Eski sevgili lütfen yargılamayın sadece danışıyorum.

Merhaba arkadaşlar evliyim ve eski sevgilimle alakalı içimi dökmek istiyorum lütfen ön yargılı olanlar okumasın.
2010-2015 tarihlerinde lisenin son sınıfında en yakın sınıf arkadaşım ile duygusal yakınlaşmamız oldu ve sevgililik dönemimiz başladı lise de 4 yıl. Etti 9 yıl. Yediğimiz içtiğimiz güldüğümüz ağladığımız ayrı gitmiyordu. Karakterlerimiz de çok benzediği için çok iyi anlaşıyorduk. Yani belli bir müddet böyle gitti ikimiz de aşırı kıskanç olduğumuz için bir devir böylece kapanmış oldu. Ayrıldıktan sonra bir müddet bunu hissedemedim içimde kalan bu sevgiyi alışkanlığı. Bir yıl sonra evlendim. Karşılıklı saygı ve sevgiyle evlendik. İşimden ayrıldım eşimin işinin olduğu memlekete geldim. İş sebebiyle eşim sık sık yurt dışı seyahatlerine çıktı bu dönemde. Ben çalan bir şarkıda yediğim bi tatlı da sevdiğim bi manzarada sürekli eski sevgilimin özlemiyle karşı karşıya kalıyorum. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Düşünmek istemiyorum. Olmuyor . Eşimle espri anlayışımız hiç uyuşmuyor. Beraber çok nadir gülüyoruz şakalaşıyoruz. Evlilikte bunlar şeker şerbet. Gülmesem olmaz ki. Ağladığımda teskin etmeyi bilmiyor. Aslında beni tanımaya da çalışmıyor. Sevdiğim meyveyi unutuyor mesela ya da kızdığım davranışları tekrar ediyor. Böyle anlarda hep içimden eski sevgilim çıkıyor. Valla engel olamıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Yalnız hissediyorum aklımda o katıla katıla güleceğimiz filmlere yalnız gülüyorum. Çok yoruluyorum. Çok. Ben evliliğimden mutluyum. Gerçekten. Onunla tekrar olmak gibi bi düşüncem yok hatta müthiş bi pişmanlık var keske arkadaş kalsaydık hala hayatımda olsaydı diye. Ben nasıl unutacağım ? Ya da nasıl bu düşünceleri en aza indirgeyebilirim bu özlem nasıl diner ? Ya da yok olur? Çok uzun yazdım galiba kusura bakmayın . Yanıt verem herkesten Allah razı olsun.
Boşan bence çünkü parasını yediğin adama ait hissetmiyorsun adami .

Benim de buna benzer bi şey geldi başıma.lise sonda sevgili olduğum çocukla üni yıllarında da devam ettim sonra ayrıldık. Çok aşıktık birbirimize çok mutluyduk ama kültür farklılığından dolayı evliliğe gitmicekti ayrıldık. Sonra başka biri girdi hayatıma dedim iyi çocuk güzel anlaşıyoruz ayrılalı 1 yıl olmamıştı. Ama malesef mutlu olamadım eski günlerimi özledim hep. Onunla mutlu olduğum uyumlu olduğum şeyler geldi aklıma hep kıyaslama yaptım. Sonra sevemediğimi fark ettim. Sanki hiç ortak eğlencemiz yoktu yürütemedim ayrıldım. Daha sonra başka biri girdi hayatıma iyi ki hiçbiri olmamış dedim çok daha uyumlu olduk daha çok sevdim. Yani aradığım kişiyi buldum. Sizin durumu anlıyorum evlisiniz artık eşinizle yapıcak ortak şeyler bulun güzel vakit geçirin. Belki de kısacık bi süreç bu yaşadığınız zorluk gelip geçicek sonuçta uzun bi ilişkiden çıkmışsınız. Artık eşiniz var farklı bir hayatınız var eski sevgilinin en ufak düşüncesi gelmemeli aklınıza evliliğinizi kendinizi yeni hayatınızı düşünün odaklanın geçmişe takılmayın. Şeytan vesvesi olabilir geçmiş gitmiş geleceğinize bakın. Bunları düşünmek sizi iyi bir yere götürmez

Eşinizin özellikleri ne , iyi yanları hangisi önce bunları ölçüp bicin ve bu tarafa yönelin.

Eşinizin ve sizin ortak hobileriniz nelerse yapmaya çalışın.

Eşinize ve hayatınıza yoğunlaşın.

Zamanla unutursunuz. Biraz zaman verin kendinize , böyle devam ederse eşinize haksızlık yapmayın.

