slvmsstr canım bebeğin nasıl resim varsa koyarmısın..... merak ettimm kız..
biz dün aylık kontrole gittik bebişim iyi çok şükür doktorum sünnet ettirmemi tavsiye etti bu konuda ne düşünüosunuz kızlar ben yaza düşünüyodum ama napsam ki
biz dün aylık kontrole gittik bebişim iyi çok şükür doktorum sünnet ettirmemi tavsiye etti bu konuda ne düşünüosunuz kızlar ben yaza düşünüyodum ama napsam ki
ya ben de aynı seyi düşünüyorum... gerci bizim aileler şiddetle karsı ama acı hissetmiyormus bebekler diye istiyorum ben... bilmiyorum ne yapacağım. canım buarada sormusumdur belki sorduysm affet sen hangi çocuk doktoruna gidiyordun?
cnm ben evde test yapmıştım pozitif çıkınca doktoru aramıştım ilçede oturuyorum gel git zor oluyor o da bir hafta sonra çağırmıştı kan tahlil ayrıca yaptırmadım burda yapılmıyor zaten ama o bir hafta meraktan uyuyamamıştım:) tabii kese görünmüştü ama içindeki görünmüyordu:))))heralde kişiden kişiye değişiyor yani yumurtlama dönemine göre değişiyordur. Çoğu kişinin önce kanda gözüküyor bir hafta sonra kese görünmesi için tekrar çağırıyor hattaq o zaman bile kesesi görünmeyenler olabiliyor bakalım hiç ummuyorum öyle birşey olabileceğini ama insan yine de heyecanlanıyor...
cnm ben sünnet istiyordum ama onvakta sanırım 700 filan. ilk iki ay içinde olursa daha iyi diye duymuştum ama biz sarılık olunca eve zor attık kendimizi 3 günümüz hst.de geçti çünkü... yoksa hemen yaptıracaktımbiz dün aylık kontrole gittik bebişim iyi çok şükür doktorum sünnet ettirmemi tavsiye etti bu konuda ne düşünüosunuz kızlar ben yaza düşünüyodum ama napsam ki
evet güleryüzü yetiyor gerçekten de:))) merak etme ben de ondan önce hükmene filan gitmiştim o bana hemen aşılama sonra da tüp bebek yapacaktı moralimi çok bozmuştu kistin var demişti günlerce ağladım sonra hamile kaldım kendiliğimden sebahattin beye de o zaman gittim ona anlattım bana böyle dediler dedim o da gülerek unut artık o günleri, bebekler geleceği zamanı bilir demişti öyle rahatlamıştım ki:)))Bu arada arkadaşlar kendi derdime düştüm söylemeyi unuttum.. Sabahattin beye ilk defa gittim ve daha önce gittiğim diğer iki doktordan çok daha fazla memnun kaldım inanılmaz güleryüzlü bir insan. Enerjisi mükemmel. Bende bizim siteden söz ettim. Bir site var dedim orada herkes sizi övüyoe artık orası sizin başlığınız oldu çok sözediliyorsunuz dedim çok sağolun dedi.. Gerçekten de hakediyormuş övgüleri... Hele hele ben hamileysem bu doktorun uğuruna inancam valla çünkü şu anda düşünmediğimiz halde hamile kalmak çok sürpriz olur...
cnm ben sünnet işlemini yaptıracağım ama düğünü ve mevlütü 7-8 yaşına gelince yaptıracağım zaten artık herkes önceden hast.de yaptırıyor çocuk iyileşince düğünü mevlütü yapılıyor benm fikrim bu çocuğun arkadaşlarıyla kendini kıyaslayıp da ben neden sünnet olmadım demesini istemiyorum çocuklar çok özeniyorlar düğünü mevlütü olsun istiyorlar hatırası kalır bence.ya ben de aynı seyi düşünüyorum... gerci bizim aileler şiddetle karsı ama acı hissetmiyormus bebekler diye istiyorum ben... bilmiyorum ne yapacağım. canım buarada sormusumdur belki sorduysm affet sen hangi çocuk doktoruna gidiyordun?
cnm sünneti şimdi düğünü de istediğimiz zaman yaptırırız nolcak kiii... valla bnce düğün yapılmalı çocuğun psikolojisi için de önemli çocuk mevlütte eğlenemez ki.bugün Derya Baykal'ın programında çocuk doktoru vardı bu sünnet oayı da gündeme geldi. Doktor bebek hissetmiyor diye birşey yok aynı acıyı o da hissediyor felan dedi. Derya hanımda bence bebekken yapılmasının sakıncaları olaibir arkadaşları sünnet olurken ben niye olmuyorum, benim niye düğünüm olmuyo diyebilir dedi. Psikolojik tarafını düşünüyorlarmış. Ama bence de yapılmalı hem daha çabuk iyileşir hemde büyünce zor oluyor hemen kalkmak yürümek itiyorlar yerlerinde durmuyorlar zor oluyor.. Hem artık sünnet düğünümü kaldı bence boşuna masraf kestirir mevlüt okutursunuz tamam işte...
