Tüp Bebek Merkezleri Eskişehir Acıbadem Tüp Bebek Nicel Taşdemir

Peki yarın hastaneye mi gideceksiniz sizi telefonla mi arayıp bilgi verecekler bende sabahtan hastnaeyi arayıp hemşirelere bağlamasını soylucem
Gelin konuşalım dedi hayır gelemem dedim zaten yeni kürtaj olmuşum hastane görmek istemiyorum arkadaşlara bilgi vereyim sizi arasınlar dedi yarın büyük ihtimalle ararlar bi aramasınlar zaten .aklıma neler geliyo sırf orda yaptırmamak için başka merkeze dondurulmuş embriyomu yönlendirmek gibi.eşimi durduramıyırum şimdi persembe gldrlim başhekime deyip duruyo bizim kızdığımız nokta folüküllerin genel adedi ve açıklamaları detay vermemeleri hakkımızda

Hepsini kayıt altına aldım ne olur ne olmaz belki silerler sistemden diye ne malum kime güvenelim ki bu devirde.olurda bi şikayet olursa kanıt olsun elimde.tesadüf bi gireyim bakayım sisteme dedim önüme düştü bi yerde yanlışlık var madem düşük mm leri saymıyorsun onunda bilgisini vericen yani.bakalım zaman ne gösterecek canım herseyin hayırlısı olsun hepimiz için

Verdiğimiz parada 3 tüp hakkımız var. Benim için bir tüp fazla kullandılar 5 yumurtam vardı 3ünü tek tek dondurmuşlar bitüpede 2 embriyo koymuşlar. Bunun içinde para istediler. 260 liraydı. Fazladan tüp kullandıkları için. Hiç sormadılar basta dondururken fazladan tüp kullanacagız onaylıyormusunuz diye. Biraz para koparma işi gibi geldi.Belki haklı gerekçeleri de olabilir ama bilgilendirilmemiz daha mantıklı olur diye düşünüyorum

Benimkiler zaten 3 tüpe kondu, bu yüzden ek ücret istemediler. İsteseler de sorun etmezdim. Çünkü tek tek neden o şekilde dondurduklarını açıkladı İnci hanım. Embriyolarımın sağlığı paradan daha değerli

Canım bence çok iyi yapmışlar. Ya aynı tüpe koysalardi. Bazı merkezler var aynı tüpe koyup çözüp tekrar dondururuz diyormuş. Yedek embriyolar o kadar değerli ki hepsine ayrı para isteseler verirdim. Bu arada hayırlı olsun. Yumurta sayısıniza göre çok embriyonuz kalmış Gerisi artık daha kolay

Bende sorun etmedim zaten canım okadar para yediriyoruz onun yanında 260 lira hiç kalıyor. Ama önceden işlemi yapmadan önce sormaları onay almaları daha mantıklı. İş olup bittikten sonra degil.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Tek transfer yapılsa diğer embriyoyu imha ediyorlarmış. Benim dediğim neyi neden yaptıkları hakkında bilgilendirme veya onay gereksinimi duymamaları.yoksa garantiye alma acısından mantıklı yaptıkları

Zaten bu konularda cananla muhattap olmak bana saçma geliyor.daha bilen biri olması lazım ne kadar yetkin tartışılır.bu konulara doktor cevap vermeli. Birde aklıma şöyle bişey geldi bu son muayenen dimi 2 gün sonra opu yapıldı o zamana kadar o 14 olanlar 15 üstüne çıkmıştır ama 13 ve altı olanlar büyümemiş olabilir

Bende sorun etmedim zaten canım okadar para yediriyoruz onun yanında 260 lira hiç kalıyor. Ama önceden işlemi yapmadan önce sormaları onay almaları daha mantıklı. İş olup bittikten sonra degil.
Ben bu tarz bir problem yaşamadım. Tek yumurtam olup 5.güne gittiğinde de, sonraki opuda daha fazla yumurtam çıktığında da her aşamada bilgilendirildim. Merak ettiğim tüm soruların cevabını aldım. Ve ilk aşamadan itibaren biraz pimpirikli olduğum için sürekli takip ettim. Son zamanlarda yaşanan gerginlikler hem merkeze hem doktora hem de hastalara yansıdı. Biz başladığımızda böyle değildi.
Açıkçası ben buraya da doktora da güvenerek tedaviye başladım. Bugüne kadar olumsuz olan durumlarda da yanıtlarımı aldım.
Eğer sizinki gibi fazladan tüpe koyduk deselerdi neden baştan bilgilendirmediklerini sorardım direkt. Ama altında art niyet aramazdım.

