Eskişehirde çocuk büyütmek ve geçim

Ailemden kaçmak için hem de Khomyuk çocuk dostu bir il olduğundan bahsediyor hep
Biz de ankaradayken birkaç günlüğüne eskişehire gitmiştik..çok keskin bir soğuğu vardı, halen öyle mi bilmiyorum ankaranın ayazı bile daha iyiydi yani..doğalgaz faturalarını da düşünün..sıcak iklimleri de düşünebilirsiniz

Dün öğretmen bir arkadaşla konuştum..devlette lise öğretmeni.. 13 bin alıyormuş..
Artık biz de asgari ücret seviyesine yakın kaldık iyice. 20.000’den aşağı alan öğretmen diye yalan söylüyor devletin bakanı. 7 gün çalışan hocamız var o bile almıyor 20.000₺ .

Yeni öğretmen ekderssiz zaten özeldekiyle aynı parayı alıyor
Sormayın, mahvolduk, ağlanacak halimize gülüyoruz artık. Kadroya geçince kesinti artıyor, uzman falan olmadıktan sonra en fazla parayı yeni başlayanlar alıyor, en azı da kadrolu ama uzman olmayanlar . Ben şu an ikinci gruptayım .

Turkiye nin yarisi eskisehire tasinmayi düşünüyor sorma. Eskiden istanbulun tasi topragi altin denirmis artik eskisehirin herhalde. Son 4 senede artan trafik yüzünden ulasim kolay molay degil.arabayla cik yesil isik 5 saniye yansin 5 dk kirmizi isik bekle bu döngüyle sinirlerin harap olsun. Simdi bize kizacaklar ama gün gectikce kalabaliktan oturu yasadigimiz sehirde zorluklar yasiyorsak dile getirecegiz kiralar icin sari siteye bakin bence burada da kiralar uctu

Depremi falan düşününce memleketime de yakınlık açısından bir de hayat görüşü vs. derken Eskişehir çıkıyor karşıma. Ama oralılar göç sevmiyorlar, sanki mülteciymişiz gibi Ben hiç Ankara’ya gelen Türkiyeliden rahatsız olmuyorum oysa sjsjjs

Valla Eskişehir deprem açısından risksiz değil. 2.bölgede kalıyor sağından solundan her yerinden fay geçiyor. Ben 7.katta oturuyorum. Manisa'daki depremde bile sallandık biz.

Bi de Eskişehir'in tabanı çoğunlukla su. Kaya olan bikaç semti var şu son depremden sonra da Eskişehir'de iç göç var o mahallelere.

Ben 5 seneyi geçkindir buradayım ciddi fark var geldiğim zamana göre. Hem fiyat hem yaşam kalitesi bakımından.

Yalnız deprem için Ankara daha güvenli.
Eskişehirin beklenen depremi var ve gelmek üzere. 1966 da 6,5 şiddetinde olan kendi depremi var ve vadesi 70-75 yıl. Üstelik Eskişehir su kenar, alüvyon zemin. Hatay gibi zemini. Dolayısıyla biz asıl riskliyiz. Ankara daha güvenli deprem açısından, hem zemin sağlam hem 3. Bölge. Eskişehir 2. Bölge ve üstelik zemin kötü. İnşaatların temeli için yarım metre kazsalar su çıktığı için zemin etüdü bile aylar sürüyor.

Hangi Muhitler onlar ya? Ben de çok dertliyim bu konuda. Bizim ev de epey eski

Hangi Muhitler onlar ya? Ben de çok dertliyim bu konuda. Bizim ev de epey eski
Vadişehir ve Çankaya. Maraş depreminde sağlam kalan tokilerden sonra Vadişehir tokiye rağbet büyük özellikle. Yeni tokiler de oraya yapılıyormuş zaten. Onun dibindeki sitelerde fiyatlar uçuyor.

Bizim bina da eski kiacıyız kiramızı uygun. Ev alma durumumuz yok. Şu fiyatlarla yeni eve kiraya çıkma durumumuz hiç yok.

Ben Eskişehir’deyken Eskişehir merkezli deprem de oldu üstelik. 4 civarıydı ama çok feci salladı, birinde çarşıdaydım, Adalar’ın sonunda Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’ne bağlanan bir yerde, diğerinde de Şirintepe’de. İkisinde de dedim kesin yıkılacak bulunduğum yer, zeminden dolayı hiç sağlam değil kesinlikle deprem açısından.

Bir yerel yönetici açıkça söyledi. Zemin hataya benziyor. Direkt alüvyon. Nasıl Maraş depreminde en büyük hasar Hatay’da olduysa Allah korusun aynı şey Eskişehir’de de olacak. Bir an önce eski binalar kontrol edilmeli dediler.

Vadişehir ve Çankaya. Maraş depreminde sağlam kalan tokilerden sonra Vadişehir tokiye rağbet büyük özellikle. Yeni tokiler de oraya yapılıyormuş zaten. Onun dibindeki sitelerde fiyatlar uçuyor.
Vadişehir de çok uzak. Eski Odunpazarı evleri ucuzken almak lazımdı diyoruz biz. En mantıklısı yine oralar gerçekten. Umarım şu bina stoğuna acil bakar belediye de hasarsız atlatırız

Keşke Ankara’da kalabilsem, her şeyden çok istiyorum ama çok mümkün görünmüyor. Nevşehir’e falan da bakmayı düşünüyorum hem gitmek zorunda olduğum, hem de deprem riskinden çekindiğim için

Vadişehir de çok uzak. Eski Odunpazarı evleri ucuzken almak lazımdı diyoruz biz. En mantıklısı yine oralar gerçekten. Umarım şu bina stoğuna acil bakar belediye de hasarsız atlatırız
Başladılar güya ama bakalım ne zaman sıra gelecek..

Depremden çekiniyorsanız Eskişehir sonlarda tercihiniz olsun. Ankaradan çok çok daha riskli.

Eskisehir çocuklu bekar bir anne için en mükemmel karar. Hiç zorlanacağınizi düşünmüyorum. Ev için artık her yer pahalı ne desek boş. Allah iyi insanlarla karsilastirsin.

Merhaba. Doğma, büyüme Eskişehir'liyim. Kiralar gerçekten çok arttı fakat Eskişehir bir Istanbul gibi bir saatte bir ilçeden başka ilçeye geçilen bir yer degil. Bütçenize uygun bir yerden tutarsınız. Ulaşım merkeze en fazla 10 dakika sürer zaten. Çocuklar icin olanakları fazla ve imkanları fazla olan bir şehir. Benim yeğenlerim odunpazari tarafinda okuyorlar. Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplamaya çalışırım.

Uykulu saatimde kullandigim fazla bir'lerle katlettiğim Türkçe için KK'dan özür dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…