Esmaların günleri var daha etkili olduğu söylenir. Tek seferde okuyamazsan gün içine yayabilirsin diye biliyorumEsmaların gücüne çok inanıyorum ve elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. Yalnız özellikle sayısı fazla olan esmaları okurken bir yerden sonra zorlandığımı, dikkatimin dağıldığını fark ediyorum ve bu beni huzursuz ediyor.
Örneğin Ya Hafız esmasının zikir sayısı 998 yazıyor. 998 kez okumazsak bir etkisi olmayacak mı? Zikir sayılarına sadık kalarak mı okumamız gerekir?
Esmaların gücüne çok inanıyorum ve elimden geldiğince okumaya çalışıyorum. Yalnız özellikle sayısı fazla olan esmaları okurken bir yerden sonra zorlandığımı, dikkatimin dağıldığını fark ediyorum ve bu beni huzursuz ediyor.
Örneğin Ya Hafız esmasının zikir sayısı 998 yazıyor. 998 kez okumazsak bir etkisi olmayacak mı? Zikir sayılarına sadık kalarak mı okumamız gerekir?
Esmalari bilmem sukadar cekin, su gun cekin boyle bisi yokSayisi hic onemli degil istediginiz sayida okuyabilirsiniz. Onemli olan anlamini dusunerek hissederek inanarak okumaniz. Esmalari dua ederken de kullanabilirsiniz. Duaniza uygun bir esma ile dua edebilirsiniz.
Esmalari bilmem sukadar cekin, su gun cekin boyle bisi yok
Demekde sirk kosmaktir.
Eki Görüntüle 2542990
Ben katılmıyorum bu sayı mevzuuna ..Dünya sayılar üzerine kurulmuştur..Telefon numarasını bir eksik ya da bir fazla çevirdiğimizde ulaşmaya çalıştığımız kişiye ulaşamayız mesela ..Sayılar Önemlidir..Esmalari bilmem sukadar cekin, su gun cekin boyle bisi yok
Demekde sirk kosmaktir.
Eki Görüntüle 2542990
Hic alakasi yok sizin örneginizle teknoloji oBen katılmıyorum bu sayı mevzuuna ..Dünya sayılar üzerine kurulmuştur..Telefon numarasını bir eksik ya da bir fazla çevirdiğimizde ulaşmaya çalıştığımız kişiye ulaşamayız mesela ..Sayılar Önemlidir..
sayiyla cekmek bir seyin olmasi icin o sayiyla nefsine hukmetmek oluyor.Anlamadim?
Banada hediye etseniz ne çok sevinirdim :)Kızlar ben de birkaç mucize yaşadım ama yüz binlerce abartmıyorum defa zikir yaptım. Arkadaşım için de gıyabında yaptık burada o da mucize yaşadı :)) uzaklaşmıştım 2 aydır şimdi tekrar başlıyorum hee bir de ben zikir çekip öyle tanımadığım insanlara hediye ediyorum topik topik gezip:)) belki benim vesilemle derdi derman bulur diye:)) hem ben küçücük elimle birine derman olsam Allah yüce azametiyle bana derman olur
sayiyla cekmek bir seyin olmasi icin o sayiyla nefsine hukmetmek oluyor.
Yani soyle deniyor bukadar sayi cekersem olacak.
Öyle bisi yok Biz cekecegiz Rabbim nasip ederse olacak.
size istinaden degildi hani esmalarin cekilmesiyle ilgili yazmistim.Ben oyle bir sey demedigim icin beni alintilayip bunu demenizi anlamamistim:)
Size katiliyorum esmalar konusundaki bu bilgi kirliligi sebebi ile uzun sure esmalardan uzak durmustum. Allahin adini anmak sayi ile olmaz. Cok sikintili anlarimda sadece 1 gun okuyup bile faydasini gordum esmalarin. Onemli olan tam bir teslimiyetle inanarak okumak. Okumadigim gunlere uzuluyorum sadece keske uzak durmasaymisim diyorum.
