sorma ya o kadar hesap kitap yaptım beceremedim en uygununu oğlan hesaplamış :roflol: evet ben de seviniyorum regli olmama zira olmadığım zamanlarda resmen menopozlu gibiydim millet donuyor ben terliyorum pişiyorum baş ağrılarım oluyor felakettim sürekli çamaşır değiştiriyor duş alıyordum bir de kalbim hızlı hızlı çarpıyordu hepsi normalmiş amaan regl oldum kurtuldum oh be dünya varmış:) artık üşüyorum:))))Yaradan neylerse güzel eyler onun takdirine bırakmak lazım bazı şeyleri. Sende çok şanslıymışsın hamileliğinde. İnşallah güzel haberleri veririm bende Allah'ın takdir ettiği zamanda... Hayırlı olsun regli olman artık rahminin düzene girdiğini gösterir. Genel olarak doğumdan ne kadar süre sonra regli görülüyor. Yani bir doğum sırasında kanama oluyor ya o kanama 40 gün mü sürüyor. Sonra o kanama bitip sonra reglimi oluyor bende onu çok merak ediyorum.
cnm doğumdan hemen sonra loğusalık başlıyor herkesinki farklı sürse de ilk birkaç gün yoğun kanama oluyor sonra azalıyor her gün gelmiyor veya damla damla geliyor ama genelde herkes 40 gün bekliyor gelmese bile ben artık son 20 gün nolur nolmaz deyü yaprak ped koyuyordum ya gelirse die. topu topu ilk 5 gün ciddi kanamam oldu o kadar onda da hasta bezi filan değil kalın pedlerden almıştım onları kullandım hast.deyken de en rahat çocuğa aldım bezler oldu :roflol: valla yaa onlar daha raha oluyor hasta bezine nazaran:) sonra regl olmuyorsun sıcak basmalar filan o döneme tekabül ediyor, artık ne zaman olursan... kimisi ilk 3 ay sonra oluyor (şekil a) kimisi 1 sene sonra kimisi emzirdiği müddetçe regl olmuyor ama ben erkenciyim a.s kadına göre değişiyor yani her şeyde olduğu gibi. ama yaklaşık böyle.
haklısın cnm ne kadar önemserse o kadar gecikiyor benim de reglim bi defasında 10 gün gecikmişti tam test aldım uça uça yaptım ki sonucu almadan regl oldum ay kabus gibiydiiii bi de denizde tatildeydik reglime göre ayarladıydım sözde gene regl oldum yıllardır denize giremiyorum bu regl sapmalarından deli olcam:)))dejavu canımcım sana yorum yapmadım bikaç seferdir çünkü ben de cok üstünde durmaman gerektiğine inanıyorum... ben geçen eylülde çok ufakken bir düşük yaptım ondan sonra her ay denedik ama denemeler boyunca 40 gün regl olamadıgım oluyordu ve ben her ay inan abartmıyorum en az 15 gebelik testi yapıyordum, sonucta anladık ki stresten olmuyor ve en beklemediğim anda oldu... madem nisan gibi planlıyorsunuz o zamana kadar az düşünmeye çalış bu konuyu bence...
