Eski Eş Sorunu....

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
Merhabalar Kadınlar Kulübü'nün güzel kadınları.
Eski eşimden bahsecedeğim biraz. Şuan üzerimde inanılmaz bir baskı yaratıyor ve ben resmen kabuğumdan çıkıp her şeyi aleve vermek istiyorum...
Eski eşimle 2011 senesinde tanıştık 4 yıllık bir görüşme dönemimiz oldu. Bu süreçte affedersiniz ottan b*ktan sebeplerle ayrıldı. Ne zaman ben ayrıldım ilk kez o zaman hiç ayrılma isteği olmadı. 4 yılın sonunda ise evlendik ve 5 yıl evlilik sürecimizden şuan 3 yaşında bir kızımız oldu. Evlilik süreci ise şöyle ilerledi evet seviyor sevgisini hissettiriyor ancak çoğu zaman bencilce davranıyordu. Ailesi her daim ön planda oldu. Devamlı onlarla geçirilen vakitler, onların benimle yaşadığı sorunlardan bana baskı kurmaları haklı da olsam haksızda olsam eşimin her daim onların yanında olması. Evin giderlerine yetemedeği için iddia oynaması (kızımdan önce çalışıyordum yine iddia borcu sebebiyle işe girdim kızım 2 yaşındayken). Bunun yanında bana ve kızımıza yeterince vakit ayırmaması, konuşmama,gülmeme,giyinmeme,tavrıma edama her şeye müdahele edip bunları benim dışardan daha iyi gözükmem için bir iyilik olduğunu söylemesi. İyi günlerimiz hiç mi olmadı? Tabiki oldu fazlasıyla. Gülmekten karnımıza ağrılar girdiği, sabahlara kadar sohbetler ettiğimiz,birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı sorunlarımızı çözmek için konuşmalarımız, tatillerimiz, gezmelerimiz, sürprizlerimiz. Ama bunlar eğer ben iyiysem oldu. Benim bir sorunum sıkıntım özellikle ailesiyle olduysa konu hep boşanmaya uzandı.Bir kez dava açtı annesi konustuğu için geri çekti. Son bir yıl özellikle çalışmaya başladığımda müthiş bir buhran geçirdi devamlı bir baskılama, kısıtlama, saçma sapan sebeplerden kavga çıkarma,hakaret bağrış çağrış... Velhasıl bu arkadaşın telefonunfa mj yakaladım bir kadınla. Kadın buna bitanemmmm sana neşet ertaş eşliğinde yolu çektim bilmem ne diyordu buda canım manım demiş. Bunu yakaladığımda bitip gitmişti çok pişman olmuştum falan demişti çok yalvarmıştı ve ben affetmiştim. 1 ay sonra farklı bir kavgadan boşanma davası açmıştı bende gidip boşanmıştım. Bunları daha önce de yazdım biliyorum önceki konularımı bilip okuyanlar ne olur hakkınızı helal edin.

Asıl mesele şu;

Son üç aydır devamlı barışmak istediğini söylüyor. Hatalı olduğunu her şeyi değiştireceğini ailesinden uzakta benim istediğim yerden ev tutacağını çocuğumuz için bunu yapmamız gerektiğini beni çok sevdiğini değerimi anladığını falan fıstık söylüyor. Hepsini tersledim bu konulara girmek istemediğimi ve bu konuda beni rahatsız etmemesini defalarca rica ettim. Dün ofise orkide yollamış sen ben ve kızımızla yeni bir sayfa açalım diye.
Sinirimden ağladım. ve uzun uzun yazdım benim onunla tekrar olmak istemediğimi çünkü onunlayken benliğimi yitirdiğimi,mutsuz olduğumu,ileriye yönelik planlarımın hiçbirinde yerinin olmadığını, günah çıkarmak için beni kullanmaması gerektiğini, zamanında gözü kara bir şekilde beni mahkeme salonuna götürüp ailesine otuz yaşımdan sonra bunu mu çekeceğim dediğini, kimseyi tek kalemde silmediğimi, evi satıp evden çıkarmak için devamlı taciz edişini , babasının gelip üzerime yürüyüp küfür ettiğini, kızımızın en sancılı döneminde o anları paylaştığımda çocuk unutur gider diye gaddarca konuştuğunu, en ihtiyaç duyduğum zamanda sırtını döndüğünü, şu hayatta sağ elimi sol elimle avuttuğumu tek başıma mücadele içinde olduğumu bile bile acıma duygusunu yitirmiş bir şekilde sakın kimseye ağlayıp zırlama dediğini hepsini ya her şeyi yazdım. Bunların farkındaymış ve pişmanmış izin verirsem düzeltecekmiş.

