• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşim ve farketmeden değişen düşüncelerim

Ya ben aslında hala onun bukadar keskin dönüşüne de inanamıyorum. Yani bir insan sabah kalkar ve artık inanmıyorum der mi bunun için eşinden boşanırmı? Gerçekten inanmayanlar varsa soruyorum birden nasıl değişir bir insan. Ee böyle değiştiyse ve bu adamın temeli varsa çevresi zaten böyleyse tekrar değişemezmi? Tabiki ben değiştirmek için uğraşamam yada bişey yapmam sadece sesli düşünüyorum.
Bende çok netim bu konuda, eşim ibadet etmeyebilir, kendi meselesi ama hiç inanmıyorum derse hayata nasıl aynı pencereden bakabilicezki, onu da geçtim ben zaten kapalı bir bayanım. İster istemez direk kendimi belli ediyorum, yanımda böle bir adamla saçma olmazmıyız. aynı ortamda ben namaz kılmak istesem oda içki içse bu nasıl karşılıklı saygıyla yürütülebilecek. bir hayat olacak.
Aklımı karıştırması bunca zaman uğraşması, birlikte geçen 7 yılın hatrı güzel anılar arada aklımı çelse içimi heyecanlandırsa da bir yol bulamıyorum.
Onunda en büyük pişmanlığı boşanmadan bunu anlayamaması olmuş, ayrılınca bu hisler düşünceler mutsuzlukların sebebi ortaya çıkmış, ama benim sevgim ve özlemimde çok ağır basmış şuanki hayatında
Teşekkür ederim hepinize anladım ki biten bitmiş, geriye bakmamak lazım.
Siz en iyisi net bir şekilde bütün bağlarınızı koparın.

Neden olmasın?
Ben ateistim, eşimin dini inancı var. 19 yıllık bir geçmişimiz, 11 yıllık bir evliliğimiz iki tane de evladimiz var.
Ne ben ona karısırim ne de o bana baskı yapar ya da tercihimden rahatsız olur.
Inanç kişilerin bileceği bir şey.
Bu birazda inanclarda esneklik olmasiyla alakali. Belki esin icin cocugunuzun ateist olmasi sorun degildir yada sizin icin musluman olmasi. Ama benim icin sorun mesala. Sonucta inandigimiza gore yasiyoruz istesek de istemesek de empoze ediyoruz. Alip karsimiza su ol demesek bile gorerek ornek aliyolar. Bu noktada ne olursa olsun aman farketmez diyebiliyorsan, yada ben esimden inanciyla ilgili seyleri duymaktan rahatsiz olmuyorum o da bencen olmuyor diyebiliyorsan 10 yil degil 100 yil da anlasilir. Ama konu sahibi o kadar esnek degil ve anlasamazlar bence

Ya ben aslında hala onun bukadar keskin dönüşüne de inanamıyorum. Yani bir insan sabah kalkar ve artık inanmıyorum der mi bunun için eşinden boşanırmı? Gerçekten inanmayanlar varsa soruyorum birden nasıl değişir bir insan. Ee böyle değiştiyse ve bu adamın temeli varsa çevresi zaten böyleyse tekrar değişemezmi? Tabiki ben değiştirmek için uğraşamam yada bişey yapmam sadece sesli düşünüyorum.
Bende çok netim bu konuda, eşim ibadet etmeyebilir, kendi meselesi ama hiç inanmıyorum derse hayata nasıl aynı pencereden bakabilicezki, onu da geçtim ben zaten kapalı bir bayanım. İster istemez direk kendimi belli ediyorum, yanımda böle bir adamla saçma olmazmıyız. aynı ortamda ben namaz kılmak istesem oda içki içse bu nasıl karşılıklı saygıyla yürütülebilecek. bir hayat olacak.
Aklımı karıştırması bunca zaman uğraşması, birlikte geçen 7 yılın hatrı güzel anılar arada aklımı çelse içimi heyecanlandırsa da bir yol bulamıyorum.
Onunda en büyük pişmanlığı boşanmadan bunu anlayamaması olmuş, ayrılınca bu hisler düşünceler mutsuzlukların sebebi ortaya çıkmış, ama benim sevgim ve özlemimde çok ağır basmış şuanki hayatında
Teşekkür ederim hepinize anladım ki biten bitmiş, geriye bakmamak lazım.

İnanmıyo diye hemen içki mi içecek yahu?
Alkol kullanmanın dinle pek ilgisi yok
Alışkanlık ya da hoşlanma meselesi

senin başörtülü olmanı istememe durumu olur mu bunu zaten sen bilirsin onu tanıyan biri olarak.