İnternette yazanlar muayene anında hemşireye ne söylediyse o yazıyor. Benim duyduğumla aynı yazanlar. Ultrasonda 7 görünüyordu Nicel bey dedi ki 5 ten fazla olursa sevindirici bizim için. Bende dedim hocam ultrasonda 7 görünüyor. Ultrasona takılma dedi bana. Kızlar değişiyor bu sayılar Opuda farklı toplaniyor. Ultrasonda 7 göründü ama 8 toplandı. Sonra 4 ude boş çıktı benim. Geriye 4 kaldı 2 si 5.gune gitti. Tutarsız bı durum yaşamadım

Aynen banada 7 demişti 8 toplandı. Benimde muayenede söyledikleriyle raporda yazanlar aynı

Evet evet son muayene opu öncesi canım ama bana açıklamasında folikül hepsi yumurta değil diyo tamam anlatmak istediğim bu zaten anlamamakta ısrar ediyo zaten 6 sı döllendi geri kalan boş ise bana 4 adet boş demeyeceklerdi artı o düşük mm olanları söylemeleri de gerekiyor sonuç olarak benden alındı mı alınmadı mı boş olanlar.kızlar bilmiyorum da orta kalite embriyodan da emin değilim artı bide ona da extra ücret ödenecek zor Bu işlerallahım inş normal yoldan sağlıklı bebek sahibi olmayı hepimize nasip etsin böyle insanların ekmeğine yağ sürdüm ya kendime kızıyorum keşke biraz bekleseydim diyorum.eğer ortada bi yanlış varsa hakkım helal olmasın.

Bu arada sen nasıl oldun var mı bir sıkıntın. Ağrın falan

Bu arada sen nasıl oldun var mı bir sıkıntın. Ağrın falan
İyim canım ankaradan ailemin yanından yeni geldim kafam dağıldı biraz..biliyosunuz virüs iyice yayıldı şimdilik evden dışarı adım atmıyorum evde oldukça da kafam takılıyo böyle böyle araştırma yapıyorum eksik bişey varmıydı diye ama sonuç olarak iyiyim şükür.bu Arada kürtajımı yapan Ramazan bey profesör arkadaşına yönlendirdi Osmangazi tıp.bize niye acele ettiniz dedi madem spermde sıkıntı var çözüm tüp bebek değil dedi eşimde varikosel olunca arkadaşına yönlendirdi ameliyat olunca normal yoldan olabilirmiş %80 düzelir dedi bizde yarın randevu alıcaz haftaya persembe inş bi umudumuz olur inanın benim artık ne tüp bebeğe gücüm var ne o iğnelere allahım hayırlısını versin inş bu adımımız iyi hayırlı olur

Çok yakın arkadaşlarımız bir süre denediler çocuk sahibi olamadılar. Erkekte varikosel varmış, ameliyatını oldu. Doktorun “denemeye başlayabilirsiniz” dediği ilk ay arkadaşım hamile kaldı. Şu anda da iki tane fıstık gibi çocukları var. siz varikosel operasyonu yerine neden tüp bebek tercih ettiniz?

Kendi kadın doğum alev hanım eşimi testlerden geçirince Anadolu hastanesinde ürolog Mehmet e yönlendirdi o da bize direk sizin çocuğunuz olmaz deyince ne yapacağımızı ne düşüneceğimizi şaşırdık.eşim bitkin çaresizdi hiç aklımıza gelmedi başka bi doktor araştırıp testler falan hemen alev hanım da tekrar nicele yönlendirdi yola girdik ama yanlış yapmışız acıbademdeki Ramazan hoca kızdı bize geçen herseyin çözümü var Mehmet beyin sizi testlerden geçirmesi gerekiyordu dedi hatta ben hocam vitamin ameliyat gerek yok mu bunlara demeden hayır çözüm tüp bebek demişti.Ramazan hoca prof arkadaşına yönlendirdi inş ordan bi çözüm olur ama yaz başlangıcında o üroloğun söylediği seyleri bir gün yüzüne carpıcam

Benim 10 tane yumurtam göründü 8 tane toplandı, sanırım diğer iki tane yeteri büyüklüğe ulaşmadığı için toplanmadı. Bana bu toplanmayanların bilgisi verilmedi, ben de merak edip sormadım. Takip etmiştim son randevuya kadar büyüklüklerini. Sizin de 4 taneyi toplamamış olabilirler. Sonraki adette cyclo başlıyoruz eğer çatlamayıp kistleşmişse o yumurtalar o şekilde atılıyor. Çok üzüldünüz anlıyorum ama en azından 5aa embriyonuz oluyor 5. Güne geliyor(genelde 5.güne kadar götüren sperm oluyormuş) ve hamile kalabiliyorsunuz. İnşallah ister doğal yolla ister tedaviyle kavuşursunuz çocuğunuza