Hanımlar benim çevremde arkadaşlarımdan büyük baskı var barışmam için. Bana kızımın olduğunu ve kime nasıl güveneceğimi, onun için en doğrusunun eski eşimle barışmam gerektiğini baskılıyorlar ve ben derdimi anlatamıyorum. Yorgunum ya ben bu adamdan yorgunum içimde ona karşı öfke bile yok boğazımda düğüm düğüm kızımın hakkına mı giriyorum diyorum sonra diyorum ki ya ben ne olacağım?
Genç ve güzel bir kadınım çok şükür elim ekmek tutuyor tekrar üniversiteye yazıldım ve ilerisi için güzel hedeflerim var. Ben hayattan yaşamaktan nefes almaktan haz duyuyorum bu adamla boğuluyorum

Bu arada asıl eklemek istediğim çok utanıyorum ne olur yargılamayın.
İş yerinde firma partnerimiz olan bir çalışanla tanıştım iş vesilesiyle ama adam ara ara arıyor hal hatır soruyor derken hoşlandığını belli etti. O da boşanmış ve kızı var. Açıkçası ilgisi hoşuma gidiyor ama korkuyorum mesafeliyim. Bu yüzden de vicdan azabı çekiyorum hem eski eşe hemde kızıma. Kafam o kadar karışık ki çok yoruldum ve devamlı ağlamak istiyorum.

Ben değişeceğine pek inanmıyorum.
1 ay değişir 2 ay değişir ama sonra aynı şeyleri yaşarsınız gibi geldi

Sizin eski eşinize karşı sadakat yükümlülüğünüz yok ki neden vicdan yapıyorsunuz? Bu adamla barışırsanız yine aynı şeyleri yaşayacaksınız, kızınızı kaosun içine sürükleyeceksiniz. Vicdan yapılacak bir durum yok. Ne güzel hoşlandığınız bir beyefendi varmış, ona bir şans verin.

Evet zaten kızım için ufak ufakta olsa birikim kişisel gelişimine katkıda bulunacak aktiviteler, en az hasarla bu dönemi atlatmasını sağlamak için birçok şey.. İlerisi için onun geleceği için okuluma devam ediyorum iş yerinde pozisyon değişikliği için tırmalıyorum devamlı . Yani kızımın mutluluğu eşittir benim mutluluğum ve gururum. Babasıyla olan iletişimine asla müdahele etmem canı ne zaman isterse görüşürler araşırlar hatta beraber aktiviteler yaparız. Kızım babasını sorduğunda baban çok iyi biri çok iyi bir baba değil mi gibi birçok konusmamız olur. Zaten evlilik kesinlikle düşünmüyorum çünkü bende babasız büyüdüm ve rol modeli babası olmalı yönündeyim ve kesinlikle hiç kimseye asla güvenmiyorum. Ama yalan yok yıllarca vücudum, burnum,saçım,oturuşum duruşum ve giyinişimle küçümsendiğim için takdir görmek beğenilmek bunlar beni mutlu ediyor belki çok ahmakça bir durum ama kendimi sevmeyi kendime özen göstermeyi unutmuşum
Ben olsam beni aldatan birine tekrar güvenmem
Ben de güvenmiyorum çok korkuyorum ve çevremdeki insanların baskısı beni çok yordu çok gerdi. Zamanında adam boşanmaya götürürken ağız dolusu sövenler ya belki akıllanmıştır diyor.
Ben değişeceğine pek inanmıyorum.
1 ay değişir 2 ay değişir ama sonra aynı şeyleri yaşarsınız gibi geldi
Bende öyle düşünüyorum ama içimdeki vicdan azabının tarifi yok.

Bende öyle düşünüyorum ama içimdeki vicdan azabının tarifi yok.
Bence vicdan azabı çekecek bir şey yapmamışsınız.
Başından beri sağlıksız dengesiz bir ilişkiymiş ve bitmiş.
Başka biriyle bir şey yaşamak üzere oluşunuz da gayet normal ki doğru düzgün bir şey yaşanmamış bile.
Vicdan yapması gereken siz değilsiniz..

