- 24 Şubat 2015
- 786
- 1.528
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yazı çok uzamasın diye ayrıntılara girmedim kızlar ama maddiyatci olmaya suclamissiniz biz kız tarafı olarak üzerimize düşeni zaten yaptık. İkincisi ; ben sevgili olduğumuz dönemde ona nisan düğün konusunda Ecele etmemesini gerekirse 1 yıl daha çalışıp her şeyimizi kendimiz alabilecegimizi söyledim ama o ısrarla biran önce olsun düğün benim ailem her şeyi karşılayacak sen hiç bişeyi düşünme benim imkanlarım var diyip durdu ve hatta düğüne aylar varken işten ayrılmam için baskı yaptı. Ben mimarim elbette ki maddi imkanım var nişanlım da bakanlıkta müdürdü yani demem o ki ikimiz çalışıp elbette yapabilirdik ama bir çok şeyin sözünü Bana veren kendisiydi
Evet kolay değil belki ama ben ev mevzusunu en başında söylediğim zaman hiç problem değil dendi sonradan sıkıntı çıkarıldı mobilya konusunda istediğini seç dedi ben yine onunla birlikte seçtim onun da istediği olsun diye tam kararlastiriyoruz hopp yine bi sıkıntı çıkıyor anlayabiliyo muyumTatlım ev almak kolay mı? Hele ki Ankara'da. Adamlar ev almış, yamuk mamuk nişanda bir bilezik takmış, eşya almış hala düğüne bir hafta kala nişan atıyorsun. Niye istesinler seni?
Seni baştan istememiş onlar... okadar mala karşılık böyle pintilik yapmıslar mantıklı değil... herşeyi oğlan tarafından beklemişsin diyenlerde kız hepsini onlara aldirmak istedim dememişki.. bir adet var gelenek görenek ar erkek tarafına ve kız tarafına düşen sorumluluk var salonu oğlandan beklemıştir oturma odasını kendi alacaktır... ama maddi hiçbir engel yokken bunlardan kaçmakta olmaz... ben şunada karşiyım aileden beklemeyin kendiniz yapın.. anne babadan destek görmek bütün evlatların hakkı onlar getiriyor bizi dünyaya biz seçmiyoruz gelmeyi.. ben onlara destek olucam onlarda bana... herneyse konu sahibi arkadaşım tekrar aynı çileyi çektirme kendine ayrılmışsın bitmiâ gitmiş
Evet kolay değil belki ama ben ev mevzusunu en başında söylediğim zaman hiç problem değil dendi sonradan sıkıntı çıkarıldı mobilya konusunda istediğini seç dedi ben yine onunla birlikte seçtim onun da istediği olsun diye tam kararlastiriyoruz hopp yine bi sıkıntı çıkıyor anlayabiliyo muyum
Bu anlattığım sebeplerden dolayi iste hepsi birikti birikti zaten düğün stresi aileler hiç bişeyle ilgilenmiyor düğüne 1 hafta kalmış ortada ne mobilya var ne birsey patladım bendeE peki neden düğüne 1 hafta kala nişanını attın?
Gelinliği nisan elbisesini zaten erkek tarafı alır salon mobilyasını da aynı şekilde kusura bakmayın ama bazıları gerçekten sirf yorum yapmak için yapıyor. Ben kız tarafı olarak alacaklarimizi zaten aldık diyorum erkek tarafina düşen kısım için hem ilgilenmediler is başa düşünce de sorun çıkardılar. Hepsini geçtim annesi bir kere olsun düğünle ilgili hiç bir şey söylemedi annemi ayda 1 kere cuma günü arar hayırlı cumalar der kapatirdi telefonu yabancı gibi
Bu anlattığım sebeplerden dolayi iste hepsi birikti birikti zaten düğün stresi aileler hiç bişeyle ilgilenmiyor düğüne 1 hafta kalmış ortada ne mobilya var ne birsey patladım bende
Bunlari diyen al sec gibi sanirim nisanliniz. Keske o da parasini kendi vermeyecegi seyler icin bol keseden atmasa.Evet kolay değil belki ama ben ev mevzusunu en başında söylediğim zaman hiç problem değil dendi sonradan sıkıntı çıkarıldı mobilya konusunda istediğini seç dedi ben yine onunla birlikte seçtim onun da istediği olsun diye tam kararlastiriyoruz hopp yine bi sıkıntı çıkıyor anlayabiliyo muyum
Kızlar Merhaba buraya yeni üye oldum sayılır ve ilk kez yazıyorum. Biraz uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin.
