Eski Eş Sorunu....

Bir süre bekleyin. Çok seven kızını sizi evliliğini düşünen değişen insan bunu uzun süre belli eder, sizi mutlu eder taciz etmeden. Acele karar vermeyin.

Benim gözlemledigim: Genelde kadinlar bir sürü fedakarliklar yaptiktan ve altdan aldiktan sonra bosanir veya barismayi reddeder. Yeterli kadar sansi kullanmamis mi? Ben insanlarin profesyonel destek olmadan "hop ben geldim beyaz atli prens" diye degistigine kesinlikle inanmiyorum. Zamaninda yapacakti yapacagini evliligi kurtarmak icin. Baskalarin baskilarina boyun egmeyin: Onlar sizin cektiklerinizi cekmiyor cünkü

Denenmişi denemek akıla mantığa ters .Ablamda ayrıldığı eşiyle tekrar evlendi ,yine mutsuz oldu ve boşandı .Olmayınca zorlamanın faydasıda yok .Sizin en büyük hatanız ,çocuğunuz dışında bu adamla iletişim halinde bulunmanız .Aldatılmışsınız ,kumar alışkanlığı var mutsuz bir evlilik yaşamışsınız .Çevredeki size barışın diyen arkadaşlarınız yaşamadı yaşadıklarınızı .Herkes yaşadığını bilir .Kimsenin dolduruşuna gelmeyin .Kızınız için tekrar barışmaya kalkınca ,mutlu olacağınızı nerden biliyorsunuz ?Mutsuz ve daima çatışma içindeki anne babanın olduğu bir yuvada ,o çocuk ne kadar mutlu olabilirki ?Ayrıca ben eşinizin düzeldiğini falanda sanmıyorum .Kötü huyları sebebiyle ciddi bir beraberlik yaşayamamış .Tekrar sizin kapınızı çalıyor .Siz geçmişte yaşadığınız travmaları atlatamamışsınız .Bu adamla irtibatı kesin ,sadece çocuğunuz için olması gerektiğince diyalog kurun ki ,umutlanmasın .

Adam yaptiklarin sorumlulugunu bile almiyor. Halen sen yaptin diyor. Psikolojisi bozuk ise, gidip psikologa gitsin, antidepresan alsin. Seni ailesine ezdirmek, aldatmakmi gerekiyordu? Dedigim gibi, adam düzeni bozuldu diye üzülüyor. Zerre kadar pisman bile degil.

Sakin hiç taviz verme. Bir saniye bile düsünme. Etrafinada de ki "madem çok muhtesem adam, siz evlenin, ben istemiyorum. Kimseyede açiklama vermek zorundada degilim. Bur konu burda kapansin". Hele anneligin ile hiç vurmasinlar seni. Birçok kadinin yapamadigini yaptin. Mutsuz bir evlilikte kalmak senin yavrun için çok daha kötü olacakti.

Zaten bu kadar sürede bir insanın değişmesi mümkün değil ya boşanalı altı ay olacak altı ay öncesinde nefretle büyük bir hazla mahkemeye giden adam altı ay sonra nasıl pamuk gibi olabilir ki....Zaten bende en çok kızımı tekrar umutlandırıp kendimi yine kafesin içerisine kapatmak zorunda kalmaktan korkuyorum.
Nafaka ödüyor mu? Nafakadan kurtulmak için barışmak istiyor olabilir.Güven vermedi.
Evet ödüyor ama öyle şeyleri dert edecek bir yapısı yok ama insanoğlu çiğ süt emmiş dediğiniz gibi de olabilir yani.
Bende böyle düşünüyorum kızımı tekrar umutlandırıp sonrasında kendimi geri dönüşü olmayan bir yola sokmaktan öylesine korkuyorum ki. çünkü bu düzene bende kızımda uyum sağladık ara sıra kuzum isyan etse de sevgi ile bastırıyorum onun o tatlı isyanlarını....
Bu mesaja oturup ağladım sen annesin önceliğin kızın olmalı onun için barışmalısın sende babasız büyüdün bu devirde kimseye güven olmaz vs vs vs zaten reddetmelerim sonucunda hayatında biri var belliki yüreğin dolmuş diyor. alakası yok, bu adamla hiçbir şey yaşamadık adı bile yok ki bu adamla tanısmadan öncede kaç defa reddettim asla açık kapı bırakmadım... bana öyle geliyor ki onun korkusu tıpkı sizin dediğiniz gibi başkası ile mutlu olma ihtimalim.
afedersin ama bu adam zaten sevgiliyken belli etmiş ne mal olduğunu
evet benim cahilliğim....
kesinlikle çok haklısınız buraya bu yüzden yazdım biliyor musunuz? objektif yorum almaya o kadar ihtiyacım var ki...bende düzeleceğine inanmıyorum zaten inansaydım bir ihtimal olurdu ama hevesim isteğim hiçbir şeyim yok adama karşı.
Bir süre bekleyin. Çok seven kızını sizi evliliğini düşünen değişen insan bunu uzun süre belli eder, sizi mutlu eder taciz etmeden. Acele karar vermeyin.
teşekkür ederim yorumunuz için..
evet kendisi psikolojik ilaç kullanıyordu ve bıraktı sadece onu bırakmasının arkasına sığınıyor ben değiştim ben değiştim tek söylediği bu. ben destek alıyorum iyileşeceğim inan demiyor da hoş öyle de dese ona karşı hiçbir hissim kalmadığı için zaten olmayacak.....
çok üzüldüm ablanız adına umarım şimdi çok mutlu olur.... aslında sadece çocukla alakalı konusuyordum çoğu zaman kişisel konulara girdiğinde ise ya kısa kesiyorum ya da cevap vermiyorum. evet kızımın o ortamda büyümesini kesinlikle istemiyorum ya ben yanacağım ya da kızım ve ben.....
evet resmen baskı kuruyor üzerimde

