Eski sevgili lütfen yargılamayın sadece danışıyorum.

Geçmişe bakarak ilerleyemessin malesef o yüzden eski sevgilinle yapmaktan hoslandıgım şeyleri yapmaki onun aklına gelme fırsatını verme ve esınle onu kıyaslama yapma çünkü kımse kimseye benzemez eşine baktığında onu ararsan eşinle mutlu olamazsın mesela en basıt eşinle hoşlandığınız ortak şeyler bulmaya çalış ıllakı ortak bı noktanız vardır yanlız hissediyorsan kendını kafanı dağıtacak semo meşgul edecek bı hobı edın kendine böylelikle düşünme fırsatın kalmaz

9 yılı 1 yılda unutacaginizi düşünüp evlenen sizsiniz. Kimse onu unutamadi evlenemiyor demesin diye evlenmissiniz gibi hissettim acikcasi. Eşinizi seviyor olsaydınız aklınıza bile gelmezdi. Kendimden biliyorum aklımın ucundan bile geçmiyor
Evet haklısınız duygular değişiyor. Ama hatıralar unutulmuyor maalesef. Eşimi seviyorum ama yeni hatıralar oluşturamayacak kadar mesgul olduğundan sanıyorum. Ya da çok fazla ortak yönümüz olmadığından. Böyle hatıraların aklıma gelmesine engel olamıyorum.

Düşüncelerinize saygı duyuyorum.
Teşekkür ederim. Eşinize de , ilişkinize de, size verdiği emeğe de saygı duyun. Uluslararası çalışıyor, sizinle kuracağı gelecek için. Yokluğunda boşluğa düşüp, eskileri hatırlamayın. Unutun gitsin.

insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş
seni yargılayan aşağılayanlara olsun bu sözüm.
ikincisi eşine saygısızlık yapmadığın onu küçük düşürmediğin sürece gayet normal.
genelde yarım kalan aşklar bu şekilde oluyor kendimden biliyorum.
o kişiyle konuşabilirsiniz de. eşinizin arkasından iş çevirmediğiniz onu aldatmadığınız sürece ne olabilir ki?
ben takipleşiyorum mesela sosyal medyada hikayelerime yorum yazar ben onunkine yazarım espri yaparız farklı illerdeyiz karşılaşma imkanımız yok hoş olsa da selamlaşırız.
içimde ona karşı sadece ne güzel eğlenirdikten başka bir his de yok.
bu flörtleşmek de değil ayrıca çünkü yarım kalan bir şey yok bitti tamamen ve ben eşime deliler gibi aşığım şimdi geçmişe dönsem yine eşimi seçerim.

Geçmişe bakarak ilerleyemessin malesef o yüzden eski sevgilinle yapmaktan hoslandıgım şeyleri yapmaki onun aklına gelme fırsatını verme ve esınle onu kıyaslama yapma çünkü kımse kimseye benzemez eşine baktığında onu ararsan eşinle mutlu olamazsın mesela en basıt eşinle hoşlandığınız ortak şeyler bulmaya çalış ıllakı ortak bı noktanız vardır yanlız hissediyorsan kendını kafanı dağıtacak semo meşgul edecek bı hobı edın kendine böylelikle düşünme fırsatın kalmaz
Yaa ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM böyle tavsiyeler istiyorum işte. Kesinlikle bir süre kıyasladım ister istemez. Hani nerde böyle mi gönül alınır? Buna mı gülünür? Bu konu çok saçma değil mi gibi... hani ergenliğimi de beraber geçirdiğim için eski sevgilimle karakterimiz beraber şekillendi sanıyorum. Başka biri de olmadı. Çok çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için Allah razı olsun

Eski sayfayı kapatmadan yenisini açmanin bedeli kötü olmuş.
Hem niye iyi düşünüyorsunuz?
Mükemmel olsaydi her şey, zaten bitmezdi ilişkiniz.

Filmlere katıla katıla gülerdik diyorsunuz ya, belki de o film salonda ekranda dönerken siz kıskançlık krizi yüzünden birbirinizi yiyor olacaktınız?

Espri anlayışınız çok iyi olsa da o en sevdiğiniz eteği giydiğiniz için; ya da biriyle merhabalaştığınız için çıkan kıskançlık krizinden espri yapmaya bile vakit bulamayacaktınız?

