- 12 Temmuz 2011
- 1.824
- 3.942
-
- Konu Sahibi nimesaybycn
Olmayan nedir?daha önce olmuş iste,iradene sahip olmak sinirlarini belirlemek bu kadar zor birseymi senin için?zoru basarmissin hedefine ulasmissin iste...yine eski günlerine dönme kilo alinca yasanilan bunalimi çok iyi biliyorum yemek insani mutlu etmez ama aynadaki görüntünün saglikli aktif olmak mutlu eder...insan ne yaparsa önce kendine yapar kendine zarar verme düzgün beslen,kendini sev,spor yap,kitap oku koşaca mutlu et kendini ama kilo alma kilo bedenden önce ruh sagligi bozar öyle dimi?İnstagtam kullanıyorum kilo verirken fazlaca diyet hesabını takip ediyordum. Onerilerin için teşekkür ederim hepsinin farkındayım ama olmuyor yapamıyorum :)
Ben üzüntüden yemeden içmeden kesiliyorumStres bazılarına verdiriyor bazılarına aldırıyor işte. Biz de 5 aydır bebek yapmaya çalışıyoruz ama hala olmadı acaba onu mu stres yapıyorum da kendimi yemeye veriyorum.
Kılıf uydurmaya çalışıyorum işte kabahatime :)
Olmayan nedir?daha önce olmuş iste,iradene sahip olmak sinirlarini belirlemek bu kadar zor birseymi senin için?zoru basarmissin hedefine ulasmissin iste...yine eski günlerine dönme kilo alinca yasanilan bunalimi çok iyi biliyorum yemek insani mutlu etmez ama aynadaki görüntünün saglikli aktif olmak mutlu eder...insan ne yaparsa önce kendine yapar kendine zarar verme düzgün beslen,kendini sev,spor yap,kitap oku koşaca mutlu et kendini ama kilo alma kilo bedenden önce ruh sagligi bozar öyle dimi?
Ben üzüntüden yemeden içmeden kesiliyorumevet bebek mevzusu derin olabilir ama 5 ay erken strese değmez oğlum 6.ayın sonunda gelmişdi biraz sabır gösterin
Arkadaşlar merhaba,
Benim sorunum belki size pek de sorun gibi gelmeyebilir ama benim için çok önemli. Şöyle ki ben bundan 7-8 ay önce 82 kiloydum boyun 1.72. Anlaşılacağı üzere 20 kg fazlam vardı. Komşularım hamile olduğuma dair dedikodu çıkardılar. Evlenmeden önce dal gibi olan nimesaybycn evlendikten sonra duba oldu. Bir çok şey demedim spor yapmaya çalıştım internetten diyetler falan derken her geçen gün şiştim. Eşim durumumla ilgili hiçbir zaman beni üzecek birşey söylemedi ama birgun eve geldi ve bir abisinin doğum ne zaman diye sorduğunu söyledi gülerek. O kadar çok üzüldüm o kadar çok ağladım ki o gece benim miladım oldu çok iyi bir diyetisyen buldum ve 6 ayda tam 20 kilo verdim. Beni kısıtlayan bir diyet değildi zaman zaman tatlı da yedim börek de. Ama gelin görün ki son günlerde gözüm dönmüş gibi sürekli yiyorum sürekli aç hissediyorum kendimi. Motive edemiyorum kendimi. Mesela biraz önce tıka basa tok olmama rağmen bir kase puding yedim ve midem bulanıyor şimdi. Ben ne yapıcam? İştahımı nasıl kesebilirim? Nasıl motive edebilirim kendimi? Kilo almaya çok müsait bir yapım var. Eski gunlerime dönmek istemiyorum. Kilo verince ruhen çok değiştim çok daha mutlu bir insan oldum an şuanok mutsuzum
Evet canım tabiki banada olmuştu,sonra ben olmuyor artık dedim bırakdım o ay işe girdim anam öğrendimki 20 gün sonra hamileyimİçimde kotu bir his var olmayacağına dair. Sende böyle hissetmiş miydin hamile kalana kadar?
