Tamam siz sayili cekin ne darladiniz ya.Bazı medyatik madrabazlar veya “âlim” diye geçinen “ulemâussu” (zekâsını ve ilmini yanlış yerde kullanan kötü âlimler) “Tesbihat, dua ve Esma-i Hüsna’yı şu kadar çekmek gerekmez, rakamlara bakmayın, ne kadar isterseniz o kadar çekin!” diyerek safi kalpli mü’minlerin zihinlerini bulandırıyor. Bu tutumları mü’minleri aşk, şevk, zikre mi teşvik ediyor, yoksa şevksizliğe mi?
Zikir ve duâlardaki “rakam” meselesinde evvelâ şu hakikate dikkat çekelim: Kur’ân ile onun en muhteşem, en kapsamlı, ilk ve en orijinal tefsiri olan hadis-i şerifler, sünnet-i seniyye hiçbir şeyi boşlukta bırakmamış, her şeyin ölçüsünü vermiştir. Ve hiçbir şeyi başkalarının keyfine bırakmamış, izah etmiş, bir ölçü getirmiştir.
Diğer taraftan, kâinatta muhteşem bir ölçü, denge ve âhenk vardır. Atomaltı parçacıklardan atomlara, hücrelere, yıldızlara, samanyollarına, galaksilere ve kâinatın bir ucundan diğer ucuna herşey bir ölçü iledir ve herşey rakamlara dayanır. Herşeyi ölçüyle yarattığının delillerinden birisi: “O’nun katında her şey ölçü iledir. O, görüleni de görülmeyeni de bilir; çok büyüktür, yücedir. Sizden, sözü gizleyenle onu açığa vuran, geceleyin gizlenenle gündüzün yürüyen O’nun ilminde eşittir.” 1
Meseleye bu perspektiften baktığımızda, nasıl ibadet, duâ ve zikredeceğimizin ölçülerinin getirildiğini ve onların da rakamlara dayandığını görürüz: Beş vakit namaz. Her namazın rekât sayısı… Bir ay oruç. Şu kadar zekât… Haccın tavaf gibi menasiki belli rakamlara ve vakitlere dayanır.
Namaz sonundaki tesbihat da, Peygamberimizin (asm) ifadesiyle belli rakamlara dayanır:
“Kim her namazın peşinden otuz üç defa Allah’ı tesbih eder, otuz üç defa Allah’a hamd eder ve otuz üç defa da Allah’ı tekbir eder, yüzü tamamlamak için de ‘Lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerike leh, lehülmülkü ve lehülhamd ve huve alâ külli şey’in kadîr’ derse, hata ve günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile bağışlanır” 2
Peygamberimizin (asm), “Ben günde 70 kez tevbe-i istiğfar ederim!” diye buyurduğunu biliyoruz.
Seni fazla gerdi galiba belli.. eğer ki bunu sıkıntı olarak adlandırıyorsanız sıkıntı kimde tekrar bi düşünün derim gerçi çookta şaapmamak lazımTamam siz sayili cekin ne darladiniz ya.
Fazla afrodizyakdan sanirim sizin sikinti
kisi kendinden bilir isiSeni fazla gerdi galiba belli.. eğer ki bunu sıkıntı olarak adlandırıyorsanız sıkıntı kimde tekrar bi düşünün derim
Ama haklısınız Suç cahil kalmayın ufkunuz açılsın diye uğraşan bende ..
Cevabınızın yorumuma cevap olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz aynı diğer konularda olduğu gibi bilin istedimkisi kendinden bilir isi
evet haklisiniz öylesiniz.
Şahsen benim amacım birileriyle kapışmak elbette değildi doğru bilinen yanlışı veya eksik olduğunu düşündüğüm konuyu düzeltmek üzereydi..imamı Gazali’nin Cahillerle tartışmayın zira ben onları hiç yenemedim sözünü yaşamış bulunmaktayım sonuç olarak herkes bildiğini yapıyor..Boşuna Ban yediğimizle kalıcaz artık yapcak bişey yok..Mevlana’nın da dediği gibi Cahille girmeyin münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına sözünü de aynı zamanda müşahede ettim üzgünümKonu başlığından sapmasak da siz özelden mi kapışsanız? Birbirinize kendinizi kanıtlama çabanız buraya yakışmıyor. İsteyen istediği şekilde yapsın zikrini ne şekilde inanıyorsa. Bu kadar.