şekercik canım biz de aynıyız kuzu memeyi dayayana kadar inletiyor ortalıgı ben her ihtimale karsı sevil bebenin emzirme örtüsünü aldım heran lazım olabiliyorbak bi de muayene sonrası cıksaymıssın yukarı beni ve oğluşumu görürmüşsün :)
sorma cnm yaaaa beklemiyo haylaz. emzirme örtüsü almadım ben zaten pek çıkamıyorum dışarı ama dün evden 12de çıktık eve bi geldim saat 6 olmuş:) esparkta gezdik yemek yedik oğlana mothercare den oyuncak aldık kıyafet aldık filan çok zorlanmadım yolda bi emdi orda bi emdi bi altını aldık bi de dönerken emdi korktuğum gibi değildi ama uyuyamadı yaaa ışıklara insanlara bakarken saptı uykusu eve gelirken artık ağlıyordu uykusu göznden akıyordu oyuncağı görünce uyumamakta direndi ama dayanamadı en sonunda uyudu ben de o ara dinlenme fırsatı buldum şükür gece de az kalktı yavrum öyle yorulmuş ki eşim de diyor ki her hafta bi gün gidip gezelim bi gece bari rahat uyuyalım :roflol: :roflol: :roflol:
cnm eşler çok stres yapmıyor biz takıyoruz kafaya. ben her ay testi heyecanla yapar negatif çıkınca benm çocuğum olmıycakkk die hüngür hüngür ağlardım en son test yaptığımda pozitif çıktı işe de gidicektim gözlerime inanamadım gene hüngür hüngür ağlaya ağlaya elimde test eşimin yanına gittim o daha uyuyordu benm ağlamama bir fırladı sarıldı of hayatım ben sana üzülme demedim mi ağlama bi dahakine olur teselli ediyodu beni ben de ağlamaktan konuşamıyordum testi gösteriyorum anlamıyor :roflol: :roflol: en sonunda bak pozitif dedim yani dedi hamileyim dedm birbirimize sarılıp ağlamıştıkyok aslında oldukça rahatım burada böyle yazıyorum ama nedense daha çok zaman verken daha çok takıyordum ama taktıkça gerçekten sorun çıkıyor. Artık takmıyorum oluruna brakacağım Allah ne zaman hayırlı görüyorsa o zaman olsun.. Ayrıca eşimi de strese sokmak istemiyorum ben planlar yapıp olmadığı zaman moralmde boşzduğunda o da stres oluyor ve buna da hakkım yok. Herşeyin hayırlısı...
canım ben bekarken bırak hamileliği çocuğu evlenmeyi bile düşünmüyordum. Deli gibi çocuk seven biri de değildim. Ama evlendikten sonra kadınlık hormonları çalışmaya başlıyor sanırım ve gerçekten bir bayanın elinde olmadna yaptığı şeyler bunlar. Sürekli bebek düşüncesi içinde olmak günleri saynak ve senin dediğin gibi bıkmadan sonucu bile bile test yapmak. Bende bu sefer geciktiğinde olamayacağını bile bile yine de yaptım test ve gözlerim beni yanıltabildi o kadar istiyorum ki çünkü. Ama erkeklerde böyle bir hormon var olmadığından onlar garipsiyorlar bu kadar takıntılı olmamızı anlayamıyorlar doğal olarak.. Eşimin de bana iş ciddiyete binince ilk dediği eğer olmazda kafanı takmayaksın birde sürekli gidip gidip test yapmayacaksın hayatını normal devam ettir olursa olur ama ona odaklı olma lütfen benim için senin sağlığın ve moralin önemli dedi. İşte o andan itibarende bende artık evde bebek konusunu kafamdaki palanları anlatmıyorum. Kendimi telkin ediyorum. Hamileliğimi öğrenebileceğim zamanlarda biraz sabırlı olup kesin bilgi alabileceğim zamanda en azında reglim gecikince test yapmaya kendimi şartlıyorum şimdiden. Çünkü regli geçtikten sonra ya vardır ya yoktur kesindir çoğu zaman somuç ama yumurtlama zamanından 1 hafta sonra test yapmaya başlayanlar var yada şuram ağrıyor buram sızlıyor deyiğ belirti arayanlar ben bunlardan olmak istemiyorum umarım da olmam.... Senin şimdi bebeğin kucağında o kadar stresine karşı en ummadığın anda gelmiş işte.. Hepte yanında olur İnşallah...
evet cnm ben de istemiyordum ne evlenmeyi ne hamile olmayı doğuramam gibi geliyordu canım tatlıdır biraz, çocuklara hiç tahammülüm yoktur hayatta bir çocuğu kucağıma alıp sevmişliğim yoktu yeğenlerim haricinde. bebeğe bakamam diyordum amaaan zırlar kusar altına yapar emer ıyyyy diyordum ta ki evlenene dek. stresi nasıl yendim biliyomusun benm çocuğum olmuyo amaaan yaza giderim rahat rahat dr.a; tedaviye başlaırm en baştan diyordum. öyle düşününce rahatladım bıraktım kendimi ve hamile kaldım.