Eski eşle tekrar evlenmek. ..

Çok ofkeliydim ona karşı. Gerçekten her gördüğumde daha çok kızıyordum. Ama son bir senedir kendime sunu soruyorum "ya annesi benim annem olsa ne yapardim?"
Bende ona gormezden gel derdim sanirim.
sevmiyorum diyemem ama karnimda kelebeklerde ucmuyor onu görünce :))
bu durumda eşiniz hatasını kabul etmiş veya annesine gereken cevapları vermiş değil..siz değişmişsiniz ya da değişmeye çalışıyo5rsunuz..belki de eşinizi haklı çıkarmaya..
nasıl sorunlar yaşadınız bilmyiorum,ama evlilikten vazgeçirdiğine göre çok ciddi sorunlardı kv ile yaşadıklarınız..demek ki görmezden gelinecek şeyler değildi..
sevmiyorum diyemezsinzi ne de olsa kızınızın babası..madem öyle tekrar beraber olmak veya evlenmek neden??

Annesine dur diyememesi, yada dese de annesinin bildiğini okuması ve bana onuda böyle kabul et demesi.
valla bravo bu sebepten bosandiysaniz ikinciye evlenmek için hiç durmayin :)
mutsuz oldugunuz için istemediginiz bi evlilige devam etmemeissiniz, çocugum için duygusalliginada girmemi$siniz
boyle guçlu kadinlara imreniyorum

yalniz esinede uzuldum yazik adamin pek suçu yokmus :)

Arkadaşlar merhaba; sürekli takip halindeydim "bir derdim var" kısmını. Gün bugündür diye bende yazmaya karar verdim.
Benim bir kızım var ve 6 sene önce eşimden ayrıldım. Karşılıklı ufak tefek sıkıntıların yani sıra, annesi ile olan ciddi sıkıntılarım sonucunda boşanmaya karar verdik ve ayrıldık. (Herseyin icinde olma istegi; sabah 7 de eve yapilan ziyaretler, gece 12 de evi aramalar, sacimdan makyajima kadar karismalar, surekli tum akrabalarimi arayip beni bir gun ovup - bir gun yermesi vb.)Eski eşim okul hayati boyunca hep dışarıda yaşadığı için annesinin bu farklı kişiliğini anlayamamis birisiydi. Sürekli bana görmezden gel,idare et diyordu. Ama inanin hergün bir maceraya kalıyordum.
1 seneye yakindir da tekrar görüşmeye başladık. Bu süre zarfında o annesini çözmüş tabiki. Şu an hersey güzel gidiyor gibi. Annenin o sürekli hayatımızda olma istegi varsa bile bana yansıtılmiyor. Ve ileride kızım ve babası babaanne ile görüşecekler, ama ben değil.
Şimdi size sorum şu arkadaşlar sizce bu şekilde bir düzen kurulabilir miyiz? Yapan var mi? Eşiyle bosanip bu kadar sene sonra tekrar birleşenlerden de yorum istiyorum Lütfen. ..
not: uzun olmuşsa şimdiden Özür diler, okuyan gözleriniz dert görmesin diye dua ederim:KK66:
Imla hatasi yapmamaya çalıştım, telefondan yazıyorum.
Şimdiden teşekkürler; )

burada önemli olan eski eşinin yaşadıklarınızdan ders alıp almadığı. size aynı şeyleri yaşatacaksa hiç gerek yok bence. ben olsam denemezdim. ben de boşandım. bir insanın huyunun değişeceğine inanmayanlardanım.

bence bu ayrılık ders olmuştur eski eşin annesini bu defa çok karıştırmaz herşeye.

peki bu anne duskunlugunden mi oluyordu, annesini tanimadigindan mi, yoksa esinin kisiligiyle mi alakaliydi? annesi disinda anlasamadiginiz konu var miydi? esinle ailen nasildi ve su an ailen ne diyor?
Ailem eşimi hep severdi, hala seviyorlar. Onlar bana bırakmış durumda.
Sıkıntı şuydu yaşadığımız bir sıkıntıda bana inansa bile surat asar, kuserdi. Derdi ki "bir orta yol bulabilirsin'. Bazi şeylerin ortasının olmadığını anlamiyordu. Çünkü okul hayati, is hayatı hep sehir disindaymis. Ona gore aşırı evlat sevgisiydi bu. (Bende aslaa küsemem. Gerginlik, kırgınlık hic haz etmem.)