Çünkü, siz fark etmeseniz de , modunuzu düşürür böyle durumlar, evliliği yıpratır.
Evet haklısınız ben de bu denli tavsiyelere uymaya başladım inşallah çok sağolun

bu kadar suçlu hissetmeyin kendinizi.
siz eskiyi unuttunuz/unutamadınız bilemem.
ama özlem duyduğunuz kesin.

bunun sebebi de biraz eşinizin eksikleri.
hayatınızda hiç kimse olamasaydı da eşinizin sizi önemsemediğini düşündüğünüz halleri size yine batardı. yine mutsuz bir evlilik içinde olurdunuz.
bunun ex ile alakası yok. kendiniz için fazlasını istemekle alakası var

eşinizin iyi yanları neler?
hayatı paylaşmak için espri anlayışınızın aynı olması yetmiyor ki bunu daha önce tecrübe ettiniz :)
eşinizin iyi yanları kuvvetlendirecek fırsatlar verin ona.
eskisi ile de o kıskançlık zamanlarınızı unutmayın. neden ayrıldığınızı, ne kadar ağladığınızı.

çok uzun süreli ilişkiden çıkmışsınız, çocuk yaştan itibaren beraber büyümüşsünüz.
ben sizi kötü niyetli bulmadım.
sadece bu kadar erken evlilik yaparak eşinize haksızlık ettiniz.
bunun da çözümü bu düşüncelerden uzaklaşıp, eşinizin iyi yönlerine sarılmak.
Evet haklısınız “erken evlilik” çoğu yorumda bunu gördüm ama o zaman bunun idrakinde değildim.🥺 tavsiyeler eşliğinde bundan sonraki dönemi daha verimli daha uyumlu geçirmeye çalışacağım çok sağolun

Oncelikle hiç yadirganacak bir konu yazmamissiniz bence duygularla baş etmek zor . Allah yardımcınız olsun . Keşke esinizle daha çok vakit gecirebilseniz. Vardır illa ortak noktalarınız ;yoksa bile şimdilik , vakit geçirdikce bulursunuz bence . eşinizle anılar biriktirdikce hazırlamazsiniz bile eski sevgiliyi. Yeni evliydiniz değil mi
Evet yeni evliyim ben de bu yönde daha yapıcı daha istikrarlı olmaya başladım desteğiniz için çok teşekkür ederim🧡

Yani canım benim hangimizin eşi de sevdiğimiz meyveyi biliyo sende yani güzel yanları bul olur mu, buraya böyle konu açanlar baya topa tutulur ona göre gardını al. Eski olan eskide kaldı şimdi eşinin iyi yanlarını bul daha bir yıllık evlisiniz ilk zamanlar da böyle bocalama olabilir yeniden işe başla yada bir uğraş bul istersen iyi gelir.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için aslında ben tavsiyeleleri daha çok dikkate alıyorum topa tutanlara hayatın daha bitmediğini daha neler yaşayabileceklerini hatırlatmak anlamsız geliyor.

Bence siz tamamen eşinize odaklanin eyer gercekten evlendiginize pisman deyilseniz onunlada mutlu olmayi ogrenebilirsiniz onunla daha cok zaman gecirirseniz bence bu olur o sizin hibi sevdiginiz seyi yapmiyo peki siz esinizinkini yapiyomusunuz bide boyle deneyin bence eminim faydali olur
Evwt yapıyorum daha cok ortak nokta bulmaya çalışıyorum şimdi tavsiyeleriniz için çok twşekkürler🌸

Bana kendimi hatırlattı bu konu.
Ama evlenmedim çok şükür, 5 yıllık ilişkim bitince birkaç ay sonra yeni birisi çıktı karşıma. Gerçekten çok da iyi biriydi hala gülümseyerek hatırlarım, ama eskiyi unutamadığımı kıyaslama yaptığımı fark edince kendisinden özür dileyerek bitirmek zorunda kaldım.

Sonra tabi konunun üzerinden yıllar geçti. Eskiye dair o tür duygular düşünceler kalmayınca evlilik düşünmeye başladım.

Sanırım siz kendinizi ölçüp tartmadan evlilik kararı almışsınız.
Evet maalesef öyle bir gaflete düşmüşüm farkında olmadan. 😔 her evlilik çaba ister şimdi ben iki katı çaba sarfetmekteyim aceleci tutumumdan ötürü

9 yıllık sevgililik döneminden hemen 1 yıl sonra başkasıyla evlenmişsiniz. Bu yüzden ayrılık ve unutma sürecini yaşayamadan yani sindiremeden evlenerek bunu geçiştirmiş gibi olmuşsunuz bu yüzden böyle şeyler hissediyorsunuz diye düşünüyorum.
Evet haklısınız😢

