Çok denk gelmişliğim yok çünkü bu program yayınlandığında ben işten çıkmış trafikte oluyorum ama elbette ki genel hatlarıyla nasıl programlar olduğunu biliyorum.
Öncelikle evet, belki kimileri evlenmek niyetiyle gelen kişiler olsalar da şu an çoğu cast ajanslarından gelen, üzerlerinden "reyting kaygısı" güdülen kişiler. Bu üzerlerinden reyting kaygısı güdülen kişilerin de genelde eğitimsiz, cahil bir kesim olduğunu ve "meşhur olma" güdüsüyle hareket ettiklerini de çoğumuz tahmin edebiliyoruz. İşin olayı zaten o değil mi? Meşhur olmak. Meşhur olmak da bizi neye götürüyor: Para. Kolay yoldan para kazanmak dertleri, ama elbette ki geçici bunlar. Kimse orada sürekli kalamıyor, belli bir süre sonra yollanıyorlar programdan, farklı kişiler geliyor.
İşin izleyici kısmına gelecek olursam, kesinlikle ortada sağlıklı ilişkiler yok. Bu programı ergenler de izliyor mesela, ergenlik tam duygusal ilişkilerin yeni yeni başladığı, kendilerini keşfettikleri dönemler. Dolayısıyla bu programı sürekli izleyen bir ergenin sağlıklı ilişkiler yaşaması mümkün müdür diye sorarsanız, bence pek değil. Burada evliliğiyle ilgili konu açanlara hep saygının önemini vurguluyorum, eşinize duyulan sevginin yanında saygının da gerekliliği. Bu programlarda kimse kimseye saygı göstermiyor ki, gördüğüm kadarıyla hep kavga, gürültü, o bana bunu dedi, bu bana şunu dedi. Bu insanlar es kaza evlense ne kadar sağlıklı bir ilişkileri olacağı meçhul.
Dolayısıyla elbette yayından kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. RTÜK'e de çok şikayet gittiğini biliyorum ama neden hala inatla kaldırılmadığını bilemiyorum. :)