Esmaları sayılarıyla birlikte belli bir niyet için okumak havas ilmine girer. Bu ilme vakıf olmayıp, bilmeyende sayıyla çeken kendi nefai için çeker der. Eğer Mevla kulunun istemesini istemeyecek olsa bu ilmi kullarına verirmiydi?Ben katılmıyorum bu sayı mevzuuna ..Dünya sayılar üzerine kurulmuştur..Telefon numarasını bir eksik ya da bir fazla çevirdiğimizde ulaşmaya çalıştığımız kişiye ulaşamayız mesela ..Sayılar Önemlidir..
Evet ben takip ediyorum, özel bir çalışma programı da hazırlıyor talebe göre; ücreti biraz tuzlu ama belki de değer.İnstagramda mucizeyasam diye bir sayfa var mutlaka takip edin arkadaşlar.
Evet çok güzelEsmaları sayılarıyla birlikte belli bir niyet için okumak havas ilmine girer. Bu ilme vakıf olmayıp, bilmeyende sayıyla çeken kendi nefai için çeker der. Eğer Mevla kulunun istemesini istemeyecek olsa bu ilmi kullarına verirmiydi?
Sevidiğim bir büyüğümüz sayıyla okumanın hikmeti şöyle izah etmişti.
Dua bir kapıdır, esmalarda anahtar.
Önünüzde kilitli bir kapı var, bu kapının da bir anahtarı, kapıyı açacak olan o anahtardır, anahtarın bir yivi,dişlisi eksik olursa kapıyı açamazsınız.
Sayısız okursanız yine açılır ama belki daha uzun sürede ve uğraşarak.
Kısmet açmada Ya Aliyy esmasından daha güçlüsünü görmedim,fakat yıldızınız düşükse 3 aydan sonra tecellisi oluşmaya başlar.Yıldızı düşük demek nazara,kötü,kem bakışa denk gelmiş ve enerjisi yüksek olmadığı için bu kötü enerjiden etkilenmiş,zaten çokda yüksek olan enerjisi dip yapmış insandır.Ne olu bunun sonucunda?İnsanlar sizi hep yanlış anlar,kendinizi yorgun ve halsiz hissedersiniz,öfkeli ve sinirli olursanız,kimse sizi farketmez,yanlızlaşırsınız.Ya Aliyy zikrederseniz,kiii bence sadece ebced rakamı ile zikretmeye başlayın yada 500'ü geçmeyin.Çünkü üzerinizdeki bu negatiflikten sıyrılmaya başlarken öfkeli,sinirli ve çok alıngan olabilirsiniz, ebcedi 110'dur.Bir ay kadar yada 40 gün ebced değeri ile yani 110 sayısıyla zikredin sonra dahada arttırırsınız,sayılı size aykırı geliyorsa sayısızda zikredersiniz.Nasıl içinizden geliyorsa.Yıldızınız yükselir,yüzünüz güzelleşir,yıldızınız yükseldikçe ışıl ışıl altın gibi parlarsınız.Sonunda bala gelen arılar gibi insanlar hayranlıkla size doğru çekilmeye başlar.Hanımefendi,düzgün,harika insan olarak anlatılırsınız insanlar arasında.Hani etrafımızda başarılı,güzel,düzgün,çalışkan ve şanslı görünen bayanlar varya onlar Ya Aliyy esmasının tecellisini taşırlar.Ya Aliyy esması "yücelerin yücesi,ilim sahibi"demek olduğundan gittikçe statü olarak yükselmeye başlarsınız.Bekarsınız iş bulursunuz,işinizde yükselmeye başlarsınız ve bu esmayı zikrettikçe,zekanız da açılır ilim irfan sahibi olursunuz.Zikire devam ediyorsanız evlenirsiniz,eşinizde işinde başarılı olur,o da yükselir,zamanla oturduğunuz semtten daha iyi bir semte taşınırsınız,ev alırsınız,çocuklarınız olur gibi gibi gibi.YaaaArkadaşınız ıcın cokkk sevındım ben de 30 yaşına geldım mutlu huzurlu bı yuva ıstıyorum benım ıcınde fettah esmasını yapabılırmısınz