İşin içinde aldatma bile var. Kızınızı düşünüyorsanız bence eski eşinizi unutun. Yeni adama da duruma göre tabi ki bir şans tanımalısınız
Eski eşime karşı nefret bile yok içimde. Bize ödediği tazminatın borcuna girmiş her ay çok zor geçiniyormuş belki bu da bende vicdan yaptırmış olabilir, hatta ona destek olabileceğimi söyledim kabul etmedi. Henüz ilerleyen bir durum yok şimdilik ama adamın ilgisi ne yalan söyleyeyim hoşuma gidiyor ama gelgitler var kimseyi üzüp yaralamak istemiyorum....
Evet biliyorum sanki evlilik kafasından çıkamadım üstte de yazdığım gibi parasal mevzularda vicdan yaptırıyor olabilir...

asla değişmiycektir eski eşiniz.Bir şeyi bir kere yapmaya cesaret eden heleki siz sonucunda affetmişseniz yine yapar.diğer adamıda iyi tanıyın ve eşinden neden ayrıldığı sorgulayın aynı şeyleri yaşamayın kızınız siz mutluysanız mutlu olur sürekli ağlak ve yorgun olmanız onu üzer

Bilmiyorum çocugum olmadığı için belki böyle düşünüyorum ama sanırım beni aldatan bi adama guvenmezdim
Bende güvenmiyorum ona zaten ilk vukuatıda değildi. yani erkek arkadaşlarıyla olan konusmalarını okumustum flörtöz bir hali vardı bence işyerinde ve sosyal çevresinde. o yüzünü görmemeyi reddettim ama karşıma çıktı ne yazık ki.
Evet çok sağlıksız ve tekrar geri dönmek istemeyeceğim kadar kabus doluydu....

evet çevremede bunu söylüyorum yahu ben bu adama kaç kere şans verdim utanıp mahcup olup telafi etmesi gerekirken gitti dava açtı üstelik boşanmayalım terapi alalım dememe rağmen şuan bana o zamanlar psikolojim bozuktu çok üstüme geldin beni sen ittin hepsi yanlıştı diyor. bende dedimki ben ve kızımız senin psikolojinin yönüne göre hayatımıza şekil veremeyiz.
Evet ne kadar güçlü kalıp onun yanında ağlamasam da bazen bir duruşumdan bir bakışımdan bile anne ne oldu diyor minik kuzum benim.

asla affetmeyin affederseniz yine sizi pişman edicek

Nafaka ödüyor mu? Nafakadan kurtulmak için barışmak istiyor olabilir.Güven vermedi.

Eski eşinize hiçbir şey hissetmiyorsunuz, onunla bir gelecek düşünmüyorsunuz bu sebeple tekrar şans vermeyin, kızınızın size baskı kurmak için kullanılmasına da izin vermeyin, baskılara yenilir yeniden denerseniz ve sonu aynı olursa ki tarih tekerrürden ibarettir, kızınız daha fazla etkilenir, kızınızı da düşünerek eski eşle barışmamanızda fayda var.
Eski eş pişmanlık yaşıyorsa geçmişi telafi etmesinin tek yolu, bundan sonra evladına iyi bir baba olmaya çalışmak o kadar.

Bosanmis bir kadin olarak o baskiyi gayet iyi anliyorum. Isin en gaddar tarafi, seni anneligin ile vurmaya çalismalari. Sanki kendi hayatini, mutlulugunu istemek, esittir kötü anne olmak.

Adamin fikir degismesi, düzeni bozulmasindan oldu. Kim onun nazini çekecek, yemegini, ütüsünü yapacak? Annesinde kaliyorsa, oda kolay degil. Üstüne sende gençsin, güzelsin, baska biri hayatina girmesi muhtemel. Oda biliyor bunu.

Bu saatten sonra artik adamin degismesi bile önemli degil (ki degisecegini sanmiyorum). Muhtesem es bile olsa degeri yok. Güven yok, saygi yok. O vazo bir defa kirildimi, daima suyu akitir. Ne kadarda parçalari birbirine yapistirmaya çalissan da. Geçmis öyle kolay unutulmuyor. Unutulmamali da.

Ve vicdan azabini hiç duyma. Adam ile bosandin, sadakat yükümün yok. Yavastan o diger adam ile bir iliskiye baslayabilirsin bence.

Yahu, bu kadınlar da yaratılmaya çalışan suçluluk duygusu hak yemek değil mi?

Siz çok doğru yoldasınız.
Size bunları yapan adam düzelmez.
Elalem de sussun otursun biraz ya.
Kendileri gurursuz olabilir ama siz değilsiniz.
Babası kızınla 24/7 vakit geçirsin sevgi tohumcukları eksin, dünyayı sersin kızınızın önüne madem. Bunun için sizinle evlenmesi gerekmiyor.
Görüştüğünüz flört de normal. Sadece temkinli olun, bu zamanda doğru insanı bulmak zor.

Kendi hayatınız sizi mutlu ediyorsa yolunuzdan şaşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…