Ben canakkale de yaşıyorum nişanlımın ailesi başka bir şehirde. Ve biz nişanlımla ankarada üniversite de tanıştık 3.5 yıllık ilişkimiz sonucunda nişan yaptık ve 4. Yılımızda ayrıldık. Yani nişanı attım. Bunun birçok sebebi vardı ama genel olarak özetlemek gerekirse;
Nişanlımın karakteri ile ilgili hiç bir problemim yok çok iyi bir insan ve beni de çok sevdiğine eminim benim ilişkinin en başında şart koyduğum bazı şeyler vardı bunlar maddiyata dayalı konulardi ve o ailesine danışmadan beni kaybetmemek adinadir belki bilemiyorum kabul etti hepsini. Sonrasında ailesi devreye girince nisan döneminde ailesi sorun çıkardı verdiği sözlere benim isteklerimde ankaraya yerlesecegim için gösterdiğim fedakarlığa karşılık istediklerimdi daha doğrusu ailemin istekleri onları da açıklayayım yanlış anlaşılma olmasın.
Ailem madem ki bizden çok uzağa gideceksin o zaman her şeyin 4 4 luk olmasını istemek bizim hakkımız dediler ve ev alınma şartı koştular ve nisanlimin ailesinin durumu gerçekten iyiydi ankarada birkaç evleri vardı zaten ve nişanlım da seve seve kabul etti ancak ailesi bu konuda sorun çıkardı. Benim Ailem de onlar sorun çıkarınca problem yaratmadilar ve bana bıraktılar bende sorun etmedim herkesin evi yok sonuçta almiyolarsa almazlar dedim ama içten içe üzüldüm. Sonrasında nişanlım ailesini ikna etti ve ev zor bela alındı o konu öyle kapandı.
Sonrasında mobilyalar ev eşyaları konusunda hep sıkıntı çıktı biz nişanlımla çıkıp beğendik ailesi problem yarattı. Ailesi hiç bir şeye karismayiz siz kendiniz seçin begenin dediler ama iş ödemeye gelince hep bi sorun oldu. Bunların hepsi bi yana annesi o kadar ilgisiz bi kadın ki ne gelinliğim ne nisan kıyafetim hiç biriyle ilgilenmedi sormadı bile bunlar sadece birer örnek bunun gibi bircok şey.
Nişan da bana sadece bir tane yamuk bilezik taktı şaka değil evet yamuk bilezik. İşin maddiyatinda değilim ama onlar bu konuda o kadar sıkılar ki sanki ben maddiyatci biri konumuna düştüm ve nişanlım da hep onlarla benim arada kaldı. Bende tüm bunlardan dolayi onu çok üzdüm kabul ediyorum bu hatamı ve guzel giden ilişkimiz ailesinin sorumsuz tavırları yüzünden bozuldu ve düğüne 1 hafta kala ayrıldık
Ailesi telefonlarımı açmadı durumu hemen kabullendiler . Helallik istemek için dahi acmadilar.
Benim ailemse nisanlimi kendileri aradı onu ne kadar çok sevdiklerini söylediler konuştular.
İki Aile arasında görgü konusunda gerçekten dağlar kadar fark var. Ama nişanlım öyle değildi o aileden nasıl çıkmış hayret ediyorum gerçekten.
Her neyse biz 2 ay boyunca görüşmedik 2 ay sonunda kendisi dayanamayıp beni aradı görüşmek istedi bende kabul ettim sonuçta seviyordum. Tekrar görüşmeye başladık ve bu 2 ayda ne olduğuna inanamadım küçük erkek kardeşine nisan yapılmış bu yaz da düğün yapilacakmis yani aile boyu bi garipler gerçekten . Sonrasında bizim görüştüğümüzü öğrendiklerinde kesinlikle karşı çıktılar beni istemediklerini söylediler çok ugrastık ama asla kabul etmiyorlar ama küçük oğullarının her dediği yapılıyor.
Sonuç olarak bu ayrılığı bahane ettiklerini düşünüyorum aslında en başından beri istemediklerini hissediyordum. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum nişanlım da bu durumdan oldukça Üzgün ve de psikolojisi gerçekten çok kötü durumda tabi bende aynı sekil
Canım kusura bakma ama artık iki insan evleniyorsa bir zahmet hiç olmazsa temel ihtiyaçlarını kendileri karşılayacak durumda olmalılar. Kimse sana ev, ev eşyası ya da takı almak zorunda değil. Evet biliyorum adetler, gelenek falan diyeceksin ama işin açığı bu. Eğer gerçekten sevseydin zaten hiç bu davranışların olmasına fırsat vermez kendin nişanlına herşeyi biz yapalım derdin. Kendi içine dön ve biraz kendini tart, dediğime hak vereceksin. Sevgilin öksüz yetim olsaydı ne yapacaktın? Hiç evlenme kararı almayacak mıydın? Adamın ailesi sorunlu mu? Evet senin anlattığın kadarıyla sorunlu. Ama ne yazık ki bu ayrılıkta en büyük suç onların değil. Dediğim gibi zaten iki koca insanın masraflarını karşılamak gibi bir sorumlulukları yok.Kızlar Merhaba buraya yeni üye oldum sayılır ve ilk kez yazıyorum. Biraz uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin.
