• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskişehirde çocuk büyütmek ve geçim

Mental olarak asla zorluk yaşamayacağın bir şehir. Ayrıca güvenli de bir şehirdir, akşam çık dolaş herkes sokaktadır, sosyal olarak imkanları güzel her yere yürüyerek gidebilirsin.
Ev kiraları malum her yerde ne yazık ki artış gösterdi. Semtine göre kiralar değişiyor.
Muhit olarak nereleri düşünüyorsun bilmiyorum ama Kuyubaşı, Fevzi Çakmak, Emek mahallesinden ev seçimi yapmamanı öneririm.
Uluönder, Batıkent tercih edebilirsin

Batıkent bölgesinde bütçenize uygun ev bulabilirseniz güzel bölgedir, çocugunuzun yaşını bilmiyorum fakat ticaret borsası ilkokul ve ortaokulu var batıkentte ikisindede kaliteli eğitimciler var. Bunun dısında vişnelik civarınıda tercih edebilirsiniz daha merkezi olsun isterseniz fakat o bölgede kiralık ev bulmak güç olabiliyor. Eskişehir'den uzakta bir Eskişehirli olarak herşey gönlünüzce olur dilerim 🙏

Depremi falan düşününce memleketime de yakınlık açısından bir de hayat görüşü vs. derken Eskişehir çıkıyor karşıma. Ama oralılar göç sevmiyorlar, sanki mülteciymişiz gibi 🤣 Ben hiç Ankara’ya gelen Türkiyeliden rahatsız olmuyorum oysa sjsjjs
Kalabalik yapiyorlar :D kalabalik sevmiyoruz biz.

Mental olarak asla zorluk yaşamayacağın bir şehir. Ayrıca güvenli de bir şehirdir, akşam çık dolaş herkes sokaktadır, sosyal olarak imkanları güzel her yere yürüyerek gidebilirsin.
Ev kiraları malum her yerde ne yazık ki artış gösterdi. Semtine göre kiralar değişiyor.
Muhit olarak nereleri düşünüyorsun bilmiyorum ama Kuyubaşı, Fevzi Çakmak, Emek mahallesinden ev seçimi yapmamanı öneririm.
Uluönder, Batıkent tercih edebilirsin
camlica mahallesi nasil ? : D tesekkurler

Aaa ok o zaman kalabalık sevmiyorsunuz diye o ile göç yasaklansın :/ biz de Ankara’da sevmiyoruz ama gelen gelene :KK43:
Ankarada 13 sene yaşamış bir eskişehirli olarak diyorum. Eskişehir göç kaldırmıyor. Ankara’nın onda biri kadar bir merkeze sığmaya çalışıyoruz. Sokaklar her gün Ankara’nın on katı kalabalık. Gerçekten artık bende göç almasından illalah ettim. Kendi kapımın önüne arabayı park edemeyiz diye cuma cumartesi her yere araçsız gider hale geldik.

Ee biz istiyoruz diye yasaklamiyorlar zaten. O yuzden gelelim mi diyene gelme diyoruz sadece.

Ankarada 13 sene yaşamış bir eskişehirli olarak diyorum. Eskişehir göç kaldırmıyor. Ankara’nın onda biri kadar bir merkeze sığmaya çalışıyoruz. Sokaklar her gün Ankara’nın on katı kalabalık. Gerçekten artık bende göç almasından illalah ettim. Kendi kapımın önüne arabayı park edemeyiz diye cuma cumartesi her yere araçsız gider hale geldik.
Tamam tamam gelmedim, özür…

Biz istanbul'da nefes alamaz hale geldik :KK43: aracla 1 yerden 1 yere gitmek zaten imkansiz, 7/24 trafik saati artik.. taksiler de durmuyor, dursa gidecegimiz yeri begenmiyorlar. biz napalim , olelim mi :KK70:
Çamlıca mahallesi de olabilir orası da güzel.
Gültepe, Yıldıztepe, Zafer mahallesi de iyidir daha merkezidir fakat Çamlıca'ya göre kira fiyatları biraz yüksek olabilir tam bir fikrim yok 🤭
cok tesekkurler. zafer mahallesine de kotu demislerdi daha evvel sanirim. sehri bilmeyince zor oluyor, benim eskisehirin en sevdigim yani , nereye gideceksem gideyim yuruyerek 20 dakikada ulasabiliyor olmak : )

Biz istanbul'da nefes alamaz hale geldik :KK43: aracla 1 yerden 1 yere gitmek zaten imkansiz, 7/24 trafik saati artik.. taksiler de durmuyor, dursa gidecegimiz yeri begenmiyorlar. biz napalim , olelim mi :KK70:

cok tesekkurler. zafer mahallesine de kotu demislerdi daha evvel sanirim. sehri bilmeyince zor oluyor, benim eskisehirin en sevdigim yani , nereye gideceksem gideyim yuruyerek 20 dakikada ulasabiliyor olmak : )
Zafer mahallesi şöyle bir tarafı Kuyubaşı bir tarafı Tunalı o yüzden önermemişlerdir ama bence zararsız bir mahalle şimdilerde tramvay falan da geldi oralara. Taktir sizin tabi bütçenize ve içinize neresi uygunsa 🤭 her şey gönlünüzce olsun 🌸

Zafer mahallesi şöyle bir tarafı Kuyubaşı bir tarafı Tunalı o yüzden önermemişlerdir ama bence zararsız bir mahalle şimdilerde tramvay falan da geldi oralara. Taktir sizin tabi bütçenize ve içinize neresi uygunsa 🤭 her şey gönlünüzce olsun 🌸
cok tesekkur ediyorum amin sizin de insallah, eksik olmayin.