İlk baştaki soruna gelince.
Bir günde verilmiyor inanç kararı. Din konuşmak yasak o yüzden kendi deneyimimden yola çıkarak üstünkörü bahsedeyim. İnsanı içten içe rahatsız eden bir şey oluyor
Okudukça düşündükçe aslında mantıksız olduğunu fark ediyorsun
Kendim için konuşmam gerekirse dini eğitim aldım ailemden de camiye de gönderildim (ailem dindardır) arapça da türkçe de dini kitabı okudum
Uzun zaman ibadetleri de yerine getirdim
Ama bunları yaparken hep sorguluyodum zaten
23 yaşından sonra da eşin gibi düşünmeye başladım..

Muhafazakar bir cevrede dogup büyüyüp sonra ateist olma sureci evet zordur, bilirim. O ic sıkıntısı, ihanet ediyormus hissi ama bir yandan da kendine kapilip gitmek istemek vs gercekten insanda derin bir huzursuzluk yaratıyor. Bu acidan esinizin yasadigi sey gercek bence. Hani bir daha olursa gibi bir simariklik degil.
Bunun disinda sizin inanciniz onu ilgilendirmiyorken onun inancinin sizi ilgilendiriyor olmasi yine din dayatmasi. O yuzden dini ne kadar onemsediginiz onemli bu noktada. Sonucta size gore evliliginiz gecerli olmayacak ve her gun zina işlemiş olacaksiniz. Bu denli tutucuysaniz din konusunda, kesinlikle bulasmayin hem kendinizi hem onu mutsuz edersiniz. Ha diyorsaniz ki hayir ben bu konuya katilmiyorum o zaman bence de sizi ilgilendiren bir sey yok. Zaten bir ateist bir inanclinin hayatina karismaz. Karisirsa inancli olan karisir. Siz onu degil de kendinizi tartin o yuzden. Bunun disinda zaten bir sorunumuz olmamisti diyorsunuz. Bence sans verilebilir.
Üstte yazdığınız şey aynen onun bana söylediği hisleri. Tam olarak bu duyguları yaşadığını söylüyor, ama ben tabi tam anlıyamıyorum. Yoksa boşanırkende ayrılık kararımızda da hep beni sevdiğini söyledi. Hiç başka bir sorunumuz olmadı. Kendi sıkıntısından kaynaklıydı, şimdide rahatladım çok mutluyum ama sensiz eksiğim diyor.

devam ettikten sonra pat pat soguk gercekler sana yansıyacak cunku farklı dünyaların insanısınız ne sen onu ne de o seni uzun müddet kaldıramaz . zatn inanıyoraan baska biri ile evlenmeden nikahlanamassın zaten ayrılmıssınız bitir

Bu birazda inanclarda esneklik olmasiyla alakali. Belki esin icin cocugunuzun ateist olmasi sorun degildir yada sizin icin musluman olmasi. Ama benim icin sorun mesala. Sonucta inandigimiza gore yasiyoruz istesek de istemesek de empoze ediyoruz. Alip karsimiza su ol demesek bile gorerek ornek aliyolar. Bu noktada ne olursa olsun aman farketmez diyebiliyorsan, yada ben esimden inanciyla ilgili seyleri duymaktan rahatsiz olmuyorum o da bencen olmuyor diyebiliyorsan 10 yil degil 100 yil da anlasilir. Ama konu sahibi o kadar esnek degil ve anlasamazlar bence
Ben de o yüzden ilişkiyi kesin dedim.
Ilk açıklamayı böyle bir ilişkinin olabileceği ihtimaline örnek olarak verdim.

İnanmıyo diye hemen içki mi içecek yahu?
Alkol kullanmanın dinle pek ilgisi yok
Alışkanlık ya da hoşlanma meselesi

senin başörtülü olmanı istememe durumu olur mu bunu zaten sen bilirsin onu tanıyan biri olarak.

İlk baştaki soruna gelince.
Bir günde verilmiyor inanç kararı. Din konuşmak yasak o yüzden kendi deneyimimden yola çıkarak üstünkörü bahsedeyim. İnsanı içten içe rahatsız eden bir şey oluyor
Okudukça düşündükçe aslında mantıksız olduğunu fark ediyorsun
Kendim için konuşmam gerekirse dini eğitim aldım ailemden de camiye de gönderildim (ailem dindardır) arapça da türkçe de dini kitabı okudum
Uzun zaman ibadetleri de yerine getirdim
Ama bunları yaparken hep sorguluyodum zaten
23 yaşından sonra da eşin gibi düşünmeye başladım..
O da içten içe hep sorguladığını artık son raddede çıkış yolu bulamadığı için ayrılmak istediğini söylüyor, anlayabiliyorum artık eskisi kadar öfkeli değilim. İçki meselesini hiç bilmiyorum öyle uç bir örnek verdim. Hiç böyle birşey sormadım oda söylemedi.
Dediğim gibi insan olarak saygı duyabilirim ama. Eş olarak yapamam.
Düşünüyorum da keşke evlenmeden önce bulsaymış kendisini de beni seçmeseymiş. Ne olursa olsun kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyorum.