Ya Cami esması çok ama çok güçlü bir esmadır.Düşünün ki 4 büyük meleğin baş harflerinden oluşuyor.4 tane büyük meleğin enerjisini taşıyor demektir.Bir arkadaşıma tavsiye etmiştim evlenmek istiyordu ve çevresi yok denecek kadar azdı.Zikrettikçe çevresi çoğaldı,hatta herkese çok yardım ederdi zannedersem,bununla ilgili çok yerden teklif aldı,röportajları yapıldı,bir spor merkezinden bedava üyelik kazandı,hiç ummadığı yerden iş teklifleri geldi hemde hiç hayal etmediği yerlerden,fakat aşık olmadı,evlenmedi.3 ay kadar zikretti bıraktı.Çok yalvardım bırakma diye fakat bıraktı.Çünkü kalbinden geçirdiği fakat dile dökemediği dilekleri olmaya başlamıştı,evlilik olayınında daha zamanı gelmemişti.Siz bilmezsiniz ben bilirim demiyormu bakara suresinin bir ayetinde Rabbim.Belki hemen olması evlilikte bir sıkıntı olacaktı ve onun imtihanına dönüşecekti.O yüzden herşeyin doğru bir zamanı vardır derim hep.kesinlikle. devamlı okuyorum elımden geldıgınce. ya selam cekıyorum, ıcımı ferahlatıyor, ya fettah ismimin ebced değerinden çıkan esma . ya vedud ve ya cami yi de çekiyorum eşimle ılışkıme ıyı geldıgıne ınanıyorum. gerçekten nasıp eden en guzelıannemin sayfası var instagramda orda da paylasıyoruz esmalarla ılgılı yazılar kendısı yazar ‘ kendimdenkendime1 ‘ gerçekten guclu kelımeler enerjılerıne sonsuz ınanıyorum. ama anneminde dediği gibi oncesınee kendımızı korumaya almalıyız. oncesınde 7 ayetel kursi okuyorum estagfırullah cekıyorum, cesıtlı kapılar acık olabılırmıs, farklı seyler cagırmamak ıcın dıyor. evet saatlerı de takıp edıyoruz. ozellıkle bolluk bereket enerjısının acık oldugu Jupiter saati, gunes, ay..
O kadar güzel yazmışsınız ki..Hemen okumak geldi içimdenKısmet açmada Ya Aliyy esmasından daha güçlüsünü görmedim,fakat yıldızınız düşükse 3 aydan sonra tecellisi oluşmaya başlar.Yıldızı düşük demek nazara,kötü,kem bakışa denk gelmiş ve enerjisi yüksek olmadığı için bu kötü enerjiden etkilenmiş,zaten çokda yüksek olan enerjisi dip yapmış insandır.Ne olu bunun sonucunda?İnsanlar sizi hep yanlış anlar,kendinizi yorgun ve halsiz hissedersiniz,öfkeli ve sinirli olursanız,kimse sizi farketmez,yanlızlaşırsınız.Ya Aliyy zikrederseniz,kiii bence sadece ebced rakamı ile zikretmeye başlayın yada 500'ü geçmeyin.Çünkü üzerinizdeki bu negatiflikten sıyrılmaya başlarken öfkeli,sinirli ve çok alıngan olabilirsiniz, ebcedi 110'dur.Bir ay kadar yada 40 gün ebced değeri ile yani 110 sayısıyla zikredin sonra dahada arttırırsınız,sayılı size aykırı geliyorsa sayısızda zikredersiniz.Nasıl içinizden geliyorsa.Yıldızınız yükselir,yüzünüz güzelleşir,yıldızınız yükseldikçe ışıl ışıl altın gibi parlarsınız.Sonunda bala gelen arılar gibi insanlar hayranlıkla size doğru çekilmeye başlar.Hanımefendi,düzgün,harika insan olarak anlatılırsınız insanlar arasında.Hani etrafımızda başarılı,güzel,düzgün,çalışkan ve şanslı görünen bayanlar varya onlar Ya Aliyy esmasının tecellisini taşırlar.Ya Aliyy esması "yücelerin yücesi,ilim sahibi"demek olduğundan gittikçe statü olarak yükselmeye başlarsınız.Bekarsınız iş bulursunuz,işinizde yükselmeye başlarsınız ve bu esmayı zikrettikçe,zekanız da açılır ilim irfan sahibi olursunuz.Zikire devam ediyorsanız evlenirsiniz,eşinizde işinde başarılı olur,o da yükselir,zamanla oturduğunuz semtten daha iyi bir semte taşınırsınız,ev alırsınız,çocuklarınız olur gibi gibi gibi.