Ben canakkale de yaşıyorum nişanlımın ailesi başka bir şehirde. Ve biz nişanlımla ankarada üniversite de tanıştık 3.5 yıllık ilişkimiz sonucunda nişan yaptık ve 4. Yılımızda ayrıldık. Yani nişanı attım. Bunun birçok sebebi vardı ama genel olarak özetlemek gerekirse;
Nişanlımın karakteri ile ilgili hiç bir problemim yok çok iyi bir insan ve beni de çok sevdiğine eminim benim ilişkinin en başında şart koyduğum bazı şeyler vardı bunlar maddiyata dayalı konulardi ve o ailesine danışmadan beni kaybetmemek adinadir belki bilemiyorum kabul etti hepsini. Sonrasında ailesi devreye girince nisan döneminde ailesi sorun çıkardı verdiği sözlere benim isteklerimde ankaraya yerlesecegim için gösterdiğim fedakarlığa karşılık istediklerimdi daha doğrusu ailemin istekleri onları da açıklayayım yanlış anlaşılma olmasın.
Ailem madem ki bizden çok uzağa gideceksin o zaman her şeyin 4 4 luk olmasını istemek bizim hakkımız dediler ve ev alınma şartı koştular ve nisanlimin ailesinin durumu gerçekten iyiydi ankarada birkaç evleri vardı zaten ve nişanlım da seve seve kabul etti ancak ailesi bu konuda sorun çıkardı. Benim Ailem de onlar sorun çıkarınca problem yaratmadilar ve bana bıraktılar bende sorun etmedim herkesin evi yok sonuçta almiyolarsa almazlar dedim ama içten içe üzüldüm. Sonrasında nişanlım ailesini ikna etti ve ev zor bela alındı o konu öyle kapandı.
Sonrasında mobilyalar ev eşyaları konusunda hep sıkıntı çıktı biz nişanlımla çıkıp beğendik ailesi problem yarattı. Ailesi hiç bir şeye karismayiz siz kendiniz seçin begenin dediler ama iş ödemeye gelince hep bi sorun oldu. Bunların hepsi bi yana annesi o kadar ilgisiz bi kadın ki ne gelinliğim ne nisan kıyafetim hiç biriyle ilgilenmedi sormadı bile bunlar sadece birer örnek bunun gibi bircok şey.
Nişan da bana sadece bir tane yamuk bilezik taktı şaka değil evet yamuk bilezik. İşin maddiyatinda değilim ama onlar bu konuda o kadar sıkılar ki sanki ben maddiyatci biri konumuna düştüm ve nişanlım da hep onlarla benim arada kaldı. Bende tüm bunlardan dolayi onu çok üzdüm kabul ediyorum bu hatamı ve guzel giden ilişkimiz ailesinin sorumsuz tavırları yüzünden bozuldu ve düğüne 1 hafta kala ayrıldık
Ailesi telefonlarımı açmadı durumu hemen kabullendiler . Helallik istemek için dahi acmadilar.
Benim ailemse nisanlimi kendileri aradı onu ne kadar çok sevdiklerini söylediler konuştular.
İki Aile arasında görgü konusunda gerçekten dağlar kadar fark var. Ama nişanlım öyle değildi o aileden nasıl çıkmış hayret ediyorum gerçekten.
Her neyse biz 2 ay boyunca görüşmedik 2 ay sonunda kendisi dayanamayıp beni aradı görüşmek istedi bende kabul ettim sonuçta seviyordum. Tekrar görüşmeye başladık ve bu 2 ayda ne olduğuna inanamadım küçük erkek kardeşine nisan yapılmış bu yaz da düğün yapilacakmis yani aile boyu bi garipler gerçekten . Sonrasında bizim görüştüğümüzü öğrendiklerinde kesinlikle karşı çıktılar beni istemediklerini söylediler çok ugrastık ama asla kabul etmiyorlar ama küçük oğullarının her dediği yapılıyor.
Sonuç olarak bu ayrılığı bahane ettiklerini düşünüyorum aslında en başından beri istemediklerini hissediyordum. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum nişanlım da bu durumdan oldukça Üzgün ve de psikolojisi gerçekten çok kötü durumda tabi bende aynı sekil