- 31 Aralık 2017
- 6.459
- 22.146
- 348
- 28
Bir Antalyalı olarak ağustos aylarında bile yorganla uyudum senelerce@Louder evet bu bir gerçek. Eskişehir yazın bile geceleri serin olur. Ceketsiz çıkamazsın, temmuzda dahi cam açık uyuyamazsın. Kışın yüzün acır soğuktan. Keskin bir soğuğu vardır ayaz derler.
Kira pahalı ama ulaşım kolay ve okulları gerçekten çok iyi o iki mahallenin. Arkadaşlarımla staj yaptık oralarda. Konu sahibi çocuğunun yaşını belirtmemiş ama ortaokul ve daha büyükse kendi gidip gelebilir okula.Vişnelik süner mahallesinde 12-15 bin altında kira var mı? Eskişehirin en pahalı muhiti oralar
İstanbul'dan bildiriyorum. 50 yıllık hasarlı eve 7 bin TL istiyor ev sahibim. Halinize şükredinŞuan Eskişehir'den bildiriyorum
Kiralar aşırı arttı şuan 2+1 merkezi yerde en uygun kira 7 bin.
Biraz kenarda 5 bin.
Benim oturduğum semtte 2.5 binden başlıyor diye biliyorum.
Benim yakınımda cocuklar için spor salonu açıldı spor bakanlığına bağlı
Yüzme,voleybol, basketbol,futbol hepsi var ücretleri uygun aylık 300 TL.
Ulaşım ücretleri otobüs, tramvay 7.5 TL.
Aktarma 80 kuruş.
Çocuklar için güzel okullar var devlet okulunda okudu benim kızım da
Ama eve yakın okul olması iyi olur servisler çok pahalı.
Yalnız kadın ve cocukla yaşamak sıkıntı olmadı hiç yaşamadım.
Annem hâlâ anneannemle yalnız yaşıyor.
Düşündüğünüz mahalle ve okul varsa söyleyin bilgi veririm.
Bu bahsettiğim 7 bin olan kiralık evlerde en az 40-50 yıllık maalesef.İstanbul'dan bildiriyorum. 50 yıllık hasarlı eve 7 bin TL istiyor ev sahibim. Halinize şükredin
Eskişehire tayin olmayı düşünüyorum. Yaklaşık 15 bin civarı bir maaşım var. Benim için çocuğumun iyi bir eğitim alması ve güzel bir ortamda büyümesi önemli. Eskişehiri bu yönde değerlendirebilir misiniz? Özel okula veremem tabi bu maaşla. Devlet okulu olarak en iyi diyebileceğimiz okullar hangi ilçede? Kiralar ne düzeyde? Yaşanılabilir bir şehir mi? Çocuklar için yüzme piyano gibi kurs imkânları oluyo4 mu? Boşanmış bir kadın tek başına yaşamakta zorlanır mı? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için. Eskişehir yerine Kocaeli de alternatif olarak duruyor onu da değerlendirebilirsiniz fikri olan varsa?
Eskişehire tayin olmayı düşünüyorum. Yaklaşık 15 bin civarı bir maaşım var. Benim için çocuğumun iyi bir eğitim alması ve güzel bir ortamda büyümesi önemli. Eskişehiri bu yönde değerlendirebilir misiniz? Özel okula veremem tabi bu maaşla. Devlet okulu olarak en iyi diyebileceğimiz okullar hangi ilçede? Kiralar ne düzeyde? Yaşanılabilir bir şehir mi? Çocuklar için yüzme piyano gibi kurs imkânları oluyo4 mu? Boşanmış bir kadın tek başına yaşamakta zorlanır mı? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için. Eskişehir yerine Kocaeli de alternatif olarak duruyor onu da değerlendirebilirsiniz fikri olan varsa?
Bu kiralarla insanlar nasıl yaşayacak yaa..allah hereksin yardımcısı olsunVişnelik süner mahallesinde 12-15 bin altında kira var mı? Eskişehirin en pahalı muhiti oralar
Özellikle öğrenci evleri aşırı pahalı Eskişehir'de.Bu kiralarla insanlar nasıl yaşayacak yaa..allah hereksin yardımcısı olsun
Ben 2020’de mezun olurken kiram 400₺’ydi. Yazık gerçekten.Özellikle öğrenci evleri aşırı pahalı Eskişehir'de.
1+1 evler 4-5 bin kiraya veriliyor yazık gerçekten.
Aile için ev bulmak da çok zorlaştı ama tek tük oluyor.
2021 de yine bu kadar değildi.Ben 2020’de mezun olurken kiram 400₺’ydi. Yazık gerçekten.