Ama bu sure zarfinda annesi ile cok içli dısli olmuşlar. Beraber yaşamışlar bir dönem. Şimdi kendisi diyor "ben nasıl anlamamisim" diye.

baskasiyla deneyecegine kizininbabasiyla dene madem.
arada cocuk olmasa tamam ama uvey baba/anne/kardes faktorunu unutuyor cocuk icin dene diyenlere karsi cikanlar,
cocuk olmasa sumugunu atma eskiye ama ortak bir noktaniz var ve hep olacak.

Ailem eşimi hep severdi, hala seviyorlar. Onlar bana bırakmış durumda.
Sıkıntı şuydu yaşadığımız bir sıkıntıda bana inansa bile surat asar, kuserdi. Derdi ki "bir orta yol bulabilirsin'. Bazi şeylerin ortasının olmadığını anlamiyordu. Çünkü okul hayati, is hayatı hep sehir disindaymis. Ona gore aşırı evlat sevgisiydi bu. (Bende aslaa küsemem. Gerginlik, kırgınlık hic haz etmem.)

Ama bu sure zarfinda annesi ile cok içli dısli olmuşlar. Beraber yaşamışlar bir dönem. Şimdi kendisi diyor "ben nasıl anlamamisim" diye.
esin normalde senin dertlerinden anlamayan, her konuda bu tavri takinan biriyse iyi dusun derim.. ama normalde sknti yasamiyorsaniz ve annesini zamaninda tanimadigi icin bu sekilde davrandiysa, o zaman yeniden olabilir.. ama 'ben annesiyle gorusmeyecegim' diye bsy yok, olamaz.. o dusunceyle gidersen hayalkirikligi yasarsin.. sonucta esinin annesi.. mesafeli sekilde de olsa mecbur gorusulecek.. esin bugun sesini cikarmaz ama yarin rahatsiz olmaya baslar bu durumdan.. esin dengeyi kuracaksa, annesi evinize mudahale etmeyecekse, ettiginde de esin durmasi gereken yeri guzelce gosterecekse, bunu basarabilecek biriyse, neden yeniden olmasin?

bu durumda eşiniz hatasını kabul etmiş veya annesine gereken cevapları vermiş değil..siz değişmişsiniz ya da değişmeye çalışıyo5rsunuz..belki de eşinizi haklı çıkarmaya..
nasıl sorunlar yaşadınız bilmiyorum,ama evlilikten vazgeçirdiğine göre çok ciddi sorunlardı kv ile yaşadıklarınız..demek ki görmezden gelinecek şeyler değildi..
sevmiyorum diyemezsinzi ne de olsa kızınızın babası..madem öyle tekrar beraber olmak veya evlenmek neden??
Kızım icin gibi birsey soyleyemeyecegim.
Eski esim bir rahatsızlık geçirdi.
Sanirim o donem yumusadim ben.
o surece kadar oturup konusmadik hic. Cocugu alip verirken, oylesine. Elimden geldiğince de ben verip almıyordum.
Rahatsizliktan sonra o (biraz ciddi bir durumdu) ölmeden anlatayım diye tum pismanliklarini anlatti. (Allah korusun hayati bişey olmadi. Erken mudahale sonucunda)
O zamana kadar beni anladığını hic dusunmemistim.