En buyuk hatan kocani yara bandi niyetine alman bence.. yani daha tam tanimadan 1 sene icinde apar topar evlenmissin. Digerine yillarini vermissin .. hem sevmissin asik olmussun hemde uyumunuz cokmus. Ee simdi aslinda evliligin yolunda gitmiyor.. karsidaki seni umursamiyor sen belkide ilgi bekliyorsun. Insanin aklimda sadece kocasi varken bile ilgisiz kalinca bocaliyorsun. Suan kotubi durum icindesin.. hem evlisin hemde baskasini istiyorsun.. durumun cok zor : ( kocan ilgili olsa ok derdim belki unutursun ama o da yok.. cocugun olmadan bence sonlandirin

Yargılamayın yazmışşın ama şöyle bir şey var ben de dahil olmak üzere insanlar burada konu açıyor, danışıyor.Ama yani yargılamadan nasıl sonuca ulaşılırki bir de yargılamak kötü bir şey mi saygı çerçevesinde olduktan sonra konu açıyorsan bunu göze alacaksın demek ki sen de yargılanman gerektiğini düşünüyorsun ki açtın bu konuyu.Sorununa gelecek olursak yanlıs zamanda evlenmenın bir sonucu ha bence bu özlem gecmez cunku o adamı siz içinizde büyütüyorsunuz
Aslında önyargılı yaklaşmayın bi sesimi duyun derdimi dinleyin sadece danışmak isterim demek istemiştim. Büyütmemeyi öğreniyorum inşallah

İnanın o kişiyle evlensenizde evlenince sevgili gibi herşeye birlikte gülen ağlayan birbirini iyi tanıyan insanlardan olmazdınız sevgililik başka evlilik başka bişey artık herşey rutinleşiyor monoton kalıyor kim ilk günkü heyecanı buluyorki hayat zor insanlar yorgun bide yaş ilerledikçe bi önceki yıllarda güldüğünüz şeyler basit geliyor facebokkta ilk paylaşımlara bakıyorum çok aptalca şeyler diyorum bakış açısı hisler değişiyor hem mutlusunda daha niye kafanda yeri varki buna anlam veremedim..unutmakta senin elinde onu sürekli taze tutmakta
Ben de anlam veremedim ondan paylaşmak istedim tavsiyeler almak istedim anlamak anlaşılmak normal bir durum olup olmadığını anlamak istedim gerçekten çok faydalı oldu🌸

Esinizle araniz iyi olsaydi akliniza gelmeyecekti eski sevgiliniz. Eski sevgilinizle gercekten iyi anlassaydiniz da onunla evlenirdiniz. Su anda bulundugunuz yerde calisabilirseniz sizin icin iyi olur. Esinizin memleketine gelmissiniz, esiniz orta karar bir yurdum erkegi,akliniza eskiler geliyor. Siz bir erkek uzerine yasaminizi kurmaz kendi isinize,arkadaslariniza,hobilerinize yani kendinize donerseniz rahatlarsiniz. Esinizle bir defa sakin bir sekilde konusun. Bize yazdiklarinizi soyleyin. Ve bekleyin. Bir seyler degismiyorsa bir karar almaniz gerekiyor. Ama o zaman,simdi degil. Insaniz, benzer konular arasinda bir karsilastirma yapabiliriz. Ama bu degildir ki ya esim ya eski sevgilim. Diyorum ki, olmayacaksa esinizle ne esiniz ne eski sevgiliniz.
Çok dahili açıklayıcı konuşmuşsunuz çok twşekkür ederim yorumunuz için. Daha önce yazmıştım zaten konuştum aslında bu konuyu eşimle bişeyler yapmak anı biriktirmek istediğimi de iş yoğunluğundan ve ortak konu bulamamaktan dolayı maalesef hep kopuk oldu bişeyler. Ama sabredeceğim tekrar deneceyeceğim zaman nasılsa farkında olmadan belki de anılar biriktirecek diyorum. Daha cok vakit gecirecek seyler arıyorum. Cok tesekkür wderim tekrar

Bence eski sevgilinizi eşinizle mutlu olmadığınız için kıyasliyorsunuz ve buna devam ederseniz yaşadığınız hayati kendinize zehir edeceksiniz. Eskiye özlem degil sizinki, eşinizle mutsuzsunuz. Aile terapistine gidebilirsiniz, ama eşinizi karşınıza alıp konuşun ben üzgünken teselli etmediginde kendimi daha kotu hissediyorum yanimda oldugunu, sevildigimi hissetmek istiyorum gibi.
Yanıtınız için teşekkürler. Aslında mutluyum. Beklentilerim yönünde karşılık alamadığımdan bu denli kopuğuz sanırım. Tanıyamadığımızdan birbirimizi herkesin de dediği gibi sanırım zamana ihtiyacımız var