Rica ederim 🌸
Çamlıca mahallesi de olabilir orası da güzel.
Gültepe, Yıldıztepe, Zafer mahallesi de iyidir daha merkezidir fakat Çamlıca'ya göre kira fiyatları biraz yüksek olabilir tam bir fikrim yok 🤭
Çamlıca Mahallesi'nde şuan annem oturuyor kendi evi
Kiralar Çamlıca-batikent tarafı daha yüksek önceki yorumumda da yazmıştim.
Genellikle yüksek gelirli kesim o tarafta.
Yıldıztepe mahallesi de çocukluğum geçti aşırı bağımlılık var madde çok kullanılıyor çocuk için önermem.
Yıldıztepe çok farklı kesimin yaşadığı yer.
Gültepe oraya bakarak daha iyi şartlarda ama kiralar normal değil.

Vadişehir ve Çankaya. Maraş depreminde sağlam kalan tokilerden sonra Vadişehir tokiye rağbet büyük özellikle. Yeni tokiler de oraya yapılıyormuş zaten. Onun dibindeki sitelerde fiyatlar uçuyor.
Çankaya'da oturuyor en yeni bina 20 senelik.
Bu bahsettiğiniz tokiler baya baya uzak mamuca yolunda ama gerçekten sağlam diye biliyorum.
Arkadaşım ihlamurkent eski tokilerde oturuyor geçen sene olan depremi hissetmedik diyordu.
Evet şiddeti azdı ama çoğu Eskişehirli hafif sallandı.
Şimdi o tokilerde 10 seneyi geçti 1.250 milyon diyorlar satışa kirası 7.500 bin.

Çamlıca Mahallesi'nde şuan annem oturuyor kendi evi
Kiralar Çamlıca-batikent tarafı daha yüksek önceki yorumumda da yazmıştim.
Genellikle yüksek gelirli kesim o tarafta.
Yıldıztepe mahallesi de çocukluğum geçti aşırı bağımlılık var madde çok kullanılıyor çocuk için önermem.
Yıldıztepe çok farklı kesimin yaşadığı yer.
Gültepe oraya bakarak daha iyi şartlarda ama kiralar normal değil.
Siz nereyi önerirsiniz, merak ettim.

Siz nereyi önerirsiniz, merak ettim.
Deprem riski biraz daha az diye ihlamurkent öneririm.
Maddi durum iyiyse sümer öneririm.
Uygun kira ve biraz daha temiz muhit Yenikent civarı öneririm.
Genel düşüncem odunpazarı ilçesi.

Eskişehire tayin olmayı düşünüyorum. Yaklaşık 15 bin civarı bir maaşım var. Benim için çocuğumun iyi bir eğitim alması ve güzel bir ortamda büyümesi önemli. Eskişehiri bu yönde değerlendirebilir misiniz? Özel okula veremem tabi bu maaşla. Devlet okulu olarak en iyi diyebileceğimiz okullar hangi ilçede? Kiralar ne düzeyde? Yaşanılabilir bir şehir mi? Çocuklar için yüzme piyano gibi kurs imkânları oluyo4 mu? Boşanmış bir kadın tek başına yaşamakta zorlanır mı? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için. Eskişehir yerine Kocaeli de alternatif olarak duruyor onu da değerlendirebilirsiniz fikri olan varsa?
eskişehire gidin gerisini merak etmeyin inanılmaz bir yer.

Eskişehire tayin olmayı düşünüyorum. Yaklaşık 15 bin civarı bir maaşım var. Benim için çocuğumun iyi bir eğitim alması ve güzel bir ortamda büyümesi önemli. Eskişehiri bu yönde değerlendirebilir misiniz? Özel okula veremem tabi bu maaşla. Devlet okulu olarak en iyi diyebileceğimiz okullar hangi ilçede? Kiralar ne düzeyde? Yaşanılabilir bir şehir mi? Çocuklar için yüzme piyano gibi kurs imkânları oluyo4 mu? Boşanmış bir kadın tek başına yaşamakta zorlanır mı? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için. Eskişehir yerine Kocaeli de alternatif olarak duruyor onu da değerlendirebilirsiniz fikri olan varsa?
Eskişehirliyim ve izmir de okumama rağmen buraya geri döndüm :KK51:o kadar severim yani.. (İzmirliler kızmasın :rapci:)
Ben boşandım çocuğum yok ancak 2 tane kız yeğenim var biri ortaokula basladı diğeri kreş yaşında. Merkezde çok iyi devlet okulları var Milli zafer ve dumlupınar, melahat ünügür gibi. Buralarda hem eğitim hem de arkadas yönunden sorun yaşamazsınız. Ablamın veli arkadaşlarının çoğu boşanmış ve tek başına ama birlikte çok eğleniyorlar. Buradaki insanlar sıcakkanlı ve yardımseverdir. Komsuluk cok iyi diyemem, herkes kendi halindedir. Ancak sosyal aktivite bir İstanbul, Ankara kadar olmasa da var. Devlet tiyatrolarında çok sık oyun sergileniyor mesela ve özellikle çocuklar için her haftasonu etkinlikler yapılıyor heryerde ücretsiz. (avm ve sazova parkta özellikle, bu yuzden haftasonu sadece veliler çıkıyor diyebilirim :)

ben asla burada rahatsız edileceğinizi vs düşünmüyorum, öğrenci nufusu da çok kalabalık yalnız son 2-3 senedir trafik çok sıkışık bunu da gözönunde bulundurun çarşıda araba park etmek problem olabiliyor.

Semt olarak tasınmayı dusunebileceğiniz mahalleler Sümer (kiralar en yüksek olan nezih yer), ertuğrulgazi (sakin bir semt ve daha uygun kiralar), batıkent olabilir. Buraları bir araştırın derim

Back
X