Tavsiyem kötü hayaller kurun da bari soğuyun.

ikincisi eşine saygısızlık yapmadığın onu küçük düşürmediğin sürece gayet normal.
o kişiyle konuşabilirsiniz de. eşinizin arkasından iş çevirmediğiniz onu aldatmadığınız sürece ne olabilir ki?
ben takipleşiyorum mesela sosyal medyada hikayelerime yorum yazar ben onunkine yazarım espri yaparız farklı illerdeyiz karşılaşma imkanımız yok hoş olsa da selamlaşırız.
bu flörtleşmek de değil ayrıca çünkü yarım kalan bir şey yok bitti tamamen ve ben eşime deliler gibi aşığım şimdi geçmişe dönsem yine eşimi seçerim.
Çok güzel söylediniz fakat konu sahibi hanımefendi konuda yazdığına bakılırsa eşiyle eski sevgilisini kıyaslıyormuş birşeyler yolunda girmeyince. Farklı şeyler yani

Evet haklısınız duygular değişiyor. Ama hatıralar unutulmuyor maalesef. Eşimi seviyorum ama yeni hatıralar oluşturamayacak kadar mesgul olduğundan sanıyorum. Ya da çok fazla ortak yönümüz olmadığından. Böyle hatıraların aklıma gelmesine engel olamıyorum.
O zaman asıl mesele eski sevgilini unutamamak değil de sanki eşinden bekledigin ilgiyi goremedigin için gibi. İnsanoğlu aradığını aradığında bulamayınca yeni arayışa girer bu fıtrat.

Teşekkür ederim. Eşinize de , ilişkinize de, size verdiği emeğe de saygı duyun. Uluslararası çalışıyor, sizinle kuracağı gelecek için. Yokluğunda boşluğa düşüp, eskileri hatırlamayın. Unutun gitsin.
Farkındayım ,inanın minnettarım. Unutmak istiyorum ben de zaten gerçekten.

Merhaba arkadaşlar evliyim ve eski sevgilimle alakalı içimi dökmek istiyorum lütfen ön yargılı olanlar okumasın.
2010-2015 tarihlerinde lisenin son sınıfında en yakın sınıf arkadaşım ile duygusal yakınlaşmamız oldu ve sevgililik dönemimiz başladı lise de 4 yıl. Etti 9 yıl. Yediğimiz içtiğimiz güldüğümüz ağladığımız ayrı gitmiyordu. Karakterlerimiz de çok benzediği için çok iyi anlaşıyorduk. Yani belli bir müddet böyle gitti ikimiz de aşırı kıskanç olduğumuz için bir devir böylece kapanmış oldu. Ayrıldıktan sonra bir müddet bunu hissedemedim içimde kalan bu sevgiyi alışkanlığı. Bir yıl sonra evlendim. Karşılıklı saygı ve sevgiyle evlendik. İşimden ayrıldım eşimin işinin olduğu memlekete geldim. İş sebebiyle eşim sık sık yurt dışı seyahatlerine çıktı bu dönemde. Ben çalan bir şarkıda yediğim bi tatlı da sevdiğim bi manzarada sürekli eski sevgilimin özlemiyle karşı karşıya kalıyorum. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Düşünmek istemiyorum. Olmuyor . Eşimle espri anlayışımız hiç uyuşmuyor. Beraber çok nadir gülüyoruz şakalaşıyoruz. Evlilikte bunlar şeker şerbet. Gülmesem olmaz ki. Ağladığımda teskin etmeyi bilmiyor. Aslında beni tanımaya da çalışmıyor. Sevdiğim meyveyi unutuyor mesela ya da kızdığım davranışları tekrar ediyor. Böyle anlarda hep içimden eski sevgilim çıkıyor. Valla engel olamıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Yalnız hissediyorum aklımda o katıla katıla güleceğimiz filmlere yalnız gülüyorum. Çok yoruluyorum. Çok. Ben evliliğimden mutluyum. Gerçekten. Onunla tekrar olmak gibi bi düşüncem yok hatta müthiş bi pişmanlık var keske arkadaş kalsaydık hala hayatımda olsaydı diye. Ben nasıl unutacağım ? Ya da nasıl bu düşünceleri en aza indirgeyebilirim bu özlem nasıl diner ? Ya da yok olur? Çok uzun yazdım galiba kusura bakmayın . Yanıt verem herkesten Allah razı olsun.
Yarım kaldigi için size öyle geliyor..Belki onunla olsaydınız veya evlenseydiniz daha mutsuz olacaktınız. .
2.şansı verilen ilişkiler pek devam etmiyor. Denenmiş tekrar denenmemeli.