En buyuk hatan kocani yara bandi niyetine alman bence.. yani daha tam tanimadan 1 sene icinde apar topar evlenmissin. Digerine yillarini vermissin .. hem sevmissin asik olmussun hemde uyumunuz cokmus. Ee simdi aslinda evliligin yolunda gitmiyor.. karsidaki seni umursamiyor sen belkide ilgi bekliyorsun. Insanin aklimda sadece kocasi varken bile ilgisiz kalinca bocaliyorsun. Suan kotubi durum icindesin.. hem evlisin hemde baskasini istiyorsun.. durumun cok zor : ( kocan ilgili olsa ok derdim belki unutursun ama o da yok.. cocugun olmadan bence sonlandirin
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ama ben eski sevgilimi istemiyorum ki sadede anlamlandıramadığım bir şekilde sürekli aklıma geliyor. Konuyu açmak bana iyi geldi destek mesajları tavsiye mesajları. Aslında herşey için zaman gerek KALİTELİ ZAMAN ben de inşallah bunu sağlamaya çalışıyorım. ÇOk teşekkür ederim

Aslında önyargılı yaklaşmayın bi sesimi duyun derdimi dinleyin sadece danışmak isterim demek istemiştim. Büyütmemeyi öğreniyorum inşallah
Valla ben konunuzu okuyup yargı sahıbı oldum ha benım eşim böyle dusunuyor olsa hissi anlamda beni aldatmıs demektir ben çok üzülürdüm.Eğer ben böyle düşünüyorsam eşimi sevmediğimi düşünüp boşanırdım sanırım kendime biraz daha şans verip

Merhaba arkadaşlar evliyim ve eski sevgilimle alakalı içimi dökmek istiyorum lütfen ön yargılı olanlar okumasın.
2010-2015 tarihlerinde lisenin son sınıfında en yakın sınıf arkadaşım ile duygusal yakınlaşmamız oldu ve sevgililik dönemimiz başladı lise de 4 yıl. Etti 9 yıl. Yediğimiz içtiğimiz güldüğümüz ağladığımız ayrı gitmiyordu. Karakterlerimiz de çok benzediği için çok iyi anlaşıyorduk. Yani belli bir müddet böyle gitti ikimiz de aşırı kıskanç olduğumuz için bir devir böylece kapanmış oldu. Ayrıldıktan sonra bir müddet bunu hissedemedim içimde kalan bu sevgiyi alışkanlığı. Bir yıl sonra evlendim. Karşılıklı saygı ve sevgiyle evlendik. İşimden ayrıldım eşimin işinin olduğu memlekete geldim. İş sebebiyle eşim sık sık yurt dışı seyahatlerine çıktı bu dönemde. Ben çalan bir şarkıda yediğim bi tatlı da sevdiğim bi manzarada sürekli eski sevgilimin özlemiyle karşı karşıya kalıyorum. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Düşünmek istemiyorum. Olmuyor . Eşimle espri anlayışımız hiç uyuşmuyor. Beraber çok nadir gülüyoruz şakalaşıyoruz. Evlilikte bunlar şeker şerbet. Gülmesem olmaz ki. Ağladığımda teskin etmeyi bilmiyor. Aslında beni tanımaya da çalışmıyor. Sevdiğim meyveyi unutuyor mesela ya da kızdığım davranışları tekrar ediyor. Böyle anlarda hep içimden eski sevgilim çıkıyor. Valla engel olamıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Yalnız hissediyorum aklımda o katıla katıla güleceğimiz filmlere yalnız gülüyorum. Çok yoruluyorum. Çok. Ben evliliğimden mutluyum. Gerçekten. Onunla tekrar olmak gibi bi düşüncem yok hatta müthiş bi pişmanlık var keske arkadaş kalsaydık hala hayatımda olsaydı diye. Ben nasıl unutacağım ? Ya da nasıl bu düşünceleri en aza indirgeyebilirim bu özlem nasıl diner ? Ya da yok olur? Çok uzun yazdım galiba kusura bakmayın . Yanıt verem herkesten Allah razı olsun.
Konuyu eski sevgilinizden açmışsınız ama asıl mesele şu ki evliliğinizde mutlu falan değilsiniz.

Eşinizin yokluğunda yalnızsınız, daha kötüsü bu uyumsuzluk haliyle eşinizin varlığında da yalnızsınız.

Sizin eski sevgilimi özlüyorum dediginiz durum aslında bugününde mutsuz insanın geçmişine sığınmasından başka bi şey değil.

Kısacası önce sorunu doğru tespit ederseniz sonra çözümünü sağlıklı bi şekilde arayabilirsiniz.

X