eşlerinizle ne gibi sohbetler edersiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
merhaba arkadaşlar bu benim için bir dert değil ama büyük bir sorun:18: eşim akşamları eve gelir ve maç izler bende maçtan çok anlamam yine de yorum yapmaya çalışırım ama bu bizim sohbet konumuz olmaz. eşimle çay içerken falan sohbet etmek istiyorum çocuğumuz da yok ama sohbet edecek konular aklıma gelmiyor eşimde öyle değişik birşey yaşamadığından sohbet etmiyor. işte hergün gelir nasılsın derim günün nasıl geçti o da bana sorar ben gün içinde şu geldi bu geldi diye anlatırım bu kadar yani. ve ben böyle olmasından çok rahatsızım eşleriyle muhabbet eden insanlara hayran kalıyorum. aklıma başka konular gelmiyor hani sizler nasıl muhabbetler ediyorsunuz bende öyle konular açarım da eşimle muhabbet etmiş oluruz diye fikir almak istedim:26:

:) Yazima gülümseyerek baslamamin sebebi sizinle tam zit olmamiz.
Bizde esimle konusmaya basladikmi saatler nasil gecti anlamayiz.
Yani o kadar ki bazen yapmamiz gereken isi unuturuz.

Evliliginiz yeni mi?
Eger evleneli cok bir zaman olmamis ise, simdilik ayni evde yasama ve hayati paylasma evresinde oldugunuz icin belki böyledir.

Yok eger evleneli uzun bir zaman olduysa, esinizle sohbet etmeye ikinizinde ilgi alanina giren konulardan baslayabilirsiniz.
Yani begenilen bir sanat, kitap, film giibi.
Ama en önemlisi birbirinizle zaman gecirin, ne kadar ok zaman gecirirseniz paylasimlariniz ne kadar cok olursa o kadar cok konusacaginiz konu olur:)

:) Yazima gülümseyerek baslamamin sebebi sizinle tam zit olmamiz.
Bizde esimle konusmaya basladikmi saatler nasil gecti anlamayiz.
Yani o kadar ki bazen yapmamiz gereken isi unuturuz.

Evliliginiz yeni mi?
Eger evleneli cok bir zaman olmamis ise, simdilik ayni evde yasama ve hayati paylasma evresinde oldugunuz icin belki böyledir.

Yok eger evleneli uzun bir zaman olduysa, esinizle sohbet etmeye ikinizinde ilgi alanina giren konulardan baslayabilirsiniz.
Yani begenilen bir sanat, kitap, film giibi.
Ama en önemlisi birbirinizle zaman gecirin, ne kadar ok zaman gecirirseniz paylasimlariniz ne kadar cok olursa o kadar cok konusacaginiz konu olur:)

ne güzel maşallah keşke bizde öyle saatlerce sohbete dalabilsek :1: yok evleneli 6 yıl oldu evleneli ama eşimle hiç saatlerce muhabbet ettiğimiz olmamıştır ama akrabaları gelsin hiç susmaz benimle öyle değil. kardeşlerini de hafta da iki üç gün görür vakit geçiririz ama hep kardeşim önceden şunu yapmıştık hatırladın mı bunu yapmıştık falan der gülerler muhabbet ederler ama benimle öyle değil. çünkü birşey paylaşıp çok vakit geçiremiyoruz genelde misafirlerimiz olur akşamları da dışarı çıkmaz evin içinde de çok birşey yapılmıyo hep maç izler yorumlarını dinler. öyle film kitap sanatla alakası yoktur. en sonunda futbolcu olacağım beni daha çok görürsün tv de diyorum yine tık yok:50:

Biz de cok sohbet edenlerdeniz kahvemizi yapip mutfaga bi oturdukmu saatin nasil gectigini anlamayiz.
Konustuklarimiz : cocugumuz ve gelecegi
-gelecek planlari (ev araba yurtdisi planlari vbg.)
-futbol (futbolcular,beraber iddia yaptigimiz da olur,ona uyum saglarim ) bu yuzden bisey gorsun bi haber duysun hemen heyecanla basliyor anlatmaya bazen dinler gibi yapiyorum neyse :))))
-arkadas aile ve cevremizde olan bitenler
- turkiye ve dunya gundemi,siyaset ( esim asker ben de kamu yonetimi ve siyaset bilimi meznuym bu konu sabahlara kadar uzar gider )
- evde yapilabilcek yenilikler vbg.
Aklima gelmiyor ama cok konu var.keyifli sohbetler yapariz.
Belki siz de televizyon olmayan bir odada bir kahve alip esinizi oturursaniz muhabbet acilir diye dusunuyorum.televizyon cok engelliyor bunu kanimca.