bir de hep şunu düşün sen aslında onu özlemiyorsun o yıllardaki kendini özlüyorsun gençliğini deli zamanlarını özlüyorsun. insanın yaşı ilerledikçe çocukluk gençlik hatıralarına tutunur ya seninki de öyle gençliğinde hep o varmış onu özlüyorsun.
ama benim şahsi fikrim onunla konuşmadığın sürece bu hep böyle olacak.
ya da eşinle kaliteli zaman geçirmediğin sürece.

Kimse yaşamasın bu duyguyu ama cok acı. Kesinlikle size katılıyorum. Eşim çok iyi bi insan yine olsa yine onu eş olarak seçerdim. Zaten ben de ne güzel eğlenirdik. Ne çok şey paylaşmışız diye. Onunla şekillenmiş karakterim sanırım onun için bu kadar zorlanıyorum adapte olmakta yeni bir hayata. Yeni bir insana.

Yarım kaldigi için size öyle geliyor..Belki onunla olsaydınız veya evlenseydiniz daha mutsuz olacaktınız. .
2.şansı verilen ilişkiler pek devam etmiyor. Denenmiş tekrar denenmemeli.
Aslında devam etmeyeceğinin evlensek bile aşılamayacak derecede yüz göz olduğumuzun kıskançlığı artık hırs üzere inatlaşmaya döndüğünün farkındayım. Sadece işte yaşanmış güzel günler...bilmiyorum..

asla kıyaslama bir de. eğer o özellikte biriyle mutlu olabilseydin ona benzeyen bir eşin olurdu veya o olurdu. demekki farklı şeyler arıyormuşsun ki eşinle olmuşsun

Çok güzel söylediniz fakat konu sahibi hanımefendi konuda yazdığına bakılırsa eşiyle eski sevgilisini kıyaslıyormuş birşeyler yolunda girmeyince. Farklı şeyler yani
Yook kıyaslamadan ziyade tanınmak istediğimden aslında. O çok geçici bir dönemdi şu an öyle bi sıkıntım yok çok şükür

Eski sevgilinizle hiç oluru yok muydu? Yani bir ihtimal bile mi yoktu? Eğer vardı da olmadıysa zaten aranızda öyle derin bir bağ yokmuş demektir. Özlemek çok garip bir duygu geçmişte bana karşılıksız aşık olan ama çok iyi vakit geçirdiğim bir arkadaşım vardı ben şuan onu özlüyorum mesela çünkü çok eğleniyorduk aynı frekanstaydık ama duygusal bir şey hissetmiyorum. Eşinizden aradığınız ilgiyi bulamadığınız için sığınacak bir liman arıyorsunuz iç dünyanızda. Bu hep böyledir gidenin yerine daha iyisini koyamazsan hep eskiyi yad edersin. En büyük hatanız aceleyle evlenmek olmuş. Şuan yeni hayatınızda ne yapabilirsiniz eşinizle nasıl daha iyi olabilirsiniz bunu düşünün bence. Onun da yapmaktan hoşlandığı bir şeyler vardır belki bunu bulup ona odaklanın. Size bir kötülüğü kırıcılığı yoksa eşinizle de bir şeyler paylaşabilirsiniz o ortak noktaları beraber yaratabilirsiniz. Hiç oluru yok düzelecek gibi değil diyorsanız ayrılmayı düşünün bence kimse mutsuz olmayı hak etmez. Ama şunu bilin ki eski sevgilinizle alakalı değil durum. Tamamen şuanki hayatınızdan memnun olmayışınızla alakalı.

O zaman asıl mesele eski sevgilini unutamamak değil de sanki eşinden bekledigin ilgiyi goremedigin için gibi. İnsanoğlu aradığını aradığında bulamayınca yeni arayışa girer bu fıtrat.
Ya şöyle ki; ortak ilgi alanlarımız çok az. Bu sebeple paylaşımlarımız da azalıyor. Biriktireceğimiz anılar da onun için belki de eskilere sığınıyorum bilmiyorum

X