Eski eşle tekrar evlenmek. ..

Her insanin bir huyu vardir huy degismez ancak insanlar gecmisteki hatalarindan ders cikartabilir. Boşandıktan 3 5 ay sonra tekrar evleneceğiz deseydin derdim ki olmaz bu iş ama üzerinden 6 yıl gibi bir zaman gecmis ve gecmiste boşanmanıza sebep olan şeyleri düşünmüşsünüzdür bir takım dersler çıkarılmıştır. Bazı arkadaşlar bazı özdeyişlerle örnek vermişler özdeyişler yaşanan olaylardan türemiştir ama hayat özdeyişlerle yaşanmaz.

Neden olmasın canım, iki üç yaşayan arkadaşlarım var, çokta mutlular ikincide, daha bilinçliyiz diyorlar ve bencede öyledir.
Kızın içinde en doğrusu, anladığım kadarı ile hakaret, şiddet aldatma yok. Dene derim, herşey biz insanlar için, olmaz Olmaz deme olmaz olmaz. :KK66:

Arkadaşlar merhaba; sürekli takip halindeydim "bir derdim var" kısmını. Gün bugündür diye bende yazmaya karar verdim.
Benim bir kızım var ve 6 sene önce eşimden ayrıldım. Karşılıklı ufak tefek sıkıntıların yani sıra, annesi ile olan ciddi sıkıntılarım sonucunda boşanmaya karar verdik ve ayrıldık. (Herseyin icinde olma istegi; sabah 7 de eve yapilan ziyaretler, gece 12 de evi aramalar, sacimdan makyajima kadar karismalar, surekli tum akrabalarimi arayip beni bir gun ovup - bir gun yermesi vb.)Eski eşim okul hayati boyunca hep dışarıda yaşadığı için annesinin bu farklı kişiliğini anlayamamis birisiydi. Sürekli bana görmezden gel,idare et diyordu. Ama inanin hergün bir maceraya kalıyordum.
1 seneye yakindir da tekrar görüşmeye başladık. Bu süre zarfında o annesini çözmüş tabiki. Şu an hersey güzel gidiyor gibi. Annenin o sürekli hayatımızda olma istegi varsa bile bana yansıtılmiyor. Ve ileride kızım ve babası babaanne ile görüşecekler, ama ben değil.
Şimdi size sorum şu arkadaşlar sizce bu şekilde bir düzen kurulabilir miyiz? Yapan var mi? Eşiyle bosanip bu kadar sene sonra tekrar birleşenlerden de yorum istiyorum Lütfen. ..
not: uzun olmuşsa şimdiden Özür diler, okuyan gözleriniz dert görmesin diye dua ederim:KK66:
Imla hatasi yapmamaya çalıştım, telefondan yazıyorum.
Şimdiden teşekkürler; )
Bir filmde görmüştüm. Yaşlı bir kadın "insan burnuna ne diye iki defa fasulye sokar?" diyordu. Eski eşinizin annesi ölmediyse huyu değişmemiştir. Bir süre değişmiş gibi görünebilir ama sonra sorunlarınız eski haline döner. Hem kendinizi hem de kızınızı tekrar boşanma stresinden koruyun derim.

Benim annemin bir akrabası da boşanıp evlenmişti şimdi daha iyiler. Bence deneyin :KK15:

Ben de deneyin diyorum, sonucta esinizle kisisel bi probleminiz yokmus, bu konuyu detayli bi sekilde esinizle yeniden konusun, tavrinizin degismeyecegini soyleyin, ben de gorumcelerimle gorusmuyorum, ama esim ve cocuklarim gorusuyorlar, hala kulagima abuk subuk laflar geliyo ama duymamazliktan geliyorum, esiniz iyi ve anlayisli oldugu surece gayette mutlu olursunuz ama denemezseniz icinizde kalir ve insanin yapmadigi seye olan pismanligi daha agirdir.