cnm ben evde test yapmıştım pozitif çıkınca doktoru aramıştım ilçede oturuyorum gel git zor oluyor o da bir hafta sonra çağırmıştı kan tahlil ayrıca yaptırmadım burda yapılmıyor zaten ama o bir hafta meraktan uyuyamamıştım:) tabii kese görünmüştü ama içindeki görünmüyordu:))))
evet güleryüzü yetiyor gerçekten de:))) merak etme ben de ondan önce hükmene filan gitmiştim o bana hemen aşılama sonra da tüp bebek yapacaktı moralimi çok bozmuştu kistin var demişti günlerce ağladım sonra hamile kaldım kendiliğimden sebahattin beye de o zaman gittim ona anlattım bana böyle dediler dedim o da gülerek unut artık o günleri, bebekler geleceği zamanı bilir demişti öyle rahatlamıştım ki:)))
cnm sünneti şimdi düğünü de istediğimiz zaman yaptırırız nolcak kiii... valla bnce düğün yapılmalı çocuğun psikolojisi için de önemli çocuk mevlütte eğlenemez ki.
canım ben doktora gittiğimde daha birkaç gün gecikmişti zaten o nedenle gitmedim ben ama randevu günüm gelene kadar gecikti. rahmi işaretlemiş baya değerleri yüksek çıktısına da bana verdi ama hiç ne bir srundna ne bir hamilelikten sözetmedi ama beta hcg istemiş. sende de rahminde kalınlaşma varmıydı öyle birşey demişmiydi doktorun. Kese gözükse kese görünüyor derdi zaten ama daha erken demek belkide... evet çok güleryüzlü çok pozitif yaa... Bu arada eşimde dün baya araştırmış bunu bir yerde hamilelik belirtisi olaibir yazıyormuş o hiç araştırmazdı acaba dediğimde yok kesin değil eminim diyordu. geri çekme yöntemiyle korunuyordu. Öyle araştırdığını söyleyince sen birşey biliyorsun dedi yok dedi ama sabah itiraf etti bir kaza olmuştu ama ne zaman hatırlamıyorum o yüzden bu ay bende şüphelendim dedi. Bakalım cuma günü belli olacak haber veririm... Bence de sünnet çocukken olur düğünü büyüyünce yaparsınız. istiyorsanız.
canım, muayene mi oldun sen bana rahim kalınlığından söz etmedi sadece ultrasonla baktı keseyi görünce müjdeyi verdi benden çok o sevindi iki yıldır hamile kalamıyorum deyince:))) beta hcg yapılmıştır herhalde. ama sebahattin bey kesinleşmeden bir şey söylemez emin olur önce. geri çekme yöntemi çok sakat cnm yaaa biz öyle değil kondomla korunuyorduk önceden. şimdi de öyle.
ayyy merak ettim bak şimdi. hamilelik de annelik de çok güzel bir şey. ama sen dikkat et bu aralar eğilme fazla yukarılara uzanma bol bol dinlen ne olur ne olmaz
cnm heyecanlandım bak şimdi inş hayırlı haberlerle gelirsinMuhakkak emin olmadan birşey dememiştir çünkü ben gebelik testi yapıp pozitifi görüp gitmedim o yüzden birşey dememiştir çünkü kalınlık rwgli geciktiği içinde olabiliyor. rutin kontrol için gitmiştim randevu günüm gelene kadar reglim geçti. Hiç aklımda olan birşey değildi zaten baharda düşünüyoruz diye folikasid alayım bir de neyim var neyim yoksun baksın diye gittim ama kalınlaşma var deyince bir de üstüne akıntı, vajinada kaşıntı hassaslık var mı diye sorunca sadece işkillendim ama birşey sormadım. İstediği testlere bakınca içlerinde beta hcg de olduğunu gördüm. Tatlım bu arada sonuçlarım çıkmış perşembe öğleden sonra çıkar demişlerdi ben şimdi aradım çıkmış yarın alıp göstereceğim ve bugünde hala reglim yok ama akıntım bitti sanki bu normal mi.. Yarın haber veririm sonuçlar belli olunca canım...