halbuki birçok olaya benim anlatmamla şahitler hatta boşanırken adama ağızlarına geleni saydılar şimdi bana geçip kızın var kimseye güvenme ama neler okuyoruz görüyoruz kendi babasından iyisi olamaz kimse ona o şevkatle yaklaşmaz bir dünya şey. bende afedersiniz cahil bir insan değilim ki çocuğumu ezdireyim veya başka bir şey olsun zaten benim hayatımda biri olsa da benim kızım onun varlığını ciddi olmadığı sürece bilmeyecek yani. bu düşüncede bir insanım ama insanlara bunu anlatamıyorum.

Bence yeni kişiye var olduğunu sandığınız ilginiz tamamen yıllardır kaldığınız sevgisizlik, yeni biri çok erken ve görüşmemelisiniz
Kızım var ve başka biriyle evlenmeyi düşünmüyorum demissiniz tebrik ederim ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Kızım var ve asla kızım kendi hayatını kurana kadar başkasıyla evlenmem çünkü ne olacağı belli olmaz, güvenmem
Kızınız su an nasıl kim bakıyor? Babayla aynı evdeyken mi daha mutluydu yoksa şimdi mi sizce?

evet sanırım tüm ilgi buna bağlı yıllardır uğradığım psikolojik şiddet ve beğenilmeme takdir görmeme dalga geçilerek eleştirilme belki doğru insan veya doğru zaman değil bunu inanın bilmiyorum zaten aramızda sadece flört kırıntısı gibi bir şeyler var öyle ahım şahım adına ilişki diyeceğim hatta flört diyeceğim bir durum dahi yok sadece beni beğendiğini belli ediyor o kadar belki vicdan azabım kızıma belki eski eşime bilmiyorum kafam allak bullak .

kızım ise biz evliyken çok fazla tartısmamıza şahit olmadı ama şahit oldukları da pek iç açıcı değildi gözündeki korkuyu çaresizliği gördüm ben. şuan daha mutlu ve huzurlu gözküyor gözüme. en azından babası evliyken olduğundakinden daha ilgili birnevi kızımız kıymete bindi diyebilirim.

Eklemek istediğim bir şey var. Kızım kendi hayatını kurana kadar sanırım evlenemezdim. Çok zor başka bir erkeğe güvenmek. Neler duyuyoruz. Kadınların işi gerçekten zor.
Fakat erkeksiz de gayet güzel hayat sürdürülebilir.
Ihtiyaciniz yok kimseye.

bende öyle düşünüyorum dediğiniz gbi haberlerde sosyal mecralarda gördüğümüz o yüzü temiz kariyer sahibi adamların bile yaptığı şeylere hayret ediyorum. ki benim bu konuda dış görünüş içi miçi hiç alakadar etmiyor herkese yapabilir zarar verebilir potansiyeli ile baktığım için malesef bu paranoyaklıkla da zor zaten. ya ben katil olurum ya da aklımı yitiririm.