Ben onu anlayabilmeniz adına örnek olarak verdim maksadın hasıl olması konusunda sıkıntıya girileceği hakkında.. Anahtar düşünün bir dişi fazla olsa kapıyı açamaz eksik olsa da Bakınız Kuranı Kerim sayfa adedi.. cüz adedi.. her cüzün ayet adedi.. Hatim adetleri aylar 28/30/31 haftalar 1/2/3/4/5/6/7 yıllar(365) namaz rekatleri (sabah 4,öğle 10 ,ikindi 8 ,akşam 5 ,yatsı + vitir 13 ve daha fazlası diyorum ya dünya sayılar üzerine kurulmuş bunu reddedemezsiniz..Sırlar ilminin verileri vahiy ve keşif yoluyla gelen bilgilerdir. Kuran ayetlerinde, hadislerde ve İslam alimlerinin keşif bilgilerindeki sayıların özellikleri günümüze kadar da muhafaza edilmiştir.Hic alakasi yok sizin örneginizle teknoloji o
Oncedende telf. yoktu ne olacak ozaman?
Herkesin gorusu farkli tabiki.
Ben sayili cekmiyorum.
Olay nerelere geldi bukadar detaya gerek yok.Ben onu anlayabilmeniz adına örnek olarak verdim maksadın hasıl olması konusunda sıkıntıya girileceği hakkında.. Anahtar düşünün bir dişi fazla olsa kapıyı açamaz eksik olsa da Bakınız Kuranı Kerim sayfa adedi.. cüz adedi.. her cüzün ayet adedi.. Hatim adetleri aylar 28/30/31 haftalar 1/2/3/4/5/6/7 yıllar(365) namaz rekatleri (sabah 4,öğle 10 ,ikindi 8 ,akşam 5 ,yatsı + vitir 13 ve daha fazlası diyorum ya dünya sayılar üzerine kurulmuş bunu reddedemezsiniz..Sırlar ilminin verileri vahiy ve keşif yoluyla gelen bilgilerdir. Kuran ayetlerinde, hadislerde ve İslam alimlerinin keşif bilgilerindeki sayıların özellikleri günümüze kadar da muhafaza edilmiştir.
Hayır önemli olan Niyettir zaten ama usûl önemlidir dikkat etmek gerekir..Allah İçin çekilirse adet önemli değildir fakat bir sıkıntıdan dolayı niyet ediliyorsa sayılar önem arz eder aynı hastalandığında gün içersinde kaç defa ilaç aldığın gibiOlay nerelere geldi bukadar detaya gerek yok.
O sayilarda degismis bunuda biliyorsunuzdur sanirim.
Benim dedigim esmalarin zikir sayilariyla ilgiliydi.
Siz telefondan girip isi nerelere getirdiniz.
Herkes inandigini yapsin hanfendi!
Siz öyle cekin ben böyle..
Netice ben 333 defa su esmayi cekecigimde bu istedigimi kavusacagim gibi bisi kabul etmiyorum!
334 cekince kavusmayacagim öyle mi?
Bu benim dusunceme ters.
Ben cekerim isterim tevekkul ederim
Rabbim nasipse bana onu verir.
Bence insanlarin beyni bulaniyorHayır önemli olan Niyettir zaten ama usûl önemlidir dikkat etmek gerekir..Allah İçin çekilirse adet önemli değildir fakat bir sıkıntıdan dolayı niyet ediliyorsa sayılar önem arz eder aynı hastalandığında gün içersinde kaç defa ilaç aldığın gibi
Bazı medyatik madrabazlar veya “âlim” diye geçinen “ulemâussu” (zekâsını ve ilmini yanlış yerde kullanan kötü âlimler) “Tesbihat, dua ve Esma-i Hüsna’yı şu kadar çekmek gerekmez, rakamlara bakmayın, ne kadar isterseniz o kadar çekin!” diyerek safi kalpli mü’minlerin zihinlerini bulandırıyor. Bu tutumları mü’minleri aşk, şevk, zikre mi teşvik ediyor, yoksa şevksizliğe mi?Bence insanlarin beyni bulaniyor
Insanlarin nefsine agir geliyor sayilar.
Mesela Bunu 5000 defa 7 gunde cekeceksin diyince o sirf onu bitirmek icin zorla 7gunde cekmeye calismak nasil bir samimiyet?
Nasil bisi ben hic bir zaman anlayamayacagim kusurabakmayin.