Ayetel Kürsi bir mucize ayettir.Bence herkes sabah kalkar kalkmaz 3-yada - 7 kere Ayetel kürsi okuyarak güne başlamalıdır,böylece kendisi ve ailesi koruma altına alınır.Okuduktan sonra kendimize ve ailemizin üzerine,etrafımıza üfleyip bizle beraber herkesi koruma altına almış oluruz.Ya Semi esmasını ne kadar zikrettiniz bilmiyorum,ama dilekler konusunda etkilidir,ayretten kulak rahatsızlığına çok iyi gelir.Ayetel kursi 313 cumadan cumaya defalarca bitirdim taha süresi okudum semiu esmasi şükür eşimin dualarla geldiğine inanıyorum duyduğum her dua her zikri denerdim o zamanlar
Paylasımların için Allah razı olsun cnm esmaların mucizelerini yasayanların burada bizimle paylasması cok guzelKısmet açmada Ya Aliyy esmasından daha güçlüsünü görmedim,fakat yıldızınız düşükse 3 aydan sonra tecellisi oluşmaya başlar.Yıldızı düşük demek nazara,kötü,kem bakışa denk gelmiş ve enerjisi yüksek olmadığı için bu kötü enerjiden etkilenmiş,zaten çokda yüksek olan enerjisi dip yapmış insandır.Ne olu bunun sonucunda?İnsanlar sizi hep yanlış anlar,kendinizi yorgun ve halsiz hissedersiniz,öfkeli ve sinirli olursanız,kimse sizi farketmez,yanlızlaşırsınız.Ya Aliyy zikrederseniz,kiii bence sadece ebced rakamı ile zikretmeye başlayın yada 500'ü geçmeyin.Çünkü üzerinizdeki bu negatiflikten sıyrılmaya başlarken öfkeli,sinirli ve çok alıngan olabilirsiniz, ebcedi 110'dur.Bir ay kadar yada 40 gün ebced değeri ile yani 110 sayısıyla zikredin sonra dahada arttırırsınız,sayılı size aykırı geliyorsa sayısızda zikredersiniz.Nasıl içinizden geliyorsa.Yıldızınız yükselir,yüzünüz güzelleşir,yıldızınız yükseldikçe ışıl ışıl altın gibi parlarsınız.Sonunda bala gelen arılar gibi insanlar hayranlıkla size doğru çekilmeye başlar.Hanımefendi,düzgün,harika insan olarak anlatılırsınız insanlar arasında.Hani etrafımızda başarılı,güzel,düzgün,çalışkan ve şanslı görünen bayanlar varya onlar Ya Aliyy esmasının tecellisini taşırlar.Ya Aliyy esması "yücelerin yücesi,ilim sahibi"demek olduğundan gittikçe statü olarak yükselmeye başlarsınız.Bekarsınız iş bulursunuz,işinizde yükselmeye başlarsınız ve bu esmayı zikrettikçe,zekanız da açılır ilim irfan sahibi olursunuz.Zikire devam ediyorsanız evlenirsiniz,eşinizde işinde başarılı olur,o da yükselir,zamanla oturduğunuz semtten daha iyi bir semte taşınırsınız,ev alırsınız,çocuklarınız olur gibi gibi gibi.