acaba doktorumu değiştirsem mi? sebahabettin beye daha önceden 4 ay kadar gittim daha sonra zübeyde hanıma gitmeye başladım ama gittiğim doktorun özeline gitmedim hiç acaba doğumda ilgilenirmi okadar bilmiyorum açıkcası zaten doğumdan korkuyorum.... şimdiki gittiğim doktordan memnum ama yinede sebahattin bey kadar ilgili değil.. belkide devlet hastanesi olduğu içindir. ne dersinizkızlar bir akıl verin
cnm heyecanlandım bak şimdi inş hayırlı haberlerle gelirsin
akıntı sürekli olmaz cnm hamileyken ileri aylarda artar
cnm normalde de ebeler de geliyor ama dr da oluyor doğumda doktor dikişleri halledip gidiyor temizlemek yıkamak ebelere kalıyor onlar götürüyor odaya filan. stres yapma hiç kadınlar doğurma yeteneğine sahiptir canım. yok dr sormaz bence öyle şey sorarsa da internette sizi çok övüyorlardı size gelmek istedim dersin:))))ewt şekercik doktor nöbetci değilse gelmiyor normal olduğu için ebeler yaptırıyor bende ondan korkuyorum strese giripte ters birşey olursa diye ama bakalım eşimle konuşup tekarar görüşecez doktorla birde onvakta hemşire ablam var o yardımcı olacak inşallah çarşambaya randevu aldım inşallah doktorda bu zamana kadar nerde kaldın neden değiştirdin diye sormaz çok utanırım ne diyeceğimide şaşırım gerçi öğle biri değil ama yumuşak yüzlü biri ama ne bileyim işte
hayırlısı canım ben de çok üzülüyordum neden gebe kalamıyorum diye bebekler ne kadar hesap yaparsan yap o hesapları bozuyorlar:)) ama en doğru zamanda geliyorlar... ben iyi ki şubatta hamiş kalmışım bu sene okula hiç başlamadım o halimle çalışmak zorunda kalmadım hesaplasam tutmazdı okula açılmadan bi gün önce benm doğum öncesi iznim başladı düşünsene:)))Canımm gekdim doktordan gebelik yok. Ama neyseki korktuğum gibi de olmadı prolaktinim yükselmemiş. Fsh,lsh ta normal ama östrojen seviyem yükselmiş ondan dolayı da rahmim kalınlaşmış. Regli söktürücü verdi onu kullanıp regli olcam 14. günüde gidicem yumurtlama durumuma bakacak yumurtam varmı ne durumda diye heralde eğer bir sorun varsa o zaman ilaç verecekmiş. Ama üzülmedim baharda düşünüyordum zaten biraz yememi düzenw sokmak istiyordum hem folikaside başlayalı daha bir hafta olmuştu. Herşeyin hayırlısı da acaba östrojenin artması gebeliğe engelmidir ki...
kızlar ya canım cok sıkkın... bikaç gündür (yaklasık 15 gün) dikişimde akıntım vardı, doktora gittim gecen 10 gün kadar önce sıktı dikişlerimi baya bi akıntı oldu, gecer diye bekledim, hala ufak ufak kan sızıntısı var, randevu aldım salıya (o da biri iptal etmiş randevuyu da öyle alabildim yoksa gelecek haftaya veriyorlar)... ama içim içimi yiyor.. napıcam???
c
hayırlısı canım ben de çok üzülüyordum neden gebe kalamıyorum diye bebekler ne kadar hesap yaparsan yap o hesapları bozuyorlar:)) ama en doğru zamanda geliyorlar... ben iyi ki şubatta hamiş kalmışım bu sene okula hiç başlamadım o halimle çalışmak zorunda kalmadım hesaplasam tutmazdı okula açılmadan bi gün önce benm doğum öncesi iznim başladı düşünsene:)))
hamile kalmdan önce kahve sigara üzerine kurulu süt meyve olmayan bir beslenme düzenim vardı ama hamiş olduğumu anlar anlamaz hemen sağlıklı beslenmeye geçtim
yumurtan vardır cnm çok da düşünme inş her şey yoluna girecek
dr.a güven
cnm normalde de ebeler de geliyor ama dr da oluyor doğumda doktor dikişleri halledip gidiyor temizlemek yıkamak ebelere kalıyor onlar götürüyor odaya filan. stres yapma hiç kadınlar doğurma yeteneğine sahiptir canım. yok dr sormaz bence öyle şey sorarsa da internette sizi çok övüyorlardı size gelmek istedim dersin:))))
saol canım karar verdik ve onvaga randevu aldım. içim rahat olur biraz olsun... hayırlsıı olsun..