Cocuk olmasi benim icin tam tersi, bir arti olarak görmüyorum. Neticede bunun ucunda tekrar bosanmakta olabilir. Yada mutsuz, tartismali bir evlilik olabilir. Anne babanin beraber olmasi bir cocuk icin her zaman en iyisi olmayabilir.

Cocuk olmasaydi dene derdim. Sonucta eger olmuyorsa tek üzülen sen olursun diye. Aile hayatin degismesi bile cocuk üzerine büyük etki birakir, yani birak anne babanin tekrar bagirip cagirip mutsuz olmasi. Cocuk icin yikim olur. Hali ile bu cok büyük bir risktir ve iliskini sonlandirmani tavsiye ederim.

Çocuğun hatrına barışın derdim ama ayrılma aşamasında eşimin bendenn bir defa vazgeçmiş, vazgeçebiliyor olması soğuturdu beni.

1535657_411567202324069_3554525543141411839_n.jpg

Arkadaşlar merhaba; sürekli takip halindeydim "bir derdim var" kısmını. Gün bugündür diye bende yazmaya karar verdim.
Benim bir kızım var ve 6 sene önce eşimden ayrıldım. Karşılıklı ufak tefek sıkıntıların yani sıra, annesi ile olan ciddi sıkıntılarım sonucunda boşanmaya karar verdik ve ayrıldık. (Herseyin icinde olma istegi; sabah 7 de eve yapilan ziyaretler, gece 12 de evi aramalar, sacimdan makyajima kadar karismalar, surekli tum akrabalarimi arayip beni bir gun ovup - bir gun yermesi vb.)Eski eşim okul hayati boyunca hep dışarıda yaşadığı için annesinin bu farklı kişiliğini anlayamamis birisiydi. Sürekli bana görmezden gel,idare et diyordu. Ama inanin hergün bir maceraya kalıyordum.
1 seneye yakindir da tekrar görüşmeye başladık. Bu süre zarfında o annesini çözmüş tabiki. Şu an hersey güzel gidiyor gibi. Annenin o sürekli hayatımızda olma istegi varsa bile bana yansıtılmiyor. Ve ileride kızım ve babası babaanne ile görüşecekler, ama ben değil.
Şimdi size sorum şu arkadaşlar sizce bu şekilde bir düzen kurulabilir miyiz? Yapan var mi? Eşiyle bosanip bu kadar sene sonra tekrar birleşenlerden de yorum istiyorum Lütfen. ..
not: uzun olmuşsa şimdiden Özür diler, okuyan gözleriniz dert görmesin diye dua ederim:KK66:
Imla hatasi yapmamaya çalıştım, telefondan yazıyorum.
Şimdiden teşekkürler; )
Bana göre olmaz zaten bir kere boşanma sebebiniz belli mutlu olamamışsınız aynısını tekrar yapacaktır tavsiyem evlenmemeniz kızınız içinde böylesi daha iyi olur bana göre tabi :)

Eger severek ayrilma varsa sans verilebilir belki..ama dusman gibi ayrildiysan tekrar neden yapasin ayni hatayi🙄 buarada biriyle bosaninca arada baskasiyla evlilik yapmak gerekiyor ki tekrar eski kocanla evlenebilesin. Dinen boyle yani

Normalde ben çok saçma bulurum böyle bir durumu. Hatta annemin yakın bir arkadaşı eşiyle 3 defa evlendi, oyuncak gibi olmuştu evlilikleri. Ama orda malzeme belliydi, adam hiç değişmemişken kadın duygularına yenik düştü hep. Sonunda yine üzülen o oldu.
Ama sizin yazınızda neden bilmiyorum olumlu bir enerji aldım ben eşinize karşı. Tabi bu sizin yansıtmanız ama ne bileyim bana olur gibi geldi. Hem kendiniz hem kızınız için bir şans verebilirsiniz. Zaten evlenmeye karar verip birkaç güne evlenmezsiniz. Yine bi süreç olur, o süreçte de kayınvalide in hal hareketlerini analiz edersiniz. Baktınız sıkıntı olucak gibi, vazgeçersiniz.

Back