Ahahahahaha ya bu çok iyi fikir gerçekten yaa :) sizi de tebrik ediyorum gerçekten deli bir başarı bravo1.5 yilda 40 kilo vermis biri olarak sizi cok iyi anliyorum. Insan uzun bir diyet surecinden cikinca ozledigi her seye deliler gibi saldirmak istiyor. Ama kendinizi frenlemeniz lazim. Bende bu durum ilk etapta ciddi bir yeme bozukluguna neden oldu, 1 gun oturup tikanana kadar yiyordum ertesi gun ac kaliyordum ama zamanla duzenimi oturttum, 1 yili gecti kilom sabitlendi artik. O yeme krizlerini de atlattim, buzdolabinin uzerine eski kilolu halinizin resmini yapistirin baktikca istahiniz kapanacak zaten
Ben de sporu erteledim bayağı hamile kalırsam spor yaparken bişi olur falan diye bu ay ona da başladım kafama takmıyormuşum gibi yapıyorum çaktırma :)Evet canım tabiki banada olmuştu,sonra ben olmuyor artık dedim bırakdım o ay işe girdim anam öğrendimki 20 gün sonra hamileyimkafamdan atınca geldi oğlum bu bir gerçek
O hesapları o kadar çok takip ettim ki bi sure sonra onları da bıraktım çunku insan gerçekten yoruluyor şu psikolojiden bi kurtulayım normal hayatıma doneyim dedim hepsini çıkarttım takipten. Arkadaşın dediğini yapıcam kilolu fotolarını asıcam her yere. Hatta telefon ekranına bile koyayımİnstagramda bir çok motivasyon hesapları oluyor diyet ve fitness üzerine özellikle yabancı hesaplar çok iyi.sürekli öyle hesaplar takip edin bende böyle olucam diye kendinize telkinler verin ve belki bu dediğim çok acımasızca gelebilir ama o sizi üzen lafı sürekli hatırlatın kendinize. Hırslanmanızı sağlar. O lafları söyleyenlerin ağzına tıkıcam görücekler diye kendinizi motive edin bol bol. Hırs olmayınca olmuyor malesef insan bir kere salınca tüm motivasyonunu kaybediyor. Sakın yapamıcam diye düşünmeyin siz çoğunu başarmışsınız kalan azını da haydi haydi başarırsınız bence :)
Şu an kendini motive etmekten ziyade, doktorun yolunu tut bir şeker yükleme testi ve kapsamlı bir kan tahlili yaptır. Sürekli aç hissediyorsan, İnsulin ile alakalı bir sorunun olabilir. Sebep bu değilse o halde kalorisi düşük şeylerle oyalayacaksın kendini tek yapabileceğin bu.
Yok canım yemiyor hiç takmıcan o senin elinde değil o bi anda gelicek aklından çıkacak veeee uykusuz geceler bebe ağlamaları viyak viyakBen de sporu erteledim bayağı hamile kalırsam spor yaparken bişi olur falan diye bu ay ona da başladım kafama takmıyormuşum gibi yapıyorum çaktırma :)
Yok canım yemiyor hiç takmıcan o senin elinde değil o bi anda gelicek aklından çıkacak veeee uykusuz geceler bebe ağlamaları viyak viyak
Tahmin ettiğim gibi, çünkü açlık krizleri yaşaman normal bir durum değil tatlım. Sen yine şeker yükleme testi de yaptır, önlem önlemdirYarın sağlık ocağına gidip bir tam kan testi yaptırayım o zaman. Bir ara insilun direnci çıkmıştı diyetin ilk aylarında ama kırmıştık belki yine öyle bir şeydir
Sıkıntıdan mı ne bilmiyorum arada bende de oluyor. Mesela dün gece yarısı canım kısır çekti ve hepsini yedim sözde kalanı ertesi güne bırakıcaktım.
İyi bir noktaya parmak bastın valla canım teşekkür ederim benim hiç aklıma gelmediTahmin ettiğim gibi, çünkü açlık krizleri yaşaman normal bir durum değil tatlım. Sen yine şeker yükleme testi de yaptır, önlem önlemdir
Rica ederim, şimdiden sana incecik ve sağlıklı yıllar diliyorumİyi bir noktaya parmak bastın valla canım teşekkür ederim benim hiç aklıma gelmedi
Amin canım cumlemize inşallah :) :-*Rica ederim, şimdiden sana incecik ve sağlıklı yıllar diliyorum