9 sene sevgililik dönemindede 8 aylık evlilikte de çenemiz hiç kapanmadı, mantıklı mantıksız yerli yersiz vır vır vır konuşuruz özellikle yatak sohbeti var bizde, gözümüzden uyku aka aka yatarız yatağa yatınca çenemiz düşüyo, o gün olan olaylar haberler maçlar siyaset konu komşu benim burda okuduklarım aklınıza ne gelirse,şu ara gelecek planlarını daha çok konuşuyoruz tabi, ne zaman çocuğumuz olsun ne kadar para biriktirsek evin peşinatı olur ne kadar kredi çekeriz şark bitince Ankaradan başka hangi illeri yazarız vs, eşim komedi bi insandır fıkralar espriler gırla gider, sıkıntımı neşemi huzursuzluğumu mutluluğumu hep ona anlatırım o da bana anlatır, böyle olmasa zaten Batman gibi bi yerde çok sıkılırdık

9 sene sevgililik dönemindede 8 aylık evlilikte de çenemiz hiç kapanmadı, mantıklı mantıksız yerli yersiz vır vır vır konuşuruz özellikle yatak sohbeti var bizde, gözümüzden uyku aka aka yatarız yatağa yatınca çenemiz düşüyo, o gün olan olaylar haberler maçlar siyaset konu komşu benim burda okuduklarım aklınıza ne gelirse,şu ara gelecek planlarını daha çok konuşuyoruz tabi, ne zaman çocuğumuz olsun ne kadar para biriktirsek evin peşinatı olur ne kadar kredi çekeriz şark bitince Ankaradan başka hangi illeri yazarız vs, eşim komedi bi insandır fıkralar espriler gırla gider, sıkıntımı neşemi huzursuzluğumu mutluluğumu hep ona anlatırım o da bana anlatır, böyle olmasa zaten Batman gibi bi yerde çok sıkılırdık

ayyy çok hoşuma gtti yazdıkların canım aynı biz yatakta noluyosa oluyo saatlerce çene başlıyo bende saçma bile olsa aklıma ne gelirse anlatıyorum valla eşlermzde aynıymış :9:

çocuklar buyuk bi alan aliyor tabi :)
$u an gundemimiz TATIL de napacagimiz mesela ( yurt di$indayim, yaza izine gelicez nere gidecez nereleri geezecez gibi)
bazen e$îm diyor bi sus , çenen du$tu yine bana sira vermiyorsun diyor:27: oyle deyince ikimizde gulmeden kiriliyoz :1:

siyaset olur futbol olur ben her ne kdr penaltiyi daha anlamami$ olsamda :1: çok futbol du$kunu deil amma sadece sonuçlarini takip ediyor e o kadarini bende yapiyorum :))
yatakdada çok konu$uruz yine bu konular
yani belli bi konu yok sicak gundemi takip ediyoz denebilir :1:

sanırım çoğunuzun çocuğu olduğu için çocukların geleceği evi olmayanlar ev alma planlarını tatile gidemeyenler tatil planlarını konuşuyor ama bizim çocuğumuz yok ki onu konuşalım çok şükür evimiz de var maddi durumumuz iyi yani bir kaygımız yok bunlarda konuşulmuyor tatil deseniz eşimin işinden dolayı sadece her sene tatil olarak memlekete gideriz siyasetten anlamam maçtan da deseniz aynı takımlıyız çok bir iddiamız olmuyor konuyu komşuyu da eşim çok tanımadığı için anlatmamı istemez anlatsam bile dinlemez ancak çay içip tv izliyoruz sohbet yok çok üzülüyorum:43:tabi bu erkekten de kaynaklanıyor olsa gerek bazıları yatakta bile susmaz ama benimki hiç konuşmaz yatağa yatmak için giriyoruz konuşmak için değil der:19:

Ben genelde çok konuşan tarafım okudugum kitaplarıın filmlerin özetini anlatırım ona dinler.
Haberlerden bahsederim oda dinler bi kaç yorum yapar.
Arkadaşlarımın çocuklarıyla oynadıgım oyunları anlatırım.(benimde henüz çocugum yok)
Sonra borçlara sıkıntılara konu gelir ozamanda o hiç susmaz çook borcumuz var konuşmayla bile bitiremiyoruz.
Sonra ben yine sararım ona vücuduyla ilgili hikayeler anlatırım uzun uzun konuşuruz.
Yani ben konuşurum sizde öyle yapın bence..:52:
Bizimde evimiz yok ama hiç plan yapamadık
Tatil planı desen talile gitmek bile mucize bizim için ilgi alanlarını iyi araştırın.
Benim eşimin iş ,motor ve araba onlardanda konu açınca konuşur..

Son düzenleme:
Ben genelde çok konuşan tarafım okudugum kitaplarıın filmlerin özetini anlatırım ona dinler.
Haberlerden bahsederim oda dinler bi kaç yorum yapar.
Arkadaşlarımın çocuklarıyla oynadıgım oyunları anlatırım.(benimde henüz çocugum yok)
Sonra borçlara sıkıntılara konu gelir ozamanda o hiç susmaz çook borcumuz var konuşmayla bile bitiremiyoruz.
Sonra ben yine sararım ona vücuduyla ilgili hikayeler anlatırım uzun uzun konuşuruz.
Yani ben konuşurum sizde öyle yapın bence..:52:

çok pardon
vucuduyla ilgili hikaye nasil bi$ey:)
tam anlamadim bende deneyim iyi bi$esye :)

ikinci bi ev alin konu sahibesi, yatirim olur :)
zenginin parasi zugurdun çenesini yorar derler ya, siz bunu kendinize çevirin
ekonomik oalrak yatirim ara$tirmalari yapabilirsin mesela
e$in ne i$ yapiyor onun i$iyle ilgili aar$tirmalar yapabilirsin

olmadi hersey yolunda gidiyorsa bi çocuk yap hiç sanin SIKILMAZ :)

çok pardon
vucuduyla ilgili hikaye nasil bi$ey:)
tam anlamadim bende deneyim iyi bi$esye :)

ikinci bi ev alin konu sahibesi, yatirim olur :)
zenginin parasi zugurdun çenesini yorar derler ya, siz bunu kendinize çevirin
ekonomik oalrak yatirim ara$tirmalari yapabilirsin mesela
e$in ne i$ yapiyor onun i$iyle ilgili aar$tirmalar yapabilirsin

olmadi hersey yolunda gidiyorsa bi çocuk yap hiç sanin SIKILMAZ :)

:1::1::1: Saçmalamaca işte
Araba olurak görüyorum ayagından başlıyorum tekerler Baskıdan dolayı yayılmış(yayvan ayakları)
Karbüratör su kaynatıyo artık Kara duman atıyo motor egzos filan katıp karıştırıyorum işte kopuyo gülmekten.
Çok uykusu olunca benzin bitmiş yola devam edemiycez hadi uyuyalım diyorum yani o anda gelişiyo olaylar
Gece farkında olmadan yaptıgı şeyleri ertesi gece anlatıyorum işte gülüyoruz..
Hatta gece uykusunda motor sürüyo bende arkasına geçip yana yatırıyorum napıyosun düşücez benim yattığım tarafa yat diyo :1::1:
Uyandırıp makara yapıyorum işte tır bile sürüyo rüyasında :1: ülkelere malzeme götürüyoruz o rüyada bende onunla rüyasında takılıp gezi yapıyorum gaza filan basıyo yatakta oturup tabi dreksiyonuda çeviriyo.

Bizde, ben konuşurum o dinler, o dinler ben konuşurum türü bir ilişki vardır.:1:

Sadece futbol ve siyaset konuşurken monologdan, dialoga geçeriz ha birde kavga ederken. Gerisinde ben konuşurum ben dinlerim.