Aynen hissim bu. Her hafta Eskişehir’e taşınalım konusu açılıyor. Buralar doldu artık gelmeyin yaAyy bıktım yeminle herkesin eskisehire gel demesinden. Herkes doldu buraya kutu kadar sehir hinca hinc doldu.
Ben merkezde oturuyorum.tam carsini gobeginde.10.bin lira benim binamda kiralar.15 bin lira maasla iyi okullarin oldugu semtte oturmaniz cok zor. Ayrica elini sallasan multeciye carpiyor. Arabayla cikinca park yeri bulmak 4 yaprakli yonca bulmakla eşdeger. Havasi da buz gibi ayrica.
Geçen sene oğlum merkezde en iyi bağımsız anaokulundaydı. Şiddetten, ceza köşesine görmediği şey yoktu. Öğretmeni de torpilliydi. Direkt görevlendirme tecrübesizler merkezde eğitim veriyor. Ayrıca devlette mültecisinden, on kardeşle büyüdüğü için şiddeti normalleştirmiş çocuklarına kadar bin türlü insanla muhatap olduk.Üniversiteyi Eskişehir’de okudum. İngilizce öğretmeniyim, orada staj yaptım. Özel okula nerede olursanız olun vermeyin zaten, eğitimin içinde biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Eskişehir’e tayin almak zordur öğretmenlikte, hizmet puanı yüksek, dolayısıyla tecrübeli öğretmenler olur. Tepebaşı ilçesinde okudum ve çalıştım ben, Atatürk bulvarı tarafında çok iyi okullar var. Vişnelik tarafındaki okullar çok çok iyi, mevki olarak kiralar yüksek. Bağlar’da bir okulda staj yaptım bir dönem, kesinlikle çok iyiydi gittiğim okul. Erkek arkadaşım da benim gibi İngilizce öğretmeni, o da Batıkent’te staj yaptı. O da çok memnundu okulundan, okuldaki öğretmenlerden. Emek mahallesi çok uygun bir yer ancak Eskişehir’in sayılı kötü mahalleleri arasındadır. Zafer mahallesi, Tunalı tarafları yine maddi durumu düşük, madde kullanımının yüksek olduğu mahalleler. Bağlar tarafları, Şirintepe, Sütlüce, Büyükdere mahalleleri de öğrenci ağırlıklı yerler. Kiralar uygun olsa da çocuklulara pek önermem buraları.
Kiralar her yerde çok arttı ama Eskişehir hâlâ görece uygun bir şehir.
Kocaeli’de ne tarafı düşündüğünüze göre değişir fikrim. Halamlar Başiskele’de yaşıyorlar, deprem bölgesi ama Gölcük tarafı çok güzel Kocaeli’nin. İstanbul’a yakın tarafları o kadar iyi değil. Hava kalitesi de ne yazık ki düşük, sanayileşme kaynaklı. Çocuk yetiştirmek için Eskişehir çok daha iyi bir seçenek.
Evim millizaferin dibi. Adalete 2 sokak. 2 sinide hic dusunmedim bile kizim icin. O cocuklarin bahcede ettigi gun yuzu gormemis kufurleri ben hayatimda bir yetiskinden duymadim.Geçen sene oğlum merkezde en iyi bağımsız anaokulundaydı. Şiddetten, ceza köşesine görmediği şey yoktu. Öğretmeni de torpilliydi. Direkt görevlendirme tecrübesizler merkezde eğitim veriyor. Ayrıca devlette mültecisinden, on kardeşle büyüdüğü için şiddeti normalleştirmiş çocuklarına kadar bin türlü insanla muhatap olduk.
Bu sene özele verdim çocuk çiçek gibi açtı şefkatle öğretmenin özel ilgisiyle. Çünkü okulda devletteki gibi ceza yok, kötü davranışı çemberde sohbet ederek öğretiyorlar.
Ve çocukların ailesi belli statüden geldiği için vuran ısıran bir tane çocuk olmadı. Şiddet devlet okulundaki kadar yok.
Yani içine girince olay bambaşka
Ki ilkokulda da adalet en iyisi diyorlar.Evim millizaferin dibi. Adalete 2 sokak. 2 sinide hic dusunmedim bile kizim icin. O cocuklarin bahcede ettigi gun yuzu gormemis kufurleri ben hayatimda bir yetiskinden duymadim.
Artik hepsi multeci yuvasi. Cunku valilik gelen multecileri kirmizitopraka yerlestirdi. O ercan sokakta turkce tek tabela kalmadı. Ki ben orada oturuyordum rahatsiz ettikleri icin tasindim.Ki ilkokulda da adalet en iyisi diyorlar.