Babalara ayni sey denilmiyor ama. Sanki adamlar engelliymis gibi "aaa ama nasil bir evi döndürsünler, yemek ütü yapsinlar, tabiki bir kadina ihtiyaçlari oluyor". Saçmalik iste.

Niye kimseye güven olmasin? Sanki seni aldatan, kumar oynayan, ailesine ezdiren adam çokmu güvenilirmis?

Sana bisey söyleyimmi? Kiskanmada var ortada. Birçok kadin, diger kadinin bosanmasini istemiyor. "Ben mutsuzsam, herkes mutsuz olsun" diye düsünüyorlar. Bu düsüncenin her zaman farkinda degiller, ama buda bir faktör. Kendi ayaklari üzerinde duran, bagimsiz bir kadin her zaman herkes tarafindan çekilmiyor.

O adam ile adi bile olsa, niye olmasin? Senin ex evliyken baska kadin ile beraberdi. EVLIYKEN. Sen bosanmissin, tabiki sevgilinde olacak, asikta olacaksin. Ex aldatiyor, evliyken baska kadin ile beraber oluyor ama seni halen hak etmis oluyor öyle mi? Ve sen bosanmis olmana ragmen, baska erkek ile beraber olamazsin? Bu nasil bir saçmalik!

Biliyorum zor, kulak asmazsan bile içindeki öfke, ve kizina karsi suçluluk duygusu gitmiyor. Ondan dolayi etrafin dedikleri seni dahada yipratiyor. Her gün yeni bir savas ama zaman ile azalir. Sende, etrafta bu yeni düzene alisacaksiniz.

evet malesef onun bu yaptığını aldatma olarak görmeyenlerde var çevremde. hatta seviyo işte orkide yollamış diyenler. kızın için katlan diyenler.ilerde maaşı kalır diyenler....
evet bitmiyor suçluluk bilmiyorum ne zaman geçecek ne zaman bitecek bu kabus bilmiyorum

O zaman onlara cinsel tacizin hatta tecavüz vakalarının çoğunluğunun yakın aileden geldiğini ve ülkedeki ensest oranını söyleyin.

Eşiniz böyledir diye demiyorum. AMa kimse bu devirde tutup tutup en güvenilir babadır dededir amcadır demesin.

Kısacası saçmalamasınlar

İleride maaşı kalır diye devam et diyen kadınlar = bedenini, onurunu, gururunu, hayatını para için pazarlayan kadınlar

(Maddi durumu elvermeyen, hayatında hiç çalışmamış, eş maaşına mecbur el açmak zorunda kalan kadınlar hariç)

Konunuzdaki insanlar beni çok sinirlendirdi konu sahibi gazımı alamıyotum

Kesinlikle kıskanma
Akıllı insan bunları söylemez
Ben kocamın leş hayatını hala çekiyorum, boşanmaya totom yemiyor, bu kadın nasıl boşandı böyle kıskançlığı

Konu sahibi siz evlenin eski kocamla desenize?

Kesinlikle eski eşine dönme can çıkar huy çıkmazmış öyle gelmiş öyle gider Ekenomik özgürlüğünde elinde onu tekrar çekmek için hiç bir olumlu sebebi yok bence Yeni bir beraberliğede biraz erken bence ünivsteden sonra düşünün kızınızda biraz daha büyüsün

Ah şu bitmeyen tükenmeyen kör olası vicdanınız. Başınıza ne geliyorsa bu fazlalık vicdanınızdan geliyor diyorum, başka da birşey demiyorum.

Hii yipranmalarin, üzülmelerin bir orkide degerindemiymis? Türk kültüründe bir kadin olmaktan nefret ediyorum. Erkek herseyi yapiyor ve kadin kirintilar ile kendini memnun etmek zorundaymis. Niye? Cünkü kadin, cünkü ana o anaa ve dünya çok pis bir yer. Yanliz basimiza yapamayiz. Basimizda irkeeek gibi irkeek lazim tabiki. Hele çicek yollayan irkek aa bakin ne kaaa ormantik ne kaa düsünceli bir irkek üstelik!

Zamanında adam boşanmaya götürürken ağız dolusu sövenler ya belki akıllanmıştır diyor.
Aynı şeyleri kadın yapsa '' Bu kadın şeytaaaan, bu kadın pisliiiik, iflah olmaaaz, başka kadın mı yok? '' diyen elalem; söz konusu erkek olunca ne kadar naif ne kadar affedici ne kadar iyi niyetli, ne kadar vicdanlı. Erkek olmak varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…