Kısa bir anı, arkadaşımı aradım yoktu eşi açtı telefonu. Ufaklık ne yapıyor dedim yemek yiyor dedi, iyi yemek yiyorda ne koydun yemeğin içine. Allah allah dedi yemek işte. Aaa dedim olur mu hiç biz arkadaşımla çocukların yemeğinin içine koyduğumuz malzemeleri bile konuşuruz, seninle de sohbet bile edilmiyor. :1:

O hesap, hiçbir zaman kız arkadaşımla ettiğim sohbeti eşimle edemem, cinsler gereği yapılarımız farklı. :ssz:

Biz de cok sohbet edenlerdeniz kahvemizi yapip mutfaga bi oturdukmu saatin nasil gectigini anlamayiz.
Konustuklarimiz : cocugumuz ve gelecegi
-gelecek planlari (ev araba yurtdisi planlari vbg.)
-futbol (futbolcular,beraber iddia yaptigimiz da olur,ona uyum saglarim ) bu yuzden bisey gorsun bi haber duysun hemen heyecanla basliyor anlatmaya bazen dinler gibi yapiyorum neyse :))))
-arkadas aile ve cevremizde olan bitenler
- turkiye ve dunya gundemi,siyaset ( esim asker ben de kamu yonetimi ve siyaset bilimi meznuym bu konu sabahlara kadar uzar gider )
- evde yapilabilcek yenilikler vbg.
Aklima gelmiyor ama cok konu var.keyifli sohbetler yapariz.
Belki siz de televizyon olmayan bir odada bir kahve alip esinizi oturursaniz muhabbet acilir diye dusunuyorum.televizyon cok engelliyor bunu kanimca.
Bizim evde hiç televizyon yok yine de muhabbet yok sürekli ben konuşuyorum o sır gibi ağzını açmaz işini anlatmaz ben konuşur o dinler

Bizim evde hiç televizyon yok yine de muhabbet yok sürekli ben konuşuyorum o sır gibi ağzını açmaz işini anlatmaz ben konuşur o dinler

Aynen bizim iliskimiz de oyle. Esim pek konuskan biri degildir genelde ben konusurum, o kisa ve oz tamamlar.
Cok isterdim hos sohbetli bir esim olsun, sohbetlerimiz saatlerce sursun, ikimiz beraberken kimseye ihtiyacimiz olmasin...:(
Esleriyle hos muhabbetleri olan arkadaslar, Allah hepinizin de muhabbetini arttirsin. Yazdiklarinizi imrenerek okudum inanin.

biz iki çenesi düşük olarak ottan çöpten tutun da dünya siyasetine kadar herrrşeyi konuşuruz
eşim film hastasıdır ben kitap
o bana film anlatır ben de okuduğum kitaplardan bahsederim
acaip haber izleriz ikimiz de ve her habere bir saat yorum yaparız
futbol konuşuruz
bazen dedikodu bile yaparız:34:
bi de çenebaz kızımız var 2 yaşında o da sohbete dahil oluyo artık
hee bi de yatakta konuşmayı çook severiz
tüm gün yetmez gözlerimiz kapanana kadar konuşuruz bazen

yeni evlisiniz galiba inşallah zamanla artar sohbet konularınız:31:

konuyu okuyunca şaşırdım açıkçası. eşimle her konuda sohbet ederiz.hatta bazen fazla konuştuğumuzu bile söyler:))

_gelecek planları
-bebeğimiz
-iş yeri
-en kötü haberlerde gördüğüm yada okuduğum bir haber
-şu kadar paramız olsa şöyle para çıksa naparız vs.
-tatil planları
-aileler

bizde konu bitmez:)

Çocuk olmadan gırgır şamata bi sürü ıvır zıvır şey konuşurduk.Ben epey konuşkanım eşim de çok komiktir.Ciddi ciddi oturup bi şey konuşamazdık.Kızım doğduktan sonra da kızın gün içinde yaptıklarını soruyor birlikte oynuyoruz akşam.Kızım uyuyunca da futbol siyaset filmler yaşadığımız olaylar hakkında konuşuruz.Ama futbol sıkıntılı oluyor sonunda tartışma çıkıyor :1:

Yatak konuşmaları da çok zevkli gerçekten benim gözümden uyku akarken eşim uyutmazdı uyumaa yaaaa konuşalımmm derdi :9: Şimdi malesef konuşamıyoruz kızımla aynı odadayız çıt çıkaramıyoruz ki uyanmasın :31:

Back
X