-
- Konu Sahibi laraenve11
Hiçbir aile de oğlu aldatınca 10 yıl sırtını dönmüyor. Hatta çoğu erkektir yapar affet falan diyordur gelinine. Ama aile bile sırt çevirmiş burda ve 10 sene olmuş cezalandırmak için çok uzun bir süre. Konu sahibinin de artık mutlu olmaya hakkı var. Burda taşlasak ne olacak olay çok soğumuş artık.
Bu da doğru değil.Ve çoğu aile oğlunun yasak aski ile evlenmesini destekliyor hiç sorun çıkmıyor.
Yanlış olması ayrı birşey zaten de ailenin 10 yıldır kızlarıyla görüşmemesi normal değil. İlk başta kızar tepki verirsin ama sonrasında evladından vazgecçmezsin.Bu da doğru değil.
Kim yaparsa yapsın yapılan yanlış.
Minnosluktan değil ama konu sahibi çok yalnız kalmış, ailesiz kalmış baya çekmiş belli. Çok büyük hata yapmış ama cezasını çekmiş, dersini almış bence aynı hatayı yapmaz, yapan bir daha yapar kısmı konu sahibi için geçerli değil gibi geldi. Ama erkek aldatınca boşansa bile böyle çekmez ailesi sırtını dönmez hatta arkadaşları vay çapkın, ohh bekarlık iyi değil mi diye gaz verir gibi geliyor sırt dönmek bir yana. Bence burda bizim minnoşlugumuzdan ziyade toplumun ikiyüzlülüğünu görüyoruz. Ben ailesi dahil niye herkes sırtını dönmüş anlamadımKonu sahibi zaten yeterince üzgün, taşlamamiz gereken bir durum yok. İnkar etmiyor zaten kabul etmiş.
Burda biri konu açsa ve sevgilim eski eşini aldatmış çok üzgün dese hepimiz yapan bir daha yapar deriz. Kadın aldatinca cok minnoş oluyoruz.
İnsanlar doğası gereği hata yapmaya programlanmış zaten. Önemli olan senin hatanı anlayıp pişmanlığını yeterince yaşamış olman. Eşini aldatman seni dünyanın en kötü insanı yapmaz. Olan olmuş, ağlasan da kendini de yıpratsan geçmiş değişmeyecek. Kendini affet ve sev.Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Eşim ve ikinci kişi aynı yerde çalışıyorlardı. Dolayısıyla olay çok büyüdü.Bir de neden herkes biliyor bu durumunuzu?
Arkadaşlar vs ne alaka?
Bu anlatılacak bir durum değil.
Minnosluktan değil ama konu sahibi çok yalnız kalmış, ailesiz kalmış baya çekmiş belli. Çok büyük hata yapmış ama cezasını çekmiş, dersini almış bence aynı hatayı yapmaz, yapan bir daha yapar kısmı konu sahibi için geçerli değil gibi geldi. Ama erkek aldatınca boşansa bile böyle çekmez ailesi sırtını dönmez hatta arkadaşları vay çapkın, ohh bekarlık iyi değil mi diye gaz verir gibi geliyor sırt dönmek bir yana. Bence burda bizim minnoşlugumuzdan ziyade toplumun ikiyüzlülüğünu görüyoruz. Ben ailesi dahil niye herkes sırtını dönmüş anlamadım
Peki ikinci kişiye ne oldu?Eşim ve ikinci kişi aynı yerde çalışıyorlardı. Dolayısıyla olay çok büyüdü.
Ben eski olayları tartışmak için yazmadım bu konuyu. Şu anki durumumu sormak için yazdım.Bir de eşiniz farketmese böyle mi devam edecektiniz?
Eee anlattıkları doğruysa yeterince yaşamış diyorum ben de niye taşlayalım hala.Aldatılan kadınlar burada konu açıyor ve soruyorlar ilahi adalet var mı diyorlar. Aldatılan taraf benim ama aldatan taraf mutlu mesut hayatına devam ediyor diyorlar. Hepimiz tek bir ağızdan ilahi adalet diye bir şey var diyoruz. Özetle herke tercihlerinin sonucunu yaşar.
Yaşadıklarınız ağır şeyler olmuş. Hatanızı anlamışsınız ve bedelini de ödemişsiniz. Bir erkek aldatıyorsa genelde fiziksel açlıktan, doyumsuzluktan derler, kadın aldatırsa da duygusal eksiklikten derler.Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Ay bişey mi ki, gelin boşuyor diye cephe alan var yahu. 1-1 olsun diye kadının peşine herif takan var, kadına kuruş vermeyecekler ya, madem boşanıyor 1 TL alamasın! Keşke daha eşit bir toplumda yaşasaydık da, tepkilerimiz eşit olsaydı.Hiçbir aile de oğlu aldatınca 10 yıl sırtını dönmüyor. Hatta çoğu erkektir yapar affet falan diyordur gelinine. Ama aile bile sırt çevirmiş burda ve 10 sene olmuş cezalandırmak için çok uzun bir süre. Konu sahibinin de artık mutlu olmaya hakkı var. Burda taşlasak ne olacak olay çok soğumuş artık.
Görmedim10senedir ailenizi hiç görmediniz mi?
Bedel ne ki abi? Errkek oğlum diye seviyorlar.Aldatan oğul olsaydi değil on yıldır görüşmemek ilk başta gereken tepkiyi bile vermezlerdi büyük ihtimalle.
Hiçbir erkeğin bu kadar ağır bedel ödediğini düşünmüyorum, aileniz konusu üzücü o yüzden.
Üzerinden çok sene geçmiş, kendi hayatınıza bakmaya çalışın.