Şöyle bir yazı buldum aslında ne kadar da doğru

"Gebelikte İlk 10 Hafta Kimseye Söylenmez; Senin Değildir Çünkü."
Ne kadar garip bir başlık değil mi? Bu cümleyi her gebeme mümkün olduğunca söylemeye çalışıyorum ama çoğunlukla geç kalıyorum. Evet, anne adaylarını da anlıyorum; muhteşem bir duygu, insanın içi içine sığmaz, herkes bilsin istersiniz ve haklı olarak da bunu en yakınlarınızla paylaşırsınız ancak bunun için 10 hafta kadar beklemek hiç de fena olmaz… Riskler her zaman var ve gebeliğin ilk haftalarında oldukça yüksek seviyede! Gebe kaldığınızdaki haklı olarak yaşadığınız mutluluk, aksi bir durumda tam tersine dönerse bir de bunu çevrenize açıklamakla uğraşmak sizi daha çok yıpratmayacak mı?
Gebelikte ilk 10 hafta bebeğin yerleşmesi, tutunması ve organsal gelişimleri için en kritik haftalardır. Biz hekimlerin sadece bir kese, 2-3 mm. bir bebek ya da sadece o 2-3 mm. içinde bir kalp atışı olarak gördüğümüz o özel zamanlarda aslında ne kadar önemli gelişmeler olur ve bunu biz hekimler değil sadece siz anneler bilebilirsiniz.

Düşüklerin Yaşanmasında Genetik Faktörler Büyük Rol Oynar…
Klinik olarak saptanan gebeliklerin %25’i, tüm gebeliklerin %50-60’ı ilk 10 haftada gerçekleşen düşüklerle sonuçlanır. Bunun sebebi %90 oranında genetik (kromozomal) faktörlerdir. Bu durumu yaşamak, sizlerde genetik hastalık olduğu sonucunu asla doğurmaz. Aynı göz rengimiz gibi istisnasız biyolojik özelliklerimiz, örneğin karaciğer, kalp gibi organ yapılarımız bir anneden bir de babadan gelen gen denilen karşılıklı uyum içinde olan kodlarla kodlanır. Eğer ki; bu kodlarda eksiklik ya da DNA kırıkları gibi karşılıklı gelmeyen hatalar varsa anneye bebekle ilgili eksik veri ulaşır ve anne vücudu bu gebeliği ‘’yaşamla bağdaşmayacak büyük bir kusuru var’’ olarak tanımlar ve gebeliğin düşükle sonuçlanmasına karar verir. Bu, altı parmaklı olmak, yarık damaklı doğmak gibi küçük (minör) anomaliler değil bahsettiğim gibi karaciğer yokluğu, kalp yokluğu gibi doğar doğmaz yaşamla bağdaşmayacak kadar büyük (majör) anomalilerdir.

Düşükler Sizi En Kötüsünden Koruyan Olağan Bir Durumdur…
Düşük genel bir kavramdır, kendini bebeğin olmadığı boş bir keseyle, bebeğin olduğu ama kalp atışının olmadığı bir durumla, daha önce görülen kalp atışının daha sonra kaybedilmesiyle, az kanamayla, çok kanamayla, hiç kanama olmadan sadece bir doktor kontrolünde kendini gösterebilir. Sıklığı ve sebebi itibariyle düşük aslında üzülmeyi çok fazla gerektiren bir yaşam deneyimi değildir. Allah’ın ve doğanın bebeğinizin sağlıklı ve sorunsuz olması için harcadığı büyük çabanın sadece küçük bir parçasıdır ve bu durum sizin yaptığınız ya da yapmadığınız bir şeyle de ilgili değildir.
Gebelikler ağır kaldırmayla, bir yere uzanmayla, kendini yormayla, cinsel ilişkiyle bozulmazlar. Yukarıda söylediğim gibi düşüklerin yaşanmasında % 90’lık genetik (kromozal) nedenlerin dışında %10’luk bir kısım sebepler de ilaçlar, radyasyona maruziyet, sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılıkları, rahim anomalileri, anne-baba genetik hastalıkları, annenin kronik hastalıkları ve pıhtılaşma bozuklukları gibi çoğu bir sonraki gebelikte düzeltilebilecek sorunlardır.
10 haftayı kalp atışı duyularak ve kesenin gelişimini haftasıyla uyumlu olarak atlattıktan sonra ise düşük riski sıfır olmasa da ciddi oranda azalır. Rutin kontroller sırasında çıkıp gebeliği riskli hale getirecek durumları ve nedeni her zaman bilinemeyen anne karnında bebek kayıplarını hariç tutarsak sabretmen gereken bir 30 hafta sonunda artık bebeğin %97 senindir…

Bu arada benim eşim gerekmediği halde varikosel ameliyatı oldu. İki doktora başvurduk ikisi de ameliyat dedi. Tabi biz gerekmediğini tüp bebeğe başvurunca öğrendik. Çünkü sayı, hareketlilik çok yüksekti. Sadece morfoloji %4tü, %9 a çıktı ameliyattan 6 ay sonra. Demem o ki tüp bebeğe bile gerek kalmayabilir benim yakın arkadaşımın eşi de varikoseldi. Ameliyattan birkaç ay sonra sayısı filan kaç kat katladı. Sonra da doğal yolla çocukları oldu.

Çok Güzel yazı.ben zaten tövbe ettim inş normal doğal yoldan olursa içimde kalacak o 3 ayı atlattıktan sonra hatta 5 ay soykemicem.ben nazarada inanan biriyim herşey allahtan Kalbimizden ettiğimiz duayı biliyo rabbim duyuyo yeter o bana Zamanı var demekki nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…