Cevap veren herkese çook teşekkür ediyorum. ;)
psikolog etkisi oldu vallahi. Kendimi sıkıntımi atmış rahatlamis hissettim

Çok ofkeliydim ona karşı. Gerçekten her gördüğumde daha çok kızıyordum. Ama son bir senedir kendime sunu soruyorum "ya annesi benim annem olsa ne yapardim?"
Bende ona gormezden gel derdim sanirim.
sevmiyorum diyemem ama karnimda kelebeklerde ucmuyor onu görünce :))
Acikcasi mutlu olamayacaksiniz. Cunku bosanmaniza sebep olan seyleri gormezden geliyosunuz. AMANN BEN DE ONUN YERINDE OLSAM ANNEMLE GORUS DERDIM HAKLI SIMDI GORUSMICEM ANNESIYLE HER SEY COK CICI OLACAK hayali bi beklenti. Yine evlenecensiniz yine bir sure sonra kocan annemi idare et demeye baslayacak sen yine huysuzlanacaksin.

Sorunlari gormezden gelme yerine git kaynanayla gorus. Otur konus anla bakalim degismis mi sana karsi nasil. Ben bu kadini cekebilir miyim bunu dusun. Her seye hazirsan oyle evlen. Erkekler evlenene kadar vaad verir evlenince gercekleri sunar. Senin gibi evlenmis bi kadin hic evlenmemis kiz kadar toy olmamali yani makul ol

Arkadaşlar merhaba; sürekli takip halindeydim "bir derdim var" kısmını. Gün bugündür diye bende yazmaya karar verdim.
Benim bir kızım var ve 6 sene önce eşimden ayrıldım. Karşılıklı ufak tefek sıkıntıların yani sıra, annesi ile olan ciddi sıkıntılarım sonucunda boşanmaya karar verdik ve ayrıldık. (Herseyin icinde olma istegi; sabah 7 de eve yapilan ziyaretler, gece 12 de evi aramalar, sacimdan makyajima kadar karismalar, surekli tum akrabalarimi arayip beni bir gun ovup - bir gun yermesi vb.)Eski eşim okul hayati boyunca hep dışarıda yaşadığı için annesinin bu farklı kişiliğini anlayamamis birisiydi. Sürekli bana görmezden gel,idare et diyordu. Ama inanin hergün bir maceraya kalıyordum.
1 seneye yakindir da tekrar görüşmeye başladık. Bu süre zarfında o annesini çözmüş tabiki. Şu an hersey güzel gidiyor gibi. Annenin o sürekli hayatımızda olma istegi varsa bile bana yansıtılmiyor. Ve ileride kızım ve babası babaanne ile görüşecekler, ama ben değil.
Şimdi size sorum şu arkadaşlar sizce bu şekilde bir düzen kurulabilir miyiz? Yapan var mi? Eşiyle bosanip bu kadar sene sonra tekrar birleşenlerden de yorum istiyorum Lütfen. ..
not: uzun olmuşsa şimdiden Özür diler, okuyan gözleriniz dert görmesin diye dua ederim:KK66:
Şimdiden teşekkürler; )
kalbinin sesini dinleme mantıgını dinle ..aYNı şeyleri yasarsan pekii ? O aile huyunu tergemeez..Okudugun kitabı bidaha okumak gibi sıkcı öle anlamsz

Ben olsam -tabir icin kusura bakmayin ama ifadr etmek acisindan- tükürdüğümu yalamazdim, eger tek sorun annesiyse esinizi cok sevseniz ayri kalirdiniz bosanma olmazdi mesela, ama siz zamaninda bosanmayi goze almissiniz, ayri bir hayati kurup surdurmussunuz, simdi nasil hicbi sey olmamis gibi basa doneceksiniz, babasiyla babannesiyle yine gorussun kiziniz, ama tekrar bir araya gelmek bana dogru gelmiyor bu raddeden sonra. Buyuk konusmak istemedigim icin soylemiycektim ama ben problemler yasasam hemen bosanmaz en.azindan ayri yasardim gibimr geliyor, bosanmak bana.gore geri donusu olmayan.bi sey cunku.