O da içten içe hep sorguladığını artık son raddede çıkış yolu bulamadığı için ayrılmak istediğini söylüyor, anlayabiliyorum artık eskisi kadar öfkeli değilim. İçki meselesini hiç bilmiyorum öyle uç bir örnek verdim. Hiç böyle birşey sormadım oda söylemedi.
Düşünüyorum da keşke evlenmeden önce bulsaymış kendisini de beni seçmeseymiş. Ne olursa olsun kendimi haksızlığa uğramış gibi hissediyorum.

Ama ne yapsın insanın düşünceleri değişebiliyor
Muhafazakar bi ailede büyüdüyse bu durumu idrak edip kendini anlaması demek uzun sürmüş
Siz de haklısınız ama en iyisi boşanmışken bir daha dönmemek
O aileden de uzaklaşmalısınız yeni bir hayat istiyorsanız
Böyle sürekli görüşerek kopamazsınız
Senin düşüncelerin bana ters
İleride yine sorun yaşarız deyip bitirin derim

Üstte yazdığınız şey aynen onun bana söylediği hisleri. Tam olarak bu duyguları yaşadığını söylüyor, ama ben tabi tam anlıyamıyorum. Yoksa boşanırkende ayrılık kararımızda da hep beni sevdiğini söyledi. Hiç başka bir sorunumuz olmadı. Kendi sıkıntısından kaynaklıydı, şimdide rahatladım çok mutluyum ama sensiz eksiğim diyor.

Onun bir ateist olarak sizinle tekrar olmak istemesi de tuhaf. Siz de onun hayatini cok kısıtlayacaksiniz. Anladigim kadariyla dindar bir muslumansiniz çünkü. Büyuk ihtimalle ateist degil ama deisttir. Ama zaten sizin icin bir sey degismez. Bence iliskinizde ışık yok vazgeçtim. Sizi dindar hayal etmemistim çünkü. Cok zor olur. Atiyorum bayramda napacaksiniz? Ya da tatillerde? Cocuk olunca mesela? Camiye gidecek mi, oruc tutacak mi vs vs her sey sorun olacak. Dindar olmasaydiniz sorun olmazdi ama bu haliyle birbirinizi mutlu edemezsiniz.

Hiç uzatma derim, bu işin uzaması sana zarar verecek. Bir an önce ilişkini tamamen kes. O da senin iyiliğin için bir daha sana yazmasın. Önüne bak. İnşallah fikren ruhen kalben çok iyi anlaşabileceğin bir insanla karşılaşırsın.:KK200:

Onun bir ateist olarak sizinle tekrar olmak istemesi de tuhaf. Siz de onun hayatini cok kısıtlayacaksiniz. Anladigim kadariyla dindar bir muslumansiniz çünkü. Büyuk ihtimalle ateist degil ama deisttir. Ama zaten sizin icin bir sey degismez. Bence iliskinizde ışık yok vazgeçtim. Sizi dindar hayal etmemistim çünkü. Cok zor olur. Atiyorum bayramda napacaksiniz? Ya da tatillerde? Cocuk olunca mesela? Camiye gidecek mi, oruc tutacak mi vs vs her sey sorun olacak. Dindar olmasaydiniz sorun olmazdi ama bu haliyle birbirinizi mutlu edemezsiniz.
Evet canım saygı bir yere kadar, aynı hayatı paylaşmaktan söz ediyoruz çok zor. Hayatındaki eksikliği bulduğunu ama benim eksikliğim çok ağır bastığını söylüyor, ben farklı yollardayız artık dedikçe beni sevdiğini söylüyor. Az önce mesaj attım son kez net bir şekilde olmayacak, zorlaştırmayalım diye. Umarım eski halime döner, birdaha olurunu olmazını düşünüp aklımı karıştırmasına izin vermem

Hiç uzatma derim, bu işin uzaması sana zarar verecek. Bir an önce ilişkini tamamen kes. O da senin iyiliğin için bir daha sana yazmasın. Önüne bak. İnşallah fikren ruhen kalben çok iyi anlaşabileceğin bir insanla karşılaşırsın.:KK200:
Amin inşallah. Sanırım yavaş yavaş hayatımda düzene oturmuşken, birilerine şans verebilirim. Kendimi hazır hissediyorum sanırım. Önce düşünceme sonra hayatıma.. teşekkür ederim fikirlerin için ❤️

Tabiki bi yaşanmışlık durumu var bi evlilik olmuş zamanında kolay kolay bitmez tabiki onunda seni sevdiğini söylemesi seni etkiliyodur ama bence kesinlikle tekrar şans verme zaten herkes söylemiş nikah olmaz diye bende senin gibi düşünen biriyim kapaliyim zaten benim evlilik değil de sevgililik gibi bisey olacaktı isteyen insan da ateistti gerçekten oluru yok yani hiç bi türlü yok çocuğunuz da yok sanırım bence yeni birine sans vermelisiniz zamanı gelince kesinlikle kestirip atın en hayırlısı bu olacaktır

Sonradan fikirleri degismis olabilir. Evet keske bastan bilebilseydiniz ama gelecegi bilemiyoruz iste. Olan olmus artik onunuze bakin tamamen kesin iletisimi
İsin ayrintisina inene kadar zaten daha ilk etapta gayrimuslim biri ile nikah akdi yapilamamakta.
Sevinc bak bunu kac kisi yazdi. Bu cok onemli bi nokta. Yani inaniyorum ama cok da onemli degil benim icin bu mevzular kafasinda degilsin her halinden belli. Her seyden once nikah olmuyor yeniden. Baska seyi dusunmeye bile gerek yok. Yani oluru olmadigi surdan belli hem ateist hem musluman hanimlar burda hemfikir oldu anlasamayacaginiza ki bu cok nadir olur:)

Inanç konusu bana göre çocuk olursa onu yetiştirme noktasında önemli olur.
Arkadaşlarımın inancı hiç önemli değildir.
Ama açıkça inanmıyorum diyen biri ile evlilik düşünemem.
Sizin için ne kadar önemli bu..
Buna göre verin kararınızı bence.

Sonradan fikirleri degismis olabilir. Evet keske bastan bilebilseydiniz ama gelecegi bilemiyoruz iste. Olan olmus artik onunuze bakin tamamen kesin iletisimi

Sevinc bak bunu kac kisi yazdi. Bu cok onemli bi nokta. Yani inaniyorum ama cok da onemli degil benim icin bu mevzular kafasinda degilsin her halinden belli. Her seyden once nikah olmuyor yeniden. Baska seyi dusunmeye bile gerek yok. Yani oluru olmadigi surdan belli hem ateist hem musluman hanimlar burda hemfikir oldu anlasamayacaginiza ki bu cok nadir olur:)
Evet canım buna ikna oldum, işin bu boyutuna hiç gelememiştim bile ama burdan başlayınca zaten oluru olmazı silmem lazım. Baştan olmuyor Anladım.

Evet canım buna ikna oldum, işin bu boyutuna hiç gelememiştim bile ama burdan başlayınca zaten oluru olmazı silmem lazım. Baştan olmuyor Anladım.
Evet yeterince karisik kafan normaldir. Esin senden bosanmasini ne diye acikliyor. Yukarda bi arkadas da yazmis katiloyorum inanmayan biri icin karsisindakinin inanisi cok da onemli degildir onu baglayan bi kitap vs yok sonucta. Eski esin niye kesin olmaz gozuyle bakip bu kadar kati dusunmus acaba.

Evet yeterince karisik kafan normaldir. Esin senden bosanmasini ne diye acikliyor. Yukarda bi arkadas da yazmis katiloyorum inanmayan biri icin karsisindakinin inanisi cok da onemli degildir onu baglayan bi kitap vs yok sonucta. Eski esin niye kesin olmaz gozuyle bakip bu kadar kati dusunmus acaba.
O içimdeki huzursuzluğa dayanamadım artık en son boğulacak gibi hissediyordum hep zaten sorguluyordum ama emin değildim dedi. Fakat ayrılınca herkes onu yalnız bıraktı o sırada da düşüncelerini tekrar tartınca inanç yönünden değiştiğini ve böyle yaşayınca huzurlu mutlu olduğunu söyledi. Ama zaman geçtikçe benim yalnızlığımı hissetmiş eksikliğimi, herşey de ben aklına gelir olmuşum. Biz güzel şeyler yaşadık hep güzel 5 yıllık bir evlilikti. Oyüzden tekrar benide istiyormuş. O yapabiliriz böyle diyor ama ben bitmiş gitmiş ben yenmişim senle olab duyguları birdaha birde sen değişmişken başlayamam diyorum.
Burdan da anladımki gerçekten oluru yok. Nikah bile olmuyormuş ben hiç onu düşünmedim.
Hakkımızda hayırlısı son kararımı verdim. Aklıma girmesine birdaha izin vermicem

Back
X