- 6 Şubat 2010
- 622
- 179
- 38
1) DERVİS doğum: mart doktor: Fatih Öğüç yer: bilmiyor yaş:32 kilo: 86
2) KATARA doğum: nisan doktor: Emine E. Etiz yer: bilmiyor yaş:28 kilo: 54
3) İNCİYVN doğum: doktor: Abdurrahman Akçay yer: Ümit yaş: kilo:
4) CARMILLA doğum: doktor: Mine hanımyer: bilmiyor yaş: kilo:
Aklıma takılan çok önemli bir sorun var. 38-39.haftalarım kurban bayramının 9 günlük tatiline denk geliyor. Ben de kesinlikle sezeryan olmak istiyorum ama öğrendiğim kadarıyla Onvak'ta bayramda sadece acil hizmet veriyor. Bu durumda ben napıcam anlamadım yani herhangi bir problemim olursa ya da doğum başlarsa falan kendi doktorumu bulamayacağım ve beni devlet hastanesine falan mı gönderirler, naparım ben şimdiden strese girdim resmen!!!
Doğumu bayrama denk gelen var mı hiç??? Diğer özel hastanelerde doktor var mı acaba.............
merhaba canım.benim gibi eskişehirde mühendislik yapan ve hamile bir arkadaş bulduğuma çok sevindim. soruna şöyle bir yorum getirebilirim.benim eltim 2 sene önce kurban bayramında onvakta doğum yapmış.anlattıklarına göre ben de sana durumu aktarayım.eltimin doğumuna 1-2 hafta daha varmış.ama o gün kendisi hamama falan gitmiş.kaç saat sıcak suda kalmış.akşamına doğum sancıları başlamış ama öyle çok ağrılı falan değil.herkes normal sancı sanmış.doğum olacağını düşünmemişler.neyse kocası doktoru aramış ama önce çekinmiş bayram bayram aramak istememiş pek.ama doktoru aradığında doktor hemen hastaneye gelin bende hemen oraya gidiyorum demiş.yalnış alarm olsa da önemli değil benim görevim demiş.o akşam doğurmuş eltim.hemen doğuma almışlar.hastaneye vardığında 10 cm açılmış.kız asansörde doğurcakmış nerdeyse.o doktor şimdi ümit hastanesinde.tanser şenses adı.ben de 5 ekimde ona muayene olacağım.5 haftalık hamileyim ben de.yani doktorun kim olduğu önemli bu durumda.tatil falan demeyip görevini yapan birisini bulmak lazım.
slm arkadaşlar bende bir eskişehirli olarak hamiş olduğumu duyar duymaz yazma ihtiyacı duydum :) bugun itibariyle 5+3 günlük olmuşum.Doktorum Fatih öğüç ilk hamileliğim :sm_cool:
merhabalar canım, anlattıkların bayağı içimi rahatlattı, bayram da olsa doktorlar geliyor demek ki. tabi önemli olan doktorun eskişehirde olması :)) ben doktora bu konuyu sordum sadece 3-4 gün burada olmayacağını söyledi ama belki bebeğin kilosuna göre bayrama girmeden önce de alabiliriz dedi. umarım tesadüf edip de doktorun burada olmayacağı o 3-4 günde sancılanmam!! inşallah bebek iyi olur da bayramdan önce alırlar diye dua ediyorum.
bu arada senin de bebeğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin :)) aramıza katılmana çok sevindim. ümit hastanesine giden arkadaşlarım var gayet memnunlar, sen de rahat bir hamilelik geçiririrsin inşallah.
hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin, inşallah sen de rahat bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına alırsın.
evet canım, ailede ufak bebek falan da yok hiç, bebek bakımıyla ilgili hiç bir fikrim yok, acemilik de diz boyu. insan ilk başlarda bulantıydı, halsizlikti, testlerdi derken birşey anlamıyor da sonlara doğru yaklaştıkça, hele bir de eşyalarını falan almaya başlayınca korkuyla karışık bir heyecana kapılıyor. sağlıkla doğacak mı, ben ona bakabilecek miyim, emecek mi, bugün hareket etti mi falan diye...ilk başlarda insan kendiyle ilgileniyor kilo alıyor muyum, göbeğim büyüdü mü diye bir tartıda, bir ayna önünde oluyorsun. sonlara doğru da bırakıyorsun kendini düşünmeyi bebek kilo aldı mı, iyi mi diye düşünüyorsun hep. bunların hepsi tatlı telaşlar :)) darısı herkesin başına, hepimiz sağ salim bebeklerimize kavuşuruz inşallah:dance:
ayy sorma canım aynı şeyleri bende yaşayacağım hiçbir bilgi yok nasıl bakıcam büyütücem bunun için kitap filan alıyım diyorum bebk bakımı için ama daha yeni hamile kaldığım için fazla acelede etmek istemiyorum.artık senden alırım gelişmeleri canım kaç kilo aldın bende bulantı yok iştahım açıldı gibi şu sıralar.inş.canım hayırlısıyla kucaklarımıza alırız opuyorumnanaktan
Arkadaşlar dün akşam doktara gittim kese oluşmuşmu diye kontrole çağırmıştı alttan muayene etti sabah kalttığımda çok az kan gelmişti devamı yok ama çok korkuyorum bişey olurmu doktoru aradım ulaşamadım ameliyathanedeymiş offf senağlama
ümit hastanesinde epidural uygulatan oldumu? ben epidural normal doğum istiyorum.
ben ilk 3 ay bulantı ve halsizlikten pek yemek yiyemedim, yerlerde süründüm diyebilirim. şimdi 8.aya girdim ve 8 kilo aldım, iyi gidiyorum sayılır :))) yani doktorum hala bana tuza dikkat et, hamur yeme falan diyor. ben de hem onun hem de bir başka doktor arkadaşımın sayesinde kilo konusunda hep kontrollü gittim. benden tavsiye sağlıklı bir hamileleik geçirmek ve dengeli kilo almak istiyorsan sadece sağlıklı beslen, fast food yeme. ben dışarda hemen hemen hiç yemek yemedim. hep ev yemeği, sebze, ızgara, light peynir, light yoğurt, kepekli ekmek. ama herşeyden ye, süt, pekmez, yumurta, baklagil, et, balık mutlaka dengeli tüket. canın ne istiyorsa ye tabi ama tatlı yiyeceksen de akşam vakti değil de gündüz tüket. sonuçta hamilesin, kendini kısıtlama bol bol su iç, meyve ye. mesela canın patates kızartması isterse, yağda kızartacağına fırında yap...şimdilik aklıma gelenler bunlar :)merak ettiğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım canım.
canım malesef ben bu konuda çok çekmiş, ve hamileliğinin 2,5 ayını yatarak hiç kalkmadan geçirmiş biri olarak öncelikle sakın korkma diyorum. çünkü bu tarz şeyler olabiliyor. bence mutlaka doktoruna ulaş, durumu bildir. kanın renginin açık veya kahverengi olması da önemli, sen fazla hareket etme, uzan, bol su iç ve doktorunla görüş. dediğim gibi korkma ilk haftalarda olabiliyor, tedbiri de elden bırakma. bize de sonucu bildir,kendine dikkat etyerimseniben