Bence çocuğunuz için tekrar deneyebilirsiniz.en kötü ne olabilir,tekrar ayrilirsiniz.ama ağırdan alın süreci.ve ailesi ile ilgili en ufak problemde bir daha asla beraber olamayacaginizi üstüne basa basa söyleyin.ve biraraya geldiğinizde eskiye tamamen sünger çekmiş olun.isitip isitip birbirinize sunmayin.ben hayatın çok fazla ciddiye alınmamasi taraftarıyım.yani kalbiniz ne istiyorsa onu yapın.umarim hersey gonlunuzce olur..

Eşinizle birleşecekseniz eğer ortada çocuk var diye yapmayın bunu. Bin defa yazdım belki ama yine yazacağım, mutsuz anne baba mutsuz çocuk demektir. Yani siz şimdi çocuğu bahane ederek birleşip mutsuz olursanız çocuğa iyilik değil kötülük etmiş olursunuz. Ama eşinize inanıyorsanız, seviyorsanız, aynı sorunların yaşanmayacağından eminseniz, aynı sorunlar yaşanırsa şayet katlanabileceğinizi düşünüyorsanız yeniden deneyin. Yok eğer tereddütleriniz varsa düşünmek için kendinize zaman verin. Zaten çocuğunuz da varmış tekrar çocuk yapmayı düşünmüyorsanız bir süre daha sevgili olarak kalın derim ben naçizane.

Bakın ben de ayrı anne babanın çocuğuyum. 15 yıllık evlilikten sonra ayrıldı benimkiler. Tabi ben 14 yaşında falandım onlar ayrıldığında, şimdi 22 yaşındayım. Açık açık dillendirmese de ben babamın ayrıldığı için pişman olduğunu düşünüyorum. Annemden biraz yüz bulsa tekrar denemeyi teklif edecek bence. Ama o yüzü bulmuyor o ayrı konu. Fakat bana sorsanız tekrar evlensinler ister miyim, hayır istemem çünkü evliyken ne sorun yaşadılarsa aynılarını tekrar yaşayacaklar gibime geliyor. Bakın bana deseniz ki peki evlenmesinler ama sevgili olsunlar fakat aynı evde yaşamasınlar, o zaman olur derim. (olur derim derken, yani benim düşüncem olumlu olur yoksa onların kendi özel hayatı) Keyif aldıkları ne varsa yapsınlar ve keyiflerini kaçıran ne varsa dışarıda bıraksınlar. O zaman olur. Ama bilemiyorum evlilik başka bişey sanırım. Evlenince boyut atlıyorsunuz.

Gözümün önündeki örneği yazayım dedim buraya, size faydası olur mu bilmem tabi.

Çok sevdiğim işyerinden bir ablam eşinin çalışmaması borcu vs sebeplerden dolayı kızı küçük yaştayken boşandı..
O zaman zarfındaki hayatında çoğu insanı tanıma şansı verdi görüştü vs olmadı..
Kızı 13 yaşındayken 3 sene önce eşi ile tekrardan konuşup barışma kararı aldılar..
1 sene sonra hamile olduğunu şimdi de erkek bir bebek dünyaya getirdiğini öğrendim..
Çok da mutlular resimlerini falan gördükçe iyiki de barışmışlar diyorum. :)
Tabiki hiç bir şey yeniden başladığınız da dört dörtlük olmayabilir ama..
Seviyorsanız size karşı zararı olmayan bir eş varken karşınız da bence tekrar olma ihtimali yüksektir. :)

Şimdiden teşekkürler; )
Evet. Ama çok iyi düşün... Sen kendini önemse. Aynı sorunların yontulmuşunu yaşayacaksın. Fakat olgunlaşmış olacaksınız. Önce 1 sene flört et. İlişki kendini belli eder. Ondan sonra karar vet..

Back