Ben de mail büyükerman anaokulunda yaşadım bahsettiğim sorunları. Eskişehirin iyi anaokulu derler güya
Bn kocaelide yaşıyorum, gzl şehir fakat maddi olarak bu ülkede nereye gidersen git patatesin fiyatı aynıEskişehire tayin olmayı düşünüyorum. Yaklaşık 15 bin civarı bir maaşım var. Benim için çocuğumun iyi bir eğitim alması ve güzel bir ortamda büyümesi önemli. Eskişehiri bu yönde değerlendirebilir misiniz? Özel okula veremem tabi bu maaşla. Devlet okulu olarak en iyi diyebileceğimiz okullar hangi ilçede? Kiralar ne düzeyde? Yaşanılabilir bir şehir mi? Çocuklar için yüzme piyano gibi kurs imkânları oluyo4 mu? Boşanmış bir kadın tek başına yaşamakta zorlanır mı? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için. Eskişehir yerine Kocaeli de alternatif olarak duruyor onu da değerlendirebilirsiniz fikri olan varsa?
Ben şartlar ne olursa olsun öğretmenine asgari ücret ve daha azını layık gören kurumları öneremem burada. Fazlasıyla işin içindeyim, devlete nasıl atanıldığını da atanamayanların nasıl üç kuruşa kaç saat çalıştırıldığını da iyi biliyorum. İyi olduğunu söylediğim okulların hepsinde en az bir dönem çalıştık ben ve yakın arkadaşlarım, dediğiniz durumları gözlemlemedik. Asla davranış sorunu yoktu çocuklarda. Ceza verildiğini hiç görmedim, ceza verilecek davranışlara hiç şahit olmadık çünkü. Ancak tabi 2018’de staj yaptık, annem Eskişehirli her sene birkaç gün gidip kalıyoruz. Bu kadar mülteci yoktu, son zamanlarda bir artış olmuş anlaşılan. Çok üzüldüm Eskişehir’in durumuna da, çocuğunuzla yaşadıklarınıza da.Geçen sene oğlum merkezde en iyi bağımsız anaokulundaydı. Şiddetten, ceza köşesine görmediği şey yoktu. Öğretmeni de torpilliydi. Direkt görevlendirme tecrübesizler merkezde eğitim veriyor. Ayrıca devlette mültecisinden, on kardeşle büyüdüğü için şiddeti normalleştirmiş çocuklarına kadar bin türlü insanla muhatap olduk.
Bu sene özele verdim çocuk çiçek gibi açtı şefkatle öğretmenin özel ilgisiyle. Çünkü okulda devletteki gibi ceza yok, kötü davranışı çemberde sohbet ederek öğretiyorlar.
Ve çocukların ailesi belli statüden geldiği için vuran ısıran bir tane çocuk olmadı. Şiddet devlet okulundaki kadar yok.
Yani içine girince olay bambaşka
İyi okullarda asgari ücret verilmiyor. Benim arkadaşım okulun avukatı içerden biliyorum. Dediğiniz şartlar yokBen şartlar ne olursa olsun öğretmenine asgari ücret ve daha azını layık gören kurumları öneremem burada. Fazlasıyla işin içindeyim, devlete nasıl atanıldığını da atanamayanların nasıl üç kuruşa kaç saat çalıştırıldığını da iyi biliyorum. İyi olduğunu söylediğim okulların hepsinde en az bir dönem çalıştık ben ve yakın arkadaşlarım, dediğiniz durumları gözlemlemedik. Asla davranış sorunu yoktu çocuklarda. Ceza verildiğini hiç görmedim, ceza verilecek davranışlara hiç şahit olmadık çünkü. Ancak tabi 2018’de staj yaptık, annem Eskişehirli her sene birkaç gün gidip kalıyoruz. Bu kadar mülteci yoktu, son zamanlarda bir artış olmuş anlaşılan. Çok üzüldüm Eskişehir’in durumuna da, çocuğunuzla yaşadıklarınıza da.
Dün öğretmen bir arkadaşla konuştum..devlette lise öğretmeni.. 13 bin alıyormuş..Bn kocaelide yaşıyorum, gzl şehir fakat maddi olarak bu ülkede nereye gidersen git patatesin fiyatı aynıEskişehire bayılıyorum. Kardeşim ünüversite okuduğunda gitmiştim. Ama yaşayabilirmiyim bilemiyorum çok sağuk bir memleket olduğunu söyleyebilirim. Kocaeli de başiskele taraflarını öneririm.
İsmen sayılı okullar ayrı elbette. Konu sahibinin bütçesinde böyle bir okul mümkün görünmüyor takdir edersiniz kiİyi okullarda asgari ücret verilmiyor. Benim arkadaşım okulun avukatı içerden biliyorum. Dediğiniz şartlar yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?