Yazında kendini olmamasına şartlandırmışsın gibi geldi bana. Bir de inanç tarzı şeyleri hiç konuşmasanız? Yani kimse kimseyi değiştiremez ama inanç saygı duyulması gereken bir kavram bence. Senin önündeki engel bu şekilde kabul edemeyeceğin fikrin. Bunu aşsan çorap söküğü gibi aslında. Hani adam çok kötü bişey yapmamış -kötü suçlar falan-
Bence zor değildir ayrıca 2. Yorum yapan arkadaşa katılıyorum ya da ben olsam acaba yine "iç huzur " ya da adı her neyse bahanesiyle gider mi diye düşünürdüm. Bunun için inanç konusuna şartlandırmış olabilirsiniz kendinizi.Bu çok zor değil mi saygı duyulur ama karı koca bukadar farklı düşünürken sorun olmazmı? Ben baştan sona hep olmaz diyip kestiriyorum.kendimi şartladım evet hatta değişmiyeyim diye de çok zorluyorum
Yerinizde olsam tekrar guvenemezdim çünkü yine bir iç sıkıntısı sizi cok zor duruma sokar ki bunun garantisi yok eski açtığınız konuları bir kere okuyun siz aklımda kalmistiniz toparlanma kısa sürmüştü falan bir kere daha dağılmayı kaldirabilirmisiniz
Yazalım yeniden deneyerek adamın sizi ikinci kez terkermesine zemini siz hazirlayacaksiniz... nasılsa istediğim zaman dönerim kabul eder kolaylığıni asilayacaksiniz adama... Korkunç olan taraf bu sefer yikiminiz daha kuvvetli olacak... Çünkü birkez bitmiş ve başlamakla yalnızca uzatmalari oynamış olacaksınız... sanirim gittiği yerden eli boş döndü eskiniz... Bunu düşünerek atın adiminizimerhabalar,
Eski konular pek okunmuyor diye kısaca anlatıcam. Eşimden boşandım 4 ay sonra geri dönüp konuşmak istediğini söyledi. Pişman olduğunu vs. Söyledi tekrar evlenme teklifi etti. Hayatımı kurduğumu mutlu olduğumu istemediğimi söyledim, kapandı konu. Bende içimde zaten kapatmıştım ama..
Şöyleki 5 yıla yakın aşk evliliğiydi bizimkisi. Her evlilikte ufak tefek sorunlar olur ama bizin maddi, aile sorunları vs. Hiçbir problemimiz olmadı. Onun ayrılık sebebi iç sıkıntısı, artık yapamadığını söylemesiydi. Elle tutulur mantıklı bir neden değildi, ama biz hep psikolojik sorun olabilir diye düşündük, ağlaya ağlaya ayrıldık çünkü.
Şimdi neredeyse bu son konuşmadan beri engelli olduğu için hemen hemen her hafta başka hatlardan, numaralardan msj attı, ben o numarayıda engelledim, sonra yine yine derken bir baktım ki arada dayanamayıp cevap yazmaya başlamışım.( Numaramı değiştirmem çözüm değil, ailesiyle hala görüşüyorm. Kayınvalidem psikolojik tedavi görüyor, ciddi rahatsızlıklar geçirdi ayrılığımızdan dolayı bende onu çok severim hayatlarından henüz çıkamadım. Arkadaşlarımız ortak, numarayı değiştirsemde istese kolay bulur.)
En son ne istiyorsun ne yapabiliriz neden diye konuştuğumuzda ilk defa bukadar açık konuştu bana karşı. Biz muhafazakar bir aileydik yani çevremizde öyle. Artık dini düşüncelerinin değiştiğini iç sıkıntısınında bu olduğunu şimdi kendini bulduğunu ama bensiz olamadığını söylüyor. Bende kesinlikle kendi düşüncelerimden vazgeçemem, zaten boşanmışız neden sana uyum sağlayıp seni böle kabul edip tekrar deneyeyim ki diyorum.
