Eski eşimin borcu için benim evime icra

Haklısınız, kurtulamadım Allahın cezası adamdan

eve haciz gelirse sakın kağıt imzalamayın siz bir yabancısınız artık o adamla. yani şimdi o eve bi yabancı taşınsa eşiniz sırf resmiyette ikameti orda diye alakasız bir aileye haciz mi gelicek bu da aynı durum hiç bir fark yok . çok güzel tavsiyelerde bulunulmuş bence "bi avukatıma soracağım de " kimlikte soyadın farklı bu komik bir durum

Arkadaşım bu iş eskisi gibi değil artık. Mesela evinde bir tv var ikincisi yoksa tv yi almıyorlar. Ya da evde bilgisayar var bunu iş için kullanıyorum dersen bilgisayarı da alamıyorlar. İcra gelince hemen evi toplayıp götürmez evde ne var ne yok not alır gider. Bir de adres işini kesinlikle halledin o çok önemli. Sizin evinizde göründüğü sürece cezalardan seçmen kağıdına kadar her şey size gelir.

Saçma bir durum ,ne münasebet ilişiğiniz kesilmiş birinin borcu yüzünden icra gelip eşyalarınızı haczedecek. Zaten size yazılı tebliğ edilen birşey yok halihazırda bu borçla ilgili,iğne bile alamazlar diye düşünüyorum. Bence avukat biraz uyanık sanıyor kendini. Siz sakin olun,imza atmayin,iğne bile vermeyin sakın.

1-adınıza tebligat yoksa haciz gelmez
2-eski eşinize adres güncellemesi yapmadığı için ceza kesilir
3-avukat parayı almanın derdınde sakın muhattap olmayın
4- bosanma esnasında mal paylaşımı yapıldıysa sizden talep edemezler

merak etmeyin, eğer boşanma davanız kesinleşmiş ve yeni nüfus kağıdınızı almışsanız sıkıntı yok, avukat bir daha ararsa, eski eşinizle eviliğinizin sona erdiğini , evin ailenize ait olduğunu ve eşinizin hiçbir malının bulunmadığını , eğer haciz memurları ile evinize girmeye çalışırlarsa kesinleşme şerhi boşanma ilamınızı ve yeni kimliğinizi göstererek polis çağırıp konut dokulmanızlığını ihlalden suç duyurusunda bulunacağınızı, gene aynı şekilde eski eşinizin borcu yüzünden sizi arayıp taciz etmeye devam ederlerse de kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçundan kendileri hakkında savcılığa gidip şikayetçi olacağınızı söyleyin, bir daha arayamaz

Şmdi diyelimki senin borcun var.İkametinde o adres.Sen taşındın gittin.İkametini de aldırmadın.Ne yani borcu senden sonra eve taşınanın eşyalarını mı alacaklar.Neye dayanarak.Yok öyle birşey.Avukata sana karşı dava açarım de.Hiç bir şekilde muhatap olma.Birşeye imza atma.Benim o şahısla işim yok kapı gibi boşanma ilamım var.Haneye tecavüzden dava açarım polis çağırırım de.Gitsin bulsun.Seni korkutup eşini zorlamanı istyor.Pardon eski eşini.

Sninn anlamadığını anladığından çingenelik yapmış her icra avukatı gibi...gelirse bir şey imzalama yanında biri olsun...hatta kapıyı bile açmayabilirsin boşanma ilamını göster defol git de..bir halt yapamaz.

Öncelikle muhtarlığa gidin. Eski eşinizin ikametgah kaydını, oturduğunuz evden düşürebilirsiniz. Eski eşinizin kaydı, oturduğunuz evde olmadığında, hiçbir cezai işlem uygulayamazlar..

bakın, öncelikle eşinizin belirttiği adrese tebligat gönderilir, eğer tebligat alınmamışsa ikametgahı olarak bilinen (yani mernis adresine) TK 21 e göre tebligat yapılır bu şu demek alsa da almasa da o tebligat yapıldığı farz edilir tebligat muhtara ya da azalarına bırakılır ve kapıya bırakıldığına dair bir yazı yapıştırılır, gelelim haciz işine anladığım kadarı ile eşinizle müşterek yaşadığınız evde şu an yalnızca siz oturuyorsunuz fakat müşterek yaşadığınız ev ikametgah adresi göründüğü için haciz için gelirler fakat tahminimce mal kaldırmalı olmaz yani yalnızca sayım için gelip alınabilecek birşey var mı yok mu yazımını yaparlar, daha sonra mal kaldırmak için gelirler. Fakat söyle birşey var, edinilmiş mal kapsamına girdiği için boşanırken bir protokol imzalayım bu malların ayrımını yapmadıysanız eşyaları alırlar

Kızlar bilgi amaçlı yazıyorum, olur da (Allah korusun) birinin daha başına gelir diye, ŞOKTAYIM çünkü
Şimdi diyelim ki boşanmaya karar verdiniz ve adam (benimkisi gibi) borç ödeme özürlü ve sorumsuz, benden tavsiye boşanır boşanmaz ikametgahını ayırın adresinizden
Sonrasında yok adam ortadan kaybolur yada ne bileyim size gıcıklık olsun diye üzerinize borçluları göndermek isterse ve ikametgahını yeni adresine taşımazsa siz bir şey yapamıyor muşsunuz
İlla kendisi gelip adres değişikliği yapacakmış
Ya adam sorumsuz zaten yapsa yapardı bugüne kadar deseniz de fayda etmiyor
Benden söylemesi, herkese duyurulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…