. Anladigim kadariyla memnun kaldiniz annenizee faydalansin istiyorsunuzAlabilir kayınvalidemi severim
Ben prensip olarak eşlerin ayrı bğtcesi olabilmesi den yanayım ama bu hediye işini gizlemek çok kırıcı bence.Merhabalar anneme robot süpürge almayı düşünüyorum. Eşime sormak istemiyorum sebebi şu ödemelerimiz vs hepsi ortak olmasına karşın ay başında ona para gönderdikten sonra elimde kalan paradan birikim de yapmaya devam ediyorum. Neyse eşimdem robot süpürge istedim o da aldı kenardaki paran ile alsana vs demedi. Şimdi ben bu parayla anneme robot süpürge alsam nasıl olur yani eşimin de bilmesini istemiyorum bir şey demez ama bozulur kesin. Peki anneme eşim bunu benim aldıgımı bilmesin desem nasıl olur anneme çok ayıp olur mu fikir verir misiniz
aynen ben de şaşıyorum izin almak zorunda nasıl olunuyor diye.şu ürünü aldım der geçerim ben kaç liralık olursa olsun.5 yaşında mıyım ne izni?Eşimden gizli iş yapmam
O da benden gizli yapmaz
İzin de almayız birbirimizden ama
Çok değişik evlilik dinamikleri gördüm bu konuda
Kardeşime 100 liraya hediye alsam yemekte aaa bak Xe bunu aldım derim. O da iyi yapmışsın der.
Bu bizde ne izin almaktır ne de başka bir şey
Ortak yaşamı paylaşıyoruz
Evet maaş benim maaşım, ama o ay sıkışırsam eşimden isterim. O da benden ister.
6 senelik evliyim , ikimiz de çalışıyoruz eşimle, maaşlar yatar , esimin maas kartı bendedir , maaşını cekerim , benim hesaba atarim, ev taksiti de dahil tüm ödemeleri ben yaparım, market alışverişini ben yaparım, eşime aylık 150 lira evet yanlis duymadınız:) harçlık veririm , sigarası yok , evin tüm ihtiyaçlarını da ben aldığım için ayrıca paraya da ihtiyacı yok ve verdigim harçlık kendisine yeter.Ben 11 yıldır evliyim. Diğer evliler nasıl parayı yönetiyor diye merak ediyorum. Bir arkadaşım eşinin maaş kartını almış. Eşine günlük 20 lira harçlık veriyormuş mesela
kocaman yetişkin iş güç sahibi adama cidden ayda 150 tl harçlık mı veriyorsunuz?şaştım kaldım .9.5 yaşındaki çocuğuma o paradan daha fazla harçlık veriyorum tüm masrafları bana ait olduğu halde6 senelik evliyim , ikimiz de çalışıyoruz eşimle, maaşlar yatar , esimin maas kartı bendedir , maaşını cekerim , benim hesaba atarim, ev taksiti de dahil tüm ödemeleri ben yaparım, market alışverişini ben yaparım, eşime aylık 150 lira evet yanlis duymadınız:) harçlık veririm , sigarası yok , evin tüm ihtiyaçlarını da ben aldığım için ayrıca paraya da ihtiyacı yok ve verdigim harçlık kendisine yeter.
Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak , ben gizli isler yapmayi sevmem , hediye alacaksam şayet eşimle paylaşırım zaten hic bir zaman alma da demez ki.Para hesaplarini hiç incelemez ne olmus ne bitmiş diye , sadece ben yaptığım ödemeleri soylerim hesapta kalani soylerim , birikim yapacaksak onu soylerim o kadar. Buna rağmen gizli is yapmayı sevmem. Bana güvenmiş sonuçta esim. Diyelim ki bir sekilde öğrendi eşiniz o zaman güveni kırılmaz mi size karşı?