Bu şekilde birkaç aydır hergün msj atıyor. Ben onu sildim hayatıma devam ettim ama evliliğimizi bitirirken sevgimizi bitirmemiştik, arada içim bir garip oluyor, birde insan dışardan bakıp düşününce iyiydi be herşeye rağmen diyor bazen.
Off çok karışık oldu toparlayamıyorum.
Mesele şu ki, o sert duruşum azcık yumuşadı. Okadar yazdı aradı ki farketmeden cevap yazarken buldum kendimi. Duygularımı hiç kendime bile açmıyorum bilmiyorum. Ama konuşmalarımız şöyle ilerliyor.bana artık inanç noktasında çok değiştiğini inanmadığını söylüyor, elhamdulillah ben inanıyorum ve öyle yaşıyorum. Bundan vazgeçemem. Bu asla aşamayacağımız bir konu. Ama eski anılar, yaşadıklarımız, sevdiğimiz şeylerden konuşunca yüzümde garip bi tebessüm oluyor. Hala cüzdanında resmimi taşıyor, fotoğraf atınca gülüyorum, bütün albümlerimiz, evlilik cüzdanımız hepsi onda gün içinde pat bir resim atıyor, dalıp gidiyorum. Ona olmayacağını tekrar yapamayacağımızı söylüyorum, ama içimden keşke bir yoluda olsa keşke hiç değişmeseydi ve devam edebilseydik diyorum.
Birileri bana bu işin imkansızlığını yazabilir mi, beni eski halime getirebilir mi? Sanırım buna ihtiyacım var Tekrar üzülemem, bu bile bile aptallık olur.
Teşekkür ederim.
Evet çok kısa sürdü hala daha mutluyum hiçbir sıkıntım yok çok şükür. Aklıma bile gelmeden geçiriyordum günlerimi. Ama birsüredir hiç bıkmadan hatırlatıyor kendini. Haklısın ben okuyayım tekrar en iyisi. Allah korusun, birdaha yaşamak üzülmek istemem.
Aynen böyle düşünüyorum bende.. sanırım aklın yolu bir. Teşekkür ederim şimdi esas mesele eski katı halime dönmem, beniz az da olsa böyle duygu olarak yumuşatmasına izin vermemem lazım.2.bi hat al kv gorusmek istediginde bu hattini kullanirsin onun disinda devamli kapali kalir. Ortak arkadaslarinda vermeyin diyecegin halde verecekse numarani onlarla da suanki hattindan gorusursun. Bence olmaz. Inanc meselesi oyle basit bi konu degil. Cok buyuk bi zitlik olur. Cocuklariniz olacak onlar nasil yetisecek vs. Bosanmadan once acilsa belki farkli olabilirdi ama ic skntim var diyip yari yolda birakan adam icin boyle bi maceraya atilmaya gerek yok. Bence.
Bunu denediğim anda ya içime attığım duygularım açığa çıkar eskisi gibi olursam ve sonu gelmezse diye korkuyorum. Hiç denemeden kapatmaya çalışsam daha kolay. Tekrar üzülmemem lazım. Sevgili olsak ve sonu olmayacağını anlasak ya yine sevgim bitmezse..hiç bulaşmasam daha kolay benceHemen evlilige gitmek gibi bir hata yapma ama ... Bir sure sevgili gibi takilin. O sure zarfinda birbirinizi analiz edersiniz. Bunu yapmazsan kafanda hep bir soru isareti kalir bence.
Benim yengem alman. Domuz eti yemez. Abim namazını kılar ara arada olsa, oruç tutar. Yengem yapmaz. Bunu sıkıntı edende yok. Daha çok başka şeyler yüzünden sorun yasarlar. Sen seviyorsun. Dene kaybedecek neyin varBu çok zor değil mi saygı duyulur ama karı koca bukadar farklı düşünürken sorun olmazmı? Ben baştan sona hep olmaz diyip kestiriyorum.kendimi şartladım evet hatta değişmiyeyim diye de çok zorluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?